Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, ven62 каза:

Вие наистина прекалявате. Близо 100 страници вкусотии … със снимки.

 

И като знам, че имам принос в създаването на тази тема, отцепила се от "Жените ви гладят ли?" се замислям дали да не се пробвам в създаването на нова тема:

Каква, …, каква, ...хмм, … ами, … например, да речем … нещо от сорта:

 

"Как правите секс?"

 

Защото, както вика @AlexandraKo,

но и нещо приятно да вършим...

 

---------------

И … много моля, пак така - със снимки, картинки и подробни разяснения...

:wink::biggrin::laugh:

 

 

 

 

 

 

А, за тебе, нещо по-така:)))) Да не си провалиш диетата.

Да ти утрепе апетита:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:

119053997_3920098511350718_953663938573645613_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=825194&_nc_ohc=jemaNnAUhRgAX8nEmb6&_nc_ht=scontent.fsof3-1.fna&oh=c2043ef8561528f8687580a8ee955f80&oe=5F98FE36

 

  • Харесвам 2
  • Смея се 15
Публикувано:

Лазаня със спанак и моцарела.

Вкусно се получи:))

Ма то, кат си имаш апетит, всичко ти се услажда:)))

 

47DF655D-D36D-4590-A114-202E9DB68776.thumb.jpeg.9d51a2c1173dd10af9c87e0411fb0a3a.jpeg

 

  • Харесвам 13
Публикувано:

И забърках пак едни кето бонбони. Този вариант ни харесва повече от домашното Рафаело.

Разтопен  черен шоколад 72% какао със стевия, маскарпоне, орехи, орехово брашно и еритритол.

Всичко на око:)))Едните са поръсени с орехи, другите - с еритритол.

 

67FC17E3-5016-4FE5-89C9-B66CB6C35352.thumb.jpeg.15f7c3acf3f9579dad6d80ac8030a48b.jpeg

  • Харесвам 10
  • Браво 3
Публикувано:

Телешко бонфиле на скара, но замина без снимки.

за сметка на това снимах с кеф queso Cabrales.
С рокфорта са единствените сини сирена с естествен мухъл. 
Лично за мен кабралес е по-добър от рокфорта, със сухари и френски брут върви перфектно.

@AlexandraKo пробвала ли си Кабралес?

 

F12E11FA-438A-4EBC-B151-E56CC5127584.jpeg

1E2F7A1E-A38C-4DAF-8FD6-066DBA7F8B76.jpeg

  • Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:

Преди малко се разрових в рецептите ми, които съм си запазила за бъдещо правене и установих, че нямам рецепта за новогодишна торта 🙂 Ако срещнете подходяща рецепта, моля, пишете 🙂  Правила съм пънче, торта "Рубин", някаква измислена 🙂 

 

Ето снимки от предходни години 🙂 

143.jpg

946.JPG

616.JPG

  • Харесвам 15
  • Шок 6
  • Браво 15
Публикувано:
Преди 1 час, Eva eva каза:

Преди малко се разрових в рецептите ми, които съм си запазила за бъдещо правене и установих, че нямам рецепта за новогодишна торта 🙂 Ако срещнете подходяща рецепта, моля, пишете 🙂  Правила съм пънче, торта "Рубин", някаква измислена 🙂 

 

Ето снимки от предходни години 🙂 

143.jpg

946.JPG

616.JPG

Много красиви произведения! рецепта на Пънчетата, може ли? Когато е удобно. НГ е далече.

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Eva eva каза:

Преди малко се разрових в рецептите ми, които съм си запазила за бъдещо правене и установих, че нямам рецепта за новогодишна торта 🙂 Ако срещнете подходяща рецепта, моля, пишете 🙂  Правила съм пънче, торта "Рубин", някаква измислена 🙂 

143.jpg

946.JPG

616.JPG

Аз съм правила руло Червено кадифе, няколко вида пънчета (ама не от най-традиционните 😄), включително и сладоледени, торта с желирано кисело мляко и много цитруси отгоре, норвежки омлет (в англоезичните страни известен като "Печена Аляска"), Павлова с цитруси... изобщо гледам да е нещо свежо и цитрусово, не толкова шоколадово.

  • Харесвам 6
Публикувано:
преди 8 часа, Alexander каза:

Телешко бонфиле на скара, но замина без снимки.

за сметка на това снимах с кеф queso Cabrales.
С рокфорта са единствените сини сирена с естествен мухъл. 
Лично за мен кабралес е по-добър от рокфорта, със сухари и френски брут върви перфектно.

@AlexandraKo пробвала ли си Кабралес?

 

F12E11FA-438A-4EBC-B151-E56CC5127584.jpeg

1E2F7A1E-A38C-4DAF-8FD6-066DBA7F8B76.jpeg

Алекс, да, пробвали сме. Страхотно е, даже ние го харесваме повече от рокфор-а, който ми идва малко солен.

Добре ме подсети, сега да си донесем. Идват Коледни празници, с винце е чудесен подарък.:)))

 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 часа, Eva eva каза:

Ако срещнете подходяща рецепта, моля, пишете 

143.jpg

946.JPG

616.JPG

Не знам дали е подходяща, но в Дания и Норвегия правят kransekake. Със сменена декорация се ползват и за сватби и други празници, това са снимки от нета на коледни варианти: 

 

pauls_kransekake_83354_16x9.jpg.30fcc26ec14b8cdf1be2876e2ae8bedc.jpg

 

kranesekake-1024x450.png.e548b511f63e4b62a278874646d21bbc.png

 

 

  • Харесвам 9
Публикувано:
преди 16 минути , DenitsaS каза:

Не знам дали е подходяща, но в Дания и Норвегия правят kransekake. Със сменена декорация се ползват и за сватби и други празници, това са снимки от нета на коледни варианти: 

 

 

О, на този отдавна съм му хвърлила око 😍, както и на още 1-2 скандинавски сладости. Ще взема да се навия тази година 😂 (и без това вече обмислям коледните рецепти за Мармотника).

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 часа, Eva eva каза:

Преди малко се разрових в рецептите ми, които съм си запазила за бъдещо правене и установих, че нямам рецепта за новогодишна торта 🙂 Ако срещнете подходяща рецепта, моля, пишете 🙂  Правила съм пънче, торта "Рубин", някаква измислена 🙂 

 

Ето снимки от предходни години 🙂 

143.jpg

946.JPG

616.JPG

 

616_thumb_JPG_ed29269fa448e5b02e8af94827b39738.jpg.b9d75eadef540949ed395b02773d2328.jpg

 

Тази снимка все едно е правена в нас. Същите чинии, чаши, ножове, покривка, та дори и такъв свещник имаме.

Ако жена ми я види ще има нещо от типа:

- Казвай бързо коя Нова година си карал без мен. Бързо, бързо, не ми се прави, че не помниш.

- Ъъъъ, сетих се. Когато бях  14годишен.

-А-а, вярно. Ама не може такова съвпадение. Има нещо тука и аз ще разбера.

 

  • Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 11
Публикувано:

Благодаря за идеите за торта за НГ 🙂   Снощи направих киша на @Роца със сьомга и броколи. Благодаря за рецептата 🙂 Препоръчвам, много ни хареса 🙂 

https://marmottesetchocolat.com/blog/2011/06/quiche-au-saumon-et-brocolis.html 

 

 

DSC_0730-2.jpg

 

 

DSC_0732-2.jpg

  • Харесвам 21
  • Браво 1
Публикувано:

Значи, днес дадох опция за избор:

 

Спагети с кралски скариди или Карбонара, или Телешко стифадо, или Акула пане с подобаваща гарнитура. Мъжете се почудиха и рекоха: "Амии, каквото ти харесва"

 

"Амии ,има боб-чорба от вчера и порция пълнени чушки от онзи ден" - рекох аз.

 

После, разправят, че жените не знаели какво искат... 

  • Харесвам 1
  • Смея се 12
Публикувано:

@Eva eva, радвам се, че рецептата ви е харесала 🙂! Аз доста често правя киш, особено, ако не ми се занимава много да готвя 😉.

 

Ние днес тези дни бяхме на свинско на конци (pulled pork). Този път го докарах една идея по-сочно от това на снимката:

 

20180303-IMG_0935.jpg

  • Харесвам 11
Публикувано:
преди 22 часа, Роца каза:

@Eva eva, радвам се, че рецептата ви е харесала 🙂! Аз доста често правя киш, особено, ако не ми се занимава много да готвя 😉.

 

Ние днес тези дни бяхме на свинско на конци (pulled pork). Този път го докарах една идея по-сочно от това на снимката:

 

20180303-IMG_0935.jpg

Роца, може ли рецептата или линк към нея.  Аз досега не съм направила свястно свинско на конци (имам 1-2 опита, ама не е това, което съм яла навън) и се бях отказала, но май бих си дала още един шанс.

Аз правя киш с пушена сьомга и картофи, много ми харесва съчетанието.  И с броколи ще пробвам.

  • Харесвам 1
Публикувано:

@Бръмбар, това е рецептата. Аз последния път добавих и малко пушен червен пипер към сместа подправки и стана доста добре. Всъщност, важно е да се завие много добре във фолио при печенето, за да се запази соса. И от време на време следи дали има течност при печенето (аз гледам да има поне 2-3 см сос), за да стане сочно, понеже бързо пресъхва.

https://marmottesetchocolat.com/blog/2018/09/pulled-pork-porc-roti-effiloche-pulled.html

 

(имай предвид, че не съм опитвала истинско свинско на конци, по традиционния начин, на барбекю, та нямам представа как би трябвало да изглежда. Сигурно на барбекю ще стане още по-добре.)

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Вдъхновена от тартите на @Eva eva, опитах и аз и ми се получи от пръв път. Изглежда, съм имала тортен талант:))))))))

 

BA325157-D7D5-4EE1-A621-03D21049510C.jpeg.a0c5633e4101864aa178ea9e910b50bd.jpeg

Ти и на почивка ли готвиш?

  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.