Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

@Роца, страхотно стана свинското на конци. Утре ще го снимам 🙂 Синът ми каза, че това е най-хубавото свинско, което е ял. Било даже много по-хубаво от пържолите на мъжа ми 🙂 Направих го с шол, че нямаше хубава плешка в магазина. Доволна съм много, благодаря ти 🙂 

 

Ето я рецептата, ако някой се интересува https://marmottesetchocolat.com/blog/2018/09/pulled-pork-porc-roti-effiloche-pulled.html 

  • Харесвам 8
  • Браво 2
Публикувано:

@Eva eva, много се радвам, че рецептата ви е харесала! 🙂 (ще чакам снимките 🙂 )

 

При нас тези дни беше пак международно - скоунс за закуска преди няколко дни, есенен киш с тиква, кестени и орехи, рамен днес за обед, а за през седмицата направих едно варено, типично за района Оверн (potée auvergnate) - представете си нещо като телешко варено, само че вместо с телешко, с осолено свинско и като зеленчуци се добавят моркови, картофи, ряпа и къдраво (савойско) зеле и всичко това къкри на бавен огън около 3 часа.

А, и днешната закуска, едно японско бриошо-бисквитено разкошество, мелонпан:

 

20201004_091552.jpg

 

20201008_130328.jpg

 

IMG_20190119_125951.jpg

 

20201011_175415.jpg

 

20201011_180919.jpg

  • Харесвам 18
  • Браво 2
Публикувано:

При нас беше скучно. Майка ми беше в къщи и пожела пържени кюфтета за обяд. Гарнитурата от домашната ми царска туршия. 

Вечерта отново скука, като за болнаво другарче - пилешка супичка. 

От утре, като си знам работния ритъм ще е пак салати и нещо друго на бързо. 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Alexander каза:

Испанска манджа, нахут с риба.

701760F6-2C58-4418-A76D-D45050340D4E.thumb.jpeg.5754e750dde3b9684bfa1ab015815f01.jpeg

Мхм, днес точно взех и нахут, и сьомгова пъстърва, та като гледам добре би ми се получило. Има ли някакви тънкости в рецептата или всичко в йенската тенджера и чакаме? 🙂 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 40 минути , oli_mali каза:

Мхм, днес точно взех и нахут, и сьомгова пъстърва, та като гледам добре би ми се получило. Има ли някакви тънкости в рецептата или всичко в йенската тенджера и чакаме? 🙂 

Има, това си помислих, че ще решите, че е съдът за готвене, но не е.

Това ми е кутията за работа, стъклена с капак.

 

Иначе ето я рецептата, търпи промени кой както хареса.

Сварява се нахут до омекване с дафинов лист и сол или се използва варен нахут  от буркан. Аз сварих 250гр сух нахут, това е за 4 човека.

Когато е готов се изхвърля водата.

В тиган или тенджера се запържва 1 лук, 3 скилидки чесън червена и зелена чушка, като са готови се добавя 1 нарязан домат или от консерва и се бърка докато стане гъста паста. Накрая се добавя червен пипер, може и лют.

След това  смесваме нахута с тази паста, добавяме, 2 нарязани картофа,  150мл вода разбъркваме и най-отгоре слагаме парчетата риба. Вари се 20-25 мин и това е.

 

Рибата може да е всякаква, по възможност с малко кости или филе.

При сервиране се слага магданоз, който го обича.

  • Харесвам 6
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 14 часа, Eva eva каза:

Ето го моето свинско на конци, с допълнение печен лук 🙂  

DSC_0765-3.jpg

Вкусно изглежда! Може ли да споделите един детайл: Месото ли се увива плътно във фолио или тавата с месото се покрива плътно с фолио? Винаги се чудя, като прочета подобна рецепта. Благодаря.

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , rdd каза:

Вкусно изглежда! Може ли да споделите един детайл: Месото ли се увива плътно във фолио или тавата с месото се покрива плътно с фолио? Винаги се чудя, като прочета подобна рецепта. Благодаря.

Позволявам си да отговоря, нищо, че въпросът не е към мен 😀: Тавата се завива с фолиото. 

Благодаря за забележката, ще поясня в рецептата. Понеже в моята глава е ясно, ама не винаги успявам да съм точна в детайлите 😀.

 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Най-уникалния домашен сладолед. Приготвям го с различни вкусове вече доста години по руска рецепта с руски продукти. Рецептата с картинки тук: Ice_cream.docx Аз лично правя двойна доза, продуктите набавям от Березката.

 

20200910_193024.jpg.85261d913bb1dc0f6cef2fca186bb8b6.jpg

 

Важно е сметаната да се бие продължително на висока скорост докато се сгъсти хубаво и като наклоните купата да не се разлива. 

 

20200910_200041.jpg.9cceb2142ec7bde287f8189a683161a0.jpg

 Ако правите шоколадов е най-добре да разтопите шоколад на водна баня и да го смесите с основната смес, с какао е мързеливо и не става хубаво.

 

20200910_200109.jpg.ff80dbf8c4f03c42cc4dc59b71810b3f.jpg

 

Резултата 4 вкуса. Шоколад, Трюфели, Смокини с плодовете и Вишна с плодовете. Последните две са със сладко мое производство на село. 😀

 

20200911_073137.jpg.fe08d27272a9d48520479b314bbc329f.jpg

 

И най-важното е главния готвач. 🤣😂

 

20200910_212254.jpg.985a15a045f7b506cb4309311e95d910.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 12
  • Смея се 2
Публикувано:

О, аз тоя сладолед го правя от години (по същество - подсладено кондензирано мляко + сладкарска сметана + каквото ти дойде наум), но не бях пробвала да добавя крема сирене - сигурно е гот!  Ще пробвам тутакси! 🙂

 

  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 минути , Rumiana каза:

О, аз тоя сладолед го правя от години (по същество - подсладено кондензирано мляко + сладкарска сметана + каквото ти дойде наум), но не бях пробвала да добавя крема сирене - сигурно е гот!  Ще пробвам тутакси! 🙂

 

Спазвай стриктно рецептата и вида на продуктите, и ще чакам отзиви ... 😉 

Публикувано:

Да не си мислите, че не готвя:))))

Мързелуването свърши:(((

 

Постна супа от 10 зеленчука.

 

C56DE61D-92C5-4AB2-B33D-57E19CBB66A6.thumb.jpeg.7fe41b23876eb0192ac858523726a6c7.jpeg

 

Кето пица, с блат от тахан, с италиански кренвирши , домати на Барила и настъргана моцарела:

 

F136F870-0E51-45DF-BFCE-86D1DF9EE785.thumb.jpeg.c7cf6ddba809aa57e2f41f3c4a21f171.jpeg

 

От вчерашния рататуй остана, само това:

 

84637214-5AF7-4D98-9DD8-44D59AE876CF.jpeg.dc3f8e2239331cbc600e76a9a660e4ee.jpeg

 

А в момента се пече  Melanzane alla Parmigiana , като стане, ще покажа:))))

И ще пека кето-хлебчета.

 

  • Харесвам 14
Публикувано:

Ето го и  патладжана:

 

8861F087-0DF3-473E-B5EA-18B776474455.jpeg.17f7d6829a9dbebfa82ecf138111531e.jpeg

 

Рецептата, моя модификация:

 

Нарязах на дебели кръгове , осолих и почаках да пуснат вода, патладжаните - аз харесвам тия, по - светлите- лилаво и бяло.

През това време задуших в масло зелена, червена и жълта чушка, моркови, пресен лук, босилек и каймата.

Добавих чаша вино, черен пипер и малко сол и го оставих да къкри на бавен огън.

Отцедените патладжани потопих първо,  в разбито яйце, после в Хуск и подредих в тавата за печене. Задуших  ги, почти до готовност, през това време и сместа се сготви.

Подредих в тавата - ред панирани патладжани, ред от плънката. Стигна за по два реда . Пекох 45 минути, добавих настъргания пармезан и дозапекох.

Вкусно се получи - нещо средно, между мусака с патладжани и патладжани с пармиджано:))))

  • Харесвам 10
Публикувано:
В момента, Rumiana каза:

Ох, ослюнчих се...  Давай рецептата, плийз!

Тази е рецептата (но количеството на глазурата намалих на две спрямо тази в блога (140г шоколад +100мл сметана) т.е както си е била в оригиналната рецепта, съвсем добре си е така):

 

https://vkusenden.blogspot.com/2019/06/blog-post_10.html

 

  • Харесвам 1
Публикувано:

Тази вечер отидох с едни приятели на корейски (лично на мен хареса много). Тъй като нямаше десерти там , а бях обещал на съквартиранта да му приготвя шоколадово суфле, като се прибрахме направих една порция набързо: 

 

20201013_223336.jpg.fb262afe4c3e1cdae6482de17d0f8ecb.jpg

 

received_725354151390321.thumb.jpeg.3802c007af00d6829508de4cb7c579e6.jpeg

  • Харесвам 17
  • Браво 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.