Прескочи до съдържание

Сейшели

Oshko

Препоръчани мнения

Ние избрахме района около Anse Royal, но зависи и в кой месец ще сте в Махе.

Ние днес пътуваме от Ла Диг към Махе и ще кажа за ферибота.

На отиване към Пралин бяхме със самолет, а пътуването Пралин до Ла Диг е много кратко, та все още нямам впечатления 😄 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Относно морската болест - не е шега работа. Нещо като тежък махмурлук, но без да си пил. Иначе хапче против морска болест купувам само от съответната дестинация. Последно си купих от Малдивите едни малки хапченца, които са направо чудни. Пия едно такова хапче и после ме подхвърлят вълните в лодката, но на мен нищо ми няма. В България не съм намирал адекватни хапчета против морска болест. Веднъж ми дадоха едни френски хомеопатични хапчета, които все едно нищо не бях взел. После проклинах всички французи и техните стоки поне два-три дни. 😄

Относно ферибота между Прален и Махе - понякога е ветровито и тогава може да е по-тегаво. На отиване водата беше равна и пътуването беше много приятно. На връщане имаше големи вълни и ми завъртя главата, но не бях взел хапче. Задължително хапче и няма проблем. 

Относно Beau Valon - самият плаж е много хубав, но всъщност Beau Valon е всичко това, което Сейшелите не са. Пренаселено, няма уединение, известността му идва вероятно, защото има множество хотели наоколо. А многото хотели водят със себе си масовия туризъм.  

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

Относно морската болест - не е шега работа. Нещо като тежък махмурлук, но без да си пил. Иначе хапче против морска болест купувам само от съответната дестинация. Последно си купих от Малдивите едни малки хапченца, които са направо чудни. Пия едно такова хапче и после ме подхвърлят вълните в лодката, но на мен нищо ми няма. В България не съм намирал адекватни хапчета против морска болест. Веднъж ми дадоха едни френски хомеопатични хапчета, които все едно нищо не бях взел. После проклинах всички французи и техните стоки поне два-три дни. 😄

Относно ферибота между Прален и Махе - понякога е ветровито и тогава може да е по-тегаво. На отиване водата беше равна и пътуването беше много приятно. На връщане имаше големи вълни и ми завъртя главата, но не бях взел хапче. Задължително хапче и няма проблем. 

Относно Beau Valon - самият плаж е много хубав, но всъщност Beau Valon е всичко това, което Сейшелите не са. Пренаселено, няма уединение, известността му идва вероятно, защото има множество хотели наоколо. А многото хотели водят със себе си масовия туризъм.  

Е те французите направо са се изгаврили с теб- хомеопатични таблетки 🙃 поне да ти бяха бонбони с джинджифил, щеше да има по голям ефект. 

• Смея се 5
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

здравейте, нашето пътуване стартира след седем дни и вълнението е голямо. Попълних декларацията за цялото семейство и ми взеха 41.60евра. Сега драмата е багажа 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Привет, имам въпрос за Praslin - доколко адекватен е местния транспорт? Мога ли да обикалям острова без да наемам кола? Става дума за двама възрастни и дете на 3г. Също така за La Digue - мога ли да взема колело под наем с ремарке за детето?

Връзка към коментар
преди 26 минути , digitalpr каза:

Привет, имам въпрос за Praslin - доколко адекватен е местния транспорт? Мога ли да обикалям острова без да наемам кола? Става дума за двама възрастни и дете на 3г. Също така за La Digue - мога ли да взема колело под наем с ремарке за детето?

За La Digue  можеш да обиколиш с колела, забелязах и такива с кош за дете. За някои плажове има и малко катерене, за което нещо като бебешки слинг, ще бъде доста от полза. Пътя свършва при Grand Anse и следващите плажове, които мен лично доста ме впечатлиха са достъпни пеша в хълмиста и камениста местност.

За  Praslin  вече нещата седят малко по-различно там си трябва кола. Има градски транспорт, но според мен ще се загуби много излишно време и най-верочтно ще бъде необходимо да се ползва и такси в допълнение. Например един от плажовете , които мен най-много ме впечатли  Anse Georgette  е достъпен само с кола . Според мен , където и да отседнете домакина, ще може да Ви съдейства с кола под наем. Цените са добри и не мисля, че има алтернатива .  Таксита има също, но там бюджета ще набъбне. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Няма начин да нося 3-годишния ми син в слинг :), но в кош вероятно ще му хареса доста.

Разбрах за колата на Praslin, като гледам са по 50EUR на ден. Предвид разходите за нощувки и път до там, наистина няма смисъл да се пести от това.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 10 минути , П.Кръстев каза:

Присъединявам се към мнението на @Tesh, аз също мисля, че колата е задължителна. Не са особено скъпи, а ще се спестят доста главоболия и най-вече време.

А как да се справи на двата острова човек, който не шофира?

Връзка към коментар
преди 13 минути , digitalpr каза:

Няма начин да нося 3-годишния ми син в слинг :), но в кош вероятно ще му хареса доста.

Разбрах за колата на Praslin, като гледам са по 50EUR на ден. Предвид разходите за нощувки и път до там, наистина няма смисъл да се пести от това.

Може би не ме разбрахте. За коша в колелото е ясно там ще е удобно и забавно за него. За една част от плажовете пътя свършва и ще трябва да се ходи, но по-голямата част от пътя ще е доста затрудняваща за 3 годишно дете. За това ще трябва или на ръце или евентуално нещо, което да ви улесни , като раница за носене например.  

Това важи и за някои места в Праслин и Махе, например Rock pool, различните резервати от списъка на ЮНЕСКО и т.н. 

Другия вариант е просто по-сложните маршрути да ги изключите от програмата. 

Връзка към коментар
преди 8 минути , Дани Магелани каза:

Човек, който не шофира според мен трябва да направи друг тип планиране. Избиране на Локация в близост до няколко хубави плажа и евентуално хващане на такси до определени места - като Vallee de Mai например (За Пралин). Друг вариант е все пак да се ползва градски транспорт, но да се задели повече време за конкретния остров.

Може да се търсят и някакви организирани дей трипове ако се отсяда в резорт. 

Това са просто предположения, не съм мислил в тази посока...

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 29 минути , Дани Магелани каза:

Човек, който не шофира най-добре да си стои само на Ла Диг, обикаля се пеша или с колело. Пралин без кола ще е мъка... Градския транспорт беше нарядко, спираше далече от най-хубавия за мен плаж Anse Lazio и т.н.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 3 минути , logist13 каза:

Пралин без кола ще е мъка...

Трябва да се лети до там. Фериботът е малко рисков, a и полетът е късен.  Пристигам в Махе след последния фери.

Връзка към коментар
преди 3 минути , Дани Магелани каза:

Трябва да се лети до там. Фериботът е малко рисков, a и полетът е късен.  Пристигам в Махе след последния фери.

Самилетчето е до Пралин, виж някакъв дневен трип с Лодка до острова на костенурките, ще ви свалят и на други интересни места. 

Ако наистина нямате вариант да наемета автомобил останете максимално повече дни на Ла Диг. 

А за Махе и Пралин вижте, каквото може около хотела и с градски транспорт евентуално, но той ще ви загуби много време. 

За ферибота вижте да вземете предварително билети онлайн, че на нас ни се случи на място да са разпродадени за някои от часовете. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , Дани Магелани каза:

Ние си летяхме, не съм гледал цените сега, ама тогава не беше скъпо. А гледката от самолетчетата си е незабравима (стига да е по светло де). Но след като пристигате късно, си направете първата нощувка на Махе и оттам си вземете ферибота до Ла Диг на следващия ден. Така или иначе от Пралин до Ла Диг без ферибота няма да стигнете, освен ако не си търсите скъп частен трансфер. Дори и да хванете самолета, летището на Пралин е на другия край на острова спрямо пристанището, т.е. ще ви трябва и такси летище - пристанище.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

До някои от плажовете на Сейшелите има доста ходене, така че не ги препоръчвам за малко дете. Такива са Anse Georgette на Пралин, както и източните плажове на Ла Диг  - до Grand Anse се стига с колело, но има една доста стръмна част. До другите два плажа се ходи през планината. И трите са дълбоки и ветровити, крайно неподходящи за деца. Препоръчвам ви да отидете на  Anse Source d'Argent, ако не ви претеснява входната такса. Можете да си изберете ваш си палък залив и при късмет да сте изцяло сами. Също Anse Severe, който е плитък и където се мотаят най-често големите костенурки. На Пралин Core D'or е плитък, но е пълен с досадници.

За хора без кола - направо го прескочете Пралин или се позиционирайте на Anse Lazio и не мърдайте оттам. Цените са до небето, особено за трансфери и транспорт. На Ла Диг всичко е на пешеходно разстояние.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте 🙂

Нашата ваканция на Сейшелите приключи за наше огромно съжаление.

Още със слизането от самолета ме плениха : зелена растителност, красиви скали, синьо небе , а океана ...

От летището си взехме такси до порта, откъдето пътувахме с ферибота до Пралин. Това , което мен най-много ме притесняваше беше плаването в фери-то. Напълно излишно, защото не го усетихме и пътувахме доста комфортно. Пристигайки на порта в Пралин , ни чакаше човека с рент-а-кар-а/ElitCar/. Падна голям смях докато ни обяснява как да шофираме. Натоварихме се и към селф-кетеринг къщата, която беше на 10 минути с колата, но...... си беше истинско предизвикателство. Пътищата са еднолентови, тесни и със стръмни изкачвания и спускания. Аз опищях света, защото имах чувството, че съм на екстремно влакче. А местните си карат - като местни.  Апартамента беше много добър, с огромна веранда с изглед  към океана, а плажа беше на 20м. 

За мен най-красивия плаж е Anse Georgette, да -трябва резервация предварително, да-ходи се 20 минути, но си заслужава. Друг плаж, който да е предизвиквал така възхищение е Maya Bay в Тайланд :-). Както каза моят син "Тука е като по филмите за райски места". Следващият плаж , който ни грабна беше Anse Lazio - много добро място за плажуване и шнорхелиг. Таксуват те за паркинг 100рупии и храната не е уау в ресторанта, но няма друг. Понеже бяхме два дни там заради гмуркането, вторият път си бяхме взели takeaway. Anse Cote D'Or е красив, но е по посещаем и не сме плажували там.  Посетихме Fond Ferdinand - интересно е.

Остров ЛаДиг е прекрасно място. Наехме си колела и обикаляхме като основно бяхме на Anse Source d'Argent като там бяхме основно за шнорхелинг, на места буквално лазиш , защото е много плитко , но под водата е като аквариум. Другият плаж беше Аnse Severe. Имахме прекрасен ден на този китен остров.

Остров Махе - много са ми смесени чувствата, но за мен е презастроен и много мизерен, Beau Valon e отврат - огромна плажна ивица, замърсена , презастроена. Също така внимавайте с фирмите за коли под наем, ние имахме резервация и когато слязохме от ферибота от Пралин никой не дойде. Тогава се чухме с компанията на Пралин и те оттам ни намериха кола, защото всички ни отказваха. На Махе бяхме отседнали  на Такамака Beach - райско място. От форума ме бяха посъветвали, ако отсядаме да е южната част на острова и така и направихме.  Понеже бяхме и на Нова година там - изкарахме страхотно :-).

За мен 8 дни  са много малко за Сейшелите , определено бих се застояла повечко там 🙂

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 23.10.2023 г. в 8:53, Pantelej Putnik каза:

По принцип като вземеш каквото и да е хомеопатично, то е все едно че нищо не си взел. Или поне нищо различно от същото количество захар, каквото всъщност е съдържанието на всеки хомеопатичен "продукт". 🙂

Връзка към коментар
На 3.01.2024 г. в 16:10, Дани Магелани каза:

Ние бяхме без кола. Пралин и Ла Диг обиколихме.

Описвала съм в тема къде и как се движехме.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Къде според вас на Praslin и La Digue е добре да се спи, предвид че ми се ще на пешеходно разстояние да има плаж който вечер е приятен за разходка, залез, някакво хапване. Не търся барове и купон, а просто красив плаж за разходка вечер с малкия.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.