Прескочи до съдържание

Сейшели


Oshko

Препоръчани мнения

Като гледам атласа, четирима магеланци са били на Сейшелите.

От снимките става ясно какво може да се очаква :)

Цените на хотелите изглеждат доста сериозно и тук въпросът ми е какво може да се очаква от хотелите на по-прилична цена(100$-200$ на стая)?

Също на всички острови ли е подобна природата или прочутите скали по снимките са само на 'La Digue'?

Придвижването между островите как го организирахте- самолет/ферибот?

Как са цените по ресторантите? Някъде бях чел за 10$ пържени картофки. Сигурно много зависи, но все пак някакъв пример ще е много полезан.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз пък като ти гледах преди време посетените места, които си изброил, и видях Малдивите, се зачудих как си пропуснал Сейшелите. ;)

Ето че на дневен ред ти е да поправиш този пропуск 

Успех, и дано да намериш оптималния транспорт и цена на билети! Пък после пак ще разказваш за преживяванията в тази част на света. :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

С билетите положението е изненадващо ОК, доста от арабските авиокомпании летят на прилични цени до там. Прилични, прилични, да речем нормално 500 евро от Истанбул. Чат пат с някоя изцепка стават 300-400 от Западна Европа. Ама останалите цени ще режат глави :)

 

Чак се изненадах, че не си бил там, след оная плажна колекция в оная тема :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Като гледам атласа, четирима магеланци са били на Сейшелите.

Придвижването между островите как го организирахте- самолет/ферибот?

Как са цените по ресторантите? Някъде бях чел за 10$ пържени картофки. Сигурно много зависи, но все пак някакъв пример ще е много полезан.

Ако ще ги мислиш по Нова година, да поразменим мнения?

За Тунис не се засякохме, но пък може би там

 

Аз гледам и вариант с Оман.

Връзка към мнение

Ако ще ги мислиш по Нова година, да поразменим мнения?

За Тунис не се засякохме, но пък може би там

 

Аз гледам и вариант с Оман.

Аз по-скоро го мисля за Февруари-Март. Предполагам, че за Нова година ще е доста по-скъпо, обикновено е така, също и времето, доколкото може изобщо да се придвиди нещо по тези дестинации.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Жалко, че Катар-ците спряха дестинацията, сега от София излиза с Air Berlin, но цената е солена - 1100$, явно така всички възможности, ще са през Истанбул.(или западна Европа, но то не е по-лесно)

 

За сега се двоумим между Сейшелите и круиз на южните Кариби, така че може би което излезне по-евтино ще спечели. Другото ще остане за по-натам, живот и здраве, само пари и работа да има.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Можеш да си наемеш апартамент на Махе, на Eden Isl. Иначе за тези цени в хотелите кой знае какво не може да очакваш. За мен беше безумно скъпо, т.е не видях нито кой знае какъв сървис, екзотични гледки, като на много други о-ви. Такси за 15-20 мин. - 60 $, не можем да шофираме в обратно движение така че наемането на кола не ни беше опция, но е доста по- рентабилно. В ресторантите беше относително скъпо, но зависи какво поръчваш. Рибата обаче беше най-евтината, която сме си купували някога - огромна туна за ~15$ :) Ферибота от Махе до Ла Диг беше около 80 $/евро за чужденци ако не се лъжа.

Катамаран до Ла Диг и Прален за един ден струваше 1200$ - 6 човека могат да се съберат. Бърза лодка пак до о-вите струваше 80-100 $ на калпак, според зависи как се спазариш но не бяха особенно склонни към отстъпки. Ако отидеш на Еден има голямо яхтено пристанище и там може да договориш лодка или катамаран. Биг Гейм Фишинг беше около 250$ на човек, ама си го спестихме така че не знам какво хващат - казват че Мерлини излизат. Дайвинга 80$ на ден - според зависи къде се гмурнеш има скатове, акули, но нищо кой знае какво. В кратце това се сещам, като информация, която може да е от полза.

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Досега рових да намеря някоя уиндсърф училище на тия Сейшели, ама няма.

Май на Мавриций ще се ходи. Все пак само туризъм не е редно - малко и спорт бива :-).

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 години по-късно ...

Здравейте,

 

Аз да разбутам малко темичката за Сейшели с едно въпросче. Някой наясно ли е с тези сезонни водорасли? Интересува ме за началото октомври кои острови/части от острови са засегнати. Гледах снимки на плажове с водорасли и изглеждат много неприятни. Искам да избера хотел в близост до плаж, като картичка, а тези водорасли много ме притесняват :) :)

Връзка към мнение

Няколко бързи отзива от Сейшелите 21 декември 2106- 02 януари 2017

Като начало с ръка на сърцето признавам, че бих отишъл пак там по всяко време... при добра оферта за самолета :wub:

Скъпо е, но изключитено красиво и доволно разнообразно!

Програма: 5 нощувки на Пралин, 3 нощувки на Ла Диг, 4 нощувки на Махе.

Спане: в self-catering houses къщи/вили под наем. При група от шест човека/три спални спането излезе средно по 25-30 евро на калпак на нощ. Всички къщи имат по няколко спални, всекидневна и кухня. И на трите острова "хазяите" ни бяха подготвили безплатни трансфери до обектите (при предварително уговорени място и час на пристигане на острова).

Изхранването на ресторант, предвид цените, не беше вариант за нас. За това няколко пъти си пазарувахме и готвихме сами. На всички острови на оживени места има take-away павилиони/сергии, където за 50-70SCR (7-10 лева) може да се вземе печена риба, спагети или всякакви видове къри.

Транспорт: На Пралин и Махе има добре уреден градски транспорт. Всяко возне е 5SCR (0,70 лева), плаща се на шофьора при качване. Горещо препоръчвам това преживяване! Автобусите се провират през невъзможни места и наклони, пълни са с приятни местни хора и са изключително удобен начин за обикаляне по островите.

Коли под наем- 40-50 Евро на ден. Нужна е валидна шофьорска книжка, никакви други формалности. Шофирането по Махе е предизвикателство заради обратното движение, трафика и относително тесните пътища. Като цяло обстановката е много лежерна и отпусната... по този начин се отнасят и местните водачи към странното поведение на пътя на чижденците ;):lol:

От Махе до Пралин може да се пътува за 50-60 Евро/1ч15мин на посока с ферибот или за 30-80 Евро/20мин с малък самолет с 19 места, който сам по себе си е атракция!

Пралин- Ла Диг 15 евро на посока за 15 мин возене с корабче- летящите риби и делфините са бонус :rolleyes:

Занимания: Плажове! Не можах да им се наситя :lol: Райски красиви, фотогенични и много! Ако лежането на фин коралов пясък, под шарена палмова сянка не ви е достатъчно вълнуващо, може да се погмуркате из изумрудената вода и да се надплувате с разноцветни рибки, морски котки и костенурки.

На Пралин препоръчвам посещение на националния парк Долината Ме (Valle de Mai)- един от двата обекта на ЮНЕКСО на Сейшелите. Вход 25 Евро. Напоителна разходка с водач и много снимане (уникални палми, джунгла, птици, гущечета и жаби) отнема 2-3 часа. В 9 ч. започва обиколка с безплатен гид. На входа на парка има сприка на градския транспорт.

Като алтернатива на Долината Ме може да се посети парка Fond Ferdinand:

https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g297799-d7144367-Reviews-Fond_Ferdinand-Praslin_Island.html

Входът там е 8 Евро и е доста по-спокойно от към посещаемост.

Пак на Пралин може да се организира срещу 60 Евро на калпак еднодневна екскурзия (09-16ч.) до остров Кюриоз, където живеят гигантски сухоземни костенурки. Включен е прекрасен обяд, пешеходна разходка и шнорхелуване.

На Ла Диг всички плажове са много приятни. По острова се обикаля без проблем пеша или с колело.

На Махе най-много ми харесаха плажовете в южната част на острова (по-спокойни и диви).

Буржоазни занимания като плавания с катамарани до девствени острови и риболовни сафарита не ни бяха по бюджета.

Ще пробвам идните дени да кача няколко снимки за илюстрация ;)

Редактирано от mitkobiker
  • Харесвам 38
  • Благодаря 3
Връзка към мнение

Кой плаж ти хареса най-много?

Ако човек ходи само за седмица, кои острови препоръчваш? Или пак 3-те?

Бих ограничил до минимум спането на Махе... там има приятни плажове, но логистиката за достигане е по-сложна и/или не превъзхождат по качество тези на другите два острова.

******

Пралин ТОП 3

1. Anse Lazio

2. Anse Georgette- намира се в един голям резорт и се минава през портала на комплекса, хубаво е да се обадите предварително на рецепция на Лемурия, за да ви има в списъка за следващия ден.

3. Cote d'or beach

******

Ла Диг ТОП 3

1. Anse Source d'Argent

2. Grande Anse+Petite Anse

3. плажчетата по североизточния бряг

******

Махе ТОП 3

1. Police Bay+ Anse Bazarca

2. Anse Intendance

3. Petite Anse- намира се в района на хотел Four Season. Колата се оставя на паркинг пред ризорта и се ходи около половин час пеша... но си заслужава!

 

Всеки от плажовете може да се направи за един отделен ден (ако имате време)... при ставане и закуска до около 9-10 сутринта, след това придвижване до обекта, лежане+снимки+хапване на плажа и после малко преди залез (17-18ч) обратно логистика към къщи и набавяне на вечеря :)

Редактирано от mitkobiker
  • Харесвам 13
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

mitkobiker, ако не е тайна, би ли споделил някакъв ориентировъчен бюджет?

Самолет- на колкото ви излезе късмета.

Спане- около 30-40 евро на калпак на нощувка.

Храна- 10-20 евро на ден (без ресторанти!).

Цените на корабите и градския транспорт ги има по-горе в темата.

Груби сметки двете седмици ми излязоха около 800 евро без летенето до там (включено спане, храна, транспорт-фериботи/самолетни билети между островите/кола под наем/градски транспорт, екскурзии на място, сувенири)

WiFi-то беше голяма драма на Пралин и Ла Диг. Най-добре е да се вземе предплатена местна СИМ карта (100 рупии=15 лева) и да й се добави нет за 100-200 рупии... има ги във всяка бакалия. Мобилният нет е ограничен на време и количество, за това никакво ровене по порно сайтове :P само вайбър и хранене на фейсбука B)

Редактирано от mitkobiker
  • Харесвам 15
  • Смея се 3
Връзка към мнение

Здравейте,

 

Аз да разбутам малко темичката за Сейшели с едно въпросче. Някой наясно ли е с тези сезонни водорасли? Интересува ме за началото октомври кои острови/части от острови са засегнати.

 

Водорасли имаше само на един плаж в южно Махе и то беше леко недостъпен ( най-южния плаж, забравих му името, те там са десетки плажчета едно след друго) . На Ла Диг и на Пралин нямаше водорасли, но пък за сметка на това - бурно море, силни вълни, и съответно се поразвали малко морската идилия. Говоря за периода началото на септември .

 

Редактирано от dealni
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

mitkobiker, а как беше времето по време на престоя ти?

И ако може да споделиш къде сте спали и на трите острова :) (много съм нахална :P )

Редактирано от Зорница
Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...

mitkobiker, и аз бих се радвала на контакти на местата за спане. Имаме 7 нощувки и се чудя как да ги разпределя, също ако имате изпитана фирма за наемане на кола :) Благодаря!

Връзка към мнение
  • 9 месеца по-късно ...

Ех, започнал съм тази тема 2013 година, сега, 5 години по-късно, най-накрая им дойде ред на Сейшелите:party:

Бях се зарекъл, че няма да им дам 700Е за билет, колкото искаха обикновено през 2013, добре че Катар-ците се завърнаха на Махе, като е Етиопиан, че имаше един период с много малка конкуренция.

И така ще ходим за една седмица през Юни, за хотелите това е по-скоро нисъм сезон, по прогноза е месецът с най-малко валежи и повечко вятър...ще видим. Разделихме времето между Пралин и Ла Диг, малко нестандартно решение, но според мен нямаше време и за трите, а Ла Диг само заден, както правят повечето, не ми се хареса, защото все пак това е островът, заради който се запалих за тази дестинация.

Ще спим в къщичка на Ла Диг през airbnb и в голям хотел на Пралин през eurosun.de -> Jahn raisen, от страната на острова, от която ужким не би трябвало да има водорасли през Юни.

За кола под наем на Пралин все още се чудя.

Мисля да направим една екскурзия за цял или половин ден до съседни малки островчета, не се гмуркаме и със шнорхела не ни бива.

При това положение какво препоръчвате?

Curieuse, St. Pierre, Coco, Felicite, Cousin.... кажете като природна красота, плажът и т.н., не за гмуркане

Също искаме да видим огромните костенурки. Къде ги има? Видях някакво място и на Ла Диг, но ми изглежда като заградено, доста прилича на зоологическа, такива места не ми харесват, искам да ги видя най-близко до 'свободни'. Знам, че никъде не са истински на свобода, май само на един остров, който е на 1000км от Махе.

  • Харесвам 9
  • Браво 2
Връзка към мнение
преди 7 минути , lesy каза:

И аз съм на опашката за информация. @Oshko, откъде черпиш информация за водораслите и вятъра? Колко време по-рано запазихте местата за нощувка?

За водораслите от tripadvisor, и при нас има няколко теми, но дестинацията не е масова. То, при тези цени там е нормално.

Най-общо, през сухия сезон Май-Септември положението на Пралин е следното:

Image result for seaweed seychelles

За съжаление най-много хотели има точно в тази част. Другите острови тако че ли са по-слабо засегнати от водораслите.

Ето графика за валежите от интернет:

Image result for цлимате seychelles

 

Eто и за вятъра:

image.png.e7b3fdac2eca080d7a0bc66cc8f159b5.png

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Oshko, браво, чудесна дестинация! Сейшелите и на мен заедно с Малдивите и Френска Полинезия са ми топ екзотични дестинации. Ще следя темата с интерес и аз. Вече съм в контакт с University of Seychelles и съм на път да си изпорся едно уж чисто академично посещение, хе-хе. Жена ми е във възторг от идеята да идем там, така че ще разчитам на добри новини от теб. Само ти с този вятър започваш да ме озадачаваш, защото аз мислех да търс вариати за юли месец.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Запалихте ме и мен по тази дестинация като ме обнадеждихте, че може и с по-скромен бюджет да се отиде на Сейшелите.

С тези водорасли обаче ме озадачавате. Като гледам картата на валежите излиза, че май- септември е най-добре да се ходи там, но пък има водорасли които ще ни съсипат цялото изживяване. В крайна сметка кога е оптимания вариант да се отиде или не съществува такъв? Говоря за съотношение  цени/време/водорасли......и т.н :)

Връзка към мнение

Водораслите се намират от различна страна на острова през различните сезони, т.е. когато и да отидете, ще имате половината плажове без водорасли грубо казано, т.е. проблем няма, само трябва да се съобрази хотел от коя страна на острова да се търси.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към мнение
6 hours ago, Oshko said:

Водораслите се намират от различна страна на острова през различните сезони, т.е. когато и да отидете, ще имате половината плажове без водорасли грубо казано, т.е. проблем няма, само трябва да се съобрази хотел от коя страна на острова да се търси.

От картата останах с впечатление, че от северната част няма плажове, защото няма чадърчета :lol:

Предполагам в дъждовния сезон водораслите са от другата страна, защото до колкото прочетох по-горе хотелите в южната част където са повече се намират и на по-поносими цени.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 Ние сме сега април . 

Било най доброто време за гмуркане. 

Билетите са ни на Катар , но ги взехме преди промоцията :(.

 

Освен тях нямаме никакви резервации и планове . Все пак има много време почти 3 седмици :) .  

Най общо мисля 6 дни да сме на Праслин и 4 на Махе. Ла диг е съвсем близо до Праслин и ако ни хареса може и всеки ден да ходиме  до там .Кола и на двете места задължително ще взема . Както и полет между Махе и Праслин и на обратно . Цената е почти същата като на ферибота . А ние доста сме си поплували с лодки и фериботи .  Само не можах  да намеря на сайта таксата за свръхбагаж колко е ( Разрешават само 20 кг ) на вътрешния полет . Това би определило дали да влачим дисагите с оборудване  или да си вземем под наем . Ако някой знае отговора ще съм много задължен .

 

 Иначе @Oshko едва ли може да сме ти от голяма полза . Големите  или малки  хотели напълно сме ги отписали .  На плаж със ситен пясък цял ден мога да издържа само ако съм много болен . Предпочитаме скалистите и каменни плажове . На пясъчните освен да се любуваме на пръстите на краката си няма нищо интересно . А и водата там е обикновено по мътна .  Другото е , че ако нещо ни се струва забавно въобще не мислим за пари и цена .

 

Погледнах местата за настаняване , Има предостатъчно и то по евтини или на същите цени като в Европа . Оферта е да се пътува с повече хора , защото има големи апартаменти с добри отзиви и почти без разлика в цената за 2 ма или 4 човека. Понеже децата са големи даже си помислих да взема и двете майки , но навреме се осъзнах че са на по 75 години и че пак ще деля на едно :) . 

 

 И да не забравя да благодаря на всички които са писали в темата . Особено на @mitkobiker , @malDivka  и на @macf1an в другата тема.

  Благодаря :)

 

Редактирано от ivooo
  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.