Tesh Публикувано: 19 февруари, 2024 Публикувано: 19 февруари, 2024 преди 30 минути , digitalpr каза: Къде според вас на Praslin и La Digue е добре да се спи, предвид че ми се ще на пешеходно разстояние да има плаж който вечер е приятен за разходка, залез, някакво хапване. Не търся барове и купон, а просто красив плаж за разходка вечер с малкия. La Digue по това, което си написал, като предпочитание.
feel_the_rush Публикувано: 19 февруари, 2024 Публикувано: 19 февруари, 2024 Аз за такъв плаж на Ла Диг не се сещам. Всички са малки и накъсани, около тях няма места за настаняване, а островът е всичко друго, само не и добре осветен. На Пралин има 2 възможни места, обаче - Grand Anse и Cot D'or. Като второто го вкарвам в списъка с особено мнение, защото там е центъра на острова, ако мога така да се изразя и това привлича всички просяци, пияници и прочие, които си надяват да измъкнат нещо от туристите. Едва ли са опасни, но определено са нахални. Бих казала, че Grand Anse е най-добрата ви възможност. Градчето е далеч по-спокойно и има доста добри места за настаняване точно на плажа. 2
ivailo_radev Публикувано: 20 февруари, 2024 Публикувано: 20 февруари, 2024 И аз съм за Grand Anse - ние бяхме във Villa Aya, определено мога да препоръчам. Плажът беше празен, празен (ама и беше по корона) и беше супер за целта. На Ла Диг си вземете някъде централно места за спане и отидете с колелата до Anse Source d'Argent, изчакайте залеза и за 10 минути сте с колелата обратно. Няма някакви осветени плажове, по които да се разхождаш вечер - на една луна се разчита. 1
VASILEV Публикувано: 27 март, 2024 Публикувано: 27 март, 2024 Здравейте, наближава времето и за нашите Сейшели, идеи за настаняване на Праслин и Ла Диг моля🙂
bibi Публикувано: 27 март, 2024 Публикувано: 27 март, 2024 Пралин - La ponte beach huts. Божествено е! https://lapointehuts.com/ 2
VASILEV Публикувано: 28 март, 2024 Публикувано: 28 март, 2024 преди 6 часа, bibi каза: Пралин - La ponte beach huts. Божествено е! https://lapointehuts.com/ Благодаря
Milos Публикувано: 5 април, 2024 Публикувано: 5 април, 2024 Здравейте! Заминаваме за Сейшели съвсем скоро. Организирам пътуването с местен екскурзовод за някои мини екскурзии и за плаването с каяци на Ла Диг. И двамата поотделно ми поискаха да им нося разни неща, които щели да ми платят после. Например този с каяците поиска да му донеса тениски за него и екипа му в специален цвят и лого, после поиска кит за почистване на дрон и какво ли още не. Жената туроператор ми поиска пък да й взема алкохол от летището. Това нормално ли е? Дори в някои забити държави в Азия не са искали такива услуги от мен като идвам от Европа. 2
era123 Публикувано: 5 април, 2024 Публикувано: 5 април, 2024 7 hours ago, Milos said: Здравейте! Заминаваме за Сейшели съвсем скоро. Организирам пътуването с местен екскурзовод за някои мини екскурзии и за плаването с каяци на Ла Диг. И двамата поотделно ми поискаха да им нося разни неща, които щели да ми платят после. Например този с каяците поиска да му донеса тениски за него и екипа му в специален цвят и лого, после поиска кит за почистване на дрон и какво ли още не. Жената туроператор ми поиска пък да й взема алкохол от летището. Това нормално ли е? Дори в някои забити държави в Азия не са искали такива услуги от мен като идвам от Европа. Не е нормално. Явно искат да спестяват от цена на доставка. Бартеросай твоята услуга за тяхната. 2 1
Milos Публикувано: 6 април, 2024 Публикувано: 6 април, 2024 Моля за съвет, тъй като пътуването ни наближава и не знаем как да процедираме с парите. Опитах се да сметна г/д разходите ни, за да обменим пари, ще предвидим по-голяма сума за всеки случай. Искам да попитам как да процедираме с обменяването на парите? Да си вземем долари и да обменяме там ли или направо от тук да обменим? Също дали все пак се ползва и плащане с карта, притеснявам се да не останем без пари там, а не ми се иска и да носим много пари в кеш. Благодаря!
bibi Публикувано: 6 април, 2024 Публикувано: 6 април, 2024 На повечето места може да се плаща с карта. Ние обменихме малко долари на летището при пристигане и после още малко на фери терминала на Ла Диг. Ще ви вземат и доларите, ако ви свърши местната валута. Карти няма на сергийките за плодове и храна по плажа и на будките за take away храна. В заведенията и повечето магазини има картови терминали.
digitalpr Публикувано: 30 август, 2024 Публикувано: 30 август, 2024 Привет, някой бил ли е на Сейшелите Декември? Бих искал да чуя нещо за времето от първа ръка. Валежите и комарите най-вече 🙂 А някой бил ли е точно на Коледа?
Дани Магелани Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 преди 10 часа, Oldkozel каза: Да не остана по-назад от @Радо, с който си пътувахме в автобуса от летището до ферито и на ферито 🙂 Ла Диг Да си задам въпросите към двамата и всички посетили Сейшели: На двата острова препоръчайте ми плажове, моля! Ако може да направите класацията си. Извън плажовете, какво е задължително да се види там? На основния остров и столицата Махе да отделяме ли някакво време и какво е задължително да се види?
Радо Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 Задължително нищо няма. В зависимост от това, за което идваш тук - може да избираш как да прекараш дните, които ще си на островите. Според мен хората , в т.ч и аз имат малко погрешна представа за Сейшелите. За Ла диг нищо ме мога да кажа, тъй като решихме да не ходим там, но за сметка на това бяхме 4дни на Пралин. плажовете, които си заслужва да се видят е Anse Lazio, Côte d’Or , вероятно и други. не сме наемали кола, само с автобус, които свърши работа изцяло (взехме си карти още от летището, важат за пралин и за мае ) Не съм бил на Карибите, но такова синьо като anse lazio не съм виждал 🙂 Другия популярен плаж до който не стигнахме е ансе джоржет - иска се резервация, тъй като е част от голф курорт, а и самия плаж е малък в сравнение с Лацио, доста по бурно е морето и е подходящо за каране на сърф. ние бяхме на anse consolation, ходихме до още два плажа от тази част на острова ( става за изгреви , каквото съм качил в другата тема, но не и за къпане, anse saveur става също за къпане, водата навсякъде е 28с. На Grande anse има комари, мътно е и не става! прогнозата за времето го дава всеки ден дъжд, но не вярвай на всичко / всеки ден е 26мин-29макс С) 3 1
Дани Магелани Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 Преди 1 час, Радо каза: Задължително нищо няма. В зависимост от това, за което идваш тук - може да избираш как да прекараш дните, които ще си на островите. Според мен хората , в т.ч и аз имат малко погрешна представа за Сейшелите. За Ла диг нищо ме мога да кажа, тъй като решихме да не ходим там, но за сметка на това бяхме 4дни на Пралин. плажовете, които си заслужва да се видят е Anse Lazio, Côte d’Or , вероятно и други. не сме наемали кола, само с автобус, които свърши работа изцяло (взехме си карти още от летището, важат за пралин и за мае ) Не съм бил на Карибите, но такова синьо като anse lazio не съм виждал 🙂 Другия популярен плаж до който не стигнахме е ансе джоржет - иска се резервация, тъй като е част от голф курорт, а и самия плаж е малък в сравнение с Лацио, доста по бурно е морето и е подходящо за каране на сърф. ние бяхме на anse consolation, ходихме до още два плажа от тази част на острова ( става за изгреви , каквото съм качил в другата тема, но не и за къпане, anse saveur става също за къпане, водата навсякъде е 28с. На Grande anse има комари, мътно е и не става! прогнозата за времето го дава всеки ден дъжд, но не вярвай на всичко / всеки ден е 26мин-29макс С) Много ценна информация. Благодаря! 1
logist13 Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 преди 9 часа, Дани Магелани каза: Да си задам въпросите към двамата и всички посетили Сейшели: На двата острова препоръчайте ми плажове, моля! Ако може да направите класацията си. Извън плажовете, какво е задължително да се види там? На основния остров и столицата Махе да отделяме ли някакво време и какво е задължително да се види? По харесване, бих ги подредил в следния ред: 1. Ла Диг, 2. Пралин, 3. Махе. На Махе се разходихме до ботаническата градина, пазара, малко из Виктория, до плажа Beau Vallon, нищо кой знае какво впечатляващо, което не може да се пропусне. Обикаляхме го с автобус. На Пралин ходихме до плажовете Anse Lazio, Anse Georgette (с предварително записване, домакините ни бяха запазили места), Grand Anse. Първите два определено си заслужават. Ходихме и в парк да гледаме палми, по препоръка на домакините избрахме Fond Ferdinand. Освен палми, имаше и страхотна гледка когато се качиш във високата част. Алтернативата, която е по-популярна е Vallee de Mai. Обикаляхме го с кола, от спирката на автобуса до Anse Lazio ми се видя далечко. Ла Диг ходихме до плажа от снимките и картичките - Anse Source d'Argent. Минаваше се през ферма (с ванилия и костенурки) и се плаща някакъв вход. Ходихме и на Anse Reunion, Anse Severe, в тази част имаше и няколко свободно разхождащи се големи костенурки. В южната част са по-бурните и не ставащи много за къпане плажове Grand Anse и Petite Anse, празни и красиви, иска си се ходене през джунглата може би половин час до втория. Но в най-отдалечената част на Petite Anse имаше естествено оформен басейн идеален за къпане. Обикаляхме го главно пеша, може да се наемат и колелета. 2 1
stanimir Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 2 hours ago, Радо said: Според мен хората , в т.ч и аз имат малко погрешна представа за Сейшелите. Тоест ? Да ходим или да не ходим ? 1 1
bibi Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 За 10 дни на Шейселете (както се майтапим с приятелите ни) посетихме 3 острова и 18 плажа - кой от кой по-уникални. Бяхме 4-ма и всеки имаше различен фаворит, тъй че няма рецепта. Аз от препоръчания горе Côte d’Or пък съм най-"разочарована" - беше мръсно, имаше прилив и почти нямаше плажна ивица. да пясъкът е бял, водата в уникален цвят и толкоз. 1
Дани Магелани Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 Преди 1 час, logist13 каза: По харесване, бих ги подредил в следния ред: 1. Ла Диг, 2. Пралин, 3. Махе. На Махе се разходихме до ботаническата градина, пазара, малко из Виктория, до плажа Beau Vallon, нищо кой знае какво впечатляващо, което не може да се пропусне. Обикаляхме го с автобус. На Пралин ходихме до плажовете Anse Lazio, Anse Georgette (с предварително записване, домакините ни бяха запазили места), Grand Anse. Първите два определено си заслужават. Ходихме и в парк да гледаме палми, по препоръка на домакините избрахме Fond Ferdinand. Освен палми, имаше и страхотна гледка когато се качиш във високата част. Алтернативата, която е по-популярна е Vallee de Mai. Обикаляхме го с кола, от спирката на автобуса до Anse Lazio ми се видя далечко. Ла Диг ходихме до плажа от снимките и картичките - Anse Source d'Argent. Минаваше се през ферма (с ванилия и костенурки) и се плаща някакъв вход. Ходихме и на Anse Reunion, Anse Severe, в тази част имаше и няколко свободно разхождащи се големи костенурки. В южната част са по-бурните и не ставащи много за къпане плажове Grand Anse и Petite Anse, празни и красиви, иска си се ходене през джунглата може би половин час до втория. Но в най-отдалечената част на Petite Anse имаше естествено оформен басейн идеален за къпане. Обикаляхме го главно пеша, може да се наемат и колелета. Много благодаря! преди 3 минути , bibi каза: За 10 дни на Шейселете (както се майтапим с приятелите ни) посетихме 3 острова и 18 плажа - кой от кой по-уникални. Бяхме 4-ма и всеки имаше различен фаворит, тъй че няма рецепта. Аз от препоръчания горе Côte d’Or пък съм най-"разочарована" - беше мръсно, имаше прилив и почти нямаше плажна ивица. да пясъкът е бял, водата в уникален цвят и толкоз. И това е полезна информация. Мерси!
zvezda9001 Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 преди 29 минути , Дани Магелани каза: Много благодаря! И това е полезна информация. Мерси! Здрасти, ако искаш мога да ти изпратя програмата ни, пиши ми на лично и ще ти я изпратя. Всичко сме посетили от нея. На мен най-много ми хареса Махе и Ла Диг. Пралин най-малко ми хареса честно казано 🙂 Обещала съм си някой ден отново да се върнем, но само на Махе и Ла Диг 🙂 Според мен Махе е многоо подценяван остров, а крие много красиви места и нямам представа защо повечето го пропускат или му дават по-малко време...Махе не е само столицата и ботаническа градина, има десетки закътани красиви заливи и места за разходка. 2 1
Oldkozel Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 Пиша, докато събирам багажа за първия ферибот утре за Пралин. Ла Диг Опция 1 Тираджийска Ден 1 Ансе Марон тур (Робърт https://www.sunnytrailguide.net/ ни врътна и не успяхме да го направим с него, въпреки, че не знам колко пъти потвърждавах). Има същия трек в Букинг (не знам кой го води, но предполагам, че Букинг ще ги държат изкъсо. При нас Робърт единият ден беше уморен, после беше болен, после ми звъни в 05:52 часа 😳 да иска да правим нещо същия ден. За втори път за 16 активни години магеланстване ще пиша негативен коментар - само да се върна в България). Излиза се в края на Ансе Арджент и така виждаш южен и югоизточен край. Плащаш 150 рупии такса ферма Юнион Ден 2 кръгов маршрут (13 км; 2 пъти го завъртяхме) Гранд Ансе - Пети Ансе - Ансе Коко - Ансе Кайман - Ансе Фурмис и по пътеката на север и запад до Ансе Реюнион. Прави се без колела (между Гранд Ансе и Ансе Фурмис си е трек без опция за колелета). Виждаш източен, северен и западен край. Опция 2 Хараби Ден 1 като по-горе Ден 2 само от Гранд Ансе до Ансе Кокос Ден 3 Ансе Реюнион - Ансе Кайман (може да се вземе колело; в частта Ансе Фурмис - Кайман не може с него). Опция 3 Луксът ме успокоява Ден 1 като по-горе Ден 2 като по-горе Ден 3 като по-горе Ден 4 трек Нид Даигле (гледка от върха на острова в посока запад) + Ансе Даржент прозрачни каяци (направихме го с Робърт; не си струва парите според мен; гледаха ни като куче-касичка; отделно от тази страна не видях екзотични риби; преобърнаха ни с каяка - гидът пусна каяка още преди да седнем и го балансираме (каякът е с плоско дъно, за да има максимална видимост и не е стабилен като стандартните) и всичко във водата - телефони, чанти …; отделно не са нови, а с едни поправки със силикон и винтове и за да не бодат и задират винтовете има направени конусчета от силикон в края на винта или както се шегувахме винт с край като сладолед от машина). Плажове за плуване: запад Плажове за лежане и снимки: Гранд Ансе, Пети Ансе и Ансе Коко (целият източен край е с огромни табели за силни течения и плуваш на собствен риск). Аз се направих на храбро козле, но като ме задърпа здраво, излязох за норматив на брега. Шнорхелинг: natural pool Anse Coco - докарай един хляб и ще видиш какво става Носете си много вода - температурата е висока, влажността също (тръгнахме на 4 градуса, а пристигнахме на 28 градуса и това допълнително шокира тялото): на плажа една сода 500 мл е 7 лева, което за мен е неоправдан разход (вземаш я от супермаркета на 0.70 стотинки, но вярно я носиш около 3-4 км до плажовете). Всеки си преценява сам. Да се опита banana flambe with ice cream при Chez Jules на Ансе Банана (250 рупии +10% такса, но това бяха за мен (дето не ям сладко) едни добре похарчени пари. Препоръчвам за спане: Orchid Self Catering Apartment Утре продължаваме с 3 дни в Пралин (с рентакар ще сме; набелязал съм 7 328 373 места за посещение). 4 1
Oldkozel Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 преди 3 часа, stanimir каза: Тоест ? Да ходим или да не ходим ? За момента съм видял само Ла Диг и продължаваме към Пралин и Махе. Ако приемем, че Ла Диг е “черешката на тортата”, то Куба за мен лично слага Сейшелите в малкия си джоб (като се сетя за Cayo Coco, Playa Pilar …). 2
zvezda9001 Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 преди 2 часа, Oldkozel каза: Пиша, докато събирам багажа за първия ферибот утре за Пралин. Ла Диг Опция 1 Тираджийска Ден 1 Ансе Марон тур (Робърт https://www.sunnytrailguide.net/ ни врътна и не успяхме да го направим с него, въпреки, че не знам колко пъти потвърждавах). Има същия трек в Букинг (не знам кой го води, но предполагам, че Букинг ще ги държат изкъсо. При нас Робърт единият ден беше уморен, после беше болен, после ми звъни в 05:52 часа 😳 да иска да правим нещо същия ден. За втори път за 16 активни години магеланстване ще пиша негативен коментар - само да се върна в България). Излиза се в края на Ансе Арджент и така виждаш южен и югоизточен край. Плащаш 150 рупии такса ферма Юнион Ден 2 кръгов маршрут (13 км; 2 пъти го завъртяхме) Гранд Ансе - Пети Ансе - Ансе Коко - Ансе Кайман - Ансе Фурмис и по пътеката на север и запад до Ансе Реюнион. Прави се без колела (между Гранд Ансе и Ансе Фурмис си е трек без опция за колелета). Виждаш източен, северен и западен край. Опция 2 Хараби Ден 1 като по-горе Ден 2 само от Гранд Ансе до Ансе Кокос Ден 3 Ансе Реюнион - Ансе Кайман (може да се вземе колело; в частта Ансе Фурмис - Кайман не може с него). Опция 3 Луксът ме успокоява Ден 1 като по-горе Ден 2 като по-горе Ден 3 като по-горе Ден 4 трек Нид Даигле (гледка от върха на острова в посока запад) + Ансе Даржент прозрачни каяци (направихме го с Робърт; не си струва парите според мен; гледаха ни като куче-касичка; отделно от тази страна не видях екзотични риби; преобърнаха ни с каяка - гидът пусна каяка още преди да седнем и го балансираме (каякът е с плоско дъно, за да има максимална видимост и не е стабилен като стандартните) и всичко във водата - телефони, чанти …; отделно не са нови, а с едни поправки със силикон и винтове и за да не бодат и задират винтовете има направени конусчета от силикон в края на винта или както се шегувахме винт с край като сладолед от машина). Плажове за плуване: запад Плажове за лежане и снимки: Гранд Ансе, Пети Ансе и Ансе Коко (целият източен край е с огромни табели за силни течения и плуваш на собствен риск). Аз се направих на храбро козле, но като ме задърпа здраво, излязох за норматив на брега. Шнорхелинг: natural pool Anse Coco - докарай един хляб и ще видиш какво става Носете си много вода - температурата е висока, влажността също (тръгнахме на 4 градуса, а пристигнахме на 28 градуса и това допълнително шокира тялото): на плажа една сода 500 мл е 7 лева, което за мен е неоправдан разход (вземаш я от супермаркета на 0.70 стотинки, но вярно я носиш около 3-4 км до плажовете). Всеки си преценява сам. Да се опита banana flambe with ice cream при Chez Jules на Ансе Банана (250 рупии +10% такса, но това бяха за мен (дето не ям сладко) едни добре похарчени пари. Препоръчвам за спане: Orchid Self Catering Apartment Утре продължаваме с 3 дни в Пралин (с рентакар ще сме; набелязал съм 7 328 373 места за посещение). Е това за Робърт ме уби! Какво се е случило с него не знам...толкова точен беше с нас, само един път му писах, ..и всичко беше точно....съжалявам да го чуя... Каяка не съм го правила с него, а на плажа фирмата, която беше и бяхме много доволни, ноо съм в потрес още за Робърт... 1
Дани Магелани Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 Не споменахте нищо за круизи около островите. Има ли? Това е добър начин да се видят плажовете на острова, и не само, от водата.
Oldkozel Публикувано: 12 декември, 2024 Публикувано: 12 декември, 2024 И понеже стана въпрос за Ансе Жоржет - ето от днес @Дани Магелани: има всичко. Малка лодка; катамаран; катамаранът с обяд и слизане по отделни заливи (хората получават маски, шнорхели и плавници и сами драпат от катамарана до брега; стоят известно време и след това тръгват към катамарана, като една надуваема лодка, спусната от катамарана, събира хората ако течението ги е понесло нанякъде. Ние лично спазваме правилото на пехотата: докато не стъпи някъде кубинка не се брои! 6 1
Дани Магелани Публикувано: 12 декември, 2024 Публикувано: 12 декември, 2024 преди 3 минути , Oldkozel каза: И понеже стана въпрос за Ансе Жоржет - ето от днес @Дани Магелани: има всичко. Малка лодка; катамаран; катамаранът с обяд и слизане по отделни заливи (хората получават маски, шнорхели и плавници и сами драпат от катамарана до брега; стоят известно време и след това тръгват към катамарана, като една надуваема лодка, спусната от катамарана, събира хората ако течението ги е понесло нанякъде. Ние лично спазваме правилото на пехотата: докато не стъпи някъде кубинка не се брои! Благодаря на всички за полезната информация!
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега