дядо Пепи Публикувано: вчера в 14:16 Публикувано: вчера в 14:16 И аз ще се оплаквам. Втора година подред босилек и мащерка, които опитвам да завъдя на терасата не тръгват. То бива, бива, ама такова невървене ми идва малко повече.
Аzia Публикувано: преди 23 часа Публикувано: преди 23 часа И аз се отказах да завъдя лавандула на терасата. Много ми се искаше да ми ухае, докато пия кафето, но не. Не знам какво да й бая, каква магия да направя.
Kalina Ivanova Публикувано: преди 19 часа Публикувано: преди 19 часа Нашата лилава феерия е в пика си И моите саксиени опити с лавандула бяха пълен крах. За това на простор, в градината, там грешка няма. 8 1
Дани Магелани Публикувано: преди 14 часа Публикувано: преди 14 часа преди 4 часа, Kalina Ivanova каза: Нашата лилава феерия е в пика си И моите саксиени опити с лавандула бяха пълен крах. За това на простор, в градината, там грешка няма. Освен към доставките от Магеланци КООП на зехтин и сирена, да включим и лавандула за засаждане, когато и дойде времето. И аз съм кандидат за десетина гнезда. 4
DGTG Публикувано: преди 10 часа Публикувано: преди 10 часа преди 14 часа, milen_40 каза: Вече ми прилошава при вида на лавандула. Направихме сигурно 20 опита да садим лавандула на терасата, е не се получи. От няколко магазина купихме на принципа " тя е готова за съдене" , от Банско помолихме хората от двора си да ни дадат няколко стръка с корени " да се хване по - лесно" , от крайпътна бензиностанция откраднахме ( със съдействието на пресонала) " щом вирее край пътня при нас ще й е супер" и .... греда 😉 Радвайте се на хубавите цветни гледки. Да не би изложението на терасата да не й е добро? Слънчева ли е? В саксия не съм гледала, имам в градината - виждам я, че обича много слънце и изобщо няма нужда от много поливане.
Kalina Ivanova Публикувано: преди 10 часа Публикувано: преди 10 часа преди 4 часа, Дани Магелани каза: Освен към доставките от Магеланци КООП на зехтин и сирена, да включим и лавандула за засаждане, когато и дойде времето. И аз съм кандидат за десетина гнезда. Дадено 1
Polina Публикувано: преди 9 часа Публикувано: преди 9 часа 🙂 Аз лавандулата си я поръчах от една фб група преди 3 години. Човекът, който я изпрати с това се занимава - разсад на лавандула. Над 100 корена са. Тогава бързах и исках да садя още лятото, но той ме спря и каза, че лавандула се сади в късна есен или ранна пролет (но по-добре да е есен), за да може да се захване. Послушах го и изчаках до октомври и тогава поръчах. Сега лилавеем и растем на воля. А след обилните пролетни дъждове тая година просто е уау... И аз имам проблем с мащерката, тая година и е за трети път. Босилека даже го разсадих и чакам да стане за садене в градината. Виж с копъра не ми върви обаче. Нещо го изяде още малък-малък. Тия дни ще е следващия опит за копър... 2 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега