AlexandraKo Публикувано: 24 август, 2020 Публикувано: 24 август, 2020 http://www.bonitotuna.com/ Прилича, да. И май са от едно семейство, но в Испания и викат тюна бонито.
neuromancer Публикувано: 24 август, 2020 Публикувано: 24 август, 2020 тон, паламуд и скумрия са от едно семейство 2
Alexander Публикувано: 24 август, 2020 Автор Публикувано: 24 август, 2020 На 24.08.2020 г. в 12:45, Фичо каза: Бял тон ли? Какво е това бял тон, на мен ми прилича на паламуд? Разшири Има червен, бял тон и други на латински са Thunnus albacares-бял, Thunnus alalunga и Thunnus thynnus-червени. Белият е по-скъп от чревният и с по-лека миризма, води се по-хубав, но и не става толкова голям както червеният, стига само 60-70кг, за а червеният до 200+. Има го и в консерви. В случаят това са дребни риби тон, 4-5-6 килограмови. 1
Alexander Публикувано: 14 септември, 2020 Автор Публикувано: 14 септември, 2020 Casa Goya и El Barco в Тенерифе, който ми стана любим. Ребра заек на скара Запечено козе сирене с мохо Това е casa Goya отвън и отвътре Октопод Сепии на скара карне фиеста със свинско -половин порция! Козе крокети от тон паниран домат, вътре има шунка и кашкавал, отвън е много хрупкво-1,50евро за бройка ропа виеха с октопод, обикновено е със свинско. в каса Гоя се бихме рекорда по евтиния, ядохме и пихме за по 9 eвро на човек. Иначе по другите места е както съм казал и по-рано 10-13евро на човек. 9 1
Alexander Публикувано: 14 февруари, 2021 Автор Публикувано: 14 февруари, 2021 Още снимки от такива кръчмета Голямото месо което се държи от хората се нарича чаршаф. От свински бут е и колкото по-голямо успеят да го направят без да се скъса, по-голяма гордост. 16 1 3
Alexander Публикувано: 31 август, 2021 Автор Публикувано: 31 август, 2021 Дойде им реда отново. Лапас за предястие, голямата дебела риба е 1/4 от една риба, излезе 1,8кг. Не бях ял морена досега, пържена на малки парчета-хареса ми. 11 2 4
AlexandraKo Публикувано: 1 септември, 2021 Публикувано: 1 септември, 2021 На 31.08.2021 г. в 23:35, Alexander каза: Дойде им реда отново. Лапас за предястие, голямата дебела риба е 1/4 от една риба, излезе 1,8кг. Не бях ял морена досега, пържена на малки парчета-хареса ми. Разшири Няма как, да сложа реакцията с двете бирички, много пъти:))) 1
Sju Публикувано: 1 септември, 2021 Публикувано: 1 септември, 2021 @Alexander, казваш, че са характерни за Тенерифе. Смяташ ли, че е достоверна информацията, че има упътвания за guanchinche и на други от канарските острови? Т.е. едно място би ли се казвало guanchinche ако не е наистина такова и е друг калибър ресторант? ПП няма да ти се разсърдим ако успееш да дадеш точни координати на някое от местата, които много са ти харесали 🙂 1
Alexander Публикувано: 1 септември, 2021 Автор Публикувано: 1 септември, 2021 Guachinche има само в Тенерифе. има много други имена tasca, bodegón и др на другите острови и в Испания предлагащи подобни неща като храна. просто на Тенерифе са най-много и може би са от най-евтините. аз съм писал за всички които съм ходил, по имената им излизат в Гугъл мапс. това от вчера го посещаваме най-често El Barco 4
Sju Публикувано: 1 септември, 2021 Публикувано: 1 септември, 2021 При търсене ми излязоха такива и в Гран Канария ( @Василена ?), и във Фуертевентура, затова питах дали може да се мисли за същия тип ресторанти.
Alexander Публикувано: 1 септември, 2021 Автор Публикувано: 1 септември, 2021 Тям се казват по друг начин, но храната е подобна
Alexander Публикувано: 2 септември, 2021 Автор Публикувано: 2 септември, 2021 Днес посетих гуачинчето като в къщи, Como en casa. Няма риба, но има серизни меса. имаха руса крава-vaca rubia, от най-хубавите породи в Испания. пържолата долу е над 2кг, за 2-3 човека я дават и е 60€. чети някои от по-интересните неща. Свинска пържола, идваща с реброто, над една педя е и един палец дебела-8€ калмарите бяха мнгоо дебели и крехки Гъби пълнени с алморготе на базата на местен козе кашкавал. и една ропа виеха с пише и свинско телешкото не го ядохме, но си го записах като идея. отново едвам стигнахме сметка от 15€ на човек. 4
Alexander Публикувано: 5 септември, 2021 Автор Публикувано: 5 септември, 2021 От Bodegón Barranquillo в La Pedroma, на 150м от къщата ни. в понеделник имат 5% намаление за жени. Местен козе кашкавал на плоча пържени картофи, яйце, авокадо и парченца кашкавал от горния. салата с круша, авокадо и др Гъби, скариди и яйце и локалната манджа от коза, много е хубава. десерт наподобяваш тирамису, но с бисквити имаше хляб, пиене бира и вино и сметката беше 40евро за тримата общо. 5 1 1
stormbringer Публикувано: 5 септември, 2021 Публикувано: 5 септември, 2021 Някаква версия на това, която да е на Фуертевентура знаеш ли?
Alexander Публикувано: 5 септември, 2021 Автор Публикувано: 5 септември, 2021 Търсиш малки кръчми по селата, bodegón, tasca или подобни. Мога да питам специално за там, ако искаш. 1
Alexander Публикувано: 11 септември, 2021 Автор Публикувано: 11 септември, 2021 Поредните набелязани паднаха. El bala perdida до Ла Лагуна. Ходихме специално за морската им скара, parillada del mar и виното bodegas 35 Едното плато е за двама човека и съдържа миди Лапас, миди Сен Жак, скариди, малка сепия и риба меч всичко на скара, както и пържена пота-това което у нас наричат калмар и няколко локални сбръчкани картофа papas arrugadas с мохо. Цената би всички рекорди 16 евро на плато. За предястия взехме салати и пушеното локално козе сирене на тиган. Мус от гофио. Последния ден решихме да пробваме телешко, но не онова от предходните дни което бях пуснал vaca rubia, а по-нормално. Casa La vieja в La Vera кръчмата за телешко общо 3-4 ястия, телешко бонфиле и ентркот, треска с нещо си и още едно, но 95% от хора ходят заради телешкото. Самата кръчма съществува от 17 години и както казах предлага основно 2 вида телешко на скара. Разбира се пробвахме и от двата вида, цените са еднакви 14 евро голяма порция с гарнитурата, има половин порция за 9 и нещо. Трима ядохме и ни дойде точно като количество 2 големи порции, една бон филе и една ентрекот. Месото беше много добро, ама много. уцелиха ни точно вкуса с избор от 3/4 като ниво на изпичане. 10
Alexander Публикувано: 12 септември, 2021 Автор Публикувано: 12 септември, 2021 С този пост приключвам от това ходене. El fogon, намира се точно до пистата на северното летище, а следващите са стари La huerta de Ana y Eva и casa Goya. В Ана и Ева хапнах от любимите панирани домати, отвън хрупкави, отвътре много сочни, между двата домата има шунка. Картофи с тон и алморготе- sabroso con almogrote Ropa vieja con pulpo Коза/Cabra Costillas fritas, пържени ребра Секрето иберико В El Barco последният пъти имаше рибета, катo най-малката беше 8кг, та ни отрязаха и се борихме с тази порция 5 човека Тук са рибетата по 8-10-11кг всяка една. От едричките калмари. Това е много вкусно, едър боб от северна Испания със свинско и чорисо-fabada Asturiana. Крокети от риба тон. Доста ефектна салата. 10
ven62 Публикувано: 26 януари, 2022 Публикувано: 26 януари, 2022 Мога ли най-любезно да помоля @Alexander да направи едно списъче с испанските наименования на изброените в тази тема храни/чинии. Например: - Lapas - Лапас, нещо между мида и рапан като вид, Сервира се в нагорещен тиган. Вярно, за много от тях го е написал. Аз и така ще се оправя с останалите. За част вероятно ще успея да си преведе с google, включително и с разпознаване на снимката. В краен случай - разпечатвам си картинките и ще ги показвам. @Alexander, благодаря за темата т.е. и за тази тема. 1 1
Alexander Публикувано: 26 януари, 2022 Автор Публикувано: 26 януари, 2022 - Lapas - Лапас, нещо между мида и рапан като вид, Сервира се в нагорещен тиган. -Chocos-Сепия, има я на тиган и пържена. -chicharros fritos-пържена кожа със сланина -ropa vieja, манджа с картофи, нахут, месо, има я и с октопод на 1-2 места. -Mojos, зелен или червен домашен сос от чушки, кимион, зехтин -papas arrugadas, сбръчкани картофи, писал съм за тях. -conejo frito, пържен заек -carne fiesta, свинско месо върху пържени картофи -Garbanzas, нахут, месо, ребра, сланина и др -cabra-манджа с козе месо, много добро! Всички видове местна дива риба, поне 10 са основните, всички са много хубави, избирате си ги на вид, цвят и форма. И много други, повечето предлагат някаква част, някои са основно морски , други към телешко и т.н. -costillas con piñas y papas, нещо между супа и манджа, ама piñas в канарите не е ананас, а царевица! Да няма изненади. Papas e картофи, в Испания е patatas 4 3 1
ven62 Публикувано: 26 януари, 2022 Публикувано: 26 януари, 2022 На 26.01.2022 г. в 9:38, Alexander каза: - Lapas - Лапас, нещо между мида и рапан като вид, Сервира се в нагорещен тиган. -Chocos-Сепия, има я на тиган и пържена. -chicharros fritos-пържена кожа със сланина -ropa vieja, манджа с картофи, нахут, месо, има я и с октопод на 1-2 места. -Mojos, зелен или червен домашен сос от чушки, кимион, зехтин -papas arrugadas, сбръчкани картофи, писал съм за тях. -conejo frito, пържен заек -carne fiesta, свинско месо върху пържени картофи -Garbanzas, нахут, месо, ребра, сланина и др -carba-манджа с козе месо, много добро! Всички видове местна дива риба, поне 10 са основните, всички са много хубави, избирате си ги на вид, цвят и форма. И много други, повечето предлагат някаква част, някои са основно морски , други към телешко и т.н. -costillas con piñas y papas, нещо между супа и манджа, ама piñas в канарите не е ананас, а царевица! Да няма изненади. Papas e картофи, в Испания е patatas Разшири Много багодаря! Чета с интерес и ... разбиране. ( В тази връзка carba е cabra (коза). леката техническа поправка е заради другите, които четат. Да не останат гладни) Моите тирета станаха над 30 в т.ч. различните плодове и няколко местни риби. Да видим докъде ще го докарам с тези записки. 1
Alexander Публикувано: 26 януари, 2022 Автор Публикувано: 26 януари, 2022 На 26.01.2022 г. в 11:04, ven62 каза: Много багодаря! Чета с интерес и ... разбиране. ( В тази връзка carba е cabra (коза). леката техническа поправка е заради другите, които четат. Да не останат гладни) Моите тирета станаха над 30 в т.ч. различните плодове и няколко местни риби. Да видим докъде ще го докарам с тези записки. Разшири Оправих кабрата! Ти кога и къде ще ядеш или само ще разглеждаш и записваш? Там където си няма такива неща.. 1
ven62 Публикувано: 26 януари, 2022 Публикувано: 26 януари, 2022 На 26.01.2022 г. в 11:19, Alexander каза: Оправих кабрата! Ти кога и къде ще ядеш или само ще разглеждаш и записваш? Там където си няма такива неща.. Разшири Прав си за съжаление. Надявам се на частичен успех. Google maps-a дава някакви надежди при търсене с "Guachinche", а и много разчитам на местните. Аз съм доста контактен. Жена ми има друга дума - нахален.
Alexander Публикувано: 26 януари, 2022 Автор Публикувано: 26 януари, 2022 Не става дума дали си контактен или не, просто там няма или са 20 пъти по-малко като избор. Ако видиш зор, все ще те упътя някъде, но няма да е баш същото. 1
Alexander Публикувано: 27 януари, 2022 Автор Публикувано: 27 януари, 2022 @ven62 това го отвориха преди няколко месеца и го хвалят доста местните в групите за гуачинчета. в южната част е, затова ти го изпращам Guachinche La Tóxica 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега