Прескочи до съдържание

Guachinches/местни кръчми в Тенерифе.


Alexander

Препоръчани мнения

преди 7 часа, Фичо каза:

 


Бял тон ли? :rolleyes:  Какво е това бял тон, на мен ми прилича на паламуд? 

Има червен, бял тон и други на латински са Thunnus albacares-бял, Thunnus alalunga и Thunnus thynnus-червени. Белият  е по-скъп от чревният  и с по-лека миризма, води се по-хубав, но и не става толкова голям както червеният, стига само 60-70кг, за а червеният до 200+. Има го и в консерви.

В случаят това са дребни риби тон, 4-5-6 килограмови.

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Casa Goya и El Barco в Тенерифе, който ми стана любим.

 

Ребра 

5C2308B2-8596-4BEE-87C1-CFE39446C1F9.thumb.jpeg.0fb5ae886d152d968de444d16e6096ee.jpeg

 

заек на скара 

 

B12CBA16-FE47-4C2D-83B1-8F80BAC71D55.thumb.jpeg.050c1ae9b47178a36f720ab26cdaef77.jpeg

Запечено козе сирене с мохо

BC3FF1F1-9170-4896-AA5C-8662C796DED6.jpeg.58a4f3ddf66303b22c0cc13db56b084f.jpeg

 

E8E4F2C8-B49D-4D00-A749-049E8AE05392.thumb.jpeg.33433a446614b063ec1b9fc69919f298.jpeg

 

Това е casa Goya отвън и отвътре 

 

D4F14DE6-338B-44A1-B25D-4C4E59C8EE7B.thumb.jpeg.d18192d1e4466282e03e7e27bbc37462.jpeg

A0D75682-EFA5-47C4-812D-5CF0545BD52D.thumb.jpeg.55f100ec9d5cd56ede50a3149b43ddf8.jpeg223A09CA-125C-451E-999A-1E21EDC4B77E.thumb.jpeg.ecb78f76ce8eb1e3b9609c78c29995e7.jpeg

191E5415-D223-4C9A-A671-A735119A3C8E.thumb.jpeg.33c20027e8abb9d34cf43a237de88123.jpeg

 Октопод 

 

AC19F696-C1FA-4596-B3AC-B6F5734D5FB5.thumb.jpeg.540647cc22ba8c8e3d4d00983dbf0b28.jpeg

377E0580-E7CF-4CDA-82A1-D9C2291886EF.thumb.jpeg.7802e94202c31cff8cc995ec7346afa0.jpeg

 

Сепии на скара 

 

IMG_1272.thumb.jpg.51cb247e4a3d9600823df7d96f7ce241.jpg

карне фиеста със свинско -половин порция!

 

B64A1F1A-39AC-4270-9DAC-1CA21AC72739.thumb.jpeg.d9dcaf6085d52d6ffb6d69b5088fddb0.jpeg

 Козе 

 

CDD04288-03BA-42ED-8EDF-5A42793C149F.thumb.jpeg.1dcad6801c7d00ad428aab3397439b6e.jpeg

 

крокети от тон

 

 

 

AFDB7E94-8292-4061-B605-A271667E4122.thumb.jpeg.40fcb879151e9e94faebad873821008f.jpeg
 
паниран домат, вътре има шунка и кашкавал, отвън е много хрупкво-1,50евро за бройка 

 

 

145E311B-B5B8-4AB6-B804-95E7E3D237BD.jpeg.1c3fc716d611704098e7f26cf49ff76f.jpeg

DED4FA0A-51FE-4427-A9ED-6BC1E2086712.thumb.jpeg.9f0da98797a4da86753251b30f27e921.jpeg


 

ропа виеха с октопод, обикновено е със свинско.

F2D52D89-A42E-432D-90F3-67B6E3ACD09F.thumb.jpeg.e4f5e3ea09289777e5acb271c2308de6.jpeg


 

AD6F552B-43C1-43F9-BCD2-211DB6F1EA38.thumb.jpeg.51fb85618b6c83b9707954067f58595e.jpeg

A00D606F-EF90-4ABF-9500-474D914E5E51.thumb.jpeg.ef94cefb043314233d7acc414ecc8ee3.jpeg

 

33B196BD-45A7-4949-9998-6F13AFC8C152.thumb.jpeg.80d11f003923d62a01ea8db6139b95cd.jpeg


 

в каса Гоя се бихме рекорда по евтиния, ядохме и пихме за по 9 eвро на човек.

 

Иначе по другите места е както съм казал и по-рано 10-13евро на човек.

 

 

 

  • Харесвам 9
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 5 месеца по-късно ...

Още снимки от такива кръчмета

Голямото месо което се държи от хората се нарича чаршаф. От свински бут е и колкото по-голямо успеят да го направят без да се скъса, по-голяма гордост.

 

 

 

141209355_1958076954332958_9172734793097495999_o.jpg

150185880_244921247086426_4557196094915170789_o.jpg

147186531_10220026071586216_8708365639668433466_o.jpg

148614722_3670345219739536_6370159191759417416_o.jpg

149173404_3705433729537272_7915485662749688079_o.jpg

148789296_699774424046842_710474879833000214_o.jpg

149195301_244921160419768_8411670786965466389_o.jpg

149329233_117337100296077_1730104746892205843_n.jpg

149510737_727576091287144_5594786803326659381_o.jpg

150534524_249109323330279_5514077595743438599_n.jpg

149950956_902114613946881_2264408265209512768_o.jpg

150140858_3687578527962059_3387460777083488445_n.jpg

149993267_10217253765568569_5421189867641084480_o.jpg

151086221_10217253763288512_7407661048781617865_o.jpg

150754630_758858428376668_602737462916777567_o.jpg

  • Харесвам 15
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Връзка към коментар
  • 6 месеца по-късно ...

Дойде им реда отново.


Лапас за предястие, голямата дебела риба е 1/4 от една риба, излезе 1,8кг.

Не бях ял морена досега, пържена на малки парчета-хареса ми.

 

 

 

 

3B62663F-84B9-4D0B-9744-6E3FD3A7CC7C.jpeg

3FAD6F59-B429-4561-AFDF-822BCD544BB1.jpeg

24975915-C04F-49D8-A8EB-2A863503ECA5.jpeg

8246E239-0190-40FD-BE66-4FC70D3EE7D8.jpeg

40CF92A8-8713-42DB-B94F-30E316762BAC.jpeg

24D42483-8344-42F6-9FD6-0589F2C7F43F.jpeg

  • Харесвам 11
  • Благодаря 2
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, Alexander каза:

Дойде им реда отново.


Лапас за предястие, голямата дебела риба е 1/4 от една риба, излезе 1,8кг.

Не бях ял морена досега, пържена на малки парчета-хареса ми.

 

 

 

 

3B62663F-84B9-4D0B-9744-6E3FD3A7CC7C.jpeg

3FAD6F59-B429-4561-AFDF-822BCD544BB1.jpeg

24975915-C04F-49D8-A8EB-2A863503ECA5.jpeg

8246E239-0190-40FD-BE66-4FC70D3EE7D8.jpeg

40CF92A8-8713-42DB-B94F-30E316762BAC.jpeg

24D42483-8344-42F6-9FD6-0589F2C7F43F.jpeg

Няма как, да сложа реакцията с двете бирички, много пъти:)))

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

@Alexander, казваш, че са характерни за Тенерифе. Смяташ ли, че е достоверна информацията, че има упътвания за guanchinche и на други от канарските острови? Т.е. едно място би ли се казвало guanchinche ако не е наистина такова и е друг калибър ресторант?

 

ПП няма да ти се разсърдим ако успееш да дадеш точни координати на някое от местата, които много са ти харесали 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Guachinche има само в Тенерифе.

има много други имена tasca, bodegón и др на другите острови и в Испания   предлагащи  подобни неща като храна.

просто на Тенерифе са най-много и може би са от най-евтините.

 

аз съм писал за всички които съм ходил, по имената им излизат в Гугъл мапс.

това от вчера го посещаваме най-често El Barco 

 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар


Днес посетих гуачинчето

като в къщи, Como en casa.

Няма риба, но има серизни меса.

имаха руса крава-vaca rubia, от най-хубавите породи в Испания.

пържолата долу е над 2кг, за 2-3 човека я дават и е 60€.

 

B1C3E6ED-3358-4864-9B35-49C350B757FA.jpeg.d6624e1a5cca2e9d639da6ef26d6176a.jpeg

 


чети някои от по-интересните неща.

 

Свинска пържола, идваща с реброто, над една педя е и един палец дебела-8€

 

325A2AEA-96A1-4D1F-BDA5-12163EE37FCA.jpeg.b30bd05bfec2cd60796afb52a429d361.jpeg

 

калмарите бяха мнгоо дебели и крехки

 

E1E0768C-BB1D-4BE0-98B4-4FD9ED544DCF.jpeg.33e78e4c78c854f0a11d7f67502fa131.jpeg

 

Гъби пълнени с алморготе на базата на местен козе кашкавал.

 

33AE46CF-B6F4-4431-BE0E-DAB0D00230DE.jpeg.c11c30f1e817aac1bb869b24c9b013d3.jpegDAFABEB4-541E-4C54-9109-81EDE1A5E90E.jpeg.51b923caf6e8d13a36568689412bd13d.jpeg
 

и една ропа виеха с пише и свинско 

 

F07A8F69-0D55-44FB-8B24-06A4F74B416E.jpeg.24197bf75e0854a7fbf4564b645d1bee.jpeg

 

телешкото не го ядохме, но си го записах като идея.

отново едвам стигнахме сметка от  15€ на човек.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

От Bodegón Barranquillo в La Pedroma, на 150м от къщата ни.

в понеделник имат 5% намаление за жени.


Местен козе кашкавал на плоча 

 

D0FBA9CF-BF6B-45F3-AB03-1C15BB8129D0.jpeg.e22c20b0f4798a4755d7582dbba8bc20.jpeg

 

 

пържени картофи, яйце, авокадо и парченца кашкавал от горния.

 

D982C29C-5DB8-446D-B3CC-B25E751765A1.jpeg.36dff468622372d73367e796483861d1.jpeg

 

салата с круша, авокадо и др

 

E27F9BF3-7FAE-4A65-8476-96ECFB38580A.jpeg.596923160c4d6993c300dde78a141bb8.jpeg

 

Гъби, скариди и яйце 

 

C6792D63-42BE-41DE-AA33-A1344C16397D.jpeg.6949df3bf8fd0c13164a62670086b2f0.jpeg

 

и локалната манджа от коза, много е хубава.

 

2CC528AF-8F3E-4B17-95C6-988E842283D8.jpeg.74ce9a5d6dd6e479dcc666fa89cc0d89.jpeg

 

десерт наподобяваш тирамису, но с бисквити

 

C58F46A3-7AE5-4FF0-B2C8-D003C228D6F5.jpeg.9e8d50717ffc2c1b52b83697e04308e9.jpeg

 

имаше хляб,  пиене бира и вино  и сметката беше 40евро за тримата общо.

  • Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Поредните набелязани паднаха.

El bala perdida до Ла Лагуна.

Ходихме специално за морската им скара, parillada del mar и виното bodegas 35

Едното плато е за двама човека и съдържа миди Лапас, миди Сен Жак, скариди,  малка сепия и риба меч всичко на скара, както и пържена  пота-това което у нас наричат калмар и няколко локални сбръчкани картофа papas arrugadas с мохо.

Цената би всички рекорди 16 евро на плато.

 

878CAF54-FE77-485B-B8DC-95C0DEEAE8CF.jpeg.a15e58fb7d4ad5507dab02932178fb98.jpeg

 

 

За предястия взехме салати и пушеното локално козе сирене на тиган.

0DE3C9EC-C613-490A-A5F6-BD64E3F77530.jpeg.67853683466bc6d09c0b31beebb0075d.jpeg

 

453B5A0A-CBF6-4DF1-ADC9-274BA822F73D.jpeg.62b7c923282c884d29e518c73675f157.jpeg

83966034-FAD4-47FE-A754-831702CE3F55.jpeg.39574d2963d78c703febfaa72efa4109.jpeg

 

 

Мус от гофио.

F490ED5C-3459-474B-AD4B-E5F0DE1A82B6.jpeg.8f92d3fc6b74781f8e1e3d461ff69ad4.jpeg

 

Последния ден решихме да пробваме телешко, но не онова от предходните дни което бях пуснал vaca rubia, а по-нормално.

Casa La vieja в La Vera кръчмата за телешко общо 3-4 ястия, телешко бонфиле и ентркот, треска с нещо си и още едно, но 95% от хора ходят заради телешкото. Самата кръчма съществува от 17 години и както казах предлага основно 2 вида телешко на скара.

Разбира се пробвахме и от двата вида, цените са еднакви 14 евро голяма порция с гарнитурата, има половин порция за 9 и нещо.

Трима ядохме и ни дойде точно като количество  2 големи порции, една бон филе и една ентрекот. Месото беше много добро, ама много.

 

 

6199EDC6-5F8E-48E0-854F-F1C0E591BF7B.jpeg.65ff1982973921993d0f29e79a81d099.jpeg
BA80F727-BE74-4396-986C-22ED50D15411.jpeg.8c2345ea3bf0c39677fc4ddd73849345.jpeg

1C83EDC3-149D-4BB9-B959-B1C4D790401F.jpeg.787cf1fda05c868e0166c8431eb49907.jpeg


уцелиха ни точно вкуса с избор от 3/4 като ниво на изпичане.

8ABB4D4E-5EEC-481A-9362-AD7B05888187.jpeg.6c53699025078cc640c931813ff5cbcf.jpeg

  • Харесвам 10
Връзка към коментар

С този пост приключвам от това ходене.

El fogon, намира се точно до пистата на северното летище, а следващите са стари La huerta de Ana y Eva и  casa Goya.

 

 

A028BBD5-9C4E-483A-B973-8D0E06278A84.jpeg

2ED3F5A4-EEB5-498F-BDEF-766663BF947B.jpeg

A2C64EF5-2086-408B-A31D-1A1F7C7982A4.jpeg

1C2881F2-F3F2-40C7-AC11-2870826C04D6.jpeg

 

В Ана и Ева хапнах от любимите панирани домати, отвън хрупкави, отвътре много сочни, между двата домата има шунка.

 

436CDE41-4894-4E16-B443-8D3C4238C50A.jpeg

 

Картофи с тон и алморготе- sabroso con almogrote

47DB83A0-F0CB-424F-97C3-86F7B0E78F3D.jpeg

 

Ropa vieja con pulpo 

8E920617-2F91-4D83-AE0D-2174A3C5A416.jpeg

 

Коза/Cabra

52F62023-5876-4507-9BFA-4EDA4633A57A.jpeg

 

Costillas fritas, пържени ребра

DE466214-15EF-4546-AB83-49048E7AE25D.jpeg

 

Секрето иберико

 

5D96E715-C83C-4F4A-933C-39556E1595FC.jpeg

 

 

C9895269-9B16-437B-BC48-795B817A4E20.jpeg

 

В El Barco последният пъти имаше рибета, катo най-малката беше 8кг, та ни отрязаха и се борихме с тази порция 5 човека

 

60695CEE-B824-444E-92A4-3F6B9BEBF116.jpeg

0D10CA78-43FB-46CD-B500-3332BC48160C.jpeg

 

Тук са рибетата по 8-10-11кг всяка една.

A5E49592-6CA1-4DA3-8B9E-5997ABDC8C07.jpeg

 

От едричките калмари.

 

82DBAC7F-5317-4847-BC60-C29D55880C07.jpeg

 

Това е много вкусно, едър боб от северна Испания със свинско и чорисо-fabada Asturiana.

66A302F3-E0DD-42A7-A4CE-EDB1AAF71356.jpeg

 

Крокети от риба тон.

AEA9FC84-C52E-4FE9-A713-5626333E4F1D.jpeg

 

Доста ефектна салата.

FA0B7088-0002-4881-A453-055A7FBF3B94.jpeg

  • Харесвам 10
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Мога ли най-любезно да помоля @Alexander да направи едно списъче с испанските наименования на изброените в тази тема храни/чинии. 

Например:

- Lapas - Лапас, нещо между мида и рапан като вид, Сервира се в нагорещен тиган.

 

Вярно, за много от тях го е написал.

Аз и така ще се оправя с останалите. За част вероятно ще успея да си преведе с google, включително и с разпознаване на снимката.

В краен случай - разпечатвам си картинките и ще ги показвам.

 

@Alexander, благодаря за темата т.е. и за тази тема.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

- Lapas - Лапас, нещо между мида и рапан като вид, Сервира се в нагорещен тиган.

-Chocos-Сепия, има я на тиган и пържена.

-chicharros fritos-пържена кожа със сланина

-ropa vieja, манджа с картофи, нахут, месо, има я и с октопод на 1-2 места.

-Mojos, зелен или червен домашен сос от чушки, кимион, зехтин 

-papas arrugadas, сбръчкани картофи, писал съм за тях.

-conejo frito, пържен заек

-carne fiesta, свинско месо върху пържени картофи

-Garbanzas, нахут, месо, ребра, сланина и др

-cabra-манджа с козе месо, много добро!

Всички видове местна дива риба, поне 10 са основните, всички са много хубави, избирате си ги на вид, цвят и форма.

И много други, повечето предлагат някаква част, някои са основно морски , други към телешко и т.н.

 

-costillas con piñas y papas, нещо между супа и манджа, ама piñas в канарите не е ананас, а царевица! Да няма изненади. Papas e картофи, в Испания е patatas 

 

 

  • Харесвам 4
  • Благодаря 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Alexander каза:

- Lapas - Лапас, нещо между мида и рапан като вид, Сервира се в нагорещен тиган.

-Chocos-Сепия, има я на тиган и пържена.

-chicharros fritos-пържена кожа със сланина

-ropa vieja, манджа с картофи, нахут, месо, има я и с октопод на 1-2 места.

-Mojos, зелен или червен домашен сос от чушки, кимион, зехтин 

-papas arrugadas, сбръчкани картофи, писал съм за тях.

-conejo frito, пържен заек

-carne fiesta, свинско месо върху пържени картофи

-Garbanzas, нахут, месо, ребра, сланина и др

-carba-манджа с козе месо, много добро!

Всички видове местна дива риба, поне 10 са основните, всички са много хубави, избирате си ги на вид, цвят и форма.

И много други, повечето предлагат някаква част, някои са основно морски , други към телешко и т.н.

 

-costillas con piñas y papas, нещо между супа и манджа, ама piñas в канарите не е ананас, а царевица! Да няма изненади. Papas e картофи, в Испания е patatas 

 

 

Много багодаря! :thank_you:

Чета с интерес и ... разбиране. ( В тази връзка carba е cabra (коза). леката техническа поправка е заради другите, които четат. Да не останат гладни:wink:

Моите тирета станаха над 30 в т.ч. различните плодове и няколко местни риби. Да видим докъде ще го докарам с тези записки.

 

:clapping:

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , ven62 каза:

Много багодаря! :thank_you:

Чета с интерес и ... разбиране. ( В тази връзка carba е cabra (коза). леката техническа поправка е заради другите, които четат. Да не останат гладни:wink:

Моите тирета станаха над 30 в т.ч. различните плодове и няколко местни риби. Да видим докъде ще го докарам с тези записки.

 

:clapping:

Оправих кабрата! Ти кога и къде ще ядеш или само ще разглеждаш и записваш?

Там където си няма такива неща..

  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Alexander каза:

Оправих кабрата! Ти кога и къде ще ядеш или само ще разглеждаш и записваш?

Там където си няма такива неща..

Прав си за съжаление. Надявам се на частичен успех.

Google maps-a дава някакви надежди при търсене с "Guachinche", а и много разчитам на местните. Аз съм доста контактен. Жена ми има друга дума - нахален.

Връзка към коментар

Не става дума дали си контактен или не, просто там няма или са 20 пъти по-малко като избор. Ако видиш зор, все ще те упътя някъде, но няма да е баш същото.

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@ven62

 

това го отвориха преди няколко месеца и го хвалят доста местните в групите за гуачинчета.

в южната част е, затова ти го изпращам 

Guachinche La Tóxica

  • Благодаря 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.