Прескочи до съдържание

Guachinches/местни кръчми в Тенерифе.


Alexander

Препоръчани мнения

Макар да пуснах само снимки в темата за храни, ще пусна и тук с по-подробно описание и цени, които предполагам  ще са интересни за повечето.

 

Casa Pedri в Los Realejos до Puerto de la Cruz.

Има снимки от същото място по-назад.

 

Има и снимка на нещата, които се предлагат.

По снимките,

- малки камари/чипиронес 9€

- коза, карне кабра 10,50€

- печено козе сирене/кесо асадо 8€

- хладко авокадо с скариди и отопод, aguacate tempado  (това е от задължителните) 9,50€

- канарски козе сирена около 300гр 4 вида, 9,50€

- крокети от тон и другата е от царевица и свински ребра-имат и такова местно ядене, 2,50€ бройката

Вино бяло и червено локално 10€/л

 

 

 

 

IMG_6472.jpeg

IMG_6474.jpeg

IMG_6470.jpeg

IMG_6475.jpeg

IMG_6468.jpeg

IMG_6486.jpeg

IMG_6485.jpeg
 

 

La Pimienta - La Matanza диви морски неща, уловени преди няколко часа. 

 

Октоподи, риби и подобни. Всички риби са на една цена 22€/кг, това е една идея по-скъпо място от стандартите гуачинчета, но е много добро. Винаги е пълно.

Взехме половин риба от единия вид - излезе 1,8кг.

Вина 8€/л

 

 

 

 

IMG_6288.jpeg

IMG_6287.jpeg

IMG_6294.jpeg

IMG_6293.jpeg

IMG_6292.jpeg

IMG_6307.jpeg

IMG_6306.jpeg

IMG_6290.jpeg

IMG_6289.jpeg

IMG_6304.jpeg

 

 

Casa Africa на самия плаж Almaciga, има морски неща и други.

Макар да има доста хора, включително туристи идващи и с автобуси, рибите са 18€/кг.

Взехме потахе , гъста местна зеленчукова супа 5€, печено козе сирене 5,50€, миди 8,50€ и най-малката риба 0,5кг, която е много зъбата и се дере. Избрахме я пържена цялата.

 

 

 

IMG_1541.png

 

IMG_6342.jpeg

IMG_1507.jpeg

IMG_6343.jpeg

d38bce6a-4d3c-42b6-91d7-6b83e52757b0.jpeg

IMG_1508.jpeg

IMG_1510.jpeg

IMG_6344.jpeg

  • Харесвам 16
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 6 месеца по-късно ...

Едно ново и скрито, но реално в Пуерто де ла Крус и едно от старите, които се посещават задължително.

 

Tasca Las Dehesas, бях до набелязал отдавна, но все нямах късмет, уцелвах ремонт, почивен ден и т.н.

Морското плато е огромно, за двама се води, вътре има едри скариди на скара, 4 вида миди-alemjas, mejillones, navajas, lapas, пържени малки цели калмарчета-chipirones  отделно големи калмари на кръгове, цяла сепия на скара и парче хубава риба на скара. В  отделна чиния дават  от типичните картофи papas arrugadas и сладък картоф batata-няма снимка на тях.

Цялото удоволствие е общо 26 евро.


IMG_4414.jpeg.575a5532c21096ad3a8c2f10fc71866b.jpeg

IMG_8700.jpeg.880edef205181fda070a3611937ad3bd.jpeg

IMG_8705.jpeg.382dddbb3fe5a25fa6f4944d3dc4bf8b.jpeg

 

 

 

Понеже другите на са много по яденето, а и знаем размерите на порциите, си взеха по 1/2 порции от типични ястия с козе месо и заешко. Това на снимките са 1/2 порции, цените са 4 евро всяка.

 

IMG_8703.jpeg.9fb565d9a1b81c5eb85065a7a64cf02d.jpeg

IMG_8704.jpeg.26ade32f1a6aa38e34a04bc57f638742.jpeg

 

 

Виното си е на цена на вода на някои места в Европа или 2 евро за 250мл, има три размера 250мл, 500мл-4 евро и 1л-8 евро, типичните местни бяло сухо или афрутадо, както и червено сухо.

 

IMG_8700.jpeg.880edef205181fda070a3611937ad3bd.jpeg

IMG_4415.jpeg.2937acaafca921f014b88461df7f20fe.jpeg

 

 

 

Другото съм го писал и преди La Pimienta, тук е една идея по-скъпо, 23,50евро/кг всички видове риби и избираш преди да седнеш какво искаш и колко. Всички са диви и прясно уловени. Взехме морена, която се пържи и е много вкусна, както и vieja и antoñito за скара, общо 2,1кг.

 

IMG_4441.jpeg.69c61b0714faa4081c9d67d4c804c6e5.jpeg

IMG_8763.jpeg.7dedf6f47a5c43ec1eacccd9ce762670.jpeg

IMG_8779.jpeg.c86e98266322e93529e929b4ef114e45.jpeg

 

Виното пак е малко по-скъпо 4,30 евро за 500мл, видовете са същите.

Papas arrugadas, тук бяха по-скъпи 8,50 евро, но бяха от скъпите видове, които са жълти вътре.

Аз лично за първи път виждам да предлагат по кръчми от тях, обикновено са от нормалните местни картофи, които пак са много хубави де. Писал съм за тях някъде подробно, че има 40 сорта и са преки наследници на първите древни картофи от Андите.

 

 

 

IMG_8764.jpeg.c004f0dd3652e8f9f4717267da03fde2.jpeg

IMG_8769.jpeg.ad2d93c8ea09c807eae2b351bcc2e853.jpeg

IMG_8770.jpeg.d498515d298b20d3002c706b39b10677.jpeg

 

IMG_8768.jpeg.786d293a24f3d0d1bead0314f69b6691.jpegIMG_8765.jpeg.57ebf1944c53749e7bf974dd7afda9f4.jpeg

 

 

Не бях пробвал местния escaldon de gofio, прави се с рибен бульон и се яде с мохо. За гарнитура се яде, все едно пюре, интересно е.

 

IMG_8766.jpeg.6b8313f923b9541afc5110d655480d3f.jpeg

IMG_8782.jpeg.b95884a0f4e3840d580424b87dfb3919.jpegIMG_8781.jpeg.8936819fa576d32cf2bcc75dca4cdd69.jpeg

 

1,5л винце и за десерт Frangollo.

 

 

 

  • Харесвам 10
  • Браво 3
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Понеже ще сме по празниците в края на годината там, гледам къде ще резервираме на 24 или 25.

Взеха масово да пускат оферти за резервации и цените им са идентични, като винаги има неограничено вино, на места с по-скъпите варианти  вино и бира.

За сега на който  и да ги покажа, директно ми казват, че не можело  да бъде тази цена.

 

 

Captrrdure3.JPG

 

 

Captddure2.JPG

 

 

Ca1.JPG

  • Харесвам 3
  • Шок 1
  • Браво 4
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.