Прескочи до съдържание

Календар на magelanci.com за 2021: Правила, участие, срокове и коментари

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , Роми каза:

Защо забравяте, че всяка година има поне по 2 страхотни снимки от България? И от Гърция, и от Балканите....Там са били всички от нас. А и много магеланци живеят в други страни и контаненти.  Така че има възможност...За протокола -на мен ми пропаднаха 3 страхотни приключения. Така че не съм от късметлиите :)))

Не сме забравили, даже си мислехме за един български календар и един международен. Ама @Георги не знам дали ще се съгласи. Може би през 2021 трябва да го обмислим 🤔

• Браво 3
Публикувано:
преди 47 минути , feel_the_rush каза:

Аз пък мисля, че ако продължава в същия дух, догодина ще е доста по-интересно кой какво е успял да събере като снимки. Периодът от октомври 2019 до март 2020 все пак беше доста силен откъм пътешествия, докато засега все още доста страни остават напълно затворени и не е ясно кога и как ще се пътува отново до тях. За сметка на това много по-лесно се хващат кадри без хора 😉

Не че нещо, ама имаме магланци, живеещи по всички континенти (без Антарктида... май 😉 )

@Lindt винаги е имало пропаднали пътувания. Сега повече от друг път. Аз имах три планирани още отпреди март за времето на карантините. Впоследствие ми пропаднаха още три, за които купувах билети. включително днес трябваше да летя. Замених ги с три други, които бяха практически непланирани и изключително удовлетворяващи.

Колкото до снимките от България. Винаги съм мислел (а и съм го предлагал на сБирки предни години) да имаме един отделен календар със снимки от България. Тази година ще го предложа пак. Конкуренцията и качеството на снимките ще са впечатляващи 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 минути , Roberto Baggio каза:

Ще си позволя да изкажа едно малко по-различно мнение, не ме убивайте с камъни 🙂  За мен правилата, които предвид извънредната обстановка се наложиха тази година, са именно тези, които гарантират до известна степен по-голяма справедливост и честна игра. И с това не искам да подценявам магеланската общност, напротив, видно е, че много хора успяхме да пътуваме въпреки това, но не може да отричаме факта, че ограниченията и спънките бяха многобройни. Дори и за видни магеланци, които правят двуцифрен брой пътувания на година. Какво да кажем за магеланците, които пътуват два или три пъти в годината .....Те дали успяха да отидат някъде? Мисля, че ще е жалко, ако хора, които поради една или друга причина нямат снимки от тази година, се откажат да участват в надпреварата, поради притеснения от реакцията на останалите участници. Ще е жалко, защото това е една страхотна емоция и точно тази година следва да е споделена с всички.

Засега ще те оставим жив/жива, но … не насилвай късмета си.:wink:

"Честна игра"! Принципно, живота не е честен/справедлив. Няма честна игра или по-точно това е въпрос на правила.

Напр. честно ли е аз да се състезавам с @Tedy. Ами не. Не е честно шматка-турист да се състезава с професионален или полупрофесионален фотограф (Не знам Теди каква е). Но от друга страна си е абсолютно честно, защото правилата са такива и аз си ги знам преди да реша да се впусна в това състезание.

В този смисъл не разбирам и това с "притесненията". Кой от какво има да се притеснява - нали "играе" по правилата.

За мен е простичко и ясно.

Сега, ако аз искам да си надградя тези правила и да си наложа самоограничение - ОК. Това си е мое решение. Някои ще кажат - фукльо, позьор, други - браво. Аз съм си ОК, обаче.

• Харесвам 7
  • Смея се 1
Публикувано:

Аз да попитам - Жена ми ако я има на снимките, проблем ли? Че други нямам 😄

Ама то няма кой да разбере, че е жена на някой от форума, тя може да е всяко едно арабско цигане.

• Харесвам 1
  • Смея се 15
  • Замислям се 2
Публикувано:

Не разбирам терзанията и тръшканияга на част ог пишещите тук. Вече почвам да си мисля, че има някаква задкулисна договорка и печеливша снимка ще бъде наградена с безплатно пътуване до екзотична дестинация..... Аз пък участвам за първи път (още не мога да си обясня как не съм открил форума по-рано) и самата мисъл, че някой евентуално ще хареса и гласува за моя снимка, ми е достатъчна. Апропо, моите са от 2020.

• Харесвам 4
  • Браво 3
Публикувано:
преди 58 минути , master_of_germs каза:

@Lindt 

Колкото до снимките от България. Винаги съм мислел (а и съм го предлагал на сБирки предни години) да имаме един отделен календар със снимки от България. 

Приветствам идеята! Всяка година купувам бг календари за чуждестранни партньори. Защо да не им подарявам магелански?

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 27 минути , ivailo_radev каза:

Ама то няма кой да разбере, че е жена на някой от форума, тя може да е всяко едно арабско цигане.

Бе, вEрно носиите си приличат малко 😉

Не разбрах други снимки нямаш или други жени 😉 

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, vino4erpec каза:

Не разбирам терзанията и тръшканияга на част ог пишещите тук. Вече почвам да си мисля, че има някаква задкулисна договорка и печеливша снимка ще бъде наградена с безплатно пътуване до екзотична дестинация..... Аз пък участвам за първи път (още не мога да си обясня как не съм открил форума по-рано) и самата мисъл, че някой евентуално ще хареса и гласува за моя снимка, ми е достатъчна. Апропо, моите са от 2020.

Перфектен коментар!

2020 година е различна.Светът пострада икономически,хората загубиха работата си,два милиона живота си и не мисля,че във форума трябва да има притеснения за  пропаднали пътувания и снимките за  календара.Нека да сме живи и здрави,пак ще дойде време за вълнуващи пътешествия.Красотата е навсякъде около нас и с нетърпение очаквам да гласувам за тези снимки,които ми харесват.И също така ще си позволя да изкажа мнението си,че няма видни магеланци.Всички сме си поставили диагноза пътешественик.Просто някои са по-активни във форума,а други не толкова.Но това не означава,че не пътуват.

Успех на всички участници,ще се получи страхотен календар,сигурна съм!

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 1 час, ivailo_radev каза:

Ох, много се надявам да участваш и да включиш по-красивата половинка в кадъра! По принцип ми е твърде красиво и подредено това, което снимате, но за календар е абсолютно на мястото си. А ако качиш Санторини и Кападокия, ще ми е страшно трудно да избера, ще образувам 3 нови бръчки на челото си от размишления.

Публикувано:
преди 24 минути , Lindt каза:

Ох, много се надявам да участваш и да включиш по-красивата половинка в кадъра! По принцип ми е твърде красиво и подредено това, което снимате, но за календар е абсолютно на мястото си. А ако качиш Санторини и Кападокия, ще ми е страшно трудно да избера, ще образувам 3 нови бръчки на челото си от размишления.

Ами само на жена ми имам снимки, по-красивата половинка снима 😄 😄 😄

Имам обаче сериозен въпрос - качвам уж големите снимки, а после ми дава, че е качено някакво превю само с размер от няколко килобайта. Аз ли нещо бъркам или само така ми показва?

• Смея се 2
Публикувано:
преди 8 минути , ivailo_radev каза:

Ами само на жена ми имам снимки, по-красивата половинка снима 😄 😄 😄

Имам обаче сериозен въпрос - качвам уж големите снимки, а после ми дава, че е качено някакво превю само с размер от няколко килобайта. Аз ли нещо бъркам или само така ми показва?

Значи задължително сигнализирайте когато сте в София, за да ви организирам бързо съревнование по скромност с моя. За по-забавно зяпачите ще пием бира. 

По сериозния въпрос: Може би не се качва в пълен размер, за да не се товари форумът. Но не ми се е случвало, извикай модератор, @neuromancer е на линия. 

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, ivailo_radev каза:

Снимки в пълен размер се подават допълнително и само от тези, които ще участват в календара.

Сега се качват като нормални форумни снимки. :smile:

Публикувано:

Ясно е каква е причината за намаления размер на снимките, но е малко неприятно, тъй като оказва доста сериозно влияние върху качеството. За този календар сигурно е късно, но за следващите години няма да е лошо да се измисли нещо. Дори и да не е оригиналния размер, нека да е поне нещо по-нормално от размера в момента.

Публикувано: (редактирано)
преди 59 минути , zhivko7 каза:

Ясно е каква е причината за намаления размер на снимките, но е малко неприятно, тъй като оказва доста сериозно влияние върху качеството. За този календар сигурно е късно, но за следващите години няма да е лошо да се измисли нещо. Дори и да не е оригиналния размер, нека да е поне нещо по-нормално от размера в момента.

Размерът е 900 пиксела ширина и е този, който ползваме из целия форум и не е променян по две основни причини:

- статистиката показва, че все още 4к резолюциите са малцинство, да не казвам че и 1900 ширина не е масова. Болшинството хора гледат или от екрани с по-малка резолюция или от такива с голяма но браузера не им е на пълен екран, или от телефони

- цялото нещо трябва да се съобразява и със скоростта на зареждане на сайта. Големи пътеписи или постове с десетки снимки ще се зареждат чувствително по-бавно, ако вдигнем размера, а за момента не изглежда че има необходимост. 

Просто няма как да променим размера на прикачените файлове само за календарите - или се променя всичко навсякъде или нищо. В галерията имаме повече свобода на размерите, но това ще затрудни многократно както участниците, така и мен.

П.С. Ще гласуваме отново за 72 снимки във втори етап.

П.С.2 @ivailo_radev изглежда се е справил.

Редактирано от Георги
  • Харесвам 7
Публикувано:

Жалко, че няма какво да се направи поне по отношение на снимките за календара. На какъвто и монитор да се гледа, дори и на талефон, разликата в качеството с оригинала е значителна и се забелязва.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Георги каза:

П.С. Ще гласуваме отново за 72 снимки във втори етап.

Основателю, друг път не подценявай без основание силата на крайните срокове! 😉 🤩

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:

Обръщам внимание на част от хората дебнещи последния влак, че оразмеряването на снимките не отговаря на условията. Оставил съм коментари, до края на деня имате време да ги оправите 🙂

Публикувано:
преди 17 часа, ivailo_radev каза:

Ама, чакайте малко. Аз не знаех че може. 

В такъв случай искам още една промяна в правилата - да св допуснат и трите снимки на участник в календарите, щото при мен ще стане точно така. 

:smile:

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Привет! Гледам полемиката и...

На мен ми прави впечатление, че в календара от миналата година имаше сериозна липса. В него цареше някаква странна, лепкава, задушна безбуховност. Ако приемаме снимки с жената на магеланец, все пак да имаме предвид, че жените  тук са богини и календарът получава религиозен уклон. В този форум има различни вероизповедания и мисля, че трябва да се уважат, поне големите монотеистични религии. Ако ще има Жена в календара, трябва да има и Бух, иначе започват съмнения в религиозна нетолерантност. Множество са вярващите в Бух, много вярват и в Жената си, нека е справедливо! Все пак Клъвдий мори и чумата в Германия.

20200928_105230.jpg

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 1 минута , Mistress of Germs каза:

На мен ми прави впечатление, че в календара от миналата година имаше сериозна липса. В него цареше някаква странна, лепкава, задушна безбуховност. Ако приемаме снимки с жената на магеланец, все пак да имаме предвид, че жените  тук са богини и календарът получава религиозен уклон. В този форум има различни вероизповедания и мисля, че трябва да се уважат, поне големите монотеистични религии. Ако ще има Жена в календара, трябва да има и Бух, иначе започват съмнения в религиозна нетолерантност. Множество са вярващите в Бух, много вярват и в Жената си, нека е справедливо! Все пак Клъвдий мори и чумата в Германия.

20200928_105230.jpg

Айде да не я обожествяваме толкова, че после аз трябва да живея със скромното полубожество 😄 😄 😄 Предполагам заради приликата в прическите е това повишение в чин 😄

• Смея се 10
Публикувано:
преди 1 час, Mistress of Germs каза:

20200928_105230.jpg

Ако Бухи не се класира, то ще е, щото не сте му сресали перчема:))))

• Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 8 часа, Mistress of Germs каза:

20200928_105230.jpg

стана по зле от "новите" Оскари... 

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Повечето снимки с море/океан/езеро, са с криви хоризонти. Някои ужасяващо криви! 
Задейства ми се вестибулитът тутакси, дори не се налага да правя проверка, когато е малко.
За всички календари досега, основният ми критерий при избор е "Това мога ли да го гледам 30 дни?"
С "изтичащата" от ляво/дясно вода, определено не мога да се справя 30 дни 🙂
Минах опознавателно и набързо, избрах малко снимки, ще гледам още поне 2 пъти.
Обаче! Някои блестящи кадри, от последните 12 месеца, отсъстват оглушително! ... Много натъжаващо...
Е, оплаках се! 🙂 

Ще станат хубави календарите накрая 🙂

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.