Прескочи до съдържание

Коледен куиз на magelanci.com. 12.12.2020, 16:00 българско време. Виртуален куиз, реални наздравици :)


Георги

Препоръчани мнения

Традиционната ни коледна среща, традиционно събираща 100+ човека няма как да се състои. Тъпо. Но това не значи, че трябва да се излегнем вкъщи и да се отдадем на битов алкохолизъм (колкото и това да си има своето очарование!). Вместо това ще си направим виртуално-реален куиз, на който да се видим, да си кажем наздраве, да направим едно джентълменско състезание и да наградим победителите. И пак наздраве. 

 

Датата не е избрана случайно, защото може би точно тогава щеше да е коледната ни сбирка. Подсмрък. А часът за да можем да включим и максимално брой хора отвъд океаните - те нямаше как да дойдат на реална сбирка, така че за тях инициативата е бонус 🙂

 

Правила

 

40-50 въпроса, избира се един верен измежду четири варианта. Времето за отговор ще варира, като за тези въпроси, които могат да се открият чрез гугъл ще е ограничено на 15 секунди. За останалите ще сме по-щедри. Въпросите ще са разнообразни, но неизменно свързани с пътешественическата тематика. Някои от тях ще изискват познание на форума, други висока или не толкова висока обща култура, трети ще изискват енциклопедични познания на ниво Димо Падалски. Ще е забавно! Казах ли наздраве?

 

Как ще са организирани нещата технически?

 

1. Чрез програмката, която ви е добра позната от виртуалните презентации - Zoom. Нея ще я използваме за общи дискусии, наздравици (колкото и да го повтарям, все ще е малко!), бъзици и коментари.

2. Състезателната част ще е чрез sli.do. Там ще се зареждат въпросите, отмерва времето за отговор и ще са видими резултатите. Всичко ще става през браузер и всички ще получават данните едновременно и на живо. Лесно е, обещавам!

 

А награди?

 

Какво е куиз без награди? Имаме първоначална зелена светлина да разнообразим състезанието и с награди. По-голяма конкретика не може към момента, най-вече защото и ние я нямаме. Като му дойде времето ще бъдат обявени. Ако вие имате някаква идея или желаете да спонсорирате куиза по някакъв начин, може да пишете тук или да се свържете с мен 🙂

 

Записвайте се за да може да подсигурим достатъчен софтуерен капацитет. 

 

12.12.2020, 16:00 българско време

  • Харесвам 13
  • Благодаря 1
  • Браво 6
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.