Прескочи до съдържание

Туристически обувки

Моника

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз от тия черните преди време си купих яркосини за едно дъждовно пътуване. Прогнозата не се сбъдна и така и не ги ползвах никога - седят си в шкафа.
Просто взех да ползвам маратонки с гортекс и всичко е наред. 
А за по-камениста планина, не горски пътеки, и аз като Мастъра, залагам винаги на обувки над глезена. Често по-сериозната инвестиция си струва парите. Едни трисезонни La sportiva trango сигурно десет години ги влача, не са мръднали!

• Харесвам 7
Публикувано:

Говорим за креативно решение , когато няма друга възможност.Едва ли някой ще разчита да прави преходи с найлонови пликове.

А иначе за камънак , скали , сипеи си трябва стабилна обувка със защита на глезена ( средно високите за мен са ок)  , ако не сте Килиан Жорнет или расли в Хималаите.С платненки в парка или по горските пътеки.

Покрай Zaro се сетих за любопитна статия от тия дни ( надявам се да не се приеме за реклама) :

https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2024/05/01/4591508_vzimai_tashevkata_i_da_trugvame/

• Харесвам 7
  • 1 година по-късно ...
Публикувано:

Идва Черен петък, а на мен ми трябват много топли( ама много) зимни туристически обувки за преходи в сняг. Краката ми между декември и април за вечно студени, затова наблягам на топли. Освен това съм с тясно стъпало. От Декатлонските нищо не мога да избера. Най-често са ми широки дори с дебел чорап.

Кажете къде да търся? 🙂

Най-добре да мога да меря във физически магазини. Ще се радвам ако препоръчате и конкретни модели.

Бюджет до към 300лв/150 евро. 😉

Публикувано:

SportBox на "Симеоновско шосе" са доста добре заредени , отиди и разгледай.Salomon , La Sportiva , North Face са предимно за тесни стъпала.При тях по-трудно в България е да се намерят широките версии на моделите. Ще се ориентираш , а после може да поръчаш онлайн по-изгодно.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 39 минути , iMari каза:

Идва Черен петък, а на мен ми трябват много топли( ама много) зимни туристически обувки за преходи в сняг. Краката ми между декември и април за вечно студени, затова наблягам на топли. Освен това съм с тясно стъпало. От Декатлонските нищо не мога да избера. Най-често са ми широки дори с дебел чорап.

Кажете къде да търся? 🙂

Най-добре да мога да меря във физически магазини. Ще се радвам ако препоръчате и конкретни модели.

Бюджет до към 300лв/150 евро. 😉

Аз понеже имам студова алергия на ходилата, си ходя с детски зимни ботушки на lowa от няколко години.  Правя си и преходите с тях, не знам дали ти ще искаш нещо по-сериозно.

Тези са ми много подобни на вторите, ще им е трета зима. Първите ги дадох на леля ми да си обикаля из Владая зимата, иначе и те си бяха здрави.

https://www.sportdepot.bg/product/lowa_botushi_ella_gtx_hi_jr-N_641553-6917-basic.html?i=21200&complects=&_gl=1*2edf0k*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAiAoNbIBhB5EiwAZFbYGFF0ah-BZwaPW9LT8bglHn4ObLhzSih9eKvAg6vC96HfMiCROCbTdRoCZS4QAvD_BwE&gbraid=0AAAAADnjGgeI4qEAXIWYoQW7a9pUVBOUp

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, iMari каза:

много топли( ама много) зимни туристически обувки за преходи в сняг

А опитвала ли си с т.н. уормъри?

https://www.yako.bg/къмпинг-и-туризъм/първа-помощ-и-оцеляване/отоплители-и-уормъри

Една дама, с която ходим на планина много ги ползва (и за ръце и за крака) и е супер доволна, а преди това не искаше да чуе за зимна планина.

Аз за зимни преходи съм с обувки Planika, от които съм много доволна, а и моите ръце и крака са вечно студени. Нося ги с огромни, дебели вълнени чорапи (обувките ги взех номер по-големи) и за сега до уормъри не съм стигала

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 13 минути , Svetulche каза:

А опитвала ли си с т.н. уормъри?

Ползвала съм, да, даже ги бях препоръчвала в някоя от темите. Но при дълги преходи  ми нарушават комфорта. Предпочитам обувката да е добре изолирана.

• Харесвам 2
Публикувано:

И аз съм с тясно стъпало и вечно студени крака, но съм много доволна от тези:

https://8a.bg/damski-turisticheski-obuvki-garmont-groove-g-dry-beige

Купих ги преди от сайта на обувки.бг и ги нося с дебели вълнени чорапи във всякакво лошо време и сняг ( не съм ги пробвала в дълбок сняг и дълги преходи)- в планината и в града от сутрин до вечер.

Тук ги виждам с намалена цена.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.