Argentique Публикувано: 13 май, 2024 Публикувано: 13 май, 2024 Аз от тия черните преди време си купих яркосини за едно дъждовно пътуване. Прогнозата не се сбъдна и така и не ги ползвах никога - седят си в шкафа. Просто взех да ползвам маратонки с гортекс и всичко е наред. А за по-камениста планина, не горски пътеки, и аз като Мастъра, залагам винаги на обувки над глезена. Често по-сериозната инвестиция си струва парите. Едни трисезонни La sportiva trango сигурно десет години ги влача, не са мръднали! 7
stanimir Публикувано: 13 май, 2024 Публикувано: 13 май, 2024 Говорим за креативно решение , когато няма друга възможност.Едва ли някой ще разчита да прави преходи с найлонови пликове. А иначе за камънак , скали , сипеи си трябва стабилна обувка със защита на глезена ( средно високите за мен са ок) , ако не сте Килиан Жорнет или расли в Хималаите.С платненки в парка или по горските пътеки. Покрай Zaro се сетих за любопитна статия от тия дни ( надявам се да не се приеме за реклама) : https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2024/05/01/4591508_vzimai_tashevkata_i_da_trugvame/ 7
iMari Публикувано: 13 ноември, 2025 Публикувано: 13 ноември, 2025 Идва Черен петък, а на мен ми трябват много топли( ама много) зимни туристически обувки за преходи в сняг. Краката ми между декември и април за вечно студени, затова наблягам на топли. Освен това съм с тясно стъпало. От Декатлонските нищо не мога да избера. Най-често са ми широки дори с дебел чорап. Кажете къде да търся? 🙂 Най-добре да мога да меря във физически магазини. Ще се радвам ако препоръчате и конкретни модели. Бюджет до към 300лв/150 евро. 😉
stanimir Публикувано: 13 ноември, 2025 Публикувано: 13 ноември, 2025 SportBox на "Симеоновско шосе" са доста добре заредени , отиди и разгледай.Salomon , La Sportiva , North Face са предимно за тесни стъпала.При тях по-трудно в България е да се намерят широките версии на моделите. Ще се ориентираш , а после може да поръчаш онлайн по-изгодно. 1
kgg Публикувано: 13 ноември, 2025 Публикувано: 13 ноември, 2025 Също в SLS Росиньол на Черни връх има. Често и намалени модели. Viking, Merrell, AKU. Консултантите ще насочат кои са топли. 1
Lindt Публикувано: 13 ноември, 2025 Публикувано: 13 ноември, 2025 преди 39 минути , iMari каза: Идва Черен петък, а на мен ми трябват много топли( ама много) зимни туристически обувки за преходи в сняг. Краката ми между декември и април за вечно студени, затова наблягам на топли. Освен това съм с тясно стъпало. От Декатлонските нищо не мога да избера. Най-често са ми широки дори с дебел чорап. Кажете къде да търся? 🙂 Най-добре да мога да меря във физически магазини. Ще се радвам ако препоръчате и конкретни модели. Бюджет до към 300лв/150 евро. 😉 Аз понеже имам студова алергия на ходилата, си ходя с детски зимни ботушки на lowa от няколко години. Правя си и преходите с тях, не знам дали ти ще искаш нещо по-сериозно. Тези са ми много подобни на вторите, ще им е трета зима. Първите ги дадох на леля ми да си обикаля из Владая зимата, иначе и те си бяха здрави. https://www.sportdepot.bg/product/lowa_botushi_ella_gtx_hi_jr-N_641553-6917-basic.html?i=21200&complects=&_gl=1*2edf0k*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAiAoNbIBhB5EiwAZFbYGFF0ah-BZwaPW9LT8bglHn4ObLhzSih9eKvAg6vC96HfMiCROCbTdRoCZS4QAvD_BwE&gbraid=0AAAAADnjGgeI4qEAXIWYoQW7a9pUVBOUp 1
Svetulche Публикувано: 13 ноември, 2025 Публикувано: 13 ноември, 2025 преди 3 часа, iMari каза: много топли( ама много) зимни туристически обувки за преходи в сняг А опитвала ли си с т.н. уормъри? https://www.yako.bg/къмпинг-и-туризъм/първа-помощ-и-оцеляване/отоплители-и-уормъри Една дама, с която ходим на планина много ги ползва (и за ръце и за крака) и е супер доволна, а преди това не искаше да чуе за зимна планина. Аз за зимни преходи съм с обувки Planika, от които съм много доволна, а и моите ръце и крака са вечно студени. Нося ги с огромни, дебели вълнени чорапи (обувките ги взех номер по-големи) и за сега до уормъри не съм стигала 4
iMari Публикувано: 13 ноември, 2025 Публикувано: 13 ноември, 2025 преди 13 минути , Svetulche каза: А опитвала ли си с т.н. уормъри? Ползвала съм, да, даже ги бях препоръчвала в някоя от темите. Но при дълги преходи ми нарушават комфорта. Предпочитам обувката да е добре изолирана. 2
marycap Публикувано: 13 ноември, 2025 Публикувано: 13 ноември, 2025 И аз съм с тясно стъпало и вечно студени крака, но съм много доволна от тези: https://8a.bg/damski-turisticheski-obuvki-garmont-groove-g-dry-beige Купих ги преди от сайта на обувки.бг и ги нося с дебели вълнени чорапи във всякакво лошо време и сняг ( не съм ги пробвала в дълбок сняг и дълги преходи)- в планината и в града от сутрин до вечер. Тук ги виждам с намалена цена.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега