Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Айдее, багажно мазало епизод №2 започва. Отварям пуканките и се приготвям за сеир 🙂

Направо получих дежа ву, кефи ме Раян и Уиз как се копират взаимно... случайно, разбира се 😂

• Харесвам 5
  • Смея се 6
Публикувано: (редактирано)

Е, аз предпочитах да си го оставя безплатно на чек-ина😉, но какво да правиш и без това хората и точки ни дадоха и карти с дискаунти.... Мисля че не е болка за умиране и няма нужда от драма.

Ей, Матеев как ме присети за пуканки. 🍿😎

Редактирано от EliDion
  • Харесвам 2
преди 45 минути , Ivko каза:

Стана като при Раян, което мен ме устройва не е болка за умиране при билети от по 10-20 евро.

Е те нали за наше добро го правят,  не за пари. 

преди 38 минути , EliDion каза:

Е, аз предпочитах да си го оставя безплатно на чек-ина. 

Да,  но имаше ограничение в размерите,  а вече може да е 149х119х171см.  

Редактирано от stanimir
Публикувано:
преди 32 минути , Topfly каза:

В пресата пише, че на пътниците купили билет преди 10-ти октомри и пътуващи след първи ноември ще им бъде добавен един чекиран багаж от 10 килограма безплатно. Аз също имам подобна резервация, но все още не са ми добавили безплатния чекиран багаж. Да се надяваме, че скоро ще го направят.

+1

• Харесвам 1
Публикувано:

и сигурно ще ги объркаме ужасно, ако се явим за приорити или чекиране вместо с багаж "на колелца", както са указали изрично, с раница над бебешкия размер 40*20....

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 16 минути , noshtna_ptica каза:

И това ако не е картелно....

Да пуснем жалба в КЗК? Тогава ще трябват много пуканки - сеирът ще е дълъг.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 51 минути , Topfly каза:

В пресата пише, че на пътниците купили билет преди 10-ти октомри и пътуващи след първи ноември ще им бъде добавен един чекиран багаж от 10 килограма безплатно. Аз също имам подобна резервация, но все още не са ми добавили безплатния чекиран багаж. Да се надяваме, че скоро ще го направят.

- в клипчето е обяснено, че ще добавят 🙂 сигурно не е отразено още. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Bookings without WIZZ Priority made before 10 October for the travel period after 1 November 2018 will be upgraded with a free 10kg checked in bag, while bookings with a checked in baggage will be upgraded with WIZZ Priority.

https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/about-us/news/2018/10/10/wizz-air-introduces-new-customer-focused-baggage-policy-br-onboard-bag-guaranteed-for-all#/

• Харесвам 2
Публикувано:

В интерес на истината наскоро пътувахме с Wizz и нещата с багажите в салона при пълен самолет бяха съвсем нормални. За разлика от безумията с багажите в салона при предишните им промени заради които почти ги бях отписал. 40х30х20 са си точно раниците на Кауфланд от едно време, лично пробвано. 

Публикувано:
преди 26 минути , Rainy каза:

и засрамено хрупам пуканки в ъгъла 

Солени или карамелизирани...? :popcorm1:

Публикувано:
преди 27 минути , Rainy каза:

Не знам за вас, но на мен ми се объркаха представите за собствената ми интелигентност и засрамено хрупам пуканки в ъгъла :blush::grin:

Има ограничения в размера на кутиите за пуканки.

А тъкмо си купих нова раничка 48/33/22. Сега трябва да я режа.

• Смея се 8
Публикувано:

Айде и в "Дневник".  Изобщо изкривиха представата за услугата "прайорити". Помня, че основната идея  беше "приоритетно КАЧВАНЕ" и сядаш произволно където ти скимне, сега предимството е да имаш правото ръчния ти багаж наистина да е ръчен

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/10/10/3324996_uizer_e_s_novi_pravila_za_bagaja_ot_1_noemvri/

Иначе не знам дали е картел, вижте как са другите нискобюджетни... Еasyjet, Wow, Transavia...  Те си оперират доста в Европа

Публикувано:
преди 1 час, Zaro каза:

Производителите на чанти и раници да почват работа по последната мода в авиационния сектор.

да, ужас.. Тази мода взе да се сменя два пъти годишно 😄

Публикувано:

И в крайна сметка се върнахме една година назад, когато малките ранички се наричаха "малък кабинен багаж" и се качваха безплатно.

• Харесвам 4
Публикувано:

За всеки полет размерьт на багажа маже да е различен, а чанти да купуваме директно през сайта на АК, за да се затвори цикъла. При ранно закупуване - бонус пуканки!

• Харесвам 2
  • Смея се 2

Ryanair предлагаха куфари преди, но сега не ги намирам. Явно са ги махнали, че не могат да смогнат сами на промените си. 😄

(ха ха- намерих им стария линк)

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 4
  • Смея се 6
Преди 1 час, Ilian359 каза:

И в крайна сметка се върнахме една година назад, когато малките ранички се наричаха "малък кабинен багаж" и се качваха безплатно.

Иска ми се да се върнем 10+ години назад, когато багажа при low cost компаниите беше с размери минимум 50х40х20  и максимум 56х45х25, с тегло минимум 6 килограма /Вуелинг/ и максимум без ограничение /Изи джет/ и хубавото разтегливо като раница изискване "сбора от трите размера да не надвишава 115 сантиметра. Допълнителната миничантичка беше екстрата, която за мен даваше една идея по-високо ниво. Не ми се иска да внасям меланхолична нотка, но заради конкуренцията и печалбата при компаниите нещата стават все по-сложни не user friendly.

За да не съм офтопик - по спомени точно Уизеър имаше най-малък сбор от размерите за кабинен багаж.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 7
  • Смея се 1
Публикувано:

Защо не направят ,всеки купил билет по-скъп от 30 евро примерно,

да получава някакви привилегии.Може да е вода,закуска,приорити.

Публикувано:

А аз като казвам от месеци, че постепенно вървим към размер "несесер" (и всичко останало ще се плаща) - вие не ми вярвате 😎

Между другото току-що имах гениално хрумване, тъй като и аз като @Rainy взех да се съмнявам в собствената си интелигентност. Понеже багажните политики напоследък се сменят ежеседмично вече дори няма да правя опит да ги помня. Ден-два преди полета просто ще си отварям резервацията и ще прочитам на какво имам/нямам право към момента и дали някоя авиокомпания евентуално не се е смилила да ми "подари" 2-3 килограма чекирани пуканки. 🍿

преди 6 минути , dimitrov6 каза:

Защо не направят ,всеки купил билет по-скъп от 30 евро примерно,

да получава някакви привилегии.Може да е вода,закуска,приорити.

Или пуканки 🙂 Ма недей така, ще фалират горките.

Преди 1 час, EliDion каза:

То, картела май вързан и с производителите на раници.

Или пък Раян / Уиз са купили и производителите на раници и играят също на този фронт...

• Харесвам 2
  • Смея се 7

За разлика от Раян приорито на тия е по-скъпо от 10кг да си чекираш поне проверих произволна дестинация,а при Уиз приорито е различно за дестинация и предполагам ще го уеднаквят.

Редактирано от Ivko

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• manina
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.