Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

искам да попитам , във връзка с новите правила за багажите - вчера направих резервация за пътуване София-Валенсия 1-4 декември - добавих чекиран багаж от 10кг на всички. Съответно плащането беше с банков превод, днес получавам потвърждение на мейл - и в него пише, че имаме ръчен багаж със старите размери и никакъв чекиран багаж. В сайта резервацията е коректна.

Най-вероятно още не са си оправили бланката , но все пак ...

Публикувано:

И аз с питане, ако правилно съм разбрала чекирания до 10 кг след 01.11 не е нужно да е с р-ри 55*40*20 ,а може и да е с по-големи размери, нали ?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , bibi каза:

И аз с питане, ако правилно съм разбрала чекирания до 10 кг след 01.11 не е нужно да е с р-ри 55*40*20 ,а може и да е с по-големи размери, нали ?

На 10.10.2018 г. в 19:04, stanimir каза:
  • Width: 149 cm
  • Height: 119 cm
  • Length: 171 cm

• Харесвам 3
Публикувано:

Отново имам подарък от Уиз, за полети за  ноември, купени преди 2 месеца поне.

Днес получих мейл, че понеже са сменили правилата си за багаж и са засегнали резервацията ми, подаряват за всички пътници в двете посоки по един чекиран 10кг багаж, който струва 16лв на човек в посока. Проверих в резервацията и си излиза и там.

• Браво 2
Публикувано:
преди 16 минути , bibi каза:

Да с размери колкото са тези от 20 и 32кг ама то ако вземеш с такъв размер едва ли ще е до 10кг 😂

преди 1 минута , Alexander каза:

Днес получих мейл, че понеже са сменили правилата си за багаж и са засегнали резервацията ми, подаряват за всички пътници в двете посоки по един чекиран 10кг багаж, който струва 16лв на човек в посока. Проверих в резервацията и си излиза и там.

На мойте всички резервации имам добавен 10кг чекиран, но на тези където имам добавено приорити нямам там си пише 'trollry bag'

Публикувано:
преди 11 минути , Alexander каза:

Това не е подарък. Правят го за всички резервации преди 10.10.2018, тъй като при закупуване на билетите са важали други правила за багажа и няма как да ти ги променят постфактум и да те оставят само с малкото багажче. Затова, тези, които са закупили билетите си преди отпадането на големия ръчен багаж, го получават като 10-килограмов чекиран.

• Харесвам 7
Публикувано:

Аз с вьпрос за дискаунт-клуба.

Имам дискаунт и на страницата на Уиз пише, че за чекиран багаж ще получа отстьпка. Това ще важи ли и за новия мальк багаж?

Публикувано:

Полетите до Ейлат излизат само до края на март. Това дали има общо с новото летище,където ще го отварят и да прехвърлят полетите до там?

п.с. Уиз ми върнаха пари от променен полет по кредитната карта, но гледам са ми удържали такса 0.59лв за превода дали защото е от евро към лв?

преди 32 минути , noshtna_ptica каза:

Аз с вьпрос за дискаунт-клуба.

Имам дискаунт и на страницата на Уиз пише, че за чекиран багаж ще получа отстьпка. Това ще важи ли и за новия мальк багаж?

Би трябвало за всяка услуга, която подлежи на отсъпки да ти важи и дискаунт членството.

Публикувано:
1 hour ago, Ivko said:

Да с размери колкото са тези от 20 и 32кг ама то ако вземеш с такъв размер едва ли ще е до 10кг

Това е добра опция ако отиваш на пазар или за да вземеш някакъв багаж. В едната посока чекираш полупразен голям куфар до 10 килограма, а на връщане чекираш куфар с 20 или 32 килограма. Може да е полезно и когато чекираш обемист, но лек предмет.

• Харесвам 2
Публикувано:
13 minutes ago, Ivko said:

п.с. Уиз ми върнаха пари от променен полет по кредитната карта, но гледам са ми удържали такса 0.59лв за превода дали защото е от евро към лв?

По- скоро банката удържа при refund. Имаше нещо от сорта на 1-2%. Връщали ли са ти пари друг път по тази карта? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , aleksandrina каза:

По- скоро банката удържа при refund. Имаше нещо от сорта на 1-2%. Връщали ли са ти пари друг път по тази карта? 

Не сега за първи път- 59.97 евро /получени 117лв. такса 0.59лв

Публикувано:
преди 8 минути , aleksandrina каза:

Ами таксата е от банката най-  вероятно. На мен ми удържат при връщане от ebay например. 

Да така е  'Получаване на суми по кредитна карта чрез терминално устройство 0.50%'

• Харесвам 1
Публикувано:

Не на летището ще е по-висока цената както при всеки чекиран багаж. За справка при Раян по време на резервация закупен 10кг струва 8 евро,а на летище 25 евро ако не се лъжа.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Topfly каза:
преди 5 часа, Ivko каза:

Да с размери колкото са тези от 20 и 32кг ама то ако вземеш с такъв размер едва ли ще е до 10кг

Това е добра опция ако отиваш на пазар или за да вземеш някакъв багаж. В едната посока чекираш полупразен голям куфар до 10 килограма, а на връщане чекираш куфар с 20 или 32 килограма. Може да е полезно и когато чекираш обемист, но лек предмет.

А какво се случва с пластмасовия куфар, който не е напълнен в каргото. Дали няма да се счупи (спука) от натиска върху него?!

Публикувано: (редактирано)
преди 12 минути , vorbis каза:

А какво се случва с пластмасовия куфар, който не е напълнен в каргото. Дали няма да се счупи (спука) от натиска върху него?!

Чупи се,да :)Ако е при полет на Уиз нямаш проблем, отиваш в магазина на Svetla на Орлов мост и веднага ти дават нов,по-назад в темата съм описала моя случай от май месец.Слава богу,че си оправиха политиката за възстановяване на щети по багажа,защото преди години ми скъсаха нервите с подобен случай.Всъщност не знам дали има голямо значение дали е празен или пълен.Чупи ли са ми куфари и при двата варианта🙂

Скоро гледах новите предложения на Естил - от еластична пластмаса са и при натиск се огъват като гума.Може би това е решението.

Редактирано от Мари Николова
  • Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)
2 hours ago, vorbis said:

Сериозно ли мислиш, че дрехите в куфара могат да го предпазят от счупване? Всички твърди куфари, при определен натиск се чупят, независимо от това има или няма дрехи в тях! Единствено гъвкавите пластмасови куфари, като Samsonite Cosmolite не се чупят при настиск, дори няколко тона 🙂

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 3
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 16 минути , Topfly каза:

Единствено гъвкавите пластмасови куфари, като Samsonite Cosmolite не се чупят при настиск, дори няколко тона 🙂

За нашия пазар трябва да измислят такива,които не просто не се чупят,но и запазват ракията и лютеницата здрави:laugh:

• Харесвам 4
  • Смея се 7
Публикувано:

От Samsonite са заявили готовност за стартирането на производство на ракиени шишета. Обаче за буркани за лютеницата мисля, че трудно ще се навият.

• Смея се 5
Публикувано:
преди 10 часа, Ivko каза:

Полетите до Ейлат излизат само до края на март. Това дали има общо с новото летище,където ще го отварят и да прехвърлят полетите до там?

Полетите са сезонни и няма да се летят в лятното.

Публикувано:
Преди 1 час, randi каза:

Полетите са сезонни и няма да се летят в лятното.

В смисъл тази дестинация се води зимата сезонна така ли?

Публикувано:
7 hours ago, Ivko said:

В смисъл тази дестинация се води зимата сезонна така ли?

От Европа в Ейлат си струва да отидеш от есента до пролетта, ако искаш да избягаш малко от студа. Лятото е 40-45 градуса и не мисля, че си мечтаеш да замениш 30 с 40 градуса 🙂

Идеалното за посещение е обаче пролетта и есента, когато температурата на въздуха е около 30 градуса, а на водата 20-25 градуса. Зимата е по приятно в Дубай, но дототираните от израелската държава евтини билети, компенсират тази неприятност 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:
11 hours ago, Goal & Boss said:

От Samsonite са заявили готовност за стартирането на производство на ракиени шишета. Обаче за буркани за лютеницата мисля, че трудно ще се навият.

За домашна лютеница или ракия препоръчвам ето такива шишета 🙂

• Харесвам 2
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Георги
    • Hakkâri Spor
    • menki
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.