Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Сигурно купуват фиктивно някой късен по-евтин полет и висят по цял ден на терминала  да дебнат 🙂

Съмнявам се, по-скоро си имат някаква договорка с летището, това е така от година поне.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 18/09/2025 в 10:09, stanimir каза:

Не опитваха ли точно Wizz да хитруват, предлагайки мисля 100€ за да се откажеш доброволно и да те качат на следващ полет ?

Да, точно така правят! 

И не предлагат премаршрутиране!

Дори твърдят, че си тикнал квадратче и сам си се съгласил да бъдеш ДОБРОВОЛЕЦ.

Видиш ли  VLNR на бордната карта шансът да летиш клони към нулата, а сумата е 100 евро в кредити по акаунта. Които трябва да си поискаш!

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами приемеш ли, в крайна сметка ако наистина не те качат, се отказваш доброволно от обезщетението по Регламента срещу жалките 100€ .Никакво доброволно  съгласие !  Според условията им те превозват от точка до точка и няма как да правят премашрутиране. В това отношение условията им са ясни.

Може да си избереш обаче полет до алтернативна дестинация дори за същия ден ( ако има места разбира се).

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 30 минути , stanimir каза:

Ами приемеш ли, в крайна сметка ако наистина не те качат, се отказваш доброволно от обезщетението по Регламента срещу жалките 100€ .Никакво доброволно  съгласие !  Според условията им те превозват от точка до точка и няма как да правят премашрутиране. В това отношение условията им са ясни.

Може да си избереш обаче полет до алтернативна дестинация дори за същия ден ( ако има места разбира се).

Принципно може и да си прав, но на практика не се получава така. Говоря от личен опит, полет София - Краков. Получих място, но и изписано Бордната карта е налидна. На гишето ми казаха, че съм доброволец, дадоха карта, но БЕЗ МЯСТО! Попитах къде ще седна и ми отвърнаха - ти си доброволец, ако има място ще летиш! Питам - къде е мястото, което имам, ами вече го нямаш, отвърнаха, хахахх. Добре, че имам скрийн на тела от тази сага, иначе наистина не е за вярване!!!

На гейта останахме трима. Сметката се оказа проста - продадени 188 билета, чекирани и на гейта 183. От тримата - аз доброволец по принуда, другите двама по-шашнати от мен. Но с документ за по 250 е!

Аз исках премаршрутиране - не може, исках алтернативна дестинация същия ден - не може. Защо? Защото имаме места в полета в петък - демек след два дни. Казаха, че ме букват направо за петък и ми дадоха формуляр за 100 е. С ясното - или подписваш и имаш място в следващия полет, или нищо не получаваш, дори документ, че не си качен на борда! Все едно не си се явил за полета! В резултат пуснах Жалба 1 - до ЕПЦ - отрязаха ме, но без да пратят кореспонденцията между тях и уиз! Жалба 2 - до ГДГВА - чакам отговор все още! Иначе 100 е дойдоха след три мейла и разговор с кол центъра по акаунта. Да видим какво ще излезе накрая!

• Харесвам 2
  • Шок 12
  • Замислям се 4
Публикувано:
преди 20 часа, Eti* каза:

Свалиха ни, след почти три часа престой в самолета. Първата възможна нова дата за полет е 27.09. Имайте предвид, че ако излезете от приложението и бордните карти не се визуализират повече, а ще ви бъдат необходими при претенцията за изплащане на обезщетение. 

В заключение, децата няма да видят Барселона тази година и ще трябва да се явят на входното ниво по математика в сряда. 

Видях случайно във Фейсбук за тези извънредни полети на Абакс. Дано са от полза на някого.

Screenshot_2025-09-22-21-19-42-62_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b62.jpg.2534c4c5f8ba32428e581ce9608bae37.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:

Може да е полезно за пътуващите от Барселана към София.

Туроператорът Абакс организира извънреден полет утре за да си прибере групата. В самолета има места, и ако някой се интересува може да се свърже с техен агент:
Полетно разписание:
23.SEP.25
ТЕРМИНАЛ 2 
8H7001 SOF 1630 BCN 1830
8H7002 BCN 1930 SOF 2310

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Eagleman каза:

Видях случайно във Фейсбук за тези извънредни полети на Абакс. Дано са от полза на някого.

Screenshot_2025-09-22-21-19-42-62_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b62.jpg.2534c4c5f8ba32428e581ce9608bae37.jpg

Благодаря много. На 25.09 ни е полетът на обратно и честно казано, не ми се ходи за два дни. Снощи гледах полети за днес, но бяха много скъпи и при условие, че не отиваме за някакво конкретно събитие, не ми е целесъобразно. Парите за нощувките отидоха в кофата,безплатната анулация умря преди няколко дни.

Сутринта си правех кафе в кухнята, влиза мъжът ми и сочи ми да погледна през прозореца и ми казва: А, я виж, Саграда Фамилия. И така цял ден, докато се разхождахме, се шегувахме, че виждаме различни забележителности в Барселона. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 14 часа, antony2001 каза:

Принципно може и да си прав, но на практика не се получава така. Говоря от личен опит, полет София - Краков. Получих място, но и изписано Бордната карта е налидна. На гишето ми казаха, че съм доброволец, дадоха карта, но БЕЗ МЯСТО! Попитах къде ще седна и ми отвърнаха - ти си доброволец, ако има място ще летиш! Питам - къде е мястото, което имам, ами вече го нямаш, отвърнаха, хахахх. Добре, че имам скрийн на тела от тази сага, иначе наистина не е за вярване!!!

На гейта останахме трима. Сметката се оказа проста - продадени 188 билета, чекирани и на гейта 183. От тримата - аз доброволец по принуда, другите двама по-шашнати от мен. Но с документ за по 250 е!

Аз исках премаршрутиране - не може, исках алтернативна дестинация същия ден - не може. Защо? Защото имаме места в полета в петък - демек след два дни. Казаха, че ме букват направо за петък и ми дадоха формуляр за 100 е. С ясното - или подписваш и имаш място в следващия полет, или нищо не получаваш, дори документ, че не си качен на борда! Все едно не си се явил за полета! В резултат пуснах Жалба 1 - до ЕПЦ - отрязаха ме, но без да пратят кореспонденцията между тях и уиз! Жалба 2 - до ГДГВА - чакам отговор все още! Иначе 100 е дойдоха след три мейла и разговор с кол центъра по акаунта. Да видим какво ще излезе накрая!

Да видим дали съм те разбрала правилно. Значи при онлайн чекирането стандартно си получил бордната карта с място, а в последствие на гише са ти дали хартиена бордна карта без място и са ти казали, че вече нямаш място, така ли? 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 53 минути , Jenbel каза:

Да видим дали съм те разбрала правилно. Значи при онлайн чекирането стандартно си получил бордната карта с място, а в последствие на гише са ти дали хартиена бордна карта без място и са ти казали, че вече нямаш място, така ли? 

На 100% си ме разбрал/а ясно!

IMG_20250806_061513.jpg

w3.jpg

w4.jpg

преди 14 часа, Бръмбар каза:

@antony2001, много неприятно. Аз не разбрах, ти съгласил ли си се предварително при чекиране да бъдеш доброволец за 100е или не?

Не съм се съгласил!

На чекина разбрах, че съм!

• Харесвам 1
  • Шок 4
  • Замислям се 4
Публикувано:

Нека някой ако има яснота и/или опит да разясни как да се реагира в такива ситуации още на чекин гишето и след това.

Мисля, че ще бъде много полезно!

• Харесвам 3
Публикувано:

Как става тази работа с подаръците за рожден ден?  Имам вкарана дата в профила, но досега нищо не съм получавал…

Някаква специална регистрация ли трябва? От кога са започнали да изпращат тези подаръци?

Публикувано:
преди 21 часа, Eti* каза:

Парите за нощувките отидоха в кофата,безплатната анулация умря преди няколко дни.

Защо не си правите "Отмяна на пътуване"? Аз от 15 години до Солун не отивам без такава застраховка.

• Харесвам 1
Публикувано:
On 9/23/2025 at 10:34 AM, antony2001 said:

На 100% си ме разбрал/а ясно!

IMG_20250806_061513.jpg

w3.jpg

w4.jpg

Не съм се съгласил!

На чекина разбрах, че съм!

Е, това е направо ужас- надписа с химикала VLTR = Voluntary, т.е. по собсвено желание, речи доброволец.
Ако не си се съгласил нито онлайн, нито на гишето - то няма как да си доброволец, и те са нарушили регулата на европейския съюз. Трявба да те компенсират според правилата на европейската регула, където е 250-400-600 евро в зависимост от дължината на полета.

• Харесвам 5
Публикувано:
38 minutes ago, phasma said:

Е, това е направо ужас- надписа с химикала VLTR = Voluntary, т.е. по собсвено желание, речи доброволец.
Ако не си се съгласил нито онлайн, нито на гишето - то няма как да си доброволец, и те са нарушили регулата на европейския съюз. Трявба да те компенсират според правилата на европейската регула, където е 250-400-600 евро в зависимост от дължината на полета.

Даже, в твоя случай трябваше да се използва DNB (Denied Boarding) - след като не са те пуснали в самолета при наличен билет и чекин. А те мръснишката изкат да те прекарат така с VLTR, че уж сам си се съгласил на пикливите 100 евро да преотстъпиш седалката на друг.

• Харесвам 1
Публикувано:

При въвеждане на номер на карта и плащане с Wizz KK излиза съобщение за такса. Това нещо ново ли е? Валутата е BGN, тръгването е от София.

image.jpeg.f08a1284ec25828cbe6f0e878c4db2d4.jpeg

Публикувано:
преди 23 минути , jorocontrola каза:

И на мен ми излиза редовно напоследък. Плащам им жалките стотинки и продължавам…

преди 58 минути , Яничка каза:

При въвеждане на номер на карта и плащане с Wizz KK излиза съобщение за такса. Това нещо ново ли е? Валутата е BGN, тръгването е от София.

Странно, на мен не ми излиза.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 часа, Яничка каза:

И аз двата пъти, в които наскоро купувах билети, имах такава такса. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Сега направих справка за последните ми резервации. Юни не е имало такса. След това имам 3, като първата е август и винаги е имало такса.

Като таксата варира спрямо това с каква карта искаш да платиш. 20ст на 100лв с Пощенска и 30ст с ДСК или Уникредит. Типично за тях - по-високи такси за кобрандирана им карта. Трябва да се избият тия бонус точки, дето ни ги дават все някак...

• Харесвам 2
Публикувано:

Принципно в ЕС нямаше ли забрана за налагане на такса при плащане с карта? Те нали затова някои наши банки смениха таксата за плащане на ПОС в чужбина с "такса превалутиране". Или това важи само за банките,но не и за търговците?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 17 часа, Яничка каза:

Многократно е коментирано тук. И е от около два месеца. Просто може би не си купувала билети на Уизеър скоро и не си се сблъсквала с това. Става въпрос за стотинки, все пак.  На билет 200 лв взима къз 40-50 ст. такса, в зависимост от картата. За някои евтини билети ми е взимало например 8 ст. 😄

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , jorrro каза:

Принципно в ЕС нямаше ли забрана за налагане на такса при плащане с карта? Те нали затова някои наши банки смениха таксата за плащане на ПОС в чужбина с "такса превалутиране". Или това важи само за банките,но не и за търговците?

Прав си. Важи за търговците, не знам да важи за банките. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.