Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Едното от правилата за овербукинг е, че авиокомпанията трабва да потьрси доброволци срещу компенсацията за овербукинг. Доста пъти има хора които се сьгласяват. Аз много пьти сам сьм бил от доброволците срещу 250-400-600 евро в зависимост дьлжината на полета. Не всихки хора са с стриктни програми, и нямат против да получат компенсацията за неудобствата 🙂 Надявам се Wizz да е направил това в този случай.

• Харесвам 2
Публикувано:

Не опитваха ли точно Wizz да хитруват, предлагайки мисля 100€ за да се откажеш доброволно и да те качат на следващ полет ?

• Харесвам 2
Публикувано:

Имам едни билети с флекс,които бях купила на неизгодна /според моите критерии/ цена и ги сменям от миналата година за насам-натам,чак вече и на мен ми писна да не мога да ги ползвам поради липса на достатъчно отпуск и взех да се притеснявам докога може така.

Публикувано:
42 minutes ago, aloha8 said:

Имам едни билети с флекс,които бях купила на неизгодна /според моите критерии/ цена и ги сменям от миналата година за насам-натам,чак вече и на мен ми писна да не мога да ги ползвам поради липса на достатъчно отпуск и взех да се притеснявам докога може така.

При сегашните правила можеш да сменяш докогато и колкото пъти желаеш.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , Седем Два каза:

При сегашните правила можеш да сменяш докогато и колкото пъти желаеш.

Благодаря, не можах да открия къде е написано или съм го пропуснала,в правилата за флекс гледах.

Видях,че мога да анулирам и ще ми върнат сумите в Уиз профила,така бих могла да купя билети и за други хора с мен,което може би ще се окаже по-удачно в моя случай.

• Харесвам 2
Публикувано:
11 minutes ago, aloha8 said:

Благодаря, не можах да открия къде е написано или съм го пропуснала,в правилата за флекс гледах.

Видях,че мога да анулирам и ще ми върнат сумите в Уиз профила,така бих могла да купя билети и за други хора с мен,което може би ще се окаже по-удачно в моя случай.

Ако ти анулираш, ще ти върнат сумата като кредит като удържат цената на флекса. Ако не искаш да загубиш парите, дадени за флекс, може да си смениш полета за някакъв на същата цена (не на по-ниска) за далеч напред във времето и при съществена промяна или отмяна от тяхна страна ще можеш да си върнеш абсолютно цялата сума.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 часа, Stryper каза:

Не разбирам защо Wizz имат проблем с overbooking, въпреки, че лятото мина. Не се ли случва основно през лятото?

Аз съм го забелязвал особено често покрай септемврийските празници у нас.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 8 часа, Седем Два каза:

Ако ти анулираш, ще ти върнат сумата като кредит като удържат цената на флекса. Ако не искаш да загубиш парите, дадени за флекс, може да си смениш полета за някакъв на същата цена (не на по-ниска) за далеч напред във времето и при съществена промяна или отмяна от тяхна страна ще можеш да си върнеш абсолютно цялата сума.

Така правя,сменям за колкото успея далеч във времето и на същата цена.

Имах промяна обаче в часа на единия полет и ето пропуснала съм,че мога да си върна цялата сума.Може ли кратки насоки как става? 

Публикувано:

Като ти дойде мейл за промяната имаш бутончета да приемеш, да откажеш или да промениш датата. Оттам . Или в сайта, manage my booking.

Публикувано:

Здравейте! Имам закупени билети за полет на 25 септември. Още не съм чекирала, защото две от местата са закупени, другите са за дете и възрастен. Към днешна дата( не съм летяла с тях от многооо години) се оказва, че мейла в приложението ми е стария, той не е активен. Нали няма проблем и можем да летим с бордните карти от приложението? Трябва ли за нещо активен мейл? 

Публикувано:
преди 13 часа, Stryper каза:

Не разбирам защо Wizz имат проблем с overbooking, въпреки, че лятото мина. Не се ли случва основно през лятото?

Сега е натоварен период не само за Барселона ами за почти навсякъде от София до където има сериозен пътникопоток защото все още се завръщат след почвика. Ако поглендеш до Лондон примерно следващите дни няма никакви налични полети всичко е изкупено. До средата на септември си е натоварено генерално.

На 18.09.2025 г. в 10:09, stanimir каза:

Не опитваха ли точно Wizz да хитруват, предлагайки мисля 100€ за да се откажеш доброволно и да те качат на следващ полет ?

Точно вчера при чекиране до Лондон, което не го разбирам защото ако избереш да си на опашката се съгласяваш на тези 100 евро, но ако те оставят на гейта при овърбукинг ти се полага повече.

2c2d5f4f-f5dc-4e31-877f-c4bbe10a567e.jpeg

• Харесвам 2
Публикувано:

При някои дестинации ми се струва, че овърбукинга е целогодишно явление.

За Лондон такова съобщения май излиза за всеки полет дори да се чекираш веднага в 24ч прозорец.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Lycia каза:

Здравейте! Имам закупени билети за полет на 25 септември. Още не съм чекирала, защото две от местата са закупени, другите са за дете и възрастен. Към днешна дата( не съм летяла с тях от многооо години) се оказва, че мейла в приложението ми е стария, той не е активен. Нали няма проблем и можем да летим с бордните карти от приложението? Трябва ли за нещо активен мейл? 

Мисля, че не ти трябва мейла, стига да не си забравиш паролата за профила.

Обаче да не се изненадаш, мисля, че плащането на места само за няколко човека от резервацията не работи баш така както всички си мислят. Или не плащаш за никой, или за всички. 

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, iMari каза:

При някои дестинации ми се струва, че овърбукинга е целогодишно явление.

За Лондон такова съобщения май излиза за всеки полет дори да се чекираш веднага в 24ч прозорец.

Преди няколко дни летях за Рим Фиумичино, имаше overbooking, полетът закъсня с 40 мин.

Публикувано:
преди 43 минути , neuromancer каза:

Обаче да не се изненадаш, мисля, че плащането на места само за няколко човека от резервацията не работи баш така както всички си мислят. Или не плащаш за никой, или за всички. 

Ми нали дете до родител. Прецених за двама ни да не купувам, иначе ясно, че няма да сме четиримата в близост. 

Публикувано:
преди 53 минути , neuromancer каза:

Заинтригува ме и симулирах резервация. Прие ми място само за едни човек. 

image.png.7a7b2da41c73b0ce5a65b0a957a37390.png

Публикувано:

Дете до родител ако НЕ платиш места. Ако платиш, става точно каквото си платил, другите случайно. Поне много хора казаха, че така става. Пък може и да имате късмет или да са го оправили вече...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , neuromancer каза:

Дете до родител ако НЕ платиш места. Ако платиш, става точно каквото си платил, другите случайно. Поне много хора казаха, че така става. Пък може и да имате късмет или да са го оправили вече...

Родител и дете не платих, защото би трябвало да сме заедно. Купих места за другите двама от семейството.

• Харесвам 1
Публикувано:
4 hours ago, Ivko said:

Сега е натоварен период не само за Барселона ами за почти навсякъде от София до където има сериозен пътникопоток защото все още се завръщат след почвика. Ако поглендеш до Лондон примерно следващите дни няма никакви налични полети всичко е изкупено. До средата на септември си е натоварено генерално.

Точно вчера при чекиране до Лондон, което не го разбирам защото ако избереш да си на опашката се съгласяваш на тези 100 евро, но ако те оставят на гейта при овърбукинг ти се полага повече.

2c2d5f4f-f5dc-4e31-877f-c4bbe10a567e.jpeg

Мизерници. Другите авиокомпании на гейта като стане овербукинг, обявяват го по високоговорителя че търсят volunteers и си дават точно толкоз, колкото се полага по закон според дължината на полета 250, 400, 600 евро. Даже ми се случваше миналата година за Рига-Катания трябваше 1 човек да намерят - даваха 400 както се полагаше - ама нямаше доброволци и дадоха 600, и с много зор намериха един. Аз понеже бях с семейството с децата, нямаше как да се съглася. Ако имаше две места - можеше и да стане номера да си взема едното дете с мен на алтернативен полет а другото да си лети с майката 🙂

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, neuromancer каза:

Пиши после какво е станало

Дете се слага винаги с родител при уиз. Аз съм с две и винаги ги слагат до родител, понякога, но рядко, и на един ред. Ийзи джет също ни сложиха на един ред за полетя до Париж в неделя. Раян искат един родител да купи място за 8 евро и до него слагат двете деца, другият родител е на рендъм принцип

• Харесвам 1
Публикувано:

Да, както и аз казах, ако не платиш никакви места, детето отива до родител. Тук става въпрос за платени две места от общо 4.

Публикувано:
преди 11 минути , neuromancer каза:

Да, както и аз казах, ако не платиш никакви места, детето отива до родител. Тук става въпрос за платени две места от общо 4.

Пак е същото - и това съм го играл, преди да ги разлюбя лилЯвите заради абу Даби. Абсолютно задължително е дете и родител да са заедно. Веднъж смениха самолета и нашите места се разместиха - пак ни дадоха заедно, като казах на стюардесата

Публикувано:
Преди 1 час, phasma каза:

Мизерници. Другите авиокомпании на гейта като стане овербукинг, обявяват го по високоговорителя че търсят volunteers и си дават точно толкоз, колкото се полага по закон според дължината на полета 250, 400, 600 евро.  🙂

Не бъди толкова сигурен, че другите не правят така. Киснахме веднъж до последно на гейта в София на полет на ЛХ. Никой нищо не обяви. Качиха ни накрая, ама си беше спек…

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Marisha
    • Kristiyan Desev
    • WanderlustME
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.