Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Мога ли да помоля някой да ми обясни като на дебил как се процедира с Flex. След като е закупен по време на резервация, къде се намира в профила и как се управлява. Направих резервация с включен Flex, но никъде не откривам нищо в профила. Трябва ли да мина през чек ин и генериране на бордна карта, за да се появи или до последно не трябва да се генерира бордна карта. Въобще, малко повече яснота, ако е възможно... 

Публикувано:
преди 3 часа, Duke каза:

Мога ли да помоля някой да ми обясни като на дебил как се процедира с Flex. След като е закупен по време на резервация, къде се намира в профила и как се управлява. Направих резервация с включен Flex, но никъде не откривам нищо в профила. Трябва ли да мина през чек ин и генериране на бордна карта, за да се появи или до последно не трябва да се генерира бордна карта. Въобще, малко повече яснота, ако е възможно... 

Намира се в самата резервация , като я отвориш ще го видиш.

Какво точно искаш да направиш с него ?

Flex дава възможност да смениш настоящата резервация за произволен полет и дестинация , като доплатиш разликата (само в случай , че цената е по-висока).Може да го активираш до 3 часа преди часа на оригиналния полет.

Може и да канселираш полет с Flex , при което сумата за билета ти я връщат в профила под форма на Wizz кредит и си удържат само таксата за Flex. Кредитите след това са активни три месеца.

Отваряш си резервацията , после трите точки в горния десен ъгъл > смяна на полет и просто следваш стъпките  :

IMG_20250926_185520.jpg.c25672919b5906829f86c5cc3dd5293a.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , stanimir каза:

Намира се в самата резервация , като я отвориш ще го видиш.

Какво точно искаш да направиш с него ?

Flex дава възможност да смениш настоящата резервация за произволен полет и дестинация , като доплатиш разликата (само в случай , че цената е по-висока).Може да го активираш до 3 часа преди часа на оригиналния полет.

Може и да канселираш полет с Flex , при което сумата за билета ти я връщат в профила под форма на Wizz кредит и си удържат само таксата за Flex. Кредитите след това са активни три месеца.

Е, това е проблемът, че не виждам Flex в самата резервация. Виждам, че е включен в цената, но никъде не откривам бутон за него. Идеята е точно тази, ако се наложи в последния момент да се промени датата на полета и затова всъщност го купих...

Публикувано:
2 minutes ago, Duke said:

Е, това е проблемът, че не виждам Flex в самата резервация. Виждам, че е включен в цената, но никъде не откривам бутон за него. Идеята е точно тази, ако се наложи в последния момент да се промени датата на полета и затова всъщност го купих...

Няма специален бутон , по картинката по-горе и в една от стъпките ще видиш флекса.Избери "смяна на полет" 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , Duke каза:

След като е закупен по време на резервация, къде се намира в профила и как се управлява.

Флекс не се управлява. При управление на резервацията ти дава право безплатно, по-точно без допълнителни такси:

1. да я промениш - дата и маршрут неограничен брой пъти или

2. да я отмениш, като получиш обратно под формата на кредити платената сума с удържаната такса флекс.

Не се намира някъде отделно в профила, а се открива при самата резервация - нейните детайли. В приложението е trip details или ако се ползва менюто more - booking summary 

IMG_7850.png.71073a3059c562e3e53dac42f109f22c.png

IMG_7851.png.68695c9cd8edc956a3de258302cc5703.png

преди 19 минути , Duke каза:

Трябва ли да мина през чек ин и генериране на бордна карта, за да се появи или до последно не трябва да се генерира бордна карта.

Няма нищо общо с бордната карта. Чекирането си го правиш, както обикновено.

Публикувано:

ОК, благодаря! Открих го най-накрая. Последно, мога ли още от сега да генерирам бордна карта и да разчитам, че и след това Flex може да се активира до 3 часа преди полета?

Публикувано:
преди 2 минути , Duke каза:

ОК, благодаря! Открих го най-накрая. Последно, мога ли още от сега да генерирам бордна карта и да разчитам, че и след това Flex може да се активира до 3 часа преди полета?

Това не съм го правила никога -

да се чекирам примерно на 23-ия час и после да задействам флекс на 20-ия час. Не знам дали може.

Публикувано:
9 minutes ago, Duke said:

Можеш.Може да си го активираш дори след онлайн чекиране - стига да е до 3 часа преди излитане.Да не ровя из опциите :

Screenshot_2025-09-26-19-11-46-514_com.android.chrome.jpg

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
В момента, ДиянаВ каза:

Това не съм го правила никога -

да се чекирам примерно на 23-ия час и после да задействам флекс на 20-ия час. Не знам дали може.

Не, не, не ме разбра. Полетът е след две седмици, но е с приорити и т.н. Идеята е още сега да се чекирам и да генерирам бордна карта. Въпросът е дали вече генерирана бордната карта не анулира възможността да се ползва Flex до определения краен момент...

Публикувано:
преди 5 минути , Duke каза:

Не, не, не ме разбра. Полетът е след две седмици, но е с приорити и т.н. Идеята е още сега да се чекирам и да генерирам бордна карта. Въпросът е дали вече генерирана бордната карта не анулира възможността да се ползва Flex до определения краен момент...

И аз така разбрах. Само дето в примера си нямам закупени места и чекирането започва на 24-ия час. Не съм имала случай първо да се чекирам и после да решавам дали ще пътувам, респ. ще задействам ли флекс. 
А на теб какъв ти е зора да се чекираш толкова рано, след като имаш закупени места?

Публикувано:
преди 6 минути , ДиянаВ каза:

А на теб какъв ти е зора да се чекираш толкова рано, след като имаш закупени места?

Резервацията е за моята съпруга. Направена е дистанционно от мен докато аз съм тук в Нидерландия, а тя е в София. Тъй като разчита за всички тези неща на мен, просто правя резервации, чек ин и т.н. директно през приложението, като се логвам в нейния профил, който също е създаден от мен именно за подобни случаи когато летим поотделно. За нея остава да отиде на летището и да отвори бордната карта от приложението. Въобще, мъж мечта съм... 😛 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Браво 4
  • Смея се 5
Публикувано:

Нямам опит в семейните дела , но за мъж мечта  не е ли точно обратното? Жена ти да ти създаде профил и да го управлява ?

• Шок 1
  • Смея се 7
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 3 минути , Duke каза:

Резервацията е за моята съпруга. Направена е дистанционно от мен докато аз съм тук в Нидерландия, а тя е в София. Тъй като разчита за всички тези неща на мен, просто правя резервации, чек ин и т.н. директно през приложението, като се логвам в нейния профил, който също е създаден от мен именно за подобни случаи когато летим поотделно. За нея остава да отиде на летището и да отвори бордната карта от приложението. Въобще, мъж мечта съм... 😛 

Е научихме от Al, че може 😄

Всъщност май имах един аналогичен случай, при който се подготвях да активирам флекс след чекиране. Но понеже беше през 2021 г. и остана само на фаза теория, съм забравила правилата им. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 35 минути , ДиянаВ каза:

Е научихме от Al, че може 😄

Всъщност май имах един аналогичен случай, при който се подготвях да активирам флекс след чекиране. Но понеже беше през 2021 г. и остана само на фаза теория, съм забравила правилата им. 

Няма проблем, вече чекирах и опцията остана, точно както писа и @stanimir

преди 36 минути , stanimir каза:

Нямам опит в семейните дела , но за мъж мечта  не е ли точно обратното? Жена ти да ти създаде профил и да го управлява ?

Като се замисля, тя така или иначе ме управлява цял живот, какво остава за някакъв профил...

• Харесвам 7
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 17 часа, Hakkâri Spor каза:

Многократно е коментирано тук. И е от около два месеца. Просто може би не си купувала билети на Уизеър скоро и не си се сблъсквала с това. Става въпрос за стотинки, все пак.  На билет 200 лв взима къз 40-50 ст. такса, в зависимост от картата. За някои евтини билети ми е взимало например 8 ст. 😄

Билети преди тези последно взимах на 11.9 и нямаше такса. Затова питах дали е нещо ново. Коментарът ми изразяваше изненада, а не притеснение за семейния бюджет :) 

• Харесвам 4
Публикувано:

На мен ми цъка та̀кси с различни карти (кредитна Wizz, дебитна Виза и дебитна Мастеркард), но и трите на ДСК. Може и да е само с картите на  конкретни банки 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
On 9/4/2025 at 5:43 PM, feel_the_rush said:

Аз съм на същите проценти сигурна в обратното. Особено полета в сряда.

Здравейте, видях, че коментирате полетите до Абу Даби, и че има шанс да не се изпълнят. Тъй като имам едни около 500лв кредити в акаунта, които най-вероятно няма да мога да използвам, правилно ли съм разбрал, че ако полета бъде отменен, върнатите кредити ще мога да възстановя като пари по картата?

Ако имате жокери и за други такива "съмнителни" дестинации, ще се радвам да споделите.

Публикувано:

Т.е. единствения вариант да не изгорят кредитите, е да купя някакъв далечен полет с Flex, който да променям, докато дойде време да пътувам и съответно да променя полета на желания..?

Флекса само еднократно ли се плаща - в началото, и след това се прехвърля с всяка промяна?

Публикувано:

Ами да, полет с флекс и ако го отменят, имаш кредитите отново, ако не го отменят си го местиш напред. Флекса се плаща само веднъж.

Публикувано:
На 27.09.2025 г. в 13:15, neuromancer каза:

Не, кредитите пари няма да станат. Само обратното.

Иначе съмнителни дестинации, Кишинев.

Пфу, пепел ти на езика. Сигурен ли си?

Натоварил съм се на началните дати и искам да сложа отметка посетено на "Молдова"

Публикувано:

Кое, за Кишинев? Не съм сигурен, разбира се. Но 3 полета седмично са прекалено много (че даже и 4 в началото)

• Харесвам 4
Публикувано:

И аз днес забелязах, че полетите до Кишинев във вторник са изчезнали и са останали наистина само дните четвъртък, събота и неделя.  

• Харесвам 2
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• stebal
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.