Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Точно от това се страхувах, преди две седмици летяхме до Краков и не качиха 2ма човека. Но сутринта имаше все още билети за полета утре до Милано, май са сменили самолета и сега места няма. 

преди 3 минути , stanimir каза:

Е как ще разделят дете от родител или децата са пълнолетни ? 

На 17 години са децата. 

Публикувано:

Сменили са самолета, щом са сменили местата

Тия Уиз пак не правят нещата като хората, по принцип групи не трябва да се делят.

Това е и основно нещо за който цели безплатен ъпгрейд до бизнес в други компании - да пътува сам, много по-вероятно е, иначе ще трябва да ъпгрейдват всички и просто не избират групи.

• Харесвам 2
Публикувано:
4 hours ago, muffytoz said:

Имам изтичащи кредити и ако може да ми предложите евтини полети с евтин флекс, които да завъртя на по-късен етап. Благодаря предварително 🙂

Бари-София 10 февруари билет 20 евро и флекс 10 евро

• Харесвам 2
Публикувано:

Имам питане: през нощта съм получил СМС, че полетът ми SOF-KRK от 6.45 има закъснение и ще бъде чак в 14.20, трябва ли да бъда на летището в оригиналното време или да ходя чак за 14.20? Отказах таксито, което бях поръчал, но...

Публикувано:
преди 6 часа, Седем Два каза:

Бари-София 10 февруари билет 20 евро и флекс 10 евро

По 36 евро ми дава флекса за  Бари-София. Намерих Братислава-Ниш за 10 евро флекс през януари

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, EliNik каза:

Точно от това се страхувах, преди две седмици летяхме до Краков и не качиха 2ма човека. Но сутринта имаше все още билети за полета утре до Милано, май са сменили самолета и сега места няма. 

На 17 години са децата. 

Не знам кога сте се чекирали, но явно е трябвало да го направите в първите минути при отварянето на чекинга.

Тогава може би всичко щеше да е наред.

Публикувано:
преди 6 часа, Stryper каза:

Благодаря, купих място и получих бордна карта, имаше доста свободни места, дано не е нещо грешка в системата им. Полета ни е изместен с два часа по-късно, а в приложението си пише “on-time”. 

преди 55 минути , nino каза:

Не знам кога сте се чекирали, но явно е трябвало да го направите в първите минути при отварянето на чекинга.

Тогава може би всичко щеше да е наред.

Чекирането отвори в 11:30, аз чекирах в 12:45. 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, Hakkâri Spor каза:

Имам питане: през нощта съм получил СМС, че полетът ми SOF-KRK от 6.45 има закъснение и ще бъде чак в 14.20, трябва ли да бъда на летището в оригиналното време или да ходя чак за 14.20? Отказах таксито, което бях поръчал, но...

Ако си само с ръчен багаж, не знам как ще разберат кога си отишъл. Рисково е единствено да не излети по-рано от 14:20.

Публикувано:

Само чекирането затваря 40 минути преди оригиналния час по разписание , но през секюрити може да влезеш и минута преди полета.Тия известявания за закъснения не знам дали са правно обвързващи , но изглежда не ,  защото неведнъж полет е излитал по-рано от обявеното закъснение.По-вероятно са само ориентировъчни , а изпълняват ротацията ведната щом имат възможност.Най-фрапиращият ми случай е когато посред нощ Ryanair изпълниха уж вече канселиран полет (Валенсия - Мадрид ) , когато вече всички пътници си бяха разотишли.На летището бяхме останали неколцина да чакаме метрото на разсъмване и съвсем неочаквано получихме хепиенд.Пътниците бяхме колкото екипажа😄

• Харесвам 5
  • Шок 7
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 5 часа, Hakkâri Spor каза:

Като гледам преди 11 май няма смисъл, защото би трябвало да кацне от Краков в 10:55, обаче човек никога не знае как ще направят ротацията, може да пуснат друг самолет, рисковано е.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 5 часа, Hakkâri Spor каза:

И ние сме на същия хал. Аз звънях на летището и ми казаха да се движа според новия час, т.е да не отивам по-рано ....

• Замислям се 1
Публикувано:

На мен за връщането от Базел ми промениха часа от 13.40 на 14 и нещо, после на 15.10 и после го върнаха на 14 и нещо, а мислех, че връщане назад няма, точно защото, ако някой си направи сметките по последния час и може да се прецака.

• Харесвам 3
Публикувано:

На мен ми се е случвало с Vueling 3 пъти да отложат часа на излитане в приложението (те не пращат известия) - 70 минути, 90 минути, 120 минути. Единственото известие беше от Flight Delay Pass  при първото отлагане. В крайна сметка самолетът излетя с около 60 минути закъснение, но ваучерът си остана.

• Харесвам 2
Публикувано:

Според flightradar самолетът за Краков ще дойде от Клуж... Дано не го канселират като цяло. Ние към 11:30 ще тръгнем към летището, само с раници сме.

Публикувано:

Аз съм на Т1 от сутринта. В крайна сметка взех такси и дойдох в 5 ч. Точно защото не знаех какви изненади ще има (които могат да ми провалят пътуване в няколко града и резервирани хотели+полет с Раян наобратно). Отвисях си като паяк, а навън часове наред брутален дъжд.  И да, за пореден път таксито по-скъпо от билета на самолета. Каква ирония…

• Харесвам 3
  • Шок 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 20 минути , Hakkâri Spor каза:

Аз съм на Т1 от сутринта. В крайна сметка взех такси и дойдох в 5 ч. Точно защото не знаех какви изненади ще има (които могат да ми провалят пътуване в няколко града и резервирани хотели+полет с Раян наобратно). Отвисях си като паяк, а навън часове наред брутален дъжд.  И да, за пореден път таксито по-скъпо от билета на самолета. Каква ирония…

И ние вече сме тук. Пак смениха самолета и сега е уж този, който излетя преди малко от Краков. За таксито е така 🙄

Публикувано:

И само този до Краков няма гейт (на таблото) всички други до края на деня са с гейтове 😄 за авиокомпанията еднакви ли са загубите за обезщетения за пътниците? 250 евро и при  8 часа закъснение, и при канселиране? 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 20 минути , Hakkâri Spor каза:

И само този до Краков няма гейт (на таблото) всички други до края на деня са с гейтове 😄 за авиокомпанията еднакви ли са загубите за обезщетения за пътниците? 250 евро и при  8 часа закъснение, и при канселиран? 

1. Закъснение над 3 часа (тук говорим за 8 часа)

• Ако пристигнете в Краков със закъснение от 3 или повече часа, имате право на компенсация.
  • За полети до 1500 км: 250 евро на човек.
  • Освен това авиокомпанията е длъжна да ви осигури:
    • Храна и напитки, съобразени с времето на чакане – скоро имахме закъснение от почти 3 часа (на летището в Бари), още на 2-рия час ни привикаха на един свободен гейт, за да ни дадат ваучери за храна и напитки за определени бюфетни зони, стойността им беше по 5 евро на човек. Само не питай колко време чакаш на опашка с около 200 човека, за да се разпишеш и да си вземеш въпросните ваучери. Но те се полагат! Ако имате разходи на летището, вземете си касовите бележки, после с повече разправия, са длъжни да Ви възстановят сумата или част от нея. Същото важи и докато се анулира полетът – с разходите на летището.
    • Две безплатни телефонни обаждания, имейли или факс.
    • Настаняване в хотел + транспорт между летището и хотела (ако закъснението налага престой).

2. Отмяна на полета

• Ако полетът е отменен, имате право на избор между:
    1. Възстановяване на сумата за билета в рамките на 7 дни, или
    2. Пренасочване до крайната дестинация при първа възможност, или в удобен за вас по-късен момент.
  • Освен това имате право и на компенсация:
  • За разстояния до 1500 км: 250 евро на човек. 

При отмяна на полета, освен правото на възстановяване или пренасочване, Регламент 261/2004 задължава авиокомпанията да се погрижи за пътниците, докато чакат следващия полет. Това включва:

·        Храна и напитки съобразно времето на изчакване.

·        Две безплатни телефонни обаждания, имейли или факс.

·        Хотелска нощувка + транспорт между летището и хотела, ако е необходимо да останеш една или повече нощувки в очакване на алтернативния полет.

3. Изключения (няма компенсация)

Авиокомпанията не дължи компенсация, ако докаже, че отмяната или закъснението е причинено от извънредни обстоятелства, които не могат да бъдат избегнати (напр. тежки метеорологични условия, политическа нестабилност, стачка на летищния персонал и др.).

Но това е за компенсацията от 250 евро на човек, не за разходите, докато чакате, те се водят се „право на грижи“

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Ilian359 каза:

На мен ми се е случвало с Vueling 3 пъти да отложат часа на излитане в приложението (те не пращат известия) - 70 минути, 90 минути, 120 минути. Единственото известие беше от Flight Delay Pass  при първото отлагане. В крайна сметка самолетът излетя с около 60 минути закъснение, но ваучерът си остана.

На мен ми се е случвало точно с Уизеър да получа смс, че полетът ми от Миконос до София вместо в 22.50 ч в неделя се мести за 22.00 ч. в понеделник (а вече сме на летището в Миконос). И всички получават този смс, шаш и паника къде ще се нощува, а и всеки е на работа в понеделник. И един младеж влезе във flight radar, видя, че идва самолет от София към Миконос (то имаше някакви силни ветрове тогава) и каза, че има надежда. Та към 00.30 излетяхме за София, въпреки инфото от СМСа. И точно по тази причина днес като отказах таксито в 4.45 и реших пак да лягам, се замислих да не направят някоя магария и поръчах ново такси. Непредвидима авиокомпания е това 😄

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Никога не се доверявайте на 100% за закъсение на полета и с новите времена на излизате защото ако има как говоря от опит намират друг самолет и полета се изпълнява ако не на време то с минимално закъснеие зависи вече от коя дестинация ще са по-малко загубите.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 19 минути , nestinarka каза:

Храна и напитки, съобразени с времето на чакане – скоро имахме закъснение от почти 3 часа (на летището в Бари), още на 2-рия час ни привикаха на един свободен гейт, за да ни дадат ваучери за храна и напитки за определени бюфетни зони, стойността им беше по 5 евро на човек. Само не питай колко време чакаш на опашка с около 200 човека, за да се разпишеш и да си вземеш въпросните ваучери. Но те се полагат! Ако имате разходи на летището, вземете си касовите бележки, после с повече разправия, са длъжни да Ви възстановят сумата 

А, такова нещо никой не е и предлагал, дори не знам къде да го търся. А и те няма как да знаят кой кога е дошъл, защото преди скенерите не допускат, ако не останат 2 часа до полета (казаха ми в 12.20 да дойда) и бях в чакалнята отвън 😉  Чабата от тия с космическите цени… взех една и не пазя бележка, не ми трябва  възстановяване на сумата, ако ще трябва да се занимавам с разправии.  Да си има полет, макар и не навреме, да кацнем живи и здрави и това е. Не съм им умрял за 4-те евро ваучер или връщане на сумата на билета (30 лв във вид на точки в уиз акаунта, хахаха). 

Минаха някакви от claim air или нещо подобно, подадох данни с бордната ми карта и… да видим. 25% отива при тях 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 минути , Hakkâri Spor каза:

А, такова нещо никой не е и предлагал, дори не знам къде да го търся. А и те няма как да знаят кой кога е дошъл, защото преди скенерите не допускат, ако не останат 2 часа до полета (казаха ми в 12.20 да дойда) и бях в чакалнята отвън 😉  Чабата от тия с космическите цени… взех една и не пазя бележка, не ми трябва  възстановяване на сумата, ако ще трябва да се занимавам с разправии.  Да си има полет, макар и не навреме, да кацнем живи и здрави и това е. Не съм им умрял за 4-те евро ваучер или връщане на сумата на билета (30 лв във вид на точки в уиз акаунта, хахаха). 

Минаха някакви от claim air или нещо подобно, подадох данни с бордната ми карта и… да видим. 25% отива при тях 😉

Да, ако вината е в тях, със сигурност можете да си търсите правата с  claim air или някои други. Имала съм и такъв случай, след 2 години и половина по дела, aeroisk успяха да ги осъдят и да ни платят обезщетенията, разбира се с комисионната от 25%, но иначе нищо нямаше да получим без тях, след като си кореспондирах многократно с авиокомпанията и от там ме правиха на луда (говоря за fly2sky  в случая, но едва ли е по-различно с останалите) . Но и за всички разходи преди полета -  храна, напитки, дано няма и нощувки, можете да си ги искате 🙂

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Kads
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.