Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

На 1 октомври и аз имах Уиз екшън на полета ми от Таргу Муреш до Будапеща. Самолетът от Будапеща дойде навреме, всичко точно наглед, но 10 минути след кацане получих съобщение за 2 часа закъснение с излитането. Имаше някаква повреда и викнаха техник от Клуж Напока (най-близката им база), но явно проблемът беше сериозен защото последваха още няколко съобщения за удължаване на закъснението. В крайна сметка пратиха втора машина от Будапеща и излетяхме със 7:30 часа закъснение.

Направи силно впечатление, че румънците се справиха чудесно със ситуацията - доста по-добре отколкото летище София. Който искаше го ребукваха за полета на следващия ден и му даваха хотел, връщаха пари на отказалите се от билета, даваха листовки с ЕС права и прочие. Всичко беше изненадващо спокойно и културно. В един момент раздадоха храна и вода + отделно на всеки по един ваучер за €15.70 (80 леи), с който можеше да си купиш каквото искаш от магазина на летището. Неочаквано ларж.

Е, изпуснах си полета Будапеща-София и се прибрах с нов билет ден по-късно (т.е. вчера), но всичко е с хепи енд заради предстоящата €250 компенсация.

• Харесвам 21
Публикувано:

Хубаво от години бях решила с Уиз да не се занимавам, но пак се вързах с билети за Торино през март, дали въобще ще остане до тогава дестинацията им.

Публикувано:
Преди 1 час, Antigona каза:

Хубаво от години бях решила с Уиз да не се занимавам, но пак се вързах с билети за Торино през март, дали въобще ще остане до тогава дестинацията им.

Ако не пробваш, със сигурно дестинацията няма да стане. За Торино поне ще предложат алтернатива и пак може да се сглоби маршрут или да се върнеш в изходна позиция, както ако не се занимаваш с тях - без билет 😀

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:

Преди 2 години синът ми имаше закъснял полет от Лондон до София. След кацането е дал данните си на посредническа компания, за да искат обезщетение от Wizz. И след това не са му превели парите. По-добре не се занимавайте с посредници или поне да са познати като Аероиск. Процеса не е сложен и Wizz връщат пари до няколко дена в момента. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 минути , Stryper каза:

Преди 2 години синът ми имаше закъснял полет от Лондон до София. След кацането е дал данните си на посредническа компания, за да искат обезщетение от Wizz. И след това не са му превели парите. По-добре не се занимавайте с посредници или поне да са познати като Аероиск. Процеса не е сложен и Wizz връщат пари до няколко дена в момента. 

А сигурно ли е , че Wizz изобщо са превели парите? Не защитавам посредническите компании, но на близки приятели и при одобрени искове, на единия така и не му преведоха парите. Или поне не достигнаха до сметката му. Е, компанията беше TAP, но това едва ли има значение. Отговаряха му, че скоро ще ги преведат, после че са ги превели и да чака, но пари така и не пристигнаха. Пиша го просто като възможност да се е случило нещо подобно.

• Харесвам 6
Публикувано:

Аз си подадох данните на ClaimHelp. Агент на ClaimHelp с ти-шърт "закъснял полет" и подобни надписи (хаха) обикаляше из Т1, първо в чакалнята пред check-in гишетата, после и при гейтовете. Не знам как го пускат до тях, без да има бордна карта и без да е пътник, но явно си ClaimHelp си има договор с летището. Отиде при гейта за Краков, който дори не беше обявен на таблото (а и на екрана на гейт 3 не пишеше нищо, не светеше), хората са се наредили и човекът на всички обясняваше 250 евро, 250 евро, 250 евро.. На нито един пътник не каза, че всъщност той е посредник и реално хората ще си получат към 180 евро, защото 25% евро остава в клейм хелп. За нас тук, е ясно. Ама имаше пътници 60+, които бяха като в небрано лозе, и рядко пътуващи, повечето не разбираха и сляпо му се залепиха. Една жена каза "аз съм подала вече" и той веднага "при кого подадохте"? Сакън да не е при конкуренцията.  Сканирах и аз QR кода от брошурата, атачнах си бордната карта, получих мейл и ... ще видим.  Не ми се занимава с бумащини и допълнителни разправии. Но ме подразни това, че обявява многократно сума, която никой няма да получи. И пита хората "за къде пътувате" и ако кажат "Краков", веднага започва офертата, ама чакай.. може да има хора, които после да се обърнат директно към авиокомпанията и да искат да си получат пълното обезщетение и да не се занимават с посредници (въпреки повечето разправии и главоболия).  Знам, че същите от Клейм Хелп ги допускат и при терминала пристигащи, още вътре, при багажите да пресрещат хората от закъснелите полети и да ги офертират. Това ми е леко прекалено, малко като тези пиявици от копърките, дето пресрещаха така пристигащите пътници. Винаги важи правилото: човек, който сам си предлага настоятелно услугите, значи...  очевидно той ще е на далавера, не аз 😄

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 13 часа, Ivko каза:

Виждам Валенсия заредена в зимното без ноември, а я бяха махнали.

Тези дни имаше голяма сеч на полети от и за Испания, както по нови, така и по стари линии из Европа. За съжаление, вече започнаха да канцелират не само полети по седмичното разписание, но и отделни такива, когато нямат достатъчно запълняемост. На мен ми го погодоха точно този номер с Барселона след 20-тина дни, та трябваше да сменям цялата програма. Чудя се дали си заслужава вече да се рискува с лилавите, независимо от екстрите, които все още предлагат, тъй като вече никакво планиране не може да се прави.

• Харесвам 2
Публикувано:
On 4/8/2025 at 11:03 PM, Loverboy said:

Когато пуснаха Сардиния имаше билети по 160 лв отиване и връщане за всякакви дати през септември и октомври. И аз така викам - ще купя довечера като се прибера. Прибрах се и всичко вече е 400-500 лв. 

Още един урок - видиш ли добра цена, купуваш и после мислиш 😀

Или изчакваш да дойде октомври и спокойно си купуваш за която си пожелаеш дата до края на лятното разписание по 50 лева на посока 😀Screenshot_2025-10-06-03-23-34-222_com.wizzair.WizzAirApp.jpg.d355777b914f0b29ece3d54aadd03e0c.jpg

• Харесвам 8
Публикувано:

Wizz Air Opens Yerevan Base, Launches 8 Exciting European Routes

Ето го и другият базиран самолет къде ще е 😁

WizzAir_the-plane-2218601_1280-e1648578914402.jpg?resize=700%2C300&ssl=1

8 New Gateways to Europe

The opening of the Yerevan base sees two state-of-the-art Airbus A321neo aircraft permanently stationed at Zvartnots Airport, allowing Wizz Air to immediately launch eight brand-new direct routes. This deployment is expected to inject significant life into Armenia’s tourism sector and provide over 1.2 million seats annually.

The eight new destinations launching this season are:

• Prague (Czech Republic)
  • Hamburg (Germany)
  • Paphos (Cyprus)
  • Paris-Beauvais (France)
  • Naples (Italy)
  • Bari (Italy)
  • Bucharest Otopeni (Romania)
  • Memmingen (Germany)

In addition to the new routes, Wizz Air has also significantly increased the frequency of its popular service to Dortmund, Germany, boosting it to four flights per week to provide more flexibility for travelers.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 5.10.2025 г. в 0:48, Stryper каза:

@Hakkâri Spor,  в сайта на Wizz се попълват данните на полета. Нищо повече. Не е бумащина. Съжалявам, че синът ми се е подвел и не го е направил сам, но ще му остане урок.

Здравейте. И моето тричленно семейство бяхме на същия полет за Краков. Днес подадох claim за закъснението във формата на Уиз /не е сложно/ и веднага статуса е Payment in Progress. За пръв път подавам и не знам дали вече е одобрен или тепърва ще го разглеждат. При мен имаше и други усложнения. Пътувахме с 20 кг. чекиран багаж и куфара не пристигна в Краков. Служителката в София объркала полета и го пратила за Ларнака. В Краков си изкарах PIR , чух се с Голдеър Хендлинг да задържат багажа в София за да си го вземем след връщане. Наложи се обаче да купуваме най-належащи неща и дрехи в Полша. Освен това останахме без лекарства - жена ми е с високо кръвно и очно налягане, детето с остър синузит и в момента е на двумесечен курс с два вида капки и таблетки. Въпроса ми е на каква компенсация имам право да претендирам?  

Публикувано:

пазиш бележките за лекарствата и другите покупки от първа необходимост и ги пращаш на Уиз

вероятно има някакъв таван, ама не го знам, може да пише в сайта им

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 часа, Иван Попов каза:

Wizz Air Opens Yerevan Base, Launches 8 Exciting European Routes

Ето го и другият базиран самолет къде ще е 😁

WizzAir_the-plane-2218601_1280-e1648578914402.jpg?resize=700%2C300&ssl=1

8 New Gateways to Europe

The opening of the Yerevan base sees two state-of-the-art Airbus A321neo aircraft permanently stationed at Zvartnots Airport, allowing Wizz Air to immediately launch eight brand-new direct routes. This deployment is expected to inject significant life into Armenia’s tourism sector and provide over 1.2 million seats annually.

The eight new destinations launching this season are:

• Prague (Czech Republic)
  • Hamburg (Germany)
  • Paphos (Cyprus)
  • Paris-Beauvais (France)
  • Naples (Italy)
  • Bari (Italy)
  • Bucharest Otopeni (Romania)
  • Memmingen (Germany)

In addition to the new routes, Wizz Air has also significantly increased the frequency of its popular service to Dortmund, Germany, boosting it to four flights per week to provide more flexibility for travelers.

Да, жалко че няма вече полети до България. 

• Харесвам 1
Публикувано:
2 hours ago, Пътувко said:

Да, жалко че няма вече полети до България. 

Много странно, понеже SOF-EVN бяха доста пълни винаги, добре се харчеше таз дестинация. Много жалко.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Здравейте! Някой дали знае нещо за днешния полет Мадрид - София? Трябваше да излети в 18:05 , към момента все още не е и няма информация на гейта.

Публикувано:
преди 3 часа, phasma каза:

Много странно, понеже SOF-EVN бяха доста пълни винаги, добре се харчеше таз дестинация. Много жалко.

Да, наистина. Понякога махат някои дестинации и после ги връщат, хубаво е да имаме връзка с разни по-различни места на прилични цени. Ето ОАЕ, Мароко, навремето имаше полети и до Йордания. Дано ги върнат и тях. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 43 минути , Дънди каза:

Здравейте! Някой дали знае нещо за днешния полет Мадрид - София? Трябваше да излети в 18:05 , към момента все още не е и няма информация на гейта.

Извинете, но в сайта на летище София пише ,че ще кацне в 22:35. Има ли някакъв шанс да  сте изпуснали полета? 

Публикувано:
Преди 1 час, Дънди каза:

Според FlightRadar самолетът е излетял в 21:19. Явно е имало някакво забавяне, тъй като целия ден е имало забавяне на този самолет - линк:

image.png.4e9606da3abb51921320c2c5d69c3ba9.png

Публикувано:

21.19 в Мадрид е 22.19 тук  , така че вероятно вече са в самолета.Най-неприятните закъснения - хем пристигаш посред нощ , хем няма обезщетение🙂 

• Харесвам 4
Публикувано:

Ама на wizz  май им е редовна и зачестила практика оувърбукинга. Сега четох във ФБ, че на пътници, българи в Рим, им звъняли от унгарски номер да ги отложат за днес (от вчера), а в бордните им карти стои дата 9.10. В крайнаа сметка са купили билети за днес с друга АК. Ни съпорт, ни нищо е помогнало... 

Публикувано:
преди 57 минути , Zdravko Nestorov каза:

Според FlightRadar самолетът е излетял в 21:19. Явно е имало някакво забавяне, тъй като целия ден е имало забавяне на този самолет - линк:

image.png.4e9606da3abb51921320c2c5d69c3ba9.png

Благодаря!

Става въпрос за сина ми, не за мен. Но как се проверява и доказва времето на кацане, за да се види колко е било закъснението? 

Вероятно ще гледат да го наваксат, за да стаен по- малко от 3 часа, но за всеки случай да съм подготвена, до момента не ми се е налагало...

Какво е най-добре да се направи в този случай?

Публикувано:

Да снима таблото на летището при пристигане , инфо от сайтове проследяване на полети ... 

Винаги залагат по-дълго полетно време от реалното, но с  тези 3 ч. и 20 мин. закъснение при излитането от Мадрид все още има шанс да кацне с 3 ч. закъснение.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Kads
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.