Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 52 минути , new one каза:

Бърза се, щото на специфичните дати около празниците се качват бързо, особено ако има и някоя агенция - тогава расте с минути. Но всеки си носи кръста с изборите си - дано линията удържи, все пак е доста по-смислена от ламеция, но пък финансово е почти двойно като път. Аз вече две години се каня да ходя натам извън зимните месеци, затова се прежалих за 5-8.09, пък квото стане 

Когато виждаш, че по даден маршрут има множество еднакво заредени цени, има нещо изкуствено в цялата работа. Хубаво е, че си загърбил заръките “никога повече с Уиз, да фалират дано” 🙃 Превъзмогването на емоциите помага да се извлича изгода. Добри дати си избрал, и да има промени, пак може готино пътуване да се нагласи или маршрут да се измисли. Началото на септември е традиционно скъп период за пътуване към Испания и от България, и от Румъния.

@Ivko например може да използва дестинацията за трипче до Барселона, като разчита на промени 😜 Иначе явно там има и емигранти, след като при румънците се поддържа от години, но е променлива, понякога и сезонна.

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 18 минути , stanimir каза:

3-rules-to-live-by-Don-t-shop-when-you-re-hungry-d.jpeg

✓ Не зачерквай Wizz,  само защото са те прецакали.

Ба, просто още имам едно не изтекло членство, пък и имах желание за там, иначе да фалирГат и твай, ако може след септември - и онзи ирландеца на Раян тъй рече, че било неизбежно 😇

• Смея се 4
Публикувано:

Да разсъждаваме бохемски - не може все ние да сме отгоре 🙃 … обратности, кръговрат, накрая пътници сме всички 🤪

# по-добре Wizz на разменени пози, отколкото привиждания на FB status drunk, TikTok LIVE и крокодил в България, захапал кон, че народът изтрещЕ 😆

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 11 часа, new one каза:

Бърза се, щото на специфичните дати около празниците се качват бързо, особено ако има и някоя агенция - тогава расте с минути. Но всеки си носи кръста с изборите си - дано линията удържи, все пак е доста по-смислена от ламеция, но пък финансово е почти двойно като път. Аз вече две години се каня да ходя натам извън зимните месеци, затова се прежалих за 5-8.09, пък квото стане 

Точно така - по подобен начин купих Сардиния, после билетите станаха безобразни. Купувах така и Варшава веднага и я взех на 20 лв за лятото. Мороко я взех за 60 лв на посока. Абу Даби като върнаха пак за 60 лв, после никога не видях такава цена. Така че риск печели, риск губи. 

преди 12 часа, Георги Матеев каза:

Не 😉 Проверено вече 4 пъти с най-различни маршрути.

Но къде намираш цена 43 евро за цялата тарифа - защото на мен ми иска примерно 20 евро билет + още 43 за тази тарифа и така става 63?

Ако базовата цена на новия билет е 30 евро, а старата база е била 20 (без добавката от 43), не ти ли иска разликата? 

И още нешо - като възстановяваш билет по тази тарифа - цялата сума ли връща (43+20) или задържа нещо? Защото при флекс губиш флекса? Тоест ще ми върне ли 63 евро или ще върне 43 евро? 

• Харесвам 4
Георги Матеев
Публикувано:
преди 57 минути , Loverboy каза:

Но къде намираш цена 43 евро за цялата тарифа - защото на мен ми иска примерно 20 евро билет + още 43 за тази тарифа и така става 63?

Ако базовата цена на новия билет е 30 евро, а старата база е била 20 (без добавката от 43), не ти ли иска разликата? 

И още нешо - като възстановяваш билет по тази тарифа - цялата сума ли връща (43+20) или задържа нещо? Защото при флекс губиш флекса? Тоест ще ми върне ли 63 евро или ще върне 43 евро? 

През цялото време говорех единствено за стойността на All In & Full Flex пакета - €43 за всички тези услуги е просто без пари.

Базовата цена на билета (под €20 май няма по тази линия) е отделно от това, разбира се, мислех че се подразбира.

Когато сменяш билет както винаги се доплаща разликата в базовата цена, но точно тук е врътката. Ако новия билет е €30, а Full Flex пакета му е примерно още €100, то ще доплатиш само още €10 (разликата в базата от €20 до €30) и ще запазиш Full Flex на новия билет без да доплащаш и разликата €57 (от €43 до €100) за пакета.

Симулирах сега отмяна - връща се всичко без €10, което е стойността на самата Флекс услуга.

Приятно пазаруване 🙂

@adreno естествено, кой каквото иска, ама мен точно премиум местата ме блазнят... На някои маршрути като до Абу Даби съм виждал и €60 за седалка на 1 ред, а е важно да слезнеш пръв, ако гониш връзка и тн.

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 22 часа, Георги Матеев каза:

Преди няколко дни пращах £2300 до Великобритания. Таксата за трансфера на Револют беше едва £2.30, а при сума £100-200 таксата ще е под 1 паунд. С пращане на евро е същото. Набутването е само с нормалните банки, както обикновено.

Относно врътката с багажите. Откакто пуснаха Кошице-Братислава вече няколко пъти взимам директно All In & Full Flex тарифата за смешните €43 и после сменям билета на каквото ми трябва. Така имам включени абсолютно всички Уиз екстри (32 кг чекиран, избор на премиум седалка, приорити + голям ръчен, флекс, летищен чекин и тн) и въобще не го мисля. Понякога само extra legroom седалката на първи или авариен ред струва €30-40, а така си влиза в пакета.

Ако не ти трябва чекиран багаж - по-добре Smart и отделно флекс. Така стават 25 вместо 45 евро.

Е и без XL места, ама пък за 20 евро надолу се преживява 😃

преди 58 минути , Loverboy каза:

Връща ти всичко, без цената на флекса, която е в зависимост от дестинацията, в случая ще получиш 53 евро

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, adreno каза:

Ако не ти трябва чекиран багаж - по-добре Smart и отделно флекс. Така стават 25 вместо 45 евро.

Е и без XL места, ама пък за 20 евро надолу се преживява 😃

Връща ти всичко, без цената на флекса, която е в зависимост от дестинацията, в случая ще получиш 53 евро

Да, точно това е - аз ако искам само багаж и флекс плащам 10 евро + 10 евро, което е по-евтино от 43. Иначе така ще платя още 23 за едното място, щото другите екстри не са интересни. Айде и priority 🤣

• Харесвам 1
Публикувано:

От известно време по маршрута Братислава-Кошице няма цена с WDC, излиза само regular price. Някой сменял ли е такъв билет с флекс? Интересувам се при такава смяна какво доплащане се изисква - до цената на новия полет без членство или до по-ниската с членство.

Публикувано:

Покрай дискусията тук реших и аз да взема един Сантандер, имах и някакви кредити, които използвах за резервацията.

Обаче при плащането, натиснах по грешка плащане преди да си въведа динамичната и статичната парола и сега ми стои на пендинг плащането. То естествено никога няма да мине така, но не мога да се върна назад и да го платя наново. Не знам дали да го оставя така и то в някакъв момент сигурно само ще се канцелира или да се обаждам на кол център. Чудя се, ако го оставя, кредитите, които използвах дали ще ми се върнат обратно в профила или са безвъзвратно загубени (те не са голяма сума и са част от цялото плащане). 

Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 часа, Седем Два каза:

От известно време по маршрута Братислава-Кошице няма цена с WDC, излиза само regular price. Някой сменял ли е такъв билет с флекс? Интересувам се при такава смяна какво доплащане се изисква - до цената на новия полет без членство или до по-ниската с членство.

До по-ниската  с членство

преди 33 минути , Бръмбар каза:

Покрай дискусията тук реших и аз да взема един Сантандер, имах и някакви кредити, които използвах за резервацията.

Обаче при плащането, натиснах по грешка плащане преди да си въведа динамичната и статичната парола и сега ми стои на пендинг плащането. То естествено никога няма да мине така, но не мога да се върна назад и да го платя наново. Не знам дали да го оставя така и то в някакъв момент сигурно само ще се канцелира или да се обаждам на кол център. Чудя се, ако го оставя, кредитите, които използвах дали ще ми се върнат обратно в профила или са безвъзвратно загубени (те не са голяма сума и са част от цялото плащане). 

Ще ги върнат, щом не е приключила покупката.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 15.01.2026 г. в 15:25, Mistela каза:

Ако съм купила билет и сега искам да купя и билет за дете на 4 години после ще мога ли да чекирам само него? Или трябва да направя предварително нещо?

image.png.9fdde2171ce09f4a3c16394c9d411493.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, Бръмбар каза:

Ще ги възстановят. Преди 10тина дни ми се случи и даже съм писала малко по-назад.

• Харесвам 2
Публикувано:

По моя казус - благодаря на @Дани Магелани и @lesy.

Да, то всъщност малко по-късно ми даде опция да направя плащането отново. Този път си въведох всички пароли и мина. Малко дразнещо е, че начислява таксата 0.55е card processing fee,  която беше дискутирана и преди и че два пъти ми превалутира кредитите (кредитите бяха от резервация в букинг и в евро, бяха после превалутирани в лева, но от лева не бяха превалутирани в профила от 1 януари 2026, а после като плащах пак ми ги превалутира в евро и имаше разлика с първоначалната стойност в евро), ама гледам да не се ядосвам за подобни дребни суми.

• Харесвам 4
Катя мравката
Публикувано:

С револют не ми взе нито стотинка такса. Взех за Сантандер за юли, след това поскъпва.

Конкретно за мен цената на нощувките в Сан Себастиан е🤔прекалено висока. Argentique предупреди, но не исках да чуя.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Сега погледнах за април най-евтиният базов хотел с баня около центъра в Сантандер, оценка 8.7, стая за двама е 40€, за август - 110€.
Аз на плаж не държа, затова ще посетя района в друг сезон. За моите билети от Истанбул за седмица трябва да дам 1000€ само за за нощувки и смятам да ги пренасоча за друга дестинация. От билета на Пегасус губя едни 40€, защото там връщат част от сумата. Ако ми се приходи тази година, ще ми излезе по-евтино да летя от София наесен може би.

Хората, ограничени от ваканции на децата, плащат гигантски суми за почивки. Тук е добре, защото поне има доста близки морета, достъпни по шосе.
Онзи ден търсех на приятелка от Германия билети до Тенерифе за лятната им почивка – от 550€ на човек тръгват двупосочните с Иберия, Луфтханза 800€, райън и те около 450€ без багаж. Шок и ужас просто, като те бяха много доволни заради 550€. 😃 Къщите на Тенерифе по́ биват. Мисля, че запазиха една голяма самостоятелна за две семейства (4 възрастни и 3 почти пълнолетни деца)  за около 80€ на вечер на семейство.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 3 часа, Tim каза:

Директни полети между Варна и Рим

https://www.moreto.net/novini.php?n=523725&p=2

Да, виждам, че сайт морето.нет чак сега са разбрали новината, за която тук писаxме точно преди месец 😉 Да четат по-често Магеланци 

На 18.12.2025 г. в 22:42, Hakkâri Spor каза:

До летище Фиумичино

image.png

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 15 минути , Hakkâri Spor каза:

Да, виждам, че сайт морето.нет чак сега са разбрали новината, за която тук писаxме точно преди месец 😉 Да четат по-често Магеланци 

Новината е, че стартират през април, а не през септември, както бе обявено в началото.

• Харесвам 5
Публикувано:

Въx, рекоx, че имитират албанския реотан (като travelradar, travelnews и bgtourism).

Ами добра новина за варненци тогава 😉

• Харесвам 1
Публикувано:

Зарадвах се и аз на Рим, но нещо не ми харесаха часовете. На връщане добре, няма нощувка и преди полунощ във Варна, ама в Рим в 1.15 не ме кефи много. Или тъкмо няма да има тълпи.

Публикувано:

то човек никога не знае

моя полет кацаше към 9, после 2:30 закъснение на Уиз, 1 час си търсих багажа, че го бяха пратили в девета глуха и накрая се наложи да взема такси. Ама там такситата са на фиксирани цени, 55 евро до центъра, денем-нощем и не е чак толкова зле

• Харесвам 4
Публикувано:
3 hours ago, Нелчо said:

Зарадвах се и аз на Рим, но нещо не ми харесаха часовете. На връщане добре, няма нощувка и преди полунощ във Варна, ама в Рим в 1.15 не ме кефи много. Или тъкмо няма да има тълпи.

След 05.09. часовете стават много по-добри 😀

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Olia
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.