Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ами май е добре това ако ти гарантира и за който иска да лети само с Уиз и ти предлага възможно най-добрата връзка. Тествах сега до Тенерифе е сега нощувка трябва да правиш ама пак е ок с 10ч престой.

Untitled.jpg

Публикувано:
преди 37 минути , Ivko каза:

Ами май е добре това ако ти гарантира и за който иска да лети само с Уиз и ти предлага възможно най-добрата връзка. Тествах сега до Тенерифе е сега нощувка трябва да правиш ама пак е ок с 10ч престой.

Untitled.jpg

Да де, ама с 10ч престой не ми трябва гаранция от баба Гица, а ще си купя сам двата билета и с дискаунт ще ми е по-евтино дори.

Каква точно им е гаранцията и какво предлагат при изпискане на полет? Това е по-същественото де...

image.png.4f92cd92258216e11640d56deb108788.png

Май само риби се търсят... 😞

image.png.fc296dcf0143633bda9a2f8fe5375024.png

Има някакви опции с/у допълнителна такса:

image.png.a55131922b43ebd2ca636098ba5560e2.png

Но пак остава въпросът как се осъществява комуникацията с тях в случай, че се увисне като сопол на незнайно летище.

Допълнение:

И най-важното - на една резервация ли са полетите? Дали се класирам по ЕУ регламента за компенсации? Ако - да, скачам веднага, ама много силно ме съмнява отново...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 минути , jorocontrola каза:

Да де, ама с 10ч престой не ми трябва гаранция от баба Гица, а ще си купя сам двата билета и с дискаунт ще ми е по-евтино дори.

Каква точно им е гаранцията и какво предлагат при изпискане на полет? Това е по-същественото де...

image.png.4f92cd92258216e11640d56deb108788.png

Май само риби се търсят... 😞

image.png.fc296dcf0143633bda9a2f8fe5375024.png

Е да така е ама при Уиз както знаем понякога и 10ч са малко 😁😁 ако ти закъснее полета какво правиш? Тук уж ще те качат на следващия без да си купуваш нов билет.

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

Само да споделя, че съм много радостен, че Wizz възстановиха сумата по цялата резервация, за която бях говорил преди 2-3 седмици. 
Резервация на стойност 300eвро с променени полети, при което при доброволна канселация аз виждам опция за възстановяване на 240евро. Приемам я, при което при мен постъват само 120евро и обяснението на агентите беше, че "сигурно е заради еврото и затова е пишело така, иначе трябва са лева". Отваряне на кейс през сайта им + искане за оригиналния запис по телефон, в който агента потвърждава техническата грешка. След което получих мейл от съпорта на 26-ти януари им с текст 

Цитат

After checking your booking details, we would like to clarify the following:

• The total amount paid for the reservation was 594.74 BGN.
  • Following your cancellation, an amount of 248.95 BGN has already been refunded to your Wizz Air Credit.
  • As per our refund procedures, the remaining eligible refund will be credited in the original currency.

След това малко неразбираемо потвърждение от Уизз, че 120-те евро в акаунта ми са само първоначална сума и ослушването им след това въпреки неколкократните ми мейли реших да повдгина нов кейс с препратка към стария и напомняне, че записът, в който агентът потвърждава техническа грешка от тяхна страна вече е при мен - след няколко часа получих абсолютно пълната сума по wizz сметката си. Първоначалното канселиране беше за 240 евро, но дойдоха всички 300 в кредити, като дори по мейл ми предоставят опция да ми ги прехвърлят по банкова сметка директно, така че всичко завърши просто прекрасно. 😄 

• Харесвам 9
  • Браво 7
Публикувано:
1 hour ago, Ivko said:

Е да така е ама при Уиз както знаем понякога и 10ч са малко 😁😁 ако ти закъснее полета какво правиш? Тук уж ще те качат на следващия без да си купуваш нов билет.

...след три дни примерно.

Нека да съм песимист по темата , но не виждам грам нищо различно от Kiwi , освен че тук си вързан с една авиокомпания."Гаранцията" е от продавача - Dohop , a не от авиокомпанията.За мен е едно голямо нищо.Полезно е единствено като търсачка за свързващи полети на Wizz , a после си ги резервираш по стария начин 😉

• Харесвам 8
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 19 часа, searus каза:

Говорих току-що с Уиз, те пък веднага ми вдигнаха, казаха ми, че няма проблем да сменя с Ница, поне за моите дати. Но само през телефона, не мога сама да го направя през сайта или приложението.

Да се самоцитирам, днес си смених отменения полет София-Лион със София-Ница, смених и втора резервация, направена от приятел, защото на него са му отказали на българския телефон. Нямало как да стане, единствено Париж било алтернативно летище. Изобщо дори не трябваше да настоявам, смениха ми ги на секундата. Да се има предвид, ако се попадне на несъдействащ агент... Уточнявам, че звънях на английския съпорт.

• Харесвам 15
Публикувано:
преди 2 часа, Kosta Grudov каза:

Само да споделя, че съм много радостен, че Wizz възстановиха сумата по цялата резервация, за която бях говорил преди 2-3 седмици. 
Резервация на стойност 300eвро с променени полети, при което при доброволна канселация аз виждам опция за възстановяване на 240евро. Приемам я, при което при мен постъват само 120евро и обяснението на агентите беше, че "сигурно е заради еврото и затова е пишело така, иначе трябва са лева". Отваряне на кейс през сайта им + искане за оригиналния запис по телефон, в който агента потвърждава техническата грешка. След което получих мейл от съпорта на 26-ти януари им с текст 

След това малко неразбираемо потвърждение от Уизз, че 120-те евро в акаунта ми са само първоначална сума и ослушването им след това въпреки неколкократните ми мейли реших да повдгина нов кейс с препратка към стария и напомняне, че записът, в който агентът потвърждава техническа грешка от тяхна страна вече е при мен - след няколко часа получих абсолютно пълната сума по wizz сметката си. Първоначалното канселиране беше за 240 евро, но дойдоха всички 300 в кредити, като дори по мейл ми предоставят опция да ми ги прехвърлят по банкова сметка директно, така че всичко завърши просто прекрасно. 😄 

Отлично развитие за теб!

Аз да допълня сходен опит, който показва, че завеждането на искове работи добре за клиентите. Бях питала тук преди известно време как да постъпя като не ми превеждат дължими кредити след 64-дневния срок (той е условен, де). Не намерих къде да ги питам набързо и от немай къде заведох иск, то няма референция за кредити, но аз пуснах. Веднага ми отговориха по него, поискаха ми детайли за основанието за кредитите и след около 2 седмици ми ги преведоха. Значи, някой ако има issue с Уиз, да пуска иск. 

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз пък имам негативен опит с иск през техния сайт. За един закъснял полет ми отказаха компенсация, а пред ГВА като пуснах запитване и след 2-3 месеца ми преведоха парите. 

• Харесвам 5
Публикувано:
На 10.02.2026 г. в 13:25, logist13 каза:

Май нещо ново от Wizz:

WIZZ Link I Self-Transfer Flights in the WIZZ Network

Не е много ново. По време на пандемията имаше полети с прекачвания през Абу Даби на една резервация, но без европейски държави. 

От Египет, Оман, Кувейт, Баxрейн, Азербайджан, Киргизстан, Казаxстан, Узбекистан през Абу Даби до същите държави. И времето за престой беше поне 7-8 часа.

• Харесвам 1
Публикувано:

За периода 14 април- 20 май няма никакви обявени полети от София до Базел и обратно.

Дали наистина полетите са спрени за този период или правят някакви разместване, примерно?

Публикувано:
На 1.02.2026 г. в 18:01, jorocontrola каза:

IMG_7385.jpeg

IMG_7385.jpeg

преди 3 минути , Rossi to каза:

За периода 14 април- 20 май няма никакви обявени полети от София до Базел и обратно.

Дали наистина полетите са спрени за този период или правят някакви разместване, примерно?

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 16 часа, Ilian359 каза:

Ако някой търси flex - Корфу-София през август е 12 евро. Куфар 20кг е 21 евро (16 с WDC).

Много скъпо 😄 😄 BTS-KSC декември флекс 10 евро, 20кг 10 евро, приорити 13 евро

• Харесвам 10
Публикувано:
На 10.02.2026 г. в 17:30, searus каза:

Да се самоцитирам, днес си смених отменения полет София-Лион със София-Ница, смених и втора резервация, направена от приятел, защото на него са му отказали на българския телефон. Нямало как да стане, единствено Париж било алтернативно летище. Изобщо дори не трябваше да настоявам, смениха ми ги на секундата.

Добре че не купихме билети с тях. Мислех за отиване до Ница, а връщане от Лион (целта ни е Марсилия - с фиксирани дати). Но при това положение е по-добре да изхарчим едни пари и да пътуваме направо до Марсилия - естествено с Луфтханза, щото други варианти от София няма...

Кофти е положението с Франция. Не разбирам защо не могат да се задържат редовни полети до места извън Париж. Държавата е голяма и разстоянията са големи. Или просто липсват достатъчно гастарбайтери от БГ...

Това Ламеция, Римини не знам как го измислят, тези летища имат основно вътрешен трафик... колко са пътниците БГ - Калабрия просто не разбирам...

• Харесвам 3
Публикувано:
На 10.02.2026 г. в 14:55, jorocontrola каза:

Но пак остава въпросът как се осъществява комуникацията с тях в случай, че се увисне като сопол на незнайно летище.

Допълнение:

И най-важното - на една резервация ли са полетите? Дали се класирам по ЕУ регламента за компенсации? Ако - да, скачам веднага, ама много силно ме съмнява отново...

Нещо доста обтекаемо звучи, щели да съдействат ... 

What is the Dohop ConnectSure service?

FollowNot yet followed by anyone

The ConnectSure self-transfer protection service guards your self-connecting itinerary from the often high costs of rebooking in the wake of disruption. If your journey is disrupted by delays or cancellations which cause you to miss your connection, ConnectSure ensures that you have 24/7 customer service support to find a new flight and covers the cost of rebooking and other associated expenses, helping you continue your journey as smoothly as possible. 

How we help

ConnectSure steps in when your connecting flight is at risk due to delays on the first leg of your journey. In the event of a missed connection, we will help you find and book a new flight and, if necessary, arrange accommodations and meals until you can continue your journey—all covered under ConnectSure.

What does ConnectSure cover?

With ConnectSure, you are covered in the following situations:

• Missed Connections Due to Delays: If your first flight is delayed and you miss your connecting flight, ConnectSure will assist you in finding and rebooking a new flight—and cover the cost of the new booking. If no suitable flights are available until the following day, we’ll also arrange and cover overnight accommodations and meals.
  • Guidance for Airline Cancellations: If the second leg of your journey (the connecting flight) is cancelled, the airline operating that flight is responsible for rebooking or providing a refund. While ConnectSure will not cover these cancellations directly, we’ll guide you through contacting the airline or using their self-service tools (such as "Manage My Booking") to help you get rebooked.
  • Complex Situations: If the first leg of your trip is cancelled, the airline operating that flight is responsible for finding an alternative for you. However, if this means you miss your connection, ConnectSure will step in to help rebook your connecting flight and cover the cost of the new booking.

Note: ConnectSure does not cover voluntary changes, such as altering your travel dates or cancelling your trip. The service is specifically designed to assist with disruptions caused by delayed or cancelled flights.

How ConnectSure works with airlines

Airlines have specific responsibilities in case of cancellations or disruptions:

• When the second leg is cancelled: The airline operating the cancelled flight is responsible for rebooking or refunding you. ConnectSure will guide you on how to contact the airline or use their self-service tools to rebook your flight.
  • When the first leg is cancelled: The airline operating the first flight must find an alternative for you. If this causes you to miss your connecting flight, ConnectSure will help you rebook the next leg and cover the cost of the new booking.

Changes to Your Booking

If your travel plans are disrupted due to flight cancellations or delays:

• Flight Changes: ConnectSure will help rebook the connecting flight if the first leg is delayed and you miss your connection. We’ll cover the cost of the new booking. ConnectSure does not apply to voluntary changes initiated by the passenger (e.g., changing your travel dates).
  • Refund Eligibility: If your trip is disrupted and you choose not to continue, ConnectSure provides the option for a refund on any unused connecting flights, depending on the situation.
  • Харесвам 2
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Те с тия 8-9 часа между полетите явно ще стискат палци да не стане проблем. Ако стане в най-добрия случай ще ти купят билет в последния момент.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, pr284 каза:

Добре че не купихме билети с тях. Мислех за отиване до Ница, а връщане от Лион (целта ни е Марсилия - с фиксирани дати). Но при това положение е по-добре да изхарчим едни пари и да пътуваме направо до Марсилия - естествено с Луфтханза, щото други варианти от София няма...

Кофти е положението с Франция. Не разбирам защо не могат да се задържат редовни полети до места извън Париж. Държавата е голяма и разстоянията са големи. Или просто липсват достатъчно гастарбайтери от БГ...

Това Ламеция, Римини не знам как го измислят, тези летища имат основно вътрешен трафик... колко са пътниците БГ - Калабрия просто не разбирам...

Ако целта е Марсилия и други места из Прованс и сте с обществен транспорт, Ница е много по-удобна, отколкото Лион., защото Лион е в друг регион.

Има тридневни и седемдневни регионални пасове за всички влакове (без скорстните) за целия регион Прованс-Алпи-Лазурен бряг. В Ница гара Сен Огюстен е на няколко минути пеш от летището и всички влакове спират там. До Марсилия са два часа и половина. Попътно може да се спре в Антиб, Кан... Тулон.

Един такъв тридневен пас е 60 евро за сам човек, като за всеки следващ пътник (до общо деветима) се добавят още 20 евро. Така трима души пътувахме за общо 100 евро три дни из региона (бяхме базирани в Авиньон и последния ден ползвахме паса и по трасето Авиньон-Марсилия, после спряхме и в Антиб и  към летище Ница. Предишните дни ходихме и до Арл,Оранж и Тараскон). Девет души могат да пътуват три дни за 220 евро общо.

• Харесвам 24
  • Благодаря 1
Публикувано:

И аз чакам на нисък старт, но няма и няма. За утеха на душата взех едни дълъг уикенд до Родос, за не съм съвсем капо при толкова много гледане в тоя сайт.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте,

в момента съм на летище София. На бордната карта за Мадрид получих седалка 0 и ми обясниха, че има повече продадени места, отколкото в действителност има в самолета и има вероятност да не ни качат на полета.

Какви са правата ми в този случай?

Благодаря предварително!

• Харесвам 1
Публикувано:

Май 250€ компенсация и друг полет...

Обикновено чета, че предлагат още докато чекираш 100€ евентуално като доброволец при овърбукинг. Но трябва да са поне 250€.

Публикувано:
преди 16 минути , aleksandrina каза:

Но трябва да са поне 250€.

Около 2200км са (над 1500), така че ако не ви качат ще изкарате по 400Е на калпак. Не се съгласявайте на нищо друго...

И все пак ще трябва да ви намерят място и на друг полет (99% сигурен), но трябва да се провери точно как беше.

• Харесвам 7
Публикувано:

Не знам дали е за тук, за темата с промоциите или за счупения тъпометър. Тази година Свети Валентинската промоция на Wizz е 50% отстъпка от избор на места при резервации с двама пътуващи. :help:

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Смея се 11
Публикувано:

Моят акаунт в уиз още е в BGN. Само аз ли съм с този проблем? Някой да знае как да го оправя. В кол центъра казаха че не знаят нищо по въпроса. Курса за превалутиране е пократителен. 3 BGN са 1EUR

• Шок 9

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• don
    • jul
    • Мирослав Василев
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.