Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Георги Матеев
Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

Аз доколкото знам (не съм ходил, проучвах) при кацане в Шарм не се плаща виза. Обаче ако тръгнеш да излизаш към Кайро има. Дали това през Таба е нещо друго, или измама не знам. Имаше такса за напускане на Израел, да не е това?

Единствената измама е курсът EUR-USD на египетската банка, но иначе е напълно официална такса за вход в Синай. Издаваха и документ, който на финалната стъпка проверяваха много внимателно да не би случайно да са пропуснали някого.

Абсолютно всеки я плащаше, а който декларираше по-нататъшно пътуване извън Синай плащаше И тази такса И виза, общо $50. Съжалявам, че не снимах табелката "Sinai entrance fee - $25", но в онзи момент въобще не ми беше до това.

Когато през 2019 минавах през същия граничен пункт такава такса въобще нямаше, най-вероятно е въведена след Ковид. Сега порових - първоначално е била 720 EGP, но преди около година е променена на $25. Та въобще няма да се изненадам да са я нововъвели и на кацане в Шарм.

Отделно от това, на излизане от Израел има изходяща такса от 127 шекела на човек и се плаща още на израелската страна. Не ми е ясно защо само на този израелски граничен пункт има подобно нещо, но това специално си беше така и преди.

А пък египетските таксиджии дето чакат след границата са такива брутални хиени, че удрят в земята всички бг копърки.

Та като цяло минаването на Ейлат-Таба границата въобще не е евтино удоволствие. Имайте предвид.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 13 часа, saved_ каза:

Аз също започвам да кроя планове за пътуване до Шарм и не само. 🙂 Смятам да скокна за 2-3 дни до Кайро с автобус (освен ако не излезе някой супер изгоден полет)

Полети се намират и не бяха много скъпи, като гледах сега за приятели за март, че с автобус малко 500км..

Уиз са махнали всички полети до Абу Даби за март.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 часа, neuromancer каза:

За Синай не трябва, но ако излизаш от Синай към останалата част от Египет ще ти трябва.

Да, и аз така знам. Бил съм няколко пъти в основната част на Египет и винаги е имало виза. Не съм бил на п-в Синай. Затова се учудиx на този мейл на Уизеър часове, след като купих билет за Шарм.   Но и това, което казва Жоро си е наистина типичен пример за злоупотреба. 

• Харесвам 2
Публикувано:

На 23.02 ми смениха полет до Абу Даби, който протаках защото беше с флекс и реших да откажа промяната и да си искам обратно сумата. Получих мейл с фактура за сумата която трябва да ми върнат, обаче нито пише кога ще я получа, нито пише дали ще е пари по сметка или ваучер. 

Обикновено колко време ги бавят, ако са пари? Защото ваучерите в акаунта мисля бързо ги даваха.

• Замислям се 1
Публикувано:

Здравейте! От 1/2 час се опитвам да се чекирам за полет на уизз  утре и не успявам. Някой знае ли дали нещо бъзикат по приложението или проблема е при мен?

Уизз работят по отстраняване на проблем с приложението 😉

Публикувано:
преди 17 часа, boogy83 каза:

На 23.02 ми смениха полет до Абу Даби, който протаках защото беше с флекс и реших да откажа промяната и да си искам обратно сумата. Получих мейл с фактура за сумата която трябва да ми върнат, обаче нито пише кога ще я получа, нито пише дали ще е пари по сметка или ваучер. 

Обикновено колко време ги бавят, ако са пари? Защото ваучерите в акаунта мисля бързо ги даваха.

Ако не заявиш през линка за рефънд на пари по карта/сметка ги връщат, като кредит в профила и мисля, че от там може да си ги искаш пак в кеш ама не знам как става аз винаги в процеса на отмяна веднага ги преобразувам.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ха дано да не е поредната шумно обявена линия, която след 3 месеца тихомълком изчезва - Бургас ще има целогодишно полети до Милано и София : Travel News

В сайта на Уиз обаче няма такова инфо?! Нито разписание, нито дестинация.

• Харесвам 3
Публикувано:

Имат добри цени, или по-точно - много по- добри от тези на Райън по много дестинации и може би е добра идея да бъдат подкрепени, за да ги запазят.

В юни, юли има за 63 евро двупосочно PMI , PRG през април, отлични цени до RMI през май и е чудесен достъп до Сан Марино, а защо не и до Болоня или Флоренция,  до Рим в май и  юни има масово цени по 19.99 евро, което не се е случвало от доста време, Родос в октомври е около 50 евро и хотелите при ранно записване са на добри цени  /поне аз бих ги предпочел пред Турция в периода/, Корфу в юни, юли и август прелива от цени по 19.99 евро в посока, Сантандер в април, май и юни го има от  53 до 72 евро двупосочно.

Разгледайте и купете, струва си!

• Харесвам 17
Публикувано:

🔴 НИСКОТАРИФНИ ПОЛЕТИ ДО САЩ: WIZZ AIR ПОЛУЧИ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА АМЕРИКА ✈

Авиокомпанията получи зелена светлина от Министерството на транспорта на САЩ за осъществяване на полети от Великобритания и Европа през Океана.

🔹 Одобрението е за чартърни полети, обслужващи европейски отбори, фенове и туроператори за Световното първенство.

🔹 Маршрутите ще обхващат градове в 10 американски щата (от Мисури до Масачузетс).

🔹 Разстоянието до САЩ (най-малко 3500 мили или 5600 км.) подобрява досегашния рекорд на компанията за най-дълъг полет.

🔹 Въпреки историческото разрешение, към момента не се предвиждат редовни пътнически линии между Великобритания и САЩ. Според анализатори обаче, това предстои да се случи съвсем скоро. 

Източник: FB Novini London

• Харесвам 6
  • Браво 2
Публикувано:

От вчера е активна опцията за поръчки на храна, напитки и подаръците от каталога на борда на самолета през приложението.

Като се стигне височина за обслужване - "отварят" дюкяна и може да се правят поръчки.

Трябва да сте с последна версия на приложението. Screenshot_20260305_161344_com.wizzair.WizzAirApp.jpg.c7f6d4f9178bea13bfefc90675eb6239.jpg

Като за първи ден - нещата не минаха гладко.

Поръчката си седеше необработена докато не дойдоха до моя ред и им казах. По закона на Мърфи - 19 ред е последния, който обслужват в предната част на кабината 😄

Общо взето се зарадваха, и на тях им било за първи път в реална ситуация, но не им е излязла нотификация на терминала и щели да съобщят за проблема.

Плащането става с карта или в брой, като донесат поръчката.

Има опция и да анулираш поръчката през приложението, преди да я обработят.

Интересна опция, ако работи като хората ще може да запазиш нещо, преди да е свършило, особено ако си по на заден ред.

• Харесвам 10
Публикувано:

А плащането е през приложението или на пос терминала като дойдат с количката? Wi Fi… как?

Това с кеш нали уж го махнаха, сега пак се връща?

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, adreno каза:

От вчера е активна опцията за поръчки на храна, напитки и подаръците от каталога на борда на самолета през приложението.

Като се стигне височина за обслужване - "отварят" дюкяна и може да се правят поръчки.

Трябва да сте с последна версия на приложението. Screenshot_20260305_161344_com.wizzair.WizzAirApp.jpg.c7f6d4f9178bea13bfefc90675eb6239.jpg

Като за първи ден - нещата не минаха гладко.

Поръчката си седеше необработена докато не дойдоха до моя ред и им казах. По закона на Мърфи - 19 ред е последния, който обслужват в предната част на кабината 😄

Общо взето се зарадваха, и на тях им било за първи път в реална ситуация, но не им е излязла нотификация на терминала и щели да съобщят за проблема.

Плащането става с карта или в брой, като донесат поръчката.

Има опция и да анулираш поръчката през приложението, преди да я обработят.

Интересна опция, ако работи като хората ще може да запазиш нещо, преди да е свършило, особено ако си по на заден ред.

Аз мисля утре да тествам тази възможност, но имам спомен, че и при предходни полети ми е излизала - някъде от есента. Предимство е, че можеш да поръчаш и за други пътници, когато сте с разделени места. Основният плюс за мен е, че би трябвало да носи точки при плащане с дск-уиз карта х4.

• Харесвам 4
Публикувано:

Някой има ли идея дали ако купя:

Билет на цена от 19.99 евро

и добавя опцията All in & Full Flex, която струва 39.99 към билета и така той стане 60 евро, дали като го сменя с друг полет, който струва 60 евро ще иска доплащане, защото ще го смята, че основната цена на билета е 19.99 и ще иска 40 евро или ще приеме 60-те платени (19.99+39.99) за обща цена на билет? 

Мисля, че @Георги Матеев много ползва тази опция и ще знае…

Мерси! 

Георги Матеев
Публикувано:
преди 1 час, Loverboy каза:

Някой има ли идея дали ако купя:

Билет на цена от 19.99 евро

и добавя опцията All in & Full Flex, която струва 39.99 към билета и така той стане 60 евро, дали като го сменя с друг полет, който струва 60 евро ще иска доплащане, защото ще го смята, че основната цена на билета е 19.99 и ще иска 40 евро или ще приеме 60-те платени (19.99+39.99) за обща цена на билет? 

Мисля, че @Георги Матеев много ползва тази опция и ще знае…

Мерси! 

Винаги гледай само базовата цена и си прави сметка спрямо нея, при промяна системата отчита единствено нея.

В твоя пример ще доплатиш, да. Ако €19.99 базов билет (независимо какви екстри си добавил към него) го смениш за €59.99 базов билет ще доплатиш €40, като всички вече съществуващи екстри/пакети (без избраните седалки) автоматично се трансферират и към новия билет без допълнително доплащане (@Jorro).

• Харесвам 7
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Винаги гледай само базовата цена и си прави сметка спрямо нея, при промяна системата отчита единствено нея.

В твоя пример ще доплатиш, да. Ако €19.99 базов билет (независимо какви екстри си добавил към него) го смениш за €59.99 базов билет ще доплатиш €40, като всички вече съществуващи екстри (без седалки) автоматично се трансферират и към новия билет без допълнително доплащане.

А ако има разлика между цената на all in  пакета при първия полет и новия ще има ли и доплащане към тези 40 евро, ако например на новия е 60 евро този пакет?

Публикувано:
преди 11 часа, Hakkâri Spor каза:

А плащането е през приложението или на пос терминала като дойдат с количката? Wi Fi… как?

Това с кеш нали уж го махнаха, сега пак се връща?

На ПОС терминала.

Уж го махнаха, но като обявяваха обслужването споменаха, че може и "в краен случай в брой при точно приготвена сума".

Толкова беше в краен случай и при точна сума, че стюардесата помоли по едно време да и развалим 20 евро.

Работи изцяло офлайн - през bluetooth

преди 11 часа, ДиянаВ каза:

Аз мисля утре да тествам тази възможност, но имам спомен, че и при предходни полети ми е излизала - някъде от есента. Предимство е, че можеш да поръчаш и за други пътници, когато сте с разделени места. Основният плюс за мен е, че би трябвало да носи точки при плащане с дск-уиз карта х4.

Това е ново.

Поръчването се активира, когато се набере височина. Ако го отвориш сега ще ти изписва 

Няма как да получиш х4, защото не се плаща нищо през приложението.

Можеш да поръчаш и за други пътници(места), но пак всеки трябва да си плати отделно.

Ако искаш х4 остава варианта да си предплатиш ваучер.

Screenshot_20260307_132834.jpg.f62f8879564383f97af122618c8f08d4.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Jorro каза:

А ако има разлика между цената на all in  пакета при първия полет и новия ще има ли и доплащане към тези 40 евро, ако например на новия е 60 евро този пакет?

То почти винаги има разлика в цената на all-in пакета. Доплащането обаче винаги е спрямо базовата цена на полетите.

Съответно ако новият полет е по-евтин се губи разликата.

Ако се активира опцията за рефънд през флекса на пакета се губят по 18 евро на полет на пътник, ако някой стигне до там.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, adreno каза:

На ПОС терминала.

Уж го махнаха, но като обявяваха обслужването споменаха, че може и "в краен случай в брой при точно приготвена сума".

Толкова беше в краен случай и при точна сума, че стюардесата помоли по едно време да и развалим 20 евро.

Работи изцяло офлайн - през bluetooth

Това е ново.

Поръчването се активира, когато се набере височина. Ако го отвориш сега ще ти изписва 

Няма как да получиш х4, защото не се плаща нищо през приложението.

Можеш да поръчаш и за други пътници(места), но пак всеки трябва да си плати отделно.

Ако искаш х4 остава варианта да си предплатиш ваучер.

Screenshot_20260307_132834.jpg.f62f8879564383f97af122618c8f08d4.jpg

Ясно, мерси за информацията. Значи няма голяма полза.

Аз също съм на задните редове - предпоследния, но поне трима сме почти заедно. Ако решим за нудели, мога да запазя чрез тази опция, че обикновено свършват. 4 часа все нещо трябва да се прави и шумулка, освен да се спи😜
Между другото полетът Порто-Букурещ е на 100% запълнен и не посмяха да направят овърбукинг - още вчера го спряха от продажба. 

Публикувано:
преди 9 часа, adreno каза:

То почти винаги има разлика в цената на all-in пакета. Доплащането обаче винаги е спрямо базовата цена на полетите.

Съответно ако новият полет е по-евтин се губи разликата.

Ако се активира опцията за рефънд през флекса на пакета се губят по 18 евро на полет на пътник, ако някой стигне до там.

Тъкмо това се чудех - колко е стойността на Флекса в този пакет, тъй като го няма експлицитно. Тоест 18 евро - сериозна сума.  Ще си остана на 10 евро флекс + 10 евро багаж по старата схема значи. 😂

Публикувано:
преди 2 часа, Loverboy каза:

Тъкмо това се чудех - колко е стойността на Флекса в този пакет, тъй като го няма експлицитно. Тоест 18 евро - сериозна сума.  Ще си остана на 10 евро флекс + 10 евро багаж по старата схема значи. 😂

Флекса е 10, но има и 8 евро административна такса, която не подлежи на възстановяване.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 20 часа, Ilian359 каза:

Откъде знаеш, че не са го спрели на 105%?

Ами правех си разни експерименти с местата преди чекин и така реших, че не е имало овърбукинг. Може и да съм в заблуда🙂 Всъщност полетът мина много добре. Оказа се не на 100% запълнен поне откъм качили се пътници. Имаше няколко свободни места  (около 5 най-отзад), включително едно до мен и прозорец, на което се изместих. 
Иначе опцията със shop onboard въобще не проработи, за да я тествам. Можехме да плащаме само с физическа банкова карта и то с чип. Може би на такъв полет съм случила, системите им да не работят на пълни възможности. Поне нудели имаше😉

Още малко непоискана информация от мен - на летището в Порто водата от вендинг машина е 1€, има и чешми да си пълниш в твоя бутилка, като преди секюрите на местата за изхвърляне на течности те предупреждават с табели, че можеш да си запазиш празната бутилка.

• Харесвам 14

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• terli
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.