Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, so'90 каза:

Моят акаунт в уиз още е в BGN. Само аз ли съм с този проблем? Някой да знае как да го оправя. В кол центъра казаха че не знаят нищо по въпроса. Курса за превалутиране е пократителен. 3 BGN са 1EUR

Аз съм по-зле. Първият билет в дискаунта явно съм купила във форинти. И от тогава си върви във форинти, което означава, че и точките от левове/евро се трансформират в унгарски пари. Не мога да променя това. 

А в букинг пък наградите са ми в йени.

• Шок 6
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, so'90 каза:

Моят акаунт в уиз още е в BGN. Само аз ли съм с този проблем? Някой да знае как да го оправя. В кол центъра казаха че не знаят нищо по въпроса. Курса за превалутиране е пократителен. 3 BGN са 1EUR

Профилът ми е в лева и още в ноември при купуване на билет ме превалутираха по централен курс. Не звъни в кол центъра, а отвори клейм, прикачи снимки и каквото прецениш, че е в полза на казуса ти. 
Най-малкото е да ти върнат грешно превалутираните суми. 
Пиши за развитието. 

• Харесвам 6
Публикувано:

При мен до средата на януари сумата беше в лева, а след това се появи и в евро в скоби. Иначе досега няколко пъти съм прехвърлял точки от ДСК – прехвърлям ги в евро и те по фиксирания курс се конвертират в лева в профила в Уиз 😄

• Харесвам 1
Публикувано:
На 12.02.2026 г. в 16:41, master_of_germs каза:

Ако целта е Марсилия и други места из Прованс и сте с обществен транспорт, Ница е много по-удобна, отколкото Лион., защото Лион е в друг регион.

Има тридневни и седемдневни регионални пасове за всички влакове (без скорстните) за целия регион Прованс-Алпи-Лазурен бряг. В Ница гара Сен Огюстен е на няколко минути пеш от летището и всички влакове спират там. До Марсилия са два часа и половина. Попътно може да се спре в Антиб, Кан... Тулон.

Един такъв тридневен пас е 60 евро за сам човек, като за всеки следващ пътник (до общо деветима) се добавят още 20 евро. Така трима души пътувахме за общо 100 евро три дни из региона (бяхме базирани в Авиньон и последния ден ползвахме паса и по трасето Авиньон-Марсилия, после спряхме и в Антиб и  към летище Ница. Предишните дни ходихме и до Арл,Оранж и Тараскон). Девет души могат да пътуват три дни за 220 евро общо.

Да, знам го това, защото съм пътувал така преди 3 години през Ница.

Целта ни е Марсилия (пътувам със студенти за конференция), но сме с фиксирани дати и мислех на връщане да хванем полета от Лион, защото точно в този ден няма полет от Ница. Е, този път явно ще дадем лепта на обществената поръчка за самолетни билети, за да ни купят билет с Луфтханза или турски авиолинии...

• Харесвам 2
Публикувано:

От 30 март полетите на Уиз от Букурещ до Стокхолм се местят от Отопени на Банеаса и по-приятното - от Скавста на Арланда.

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 7 часа, so'90 каза:

За какво е това превалутиране? Моя също е в BGN в момента имам 44лв кредит и при резервация на евров билет ми изкарва 22 евро кредит.

Публикувано:
8 hours ago, ДиянаВ said:

От 30 март полетите на Уиз от Букурещ до Стокхолм се местят от Отопени на Банеаса и по-приятното - от Скавста на Арланда.

Това е добра новина. Не съм летял до Скавста, защото е много далеч, но миналото лято летяхме до и от Арланда, спахме в хотел до летището с безплатен шатъл, и от Мерща удобно и бързо с влак ходихме в едната посока до Стокхолм, а в другата до Упсала, който се оказа много приятен и лесен за обикаляне град. Хотелът бе много добър, поне двойно по-евтин от подобни на него в Стокхолм, на десетина минути с автобус от Мерща, но ние предпочетохме да ходим пеша около половин час по добре поддържаните пътеки през гората, където открихме изключително приятен бонус - добре узрели горски ягоди и боровинки, та единия път на връщане ходенето се разтегли до почти час 🍓

• Харесвам 13
Публикувано:

Здравейте! 
Ако купя билет с флекс и доплатя за местата, какво ще стане с тях, ако променя дестинация и датите в последствие. Губя ли тези пари или ще мога да избера места на другия полет?

Публикувано:
преди 41 минути , valpan каза:

Здравейте! 
Ако купя билет с флекс и доплатя за местата, какво ще стане с тях, ако променя дестинация и датите в последствие. Губя ли тези пари или ще мога да избера места на другия полет?

Ще може да се изберат места и на другия полет, но ще трябва да се доплатят (от опит-един път и няма да повторя 🙂 ), ако цената е по-висока и съответно няма да върнат пари, ако е по-ниска. Не се местят като багажа. Доколкото си спомням май само, ако се вземи по-високата тарифа, която включва и места, не се доплаща, но това не мога да го потвърдя от опит.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , ESK каза:

Ще може да се изберат места и на другия полет, но ще трябва да се доплатят (от опит-един път и няма да повторя 🙂 ), ако цената е по-висока и съответно няма да върнат пари, ако е по-ниска. Не се местят като багажа. Доколкото си спомням май само, ако се вземи по-високата тарифа, която включва и места, не се доплаща, но това не мога да го потвърдя от опит.

Благодаря! Така и предполагах… но все пак имах малка надежда )))

Иначе, ако му трябва на някой флекс за 10 евро с билети за 15€ и приорити 16€, Братислава-Тузла през януари 27 дава тези цени. 

• Харесвам 6
Публикувано:

Аз мисля, че тези полети до Египет ще ги пуснат в есенното/зимното разписание и няма да е и до двете, може би до Хургада само ще са.  Супер удобно ще е. Дано не ги спрат до пролетта на 2027. 2026 вече ми се запълни, за съжаление. 😞 

• Харесвам 3
Публикувано:

Разгледах тази услуга с прикаването, което предлагат и условията има такса от 5/10 евро, което е добре и какво включва.

Untitled.jpg

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Не разчитайте на on-line услугите на wizzair тази нощ - инфо от https://www.wizzair.com/en-gb/latest-travel-information  

Случайно видях това на сайта им. Не съм получавал email или друго съобщение.

Latest travel information

PLANNED TEMPORARY OUTAGE FOR SYSTEM UPGRADE

Dear Customers,

Wizz Air will carry out a scheduled systems upgrade designed to improve the reliability, stability, and overall customer experience. As a result, access to several online services will be temporarily paused from 23:00 CET on 25 February until 08:00 CET on 26 February.

We are committed to delivering a smooth and reliable experience for our customers. This planned upgrade will further develop our systems and support future improvements across our digital platforms. We appreciate your understanding as we complete this essential work needed for an even better experience.

During this planned outage, the following services will be unavailable:

• Booking new flights
  • Modifying existing reservations
  • Online check‑in and displaying boarding passes
  • Wizz Air mobile app booking functions
  • Voucher redemption and account‑related services
  • Website and mobile application access
  • Contact Centres for new bookings or reservation changes
    (General information support remains available.)

All flight operations will continue as scheduled, and passengers who have already checked in or downloaded their boarding passes will not be affected.

Important actions required before 22:00 CET on 25 February

• Complete online check‑in and download/save your boarding pass before the outage begins.
  • Make any new bookings or changes to existing reservations in advance, as these will not be possible during the outage.

If you cannot check in online due to the outage, airport check-in will be available free of charge.

To ensure a smooth travel experience, we also recommend arriving at the airport at least 3 hours before your scheduled departure, allowing sufficient time for check‑in, security screening, and airport‑specific procedures.

The airline expects all services to be fully restored immediately after the maintenance window concludes. 

Thank you for your understanding and cooperation.

Kind regards,
Wizz Air Customer Service

image.png.161c7651f5a1248c14e53af3bb765d03.png

• Харесвам 4
Публикувано:

Евтин флекс и багаж има ли някъде? Гледам, че по традиционната Братислава и Кошице вече е минимум 12 евро флекс, багажът е все така евтин. Идеи? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , Loverboy каза:

Евтин флекс и багаж има ли някъде? Гледам, че по традиционната Братислава и Кошице вече е минимум 12 евро флекс, багажът е все така евтин. Идеи? 

Провери за по-късни дати.

Публикувано:
преди 33 минути , Дани Магелани каза:

Провери за по-късни дати.

Гледах всичко - и сега февруари, март, догодина същото време, декември, ноември - навсякъде е най-ниско 11.85 евро. 

Публикувано:
преди 24 минути , Loverboy каза:

Гледах всичко - и сега февруари, март, догодина същото време, декември, ноември - навсякъде е най-ниско 11.85 евро. 

Ако е само флекс, виж от Братислава до Тузла, Подгорица, Тирана и др. За януари флекса е 10€ на полет. Багажът най евтин е до Кошице, да…

• Харесвам 4
Публикувано:

Имам билети с флекс за Абу Даби за след седмица, които разбира се няма да използваме. Искам да ги анулирам, но не виждам опция да ми върнат парите, пише само в кредити. Така ли е и има ли друга възможност?

Публикувано:

Няма друга възможност , щом си с флекс и отменяш по твое желание връщат единствено в кредити , но може да изчакаш дали Wizz няма да канселират полета и тогава ще си ги вземеш в кеш.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Покрай международната обстановка малко “бели кахъри“ от мен. След 22 години бепроблемно летене с Уиз ер вчера ме глобиха на летището на Гран Канария със 73 евро за “ръчен багаж не отговарящ на условията на авикомпанията“, въпреки че раниците ни се събраха в клетката за багаж.

Ето историята на кратко: Още от началото се виждаше, че служителите на Menzies се готвят за голямо събиране на пари, защото подред всичките 240 пътници ги накараха да си сложат багажа в клетката. Заяждаха се се всяка дреболия и поголовно глобяваха. Когато стигнаха до нас моята раничка и тази на сина ми трябваше леко да я натисна да влезе в клетката и служителят каза, че щом не може багажа самостоятелно от гравитацията да влезе в клетката, а трябва леко да го натисна, значи не отговаря на правилата. Казах му, че няма такова правило на Уиз ер, но те бяха безкомпромисни, че това е правилото и толкова.

Реших да не плащам и почнах да вядя някои не чак толкова скъпи и стари дрехи. След това едната раница влезе без проблем, но от другата не ми позволиха да извадя и изхвърля дрехи. Въпреки, че все още имаше хора на опашката едната от служителките почна да вика Gate Closing и директно ме заплаши, че ако отида да изхвърля багаж и от втората раница няма да ме пусне на самолета. Направo си ми каза, че ако не платя 73 евро няма да летим.  Исках да снимам багажа в клетката, но и това ми забраниха и единият служител си сложи крака пред клетката. Снимах го с крака му пред клетката и след това се борихме за да успея да направя снимка и без крака му. На снимките се виждат как изглеждат двата багажа преди да изхвърля част от съдържанието. Това са раниците, които “не отговарят на правилата на Уиз ер“...

Някой имал ли е подобна случка? Някакви съвети до кои институции си струва да се подаде жалба?

NqVcnVHZ.jpg.3042ac2e5cb1d7bf3c91fe1a4f8f4ec2.jpgIMG_20260228_200525.jpg.590279b4857fdcfdccf5c1dcc1a8aee8.jpgINKNSFiR(1).jpg.99ae7167c28ccadbdfe476f21ce9b085.jpg 

• Шок 25
  • Замислям се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• vivo
    • Ivan Ivanich
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.