Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Topfly каза:

Покрай международната обстановка малко “бели кахъри“ от мен. След 22 години бепроблемно летене с Уиз ер вчера ме глобиха на летището на Гран Канария със 73 евро за “ръчен багаж не отговарящ на условията на авикомпанията“, въпреки че раниците ни се събраха в клетката за багаж.

Ето историята на кратко: Още от началото се виждаше, че служителите на Menzies се готвят за голямо събиране на пари, защото подред всичките 240 пътници ги накараха да си сложат багажа в клетката. Заяждаха се се всяка дреболия и поголовно глобяваха. Когато стигнаха до нас моята раничка и тази на сина ми трябваше леко да я натисна да влезе в клетката и служителят каза, че щом не може багажа самостоятелно от гравитацията да влезе в клетката, а трябва леко да го натисна, значи не отговаря на правилата. Казах му, че няма такова правило на Уиз ер, но те бяха безкомпромисни, че това е правилото и толкова.

Реших да не плащам и почнах да вядя някои не чак толкова скъпи и стари дрехи. След това едната раница влезе без проблем, но от другата не ми позволиха да извадя и изхвърля дрехи. Въпреки, че все още имаше хора на опашката едната от служителките почна да вика Gate Closing и директно ме заплаши, че ако отида да изхвърля багаж и от втората раница няма да ме пусне на самолета. Направo си ми каза, че ако не платя 73 евро няма да летим.  Исках да снимам багажа в клетката, но и това ми забраниха и единият служител си сложи крака пред клетката. Снимах го с крака му пред клетката и след това се борихме за да успея да направя снимка и без крака му. На снимките се виждат как изглеждат двата багажа преди да изхвърля част от съдържанието. Това са раниците, които “не отговарят на правилата на Уиз ер“...

Някой имал ли е подобна случка? Някакви съвети до кои институции си струва да се подаде жалба?

NqVcnVHZ.jpg.3042ac2e5cb1d7bf3c91fe1a4f8f4ec2.jpgIMG_20260228_200525.jpg.590279b4857fdcfdccf5c1dcc1a8aee8.jpgINKNSFiR(1).jpg.99ae7167c28ccadbdfe476f21ce9b085.jpg 

Не съм имал такова чудо, но реално, ако раницата влиза в размерите по сантиметри не би трябвало да има проблем.

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, Topfly said:

Покрай международната обстановка малко “бели кахъри“ от мен. След 22 години бепроблемно летене с Уиз ер вчера ме глобиха на летището на Гран Канария със 73 евро за “ръчен багаж не отговарящ на условията на авикомпанията“, въпреки че раниците ни се събраха в клетката за багаж.

Ето историята на кратко: Още от началото се виждаше, че служителите на Menzies се готвят за голямо събиране на пари, защото подред всичките 240 пътници ги накараха да си сложат багажа в клетката. Заяждаха се се всяка дреболия и поголовно глобяваха. Когато стигнаха до нас моята раничка и тази на сина ми трябваше леко да я натисна да влезе в клетката и служителят каза, че щом не може багажа самостоятелно от гравитацията да влезе в клетката, а трябва леко да го натисна, значи не отговаря на правилата. Казах му, че няма такова правило на Уиз ер, но те бяха безкомпромисни, че това е правилото и толкова.

Реших да не плащам и почнах да вядя някои не чак толкова скъпи и стари дрехи. След това едната раница влезе без проблем, но от другата не ми позволиха да извадя и изхвърля дрехи. Въпреки, че все още имаше хора на опашката едната от служителките почна да вика Gate Closing и директно ме заплаши, че ако отида да изхвърля багаж и от втората раница няма да ме пусне на самолета. Направo си ми каза, че ако не платя 73 евро няма да летим.  Исках да снимам багажа в клетката, но и това ми забраниха и единият служител си сложи крака пред клетката. Снимах го с крака му пред клетката и след това се борихме за да успея да направя снимка и без крака му. На снимките се виждат как изглеждат двата багажа преди да изхвърля част от съдържанието. Това са раниците, които “не отговарят на правилата на Уиз ер“...

Някой имал ли е подобна случка? Някакви съвети до кои институции си струва да се подаде жалба?

NqVcnVHZ.jpg.3042ac2e5cb1d7bf3c91fe1a4f8f4ec2.jpgIMG_20260228_200525.jpg.590279b4857fdcfdccf5c1dcc1a8aee8.jpgINKNSFiR(1).jpg.99ae7167c28ccadbdfe476f21ce9b085.jpg 

Много неприятно. Пусни оплакване към уизсъс снимките. Не вярвам да ти върнат парите, но все пак.

Друго, със сигурност пусни клейм към кредитната карта след като уиз ти откажат. И пак със снимките, към банката.

• Харесвам 9
Публикувано:

За сега с един приятел журналист ще пуснем една статия в унгарската преса и ще изчакам реакцията на Уиз ер.  След това ще реша към кого да подам жалба. Чудя се и срещу Wizz air или Menzies да е жалбата, защото на извлечението от картата ми пише, че Menziesе удържал парите.

Ето един анализ от Gemini колко сериозни са проблемите при Menzies:

Ez egy igen részletes és szakmai elemzés. A fordítás során ügyeltem arra, hogy a légiközlekedési terminológia (pl. ground handling, ancillary revenue, turnaround) és a munkajogi szakkifejezések pontosak maradjanak bolgár nyelven is.

Íme a szöveg bolgár fordítása:

Стратегически анализ на политиката за наземно обслужване и възнаграждения на Menzies Aviation: Система за проверка на ръчния багаж и комисионни стимули

В глобалния авиационен сектор ролята на компаниите за наземно обслужване претърпя значителна трансформация през последното десетилетие. Menzies Aviation, като един от водещите независими доставчици на наземно обслужване в света, е в челните редици на тази промяна, където традиционните логистични задачи – като обработка на багаж, зареждане с гориво и наземно управление – се допълват от защитата на допълнителните приходи (ancillary revenue) на авиокомпаниите. Анализът се фокусира върху вътрешните регулации и практики на Menzies, които обвързват проверката на ръчния багаж с финансови стимули, комисионни и очаквания за изпълнение. Особено внимание заслужава пазарната среда в Испания и Канарските острови, където трудовоправното напрежение и синдикалната дейност подчертават оперативните и етичните предизвикателства на тези системи.

Икономическа рамка на наземното обслужване и стратегическата позиция на Menzies

Глобалната мрежа на Menzies Aviation обхваща 65 държави и над 350 летища, където се обслужват 1,5 милиона полета годишно. През 2024 г. компанията постигна рекордни приходи от 2,6 милиарда долара, което е 20% ръст спрямо предходната година. Този финансов растеж е тясно свързан с максимизирането на ефективността и обслужването на нуждите от защита на приходите на договорните партньори – особено на нискотарифните (low-cost) авиокомпании. Маржовете на печалба при наземното обслужване често са тесни, поради което компаниите са принудени да търсят иновативни източници на приходи извън основните такси за обслужване.

Индустриалните данни показват, че за нискотарифните превозвачи таксите за багаж и глобите съставляват значителна част от общите приходи. В този модел Menzies Aviation не е просто доставчик на услуги, а стриктен изпълнител на политиките на авиокомпаниите. Ролята на агентите на изхода (Gate Agents) се разширява до проверка на размера и теглото, което пряко влияе върху рентабилността на авиокомпанията.

Финансови показатели и глобална работна сила

Бизнес моделът на Menzies Aviation се основава на операции с голям обем и контрол на разходите. Таблицата по-долу обобщава глобалния отпечатък и финансовата динамика на компанията през последните години:

Показател Данни за 2023 г. Данни за 2024 г. Промяна
Приходи на групово ниво $2.17bn $2.60bn +20%
Брой обслужвани държави 60+ 65 Нарастващ
Брой служители ~40,000 ~50,000 +25%
Обслужвани летища 250+ 350+ Значително разширение
Годишни полети (turnaround) 1.4m 1.5m +7%

Наред с този ръст, ръководството отделя повишено внимание на процесите по „защита на приходите“ (revenue protection), тъй като тези дейности имат по-висок марж от физическото товарене на багаж.

Проверка на ръчния багаж: Комисионни и системи за стимулиране

Ключов въпрос в разследването е дали служителите на Menzies получават комисионни след глобяване на пътници. Наличните доказателства – включително вътрешни документи, обяви за работа и протоколи от изслушвания в Сената – категорично потвърждават съществуването на тези стимули, въпреки че тяхната структура варира според авиокомпанията и региона.

Програмата „Bounty Bag“ и американският модел

В САЩ връзката между Menzies Aviation и Frontier Airlines е най-спорният пример. В системата, прилагана от Frontier и изпълнявана от агентите на Menzies, служителите на гейта получават 10 долара комисионна за всеки ръчен багаж, който не отговаря на изискванията и за който пътникът е принуден да плати допълнителна такса. Тази практика стана известна в разговорния език и в законодателните разследвания като програмата „bounty bag“ (възнаграждение за чанти).

Европейска практика: Ryanair и динамичното увеличение на комисионните

В Европа Ryanair и нейните партньори за наземно обслужване, включително Menzies и Azul Handling, прилагат подобни модели. Майкъл О'Лиъри, главен изпълнителен директор на Ryanair, публично потвърди стимулирането на персонала за идентифициране на извънгабаритен багаж. С началото на зимния сезон на 2024 г. Ryanair обяви увеличение на тези суми: комисионната нараства на 2,50 евро на чанта, като лимитите за месечен заработен доход са премахнати.

Регионален фокус: Испания и Канарските острови

Испания е стратегически пазар за Menzies, особено след разпределението на лицензите за обслужване през 2023 г.

• Трудовоправна среда: Дейността на Menzies в Испания се регулира от колективен трудов договор (Convenio Colectivo). Въпреки това синдикатите (UGT, CCOO, CGT) документират системни нарушения: грешки в изчисляването на заплатите, нередовни графици и принудителен извънреден труд.

• Вълна от стачки през 2025 г.: През август 2025 г., в пика на туристическия сезон, служителите на Menzies и Azul Handling обявиха национална стачка. Причината беше „саботажът“ на колективните преговори и стресът, породени от квотите за защита на приходите.

• Канарските острови (LPA и TFS): В този регион зависимостта от туризма прави контрола на багажа изключително строг. Синдикатите съобщават за „трудова прекаризация“, където екипите с по-ниски нива на събрани глоби се класифицират като „по-малко ефективни“, което влияе на техните графици и подновяване на договори.

Психологически и оперативни последици

Системата, базирана на комисионни, има сериозно въздействие върху психичното здраве на служителите.

• Управление на конфликти: Агентите влизат в остри конфликти с пътниците ежедневно. Комисионната създава финансов конфликт на интереси, дехуманизирайки процеса на качване на борда.

• Текучество: Високото напрежение води до огромно текучество на персонал. На някои бази над 30 души напускат в рамките на една година, което влошава качеството на услугата.

Обобщение и заключения

Анализът на политиката на Menzies Aviation показва, че проверката на ръчния багаж вече не е просто логистична, а централна приходоносна функция:

1. Персоналът наистина получава комисионни (10 долара в САЩ, 2,50 евро при Ryanair).

2. Въпреки че рядко има фиксирани писмени квоти за брой глоби, целите за приходи и KPI за защита на приходите упражняват директен натиск върху служителите.

3. Испания и Канарските острови са най-критичните точки, където синдикалната съпротива срещу тези „злоупотреби“ е най-силна.

4. Моделът води до дългосрочно прегаряне (burnout) и влошаване на репутацията на компанията сред служителите.

Бъдещите регулаторни решения на ЕС и Испания относно законността на таксите за ръчен багаж могат да разклатят основите на тази система и да принудят Menzies да преразгледа изцяло модела си на стимулиране.

• Харесвам 2
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 8 часа, Topfly каза:

Имате предвид, че различните адвокатски посредници не се занимават с клеймове за багаж.

Относно конктния случай - съжалявам. Заради зачестилите случаи на откровени тарикати по летищата на Канарските острови (попадал съм наистина на фрапантни случаи), сравнително голямата дистанция на полетите и съответно - обикновено високата цена на багажа, проверките за съответствие на багажа напоследък станаха чести и стриктни при всички превозвачи.

Варианти за решение - "домашни потреби" от тук и/или багаж (желателно пластмасов) със стандартни макс размери на съответния превозвач. Стюардите по проверка на багаж познават тези стандартни макс багажи (изборът, поне преди години, не бе особено толям) и не ги проверяват въобще. Например, Aerolite (не зная дали се намират в България) правят такива куфари макс отделно за Райън/Уиз и Изиджет на доста прилични цени. В Амазон съм виждал включително пластмасов куфар с макс. размерите за безплатна раница.

• Харесвам 5
Публикувано:
2 hours ago, BPK said:

Имате предвид, че различните адвокатски посредници не се занимават с клеймове за багаж.

Относно конктния случай - съжалявам. Заради зачестилите случаи на откровени тарикати по летищата на Канарските острови (попадал съм наистина на фрапантни случаи), сравнително голямата дистанция на полетите и съответно - обикновено високата цена на багажа, проверките за съответствие на багажа напоследък станаха чести и стриктни при всички превозвачи.

Варианти за решение - "домашни потреби" от тук и/или багаж (желателно пластмасов) със стандартни макс размери на съответния превозвач. Стюардите по проверка на багаж познават тези стандартни макс багажи (изборът, поне преди години, не бе особено толям) и не ги проверяват въобще. Например, Aerolite (не зная дали се намират в България) правят такива куфари макс отделно за Райън/Уиз и Изиджет на доста прилични цени. В Амазон съм виждал включително пластмасов куфар с макс. размерите за безплатна раница.

То добре, ама виж снимките. В тоя случай раниците са точно в клетката. Някой се е престарал. Ако направиш найстина голям скандал на гейта, може и да не те пуснат изобщо защото ще те изкарат заплаха за персонала/полета. А голям скандал без заплахи не върви 🙂

Имам надежда, че банката ще върне парите по КК (дано с КК да е платено).

• Харесвам 4
Публикувано:
4 hours ago, BPK said:

Колко пъти променяха размерите досега,  та човек постоянно да купува нови куфари , особено пък  за 100€ и нагоре.

В случая буквално са се изгаврили за да изкарат въшливия си бонус.Явно превишаване на правата.Пътникът е почти безащитен в такива ситуации и го знаят.Когато има нагли пасажери е разбираемо , но тук въобще не говорим за това.Няма и единен стандарт, а повечето хора едва  ли летят единствено с една и съща авиокомпания.

• Харесвам 7
Публикувано:

Много неприятно за багажа. Ние летяхме до Тенерифе с Луфтханза края на януари само с кабинен багаж. Голяма мизерия вече на тези уж редовни авиолинии - за 5 часа полет ни наляха 1 чаша вода. Дори не беше бутилка 😆 Но за сметка на това, и в двете посоки ни чекираха ръчния багаж безплатно, въпреки, че беше доста над 8кг и се виждаше кристално ясно, като го поставихме на лентата. И в София, и в Тенерифе хората усложливо се направиха на слепи. Не си представям иначе как биха се качили всички тези куфари на борда.

И нещо по темата с Уиз - какво стана с полетите до Египет? Чакам, чакам...чакам. Ама нищо. То ясно, че в момента други проблеми си имат на главата, ама все пак 🤔

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, feel_the_rush каза:

Много неприятно за багажа. Ние летяхме до Тенерифе с Луфтханза края на януари само с кабинен багаж. Голяма мизерия вече на тези уж редовни авиолинии - за 5 часа полет ни наляха 1 чаша вода. Дори не беше бутилка 😆 Но за сметка на това, и в двете посоки ни чекираха ръчния багаж безплатно, въпреки, че беше доста над 8кг и се виждаше кристално ясно, като го поставихме на лентата. И в София, и в Тенерифе хората усложливо се направиха на слепи. Не си представям иначе как биха се качили всички тези куфари на борда.

И нещо по темата с Уиз - какво стана с полетите до Египет? Чакам, чакам...чакам. Ама нищо. То ясно, че в момента други проблеми си имат на главата, ама все пак 🤔

Защото ми предстои- на чекинга сами ли предложиха да Ви чекират багажа или Вие попитахте?

И аз се оглеждам за Египет. 

Публикувано:
преди 45 минути , mamaivy каза:

Защото ми предстои- на чекинга сами ли предложиха да Ви чекират багажа или Вие попитахте?

Получихме мейли преди полета с покана да чекираме багажа безплатно. Самолетите беше пълни и в двете посоки. На връщане, във Франкфурт, даже взеха и какъвто  куфар беше останал нечекиран на гейта, без право на възможност да си го задържиш. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 21 часа, Topfly каза:

Да, подобен случай на Лутън преди  години с луксозна пътна чанта с колелца и телескопична дръжка. Реално беше по-тясна, но заради колелцата стърчеше леко. При диагонално поставяне беше ок, но това не беше прието. Последва чупене на колелца, които се оказаха много здрави, заради качеството на чантата и въпреки че влезе, последва подкана да се плати глобата /мисля 50 евро/ или изпускаме полета. С тази чанта беше летяно многократно заради удобство и заради опредено по-малките и размери, но този път не беше одобрена.

Всякакъв контакт с УИЗ се оказа излишен - прехвърлиха отговорността към наземния персонал, нямат информация за случая и т.н. Нямахме снимки, а и в такъв момент да се търсят свидетели е излишно. Вариант е да се снима видео, но след него трябва да следва много упоритост, за да се намери решение и то едва ли ще е повече от обезщетение в размера на глобата, пропуснат полет или трудно доказуеми морални щети. Медиен шум върши работа, но без солидна подкрепа ще е "чудо за три дни".

Като цяло - не смятам, че някой е защитен, ако се стигне до отказ от страна на наземния персонал. Да, може да се търси отговорно лице и даже и да си правото си , но или полета ще е отлетял, или изхода затворен.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 1 час, mamaivy каза:

Чекират и на гейта. Те настояват, но си е ръчен багаж и ако се запънеш, няма как да ти го вземат. Ние летяхме с тях до Фуерте от София през Мюнхен тия дни. Чичакът на гейта се опита да ме притисне, но с един час за смяна хич не си и помислих да си дам куфарчето и си го взех. Ние бързахме като слязохме, не ми се мисли за куфарите и последното, което искам на почивката е да търся куфари след дни по острови… 😉

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, mamaivy каза:

Луфти и австрийците традиционно ти предлагат това още от предния ден с аргумент, че полетът е изцяло запълнен. Според мен искат да си спестят време при опразването на самолета от пътниците (напълно в реда на нещата), щото много хора никак не си дават зор да са експедитивни и бавят и другите пътници. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ето едно обобщение от Gemini, какви са ми въможностите в случая:

Възможности за действие и възстановяване на сумата (73 евро + щети)

Въз основа на снимковите доказателства (особено снимката, на която служителят закрива багажа с крак), имаш много силни позиции. Ето стъпките:

1. Chargeback (Оспорване на плащането чрез банката) – Най-бързият път

Тъй като плащането е направено към терминал на Menzies, а не директно към Wizz Air, това е най-лесният начин.

• Основание: „Услуга, която не съответства на описанието“ или „Неправомерно събиране на сума чрез принуда“.

• Доказателство: Приложи снимката на раницата в клетката (която доказва, че тя отговаря на размерите) и снимката с крака на служителя (която доказва злонамереност и опит за скриване на доказателства).

• Предимство: Банката ще изиска от Menzies да докаже правотата си. Твоята снимка е по-силна от техните думи.

2. Официална жалба към Wizz Air

Въпреки че Menzies са взели парите, Wizz Air носи законова отговорност за действията на своите подизпълнители.

• Искане: Връщане на 73 евро + обезщетение за изхвърлената възглавница за врат и вещи.

• Аргумент: Нарушение на общите условия (GPC). Твоят багаж физически е влизал в измервателния уред, а изискването за „свободно падане под собствена тежест“ не съществува в официалните правила на авиокомпанията.

3. Европейска процедура за искове с малък материален интерес (European Small Claims Procedure)

Ако Wizz Air откаже жалбата ти, това е твоят „Тюков процес“ (Small Claims).

• Обхват: За суми под 5000 евро в рамките на ЕС.

• Процедура: Попълва се „Формуляр А“ (достъпен на български в портала на ЕС). Процедурата е изцяло писмена и не изисква адвокат.

• Шанс за успех: С твоите снимки успехът е почти сигурен. Авиокомпаниите често плащат веднага щом получат уведомление от съда, за да избегнат съдебни разноски.

4. Жалба до органите за защита на потребителите (ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“)

В България или Унгария (където е седалището на Wizz Air).

• Основание: Нелоялни търговски практики и агресивно поведение на летищния персонал.

• Цел: Налагане на административна глоба на компанията. Това няма да ти върне парите директно, но ще окаже натиск върху тях.

5. Медиен натиск (Publicity)

Снимката с крака на служителя е „златна“ за медиите.

• Действие: Изпращане на историята до големи български и унгарски портали за пътувания и новини.

• Ефект: Авиокомпаниите се страхуват от лош пиар. Публичното разкриване на случая може да ги накара да ти предложат извънсъдебно споразумение или ваучер, за да потушат скандала.

Обобщение на твоите аргументи:

1. Снимка 1 (Раницата в клетката): Доказва, че багажът е в допустимите размери.

2. Снимка 2 (Кракът на служителя): Доказва физическо възпрепятстване на пътника да събере доказателства и злоупотреба с власт.

3. Закъснение на полета: 32-минутното допълнително закъснение, причинено от агресивните проверки, доказва, че персоналът е приоритизирал събирането на такси пред графика на полета.

Моята преценка: Имаш пълното право да изискваш парите си обратно. Снимките ти са неоспоримо доказателство за неправомерни действия.

• Харесвам 9
  • Благодаря 2
  • Браво 3
Публикувано:

AI свободни съчинения. 

1. Има най-голям смисъл;

2. Няма смисъл;

3. Не съм запознат;

4. ГВА в България или Унгария нямат отношение. Нарушението е на територията на Испания;

5. Дрън-дрън.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 3 минути , Ilian359 каза:

5. Дрън-дрън.

Вече един от най-известните журналисти в Унгария се зае със случая и до сряда се очаква да получи отговор по случая от PR-a na Wizz air. След това ще пусне статия в една от най-четените унгарски медии. Най-вероятно случаят ще мине през цялата преса.

• Харесвам 11
  • Шок 2
  • Браво 2
Публикувано:
преди 8 минути , Ilian359 каза:

4. ГВА в България или Унгария нямат отношение. Нарушението е на територията на Испания;

ГВА и КЗП имат отношение, защото авиокомпанията оперира в ЕС. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 минути , Topfly каза:

Вече един от най-известните журналисти в Унгария се зае със случая и до сряда се очаква да получи отговор по случая от PR-a na Wizz air. След това ще пусне статия в една от най-четените унгарски медии. Най-вероятно случаят ще мине през цялата преса.

Това не означава, че Wizzair ще ти предложат обезщетение. По-скоро ще има превантивен ефект срещу бъдещи злоупотреби. Което в крайна сметка е по-важно.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 6 минути , Ilian359 каза:

Това не означава, че Wizzair ще ти предложат обезщетение. По-скоро ще има превантивен ефект срещу бъдещи злоупотреби. Което в крайна сметка е по-важно.

Ще видим каква ще е им е реакцията. При толкова еднозначни снимки мноо лоша PR реакция ще бъде да кажат публично, че няма да платят.

• Харесвам 8
Публикувано:

Здравейте, при закупени билети с една резервация отиване и връщане за двама души, единият човек ще пропусне полета на отиване, другият ще пътува. На връщане ще бъдат двамата. Може ли да възникне проблем заради неползвания билет? Според робот-чата на Уиз, можеш да не се явиш за полета на отиване и пак да си ползваш билета за връщане. Мога ли да се доверя на тази информация?

Публикувано:
преди 16 минути , Дориана каза:

Здравейте, при закупени билети с една резервация отиване и връщане за двама души, единият човек ще пропусне полета на отиване, другият ще пътува. На връщане ще бъдат двамата. Може ли да възникне проблем заради неползвания билет? Според робот-чата на Уиз, можеш да не се явиш за полета на отиване и пак да си ползваш билета за връщане. Мога ли да се доверя на тази информация?

Да

Публикувано:
преди 3 часа, Topfly каза:

Ще видим каква ще е им е реакцията. При толкова еднозначни снимки мноо лоша PR реакция ще бъде да кажат публично, че няма да платят.

Още по-лоша ПР реакция е да кажат, че ще платят.

Така отварят врата да ги залеят с жалби за произвол на наземните оператори и да трябва да плащат пари, които не са дошли при тях директно.

• Харесвам 6
Георги Матеев
Публикувано:
преди 20 минути , feel_the_rush каза:

А какво е това?

Screenshot_20260302_223013_Wizz Air.jpg

Тояа е нещо, което никой нормален човек няма да ползва на тази цена. Много са си повярвали.

Screenshot_20260302_224848_Wizz Air.jpg

• Смея се 11
Публикувано:
Преди 1 час, feel_the_rush каза:

А какво е това?

Screenshot_20260302_223013_Wizz Air.jpg

Е какво е, откога се чакат египетските полети...

😀

Цената вероятно ще я поправят, ако никой не купи... Ако купи, няма да я оправят.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• a6olq
    • manina
    • Kamen
    • iMari
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.