Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Уау, това вече е цена - представям си бае ганя меринджеят, който отива в шарм ел шейх, вместо до Австралия за тези пари. Ашколсун на унгарски, че не го знам как е 🤪

• Харесвам 2
Публикувано:

Чакам ги тия полети от над месец вече 🙂 Нали някъде беше съобщено, че ще пускат полети до Шарм и Хургада. 

Махнаха цените, сега само дестинацията стои. Жалко, точно днес има промоция от България 🙂 Нека дебненето за кога ще пуснат нормалните цени започне сега. Не, че не може да се пътува евтино през Истанбул, ама защо пък да не си напазарувам нещо и от София 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:

Даже има някакви мартенски полети по 169 евро и някакви полети през лятото? Може би наместват нещо разписанието… но е хубаво че се вижда напредък 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:

Заредили са Тирана от четвърти юли 3 пъти в седмицата 

IMG_8344.png.c0637477f00be62d76c81cd1dc39a8e9.png

И Хургада от 27 октомври на все още скандалните 400 евро 😅

• Харесвам 10
  • Шок 2
  • Браво 3
Публикувано:
преди 2 часа, Аzia каза:

Тирана си е изненада. Ще има налазване. Чудим се за колко дни да се организираме, че отпуск няма.

Зависи кой месец и с какъв транспорт - ние бяхме с обществен септември-октомври и много ни хареса. Летяхме до Тирана през Атина, после Берат, Саранда, Ксамил, Джирокастер и се върнахме от Корфу. Вече след посетените места, в пика на лятото бих пропуснала южното им море (лудница е) и бих отишла на някаква планина плюс северната част. Гледам, че от Тирана има Фликсбус до Улцин, Черна Гора – 3:20 ч., 21€, пък там не съм била и се замислям...
С кола е лесно, но междуградският транспорт в сезон ще е проблем – билетите не са евтини като за стария автопарк и стандарта им, купуват се на място от шофьора и като нищо можеш да увиснеш без билет по натоварен маршрут, ако не си потърсиш някакъв вариант за предварително запазване. 

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:

Цените са оправени. 69 евро до Шарм и Хургада минимална ценя видях. Успех на всички заинтересовини 🙂

• Харесвам 10
  • Браво 2
Публикувано:
преди 5 минути , Lindt каза:

Ние взехме Шарм в края на октомври, за Хургада за жалост се нормализират цените чак края на ноември, но не пречи да си ги следя: 

Бебето каза, че ще излита от сега, докато още не сме му скъсали паспорта: 

PXL_20260303_172928526.PORTRAIT2.jpg.65d594edf576375b761cdc2f8db3f151.jpg

Прекрасна ягодка!

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, Argentique каза:

Зависи кой месец и с какъв транспорт - ние бяхме с обществен септември-октомври и много ни хареса. Летяхме до Тирана през Атина, после Берат, Саранда, Ксамил, Джирокастер и се върнахме от Корфу. Вече след посетените места, в пика на лятото бих пропуснала южното им море (лудница е) и бих отишла на някаква планина плюс северната част. Гледам, че от Тирана има Фликсбус до Улцин, Черна Гора – 3:20 ч., 21€, пък там не съм била и се замислям...
С кола е лесно, но междуградският транспорт в сезон ще е проблем – билетите не са евтини като за стария автопарк и стандарта им, купуват се на място от шофьора и като нищо можеш да увиснеш без билет по натоварен маршрут, ако не си потърсиш някакъв вариант за предварително запазване. 

Без кола сме, та ще използваме междуградски автобуси. Засега Берат сме набелязали. Когато решим за колко дена ще е престоят, ще включим още нещо. В Тирана по план няма да се заседяваме. На мен и до Египет пак ми се ходи, лакомия голяма😂

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, feel_the_rush каза:

Цените са оправени. 69 евро до Шарм и Хургада минимална ценя видях. Успех на всички заинтересовини 🙂

Праснах един шарм за нова година - ще задавам въпроси после за хотели🥳

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз праснаx също един Шарм за декември, макар и преди празниците, за 35.99 евро/посока.

Виждам, че полетите започват след 2 дни? Макар и на цени от 79.99 евро.

Screenshot 2026-03-04 at 0.13.28.png

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 12 часа, Hakkâri Spor каза:

Виждам, че полетите започват след 2 дни? Макар и на цени от 79.99 евро.

сигурно разчитат, че ще се напълнят с пътници от/до Израел и Йордания, докато са спрени полетите там

Публикувано:

Честито за новите дестинации. Цените, които зареждат в началото според мен са, докато наместят технически нещата. Така че за мен не беше изненада и не съм си мислил, че търсят такива невероятни суми.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 часа, Ivko каза:

Къде започват, като сега поверявам има само два полета на 6-ти и 8-ми март другите изчезнаха.

Да, имаше уж до края на март, горе е видно от скрийншота. От Уизеър промени да искаш.

А за Шарм ел Шейх и изобщо за п-в Синай нали не трябва виза? Че от Уизеър получих някакъв имейл с "оферта" за eVisa

image.png.1918c0b8e07d00985b10ad6e568e433f.png

image.png.96cf89a248be11e2c8a0ee3d357082ed.png

• Харесвам 3
Публикувано:

За Синай не трябва, но ако излизаш от Синай към останалата част от Египет ще ти трябва.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 46 минути , neuromancer каза:

За Синай не трябва, но ако излизаш от Синай към останалата част от Египет ще ти трябва.

Относно безвизовия режим за Синай.

Онзи ден на сухопътната граница Израел-Египет (Таба) египетските власти взимаха от всички "Sinai entrance fee", като таксата "случайно" беше точно колкото визата - $25. Плащане само кеш. По-неприятното беше, че масово отказваха да приемат долари, издавани преди 2020 година или дори съвсем леко смачкани / надраскани. И ако нямаш достатъчно "хубави" долари "услужливата" банка на границата "щедро" даваше цели $75 срещу.... €100 (с пазарлък стигаше до $90).  Абсолютен скам и не е нов заради ситуацията с Израел - табелката със синайската входна такса видимо беше старичка. Интересно ми е дали ще правят този цигански номер и на летището в Шарм.

Та предупреждавам за всеки случай да се заредите с достатъчно красиви доларчета, че иначе ще ви се извие свят от обменния курс.

@Пътувко докато наместват технически нещата биха могли да заложат и 50 еврови цени, нали? 🙂 В конкретния случай се обзалагам, че първоначално просто се пробваха с високи цени покрай наплива от Израел, тъй като всички евакуационни полети от Таба така или иначе са много скъпи, и ако някой се закачи. Само че Шарм е далеч, тестът е бил неуспешен (неслучайно изчезнаха почти всички мартенски полети) и са нормализирали цифрите за да тръгнат стандартните продажби.

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз също започвам да кроя планове за пътуване до Шарм и не само. 🙂 Смятам да скокна за 2-3 дни до Кайро с автобус (освен ако не излезе някой супер изгоден полет), както и съм си наумила от много време да посетя за ден Тимна парк край Ейлат. Т.е Шарм-Ейлат-Шарм-Кайро-Шарм.

Въпросът е в този случайдали само една входна такса/виза ли ще ми трябва или две при всяко влизане? Или според думите на Жоро - може би някаква измислена такса в Таба и нормална виза към Кайро?

И Жоро, на излизане сухопътно от Израел имаше ли някаква такса за излизане от страната. Спомням си, че преди години бяхме неприятно изненадани, та дано са я махнали…

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз доколкото знам (не съм ходил, проучвах) при кацане в Шарм не се плаща виза. Обаче ако тръгнеш да излизаш към Кайро има. Дали това през Таба е нещо друго, или измама не знам. Имаше такса за напускане на Израел, да не е това?

• Харесвам 1
Публикувано:

Синайският печат е безплатен при пристигане по въздух. В Шарм на летището слагат такива. После с този печат можеш да ходиш само из Синайския полуостров и в Йордания през Акаба (и да се върнеш, т.е. е multi-entry). Някога стигнах до Йордания през Таба с кораб. Израелската ивичка е много малка там, но никой не си и помисля да минава по суша. 😃

Не мога да намеря официално инфо от Египет за таксата, но при британците я има.

Цитат

Entering Egypt from Israel

If you cross the border from Israel into Egypt at Taba, you will have to pay a ‘Sinai Tax’ of 25 US dollars per person (not applicable to children under 24 months). This is payable at the Taba Border Crossing in US dollars, cash only. The border tax exempts you from requiring an entry visa for Egypt for up to 15 days, as long as you stay within the Sinai Peninsula.

https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/egypt/entry-requirements

Цитат

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• a6olq
    • manina
    • Kamen
    • iMari
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.