Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, имам полети за Прага в началото юли!

Дали лятното разписание вече е в сила? Искам да купувам билети за вътрешни пътувания.

Публикувано:
преди 31 минути , stanimir каза:

За 2026 ? Отдавна трябва да е в сила.

Ами не е. Лятното разписание влиза в сила в края на месеца. Иначе не е много ясно какво се пита. Какво значение има лятното разписание за полети за след 3-4месеца? Ако се пита, дали се очакват промени на часовете за Прага. Едва ли…

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами аз го разбирам дали е в продажба.Промени са възможни по всяко време до 14 дни преди полет.Едва тогава започва да не ми пука много какви ги вършат Wizz 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
3 hours ago, epetkov said:

Варна - Ларнака ги няма вече през лятото. Има от 20ти септември до края на октомври.

Невероватно... Варади да си играе на тука има, тука нема 😂 

Вчера си ги имаше полетите.

Явно се грижат за нашето здраве, че в тоя Кипър е много жега лятото.

Да пускат Рованиеми и Тромсьо.

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Седем Два каза:

че в тоя Кипър е много жега лятото.

Според мен причината е, че в пиков туристически сезон юли-август  авиопревозвачът (без значение как се казава)  очаква  продажби на  сравнително високи цени.  Но такива цени нито българите,  нито кипърците са готови да платят, защото и едните и другите си имат море и плажове.  По-изгодно е за авиокомпанията да лети от  държави, които нямат топли морета към държави с  топли морета  на адекватни от гледна точка на авиокомпанията цени на билетите. 

• Харесвам 6
Публикувано:
22 minutes ago, epetkov said:

Според мен причината е, че в пиков туристически сезон юли-август  авиопревозвачът (без значение как се казава)  очаква  продажби на  сравнително високи цени.  Но такива цени нито българите,  нито кипърците са готови да платят, защото и едните и другите си имат море и плажове.  По-изгодно е за авиокомпанията да лети от  държави, които нямат топли морета към държави с  топли морета  на адекватни от гледна точка на авиокомпанията цени на билетите. 

Преди да обявят полетите не са ли знаели , че и ние и те имаме море ? 

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 19 минути , neuromancer каза:

може би е по-скоро гастарбайтерски маршрут + море извън сезона в Бг

Естествено, че е гастарбайтерски. Че аз само от Добрич познавам един самолет хора, които работят в Кипър.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

Преди да обявят полетите не са ли знаели , че и ние и те имаме море ? 

Знаели са, разбира се.  Нали през 2019 година  я имаше няколко месеца линията.  Явно  са се надявали, че времената  сега са други и ще имат по-добри приходи от 2019 година.

Публикувано:
преди 6 часа, master_of_germs каза:

Естествено, че е гастарбайтерски. Че аз само от Добрич познавам един самолет хора, които работят в Кипър.

Все още има гаста в Кипър? При тези заплати у нас? При другите маляки отдавна няма наши сервитьори, а преди беше пълно навсякъде. Явно ще трябва пак да прескоча до Кипър 

• Харесвам 1
Публикувано:

Предполагам има хора от 20 и повече  години които са уседнали там , имат семейства и т.н. Парите вече едва ли са основен  фактор.

Иначе споменът ми е за най-ромския полет на който съм се качвал , заедно с с линията до Стокхолм.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, new one каза:

Все още има гаста в Кипър? При тези заплати у нас? При другите маляки отдавна няма наши сервитьори, а преди беше пълно навсякъде. Явно ще трябва пак да прескоча до Кипър 

Аз не знам какво общо имат двете страни, Кипър имат с над 50% по-висок pib per capita спрямо Гърция, гонещ Италия.

• Харесвам 4
Публикувано:

Имам следният въпрос:Имам купени билети за Букурещ-Будапеща /не са flex/ за юли месец.В последствие излезе полет Варна-Будапеща ,който ми е значително по-удобен.В момента има лека промяна на часа с около 15 мин и искат от мен да потвърдя новото разписание.Дали мога да се възползвам от това за да ми направят рефънд ,а след това да си купя Варна-Будапеща?Или промяната на часа се води “незначителен” повод?

Публикувано:

За 15 минути няма как.Мисля минималната промяна вече е 2 или повече часа , за да имаш право на възстановяване. А и не бъди сигурен, че Wizz няма да отменят полета от Варна.Ако е евтин просто си купи от Варна и отпиши парите за румънския полет.

• Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Унгарската нискотарифна авиокомпания „Уиз Еър“ (Wizz Air) откри своя база на летище Подгорица, изпращайки силно послание за доверие към страната, каза черногорският премиер Милойко Спаич, предаде агенция „МИНА“.

Той отбеляза, че „Уиз Еър“ е втората авиокомпания след „Еър Монтенегро“ (Air Montenegro) с база в Черна гора.

„Това е и продължение на политиката, която насърчихме заедно с нашите европейски партньори, когато заявихме, че целта е да свържем Черна гора по-силно с Европейския съюз и останалата част от Европа. Това е първата голяма стъпка“, каза Спаич на официалната церемония вчера за откриването на базата на компанията на летище Подгорица.

Според него откриването на 17 нови маршрута ще допринесе за увеличаване на броя на туристите, като същевременно ще създаде важни възможности за бизнеса и гражданите.

Изпълнителният директор на Летищата на Черна гора Роко Толич каза, че това е много важен ден, както и повратна точка в дейността и амбиция, която сега се превръща в реалност.

Той благодари на премиера Милойко Спаич за прякото му участие в преговорите, които продължиха две години.

Директорът на „Уиз Еър“ Роланд Тишнер каза, че събитието е важен етап както за „Уиз Еър“, така и за Черна гора.

„Ще разположим тук два от най-модерните си самолети „Еърбъс A321нео“, като първият още сега, а вторият - през юни“, каза Тишнер.

Той добави, че 17 нови маршрута ще свържат Подгорица с големи европейски градове като Париж, Рим, Барселона и Хамбург.

„Общо ще обслужваме 24 маршрута до 13 държави. За жителите на Черна гора това означава повече възможности за пътуване, по-достъпни цени и по-силна свързаност с Европа“, каза Тишнер.

БТА

• Харесвам 8
Публикувано:
On 3/22/2026 at 9:32 AM, mbuch said:

Имам следният въпрос:Имам купени билети за Букурещ-Будапеща /не са flex/ за юли месец.В последствие излезе полет Варна-Будапеща ,който ми е значително по-удобен.В момента има лека промяна на часа с около 15 мин и искат от мен да потвърдя новото разписание.Дали мога да се възползвам от това за да ми направят рефънд ,а след това да си купя Варна-Будапеща?Или промяната на часа се води “незначителен” повод?

Ако искат от теб да потвърдиш, би трябвало да имаш и другите две опции - refund и rebook.

Публикувано:

Преди 2 дни взех билети с пари 🙃

Някъде по връзката Уиз приложение и ДСК ново приложение Mobile имаше проблем и щом трябваше да отида при банката за потвърждение на плащането и уж успешно направено такова, уиз се връщаше в изходна позиция без плащане, но и без следа дори от намерение за резервация. Така 4 пъти, при които се наложи и да изчаквам цената да спадне след моята инициирана резервация. На петия път се колебаех дали да пробвам през сайта или с апъл пей, реших за по-лесно да опитам с второто и най-накрая стана резервацията.

Така, без да искам, установих, че при плащане с уолет не се начислява онази досадна такса на уиз за плащане с карта от няколко цента - card processing fee ( @Яничка идея да не се дразниш 🙂)

Обаче досега не съм плащала така и не знам ще има ли проблем с разпознаването на картата от страна на ДСК и съответно умножаването на сумата по 4. Ще изчакам осчетоводяването и сметката му в транзакциите на бонус програмата. Междувременно някой може да ме допълни с отговор на въпроса при плащане с Wallet срещал ли е последващи спънки 🙂

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:

Много ми е сложно да осмисля всичко гореизложено 😃 (нямам карта ДСК, нито уолет, нито каквото там), само ще кажа ни в клин, ни в ръкав, че aвстралийският edreams десктоп (ама само на единия ми компютър 😃) или пък скайскенер Австралия (=>flightnetwork) в мобилни и десктоп ми дава отстъпка за билети на wizz без wdc. Тези дни получих 10€ от 35, 20€ от 60 и 7€ от 30€. На Райън гореописаните отказаха да ми продадат намален билет. Нямам prime за edreams. Плащане в AUD с Револют Виза, начислиха веднъж таксичка 0,44, не помня кой точно.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 23 минути , ДиянаВ каза:

Обаче досега не съм плащала така и не знам ще има ли проблем с разпознаването на картата от страна на ДСК и съответно умножаването на сумата по 4

С Google pay нямаше проблем и се умножи по 4. Надявам се и с Apple Pay да е така.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , Argentique каза:

Много ми е сложно да осмисля всичко гореизложено 😃 (нямам карта ДСК, нито уолет, нито каквото там), само ще кажа ни в клин, ни в ръкав, че aвстралийският edreams десктоп (ама само на единия ми компютър 😃) или пък скайскенер Австралия (=>flightnetwork) в мобилни и десктоп ми дава отстъпка за билети на wizz без wdc. Тези дни получих 10€ от 35, 20€ от 60 и 7€ от 30€. На Райън гореописаните отказаха да ми продадат намален билет. Нямам prime за edreams. 

Тествала съм през edreams многократно. Не ми дава отстъпка по-голяма от тази на WDC. Освен това членството е с отстъпка за пет човека, а днес взех билети за Бирмингам с натрупани точки за 54€, т.е. без реални пари. Не искам да влизам в дискусия има ли полза от картата - за себе си и моите пътувания съм преценила, че на този етап ми е полезна, дори и с кофти превалутирането в румънски леи, което често ми се налага.

Онзи ден се натъкнах и на нещо друго интересно при уиз - цената на билет за 1 човек беше по-голяма с една стъпка от тази за четирима (разбира се индивидуалната цена, която се пада на човек).

• Харесвам 7
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 17 минути , ДиянаВ каза:

а днес взех билети за Бирмингам с натрупани точки за 54€, т.е. без реални пари.

И там ли ще ходиш? 😃

Аз говорех за когато се плаща с истински пари. За с точки знам, че е на сметка - т.е. без пари направо. :wink:

Горе го написах за хората без карти и wdc.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 17 минути , Argentique каза:

И там ли ще ходиш? 😃

Ами да 😄 - края на май 23-26, като се разколебах и закъснях за A&O Лондон, се ориентирах към Бирмингам с удобен сутрешен полет за един ден/нощувка и през Честър два дни в Ливърпул, откъдето е обратния полет. С рожденичка, харесваща Англия ще съм😃, която в момента много ме нервира 🤪

Между другото Бирмингам е подходящ и за пътуване към Бристъл, Бат и Кардиф. Не е много интересен град на пръв поглед, но за един ден с удобен полет става. Конкуренцията Раян имат директни полети и до Бристъл, ама не може всичко 😉

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

Включвам се да кажа да се възползвате от приятен празен полет до Римини. Не мисля, че ще продължи дълго. В първия и втори полет по линията пътувахме около 50-60 човека. Не бях пътувала в толкова празен самолет от 22 години, когато ни прибраха хората от чартър с джъмболиното на България еър, с ТУ 154. На връщане ни качиха набързо и литнаха с 12 минути по-рано 😃

Иначе на нашето летище и в двете посоки пратиха по три рейса 😃 

• Харесвам 10

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• nadia
    • frequent_flyer
    • kakadu
    • kali
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.