Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 54 минути , Дънди каза:

Да, на малтийския - два пъти,

И после нямаше.....

За български език натиснете цифра 5 ? 

Странно, преди няколко дена звънях, всичко си беше ОК.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте,купихме си самолетни билети за двама възрастни и едно дете.Решихме и другото дете да пътува с нас,как мога да му купя самолетен билет?Дали е вариант да направя резервация за възрастен и в последствие да се обадя да я сменят от възрастен на дете.

Връзка към коментар
преди 16 минути , мари русанова каза:

Дали е вариант да направя резервация за възрастен и в последствие да се обадя да я сменят от възрастен на дете.

Може така, може и с обаждане по телефона. Давате имената си, номера PNR, казвате  че искате още един билет, казвате имената на детето, искат ви номер на кредитна карта, давате го, те продават билет. После го виждате в резервацията ако имате профил. Ако не - те ви дават PNR.

Държат ви на телефона срещу 1.10 на минута 10 минути или по-малко - ако сте подготвили информацията пред себе си.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Благодаря много за полезната информация,а кой е по-удачния вариант аз да го взема и после да го сменя или да го купя по телефона ,направо на името на детето?И ако го купя онлайн на детето данните ли да вкарам при купуването?

Връзка към коментар
преди 46 минути , мари русанова каза:

Благодаря много за полезната информация,а кой е по-удачния вариант аз да го взема и после да го сменя или да го купя по телефона ,направо на името на детето?И ако го купя онлайн на детето данните ли да вкарам при купуването?

Не мога да преценя кое е по-удачно - и двата варианта работят.

Може би е въпрос на времето, в което ще общувате с чата, въпрос на какъв служител ще попаднете, респ. цената за импулсния телефон за проведения разговор.

Аз бих избрал купуване на билет за възрастен и после чат за свързване с другата резервация на получения PNR и промяна за реалните данни на детето, но това НЕ е съвет.

П.П. @мари русанова коригирах се малко, че може би не бях достатъчно ясен!

Благодаря на @epetkov

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 38 минути , мари русанова каза:

И ако го купя онлайн на детето данните ли да вкарам при купуването

Този третият вариант, които описваш, няма как да стане, защото е невъзможно да се купи билет за дете без придружител.  От другите два работещи варианта, аз бих купил  онлайн като на възрастен  и после ще де обадя на кол центъра.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, epetkov каза:

Този третият вариант, които описваш, няма как да стане, защото е невъзможно да се купи билет за дете без придружител.  От другите два работещи варианта, аз бих купил  онлайн като на възрастен  и после ще де обадя на кол центъра.

Всъщност аз мога да купя билета на името на детето,искат само имена при резервацията ,разликата е само че ще го маркирам детето като възрастен,и съответно го заплащам на тази цена.Имената на детето са верни.Замислих се,какъв е проблема да го оставя така,ние сме с детето,дефакто ,то има придружители.Аз няма сменям имена ,за смяна на имена си имаше ,мисля си имаше отделна тарифа.Ще им  напиша един имейл,дано получа отговор.

Връзка към коментар
6 minutes ago, мари русанова said:

Всъщност аз мога да купя билета на името на детето,искат само имена при резервацията ,разликата е само че ще го маркирам детето като възрастен,и съответно го заплащам на тази цена.Имената на детето са верни.Замислих се,какъв е проблема да го оставя така,ние сме с детето,дефакто ,то има придружители.Аз няма сменям имена ,за смяна на имена си имаше ,мисля си имаше отделна тарифа.Ще им  напиша един имейл,дано получа отговор.

Няма да можете да го чекирате после. Ще иска данни при чекиране-дата на раждане и тук няма да можете да продължите. 

Освен това деца не могат да седят на определени седалки. 

Най-чисто- купувате билет като възрастен и се обаждате да свържат двете резервации и да променят от възрастен на дете. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Първо няма да го чекираш с истинската му дата на раждане. Ще трябва да сложиш измислена. Отделно не знам дали ще обърнат внимание на гейта, че е дете, а на билета е друго. Освен това ще е на отделна резервация и няма да ви сложи да седнете заедно.

Ако полета ви беше след 1 час бих казал - пробвайте и каквото стане, но нарочно да го направиш това...

Връзка към коментар
Преди 1 час, мари русанова каза:

Ще им  напиша един имейл,дано получа отговор.

Преди часове писахме, че се купува билет и после се свързва с другата резервация чрез оператор....

Сподели отговора на писмото тук, моля. 

Връзка към коментар

Да,прави сте ,съвсем забравих за чекирането.При всички случаи ще изчакам отговора им,или предварително ще им се обадя за да ме информират как да постъпя-В краен случай ще взема билет за възрастен и дете,за възрастния няма да се ползва.

Връзка към коментар

Тия двата начина (през телефона или онлайн за възрастен и после телефона) със сигурност вършат работа. Те няма какво друго да ти предложат.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Привет!
Днес купих билети SOF-BTS-SOF 29.04-04.05, но сега гледам, че полета на отиване е променен на SOF-VIE със същия час на заминаване.

Някой има ли подобен опит? Не, че ме бърка да летим и до там де, но трябва да си планирам правилно от къде на къде да палим като кацнем.. Мислех евентуално да купя билети за flixbus за Бърно.

В търсачката са изчезнали 5 полета SOF-BTS от 22 април до 1 май, останалите си ги има.

sof-bts.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , Vincent каза:

Привет!
Днес купих билети SOF-BTS-SOF 29.04-04.05, но сега гледам, че полета на отиване е променен на SOF-VIE със същия час на заминаване.

Някой има ли подобен опит? Не, че ме бърка да летим и до там де, но трябва да си планирам правилно от къде на къде да палим като кацнем.. Мислех евентуално да купя билети за flixbus за Бърно.

В търсачката са изчезнали 5 полета SOF-BTS от 22 април до 1 май, останалите си ги има.

sof-bts.jpg

Вероятно летището в Братислава ще бъде затворено или с намален капацитет поради някаква причина и Уиз ще ползват Виена като алтернатива. Странното е, че са спрели продажбата изобщо за тези дати.

Раян също са свалили датите от 22.04 до 1.05 от разписанието си за Братислава. 

Не е нещо необичайно, предполагам, че ще се свържат с вас, за да ви уведомят.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
2 hours ago, мари русанова said:

Да,прави сте ,съвсем забравих за чекирането.При всички случаи ще изчакам отговора им,или предварително ще им се обадя за да ме информират как да постъпя-В краен случай ще взема билет за възрастен и дете,за възрастния няма да се ползва.

Защо е това безсмислено упражнение? Нито сте първата, нито ще сте последната, която купува допълнително билет за дете като възрастен и се обажда да сменят статуса му. Няколко човека пишат как се процедира- кой от личен опит, кой по друг начин информиран и търсите някакви безсмислени алтернативи... Но Вие си знаете в крайна сметка. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Купувала съм допълнително билет за дете. Избрах възрастен, купих билета, след две минути се обадих по телефона, обясних им, че се е наложило и детето да пътува с нас. Свързаха ни резервациите и промениха билета на детето от "възрастен" на "детски". При тях разлика в цената така или иначе няма (за деца над 2 години). 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря,така ще направя.Понеже не обичам да се разправям по телефона ,си помислих и за този вариант ,но щом не е сложно ,още днес ще резервирам.Благодаря отново.

Връзка към коментар
преди 47 минути , мари русанова каза:

Понеже не обичам да се разправям по телефона

Това ясно си личеше от вашите идеи и предложения, въпреки многобройните съвети. НО,  на малтийския номер може да говорите на чист български език с българин като изберете цифра 5. Всичко е много лесно.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Вчера полета София - Меминген след кацане по време на рулиране е излезнал от рульожката и е спрял в тревата. Обратния полет ще се изпълни днес от друга машина.

• Харесвам 2
  • Шок 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

И аз получих мейл, че за утрешния полет от София до Дубай "може" да има спиране в Ларнака.

Според flightradar  последните полети не са спирали, но пък навръщане към София, май са.

Някой може ли да сподели опит от последните 1-2 седмици?😀

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.