Прескочи до съдържание

Европейско първенство 2020... през 2021-ва + игра

Препоръчани мнения

Публикувано:

Пълничкото момче прави сезона на живота си, да видим Моуриньо какво ще каже сега 😄

Каквото и очаквах се случи, немците се прибраха назад и оставиха англичаните да разиграват безидейно и ги чакаха на контра.. прекалено предпазлива тактика с 5 защитника и двама опорни.. ако Вернер не беше в дупка, при 0-1 на полувремето нещата щяха да приключат. Магуайър скандални пропуски, но поне в защита през повечето време е стабилен, не може да се отрече.. В момента, в който Грийлиш влезе и раздвижи играта, Саутгейт за мен трябваше да продължи с нападателните смени, не може на такава слаба Германия да си толкова защитно ориентиран.. Санчо най-малкото цял сезон играе срещу тези.. Сребролюбеца го мразя, но добре, че са неговите голове до момента.. 

Като цяло колосален късмет за Англия с развитието на потоците, единствената разлика между СП и сега е, че първия сериозен отбор го срещат в началото и после ги чакат по-слаби на хартия отбори (изключвам Белгия в групата, там мача беше без значение). Ако сега изтърват нещата и не отидат на финал, просто не знам...

• Харесвам 3
Публикувано:

Мен лично шведите ме притесняват, защото играем много трудно срещу тях, а да не забравяме, че мача е в Рим...

Ще бъде олицетворение на думата ирония, ако този слаб отбор на Англия постигне това, което именити генерации преди него не успяха да сторят...

It's coming home!!

• Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, Duke каза:

Мен лично шведите ме притесняват, защото играем много трудно срещу тях, а да не забравяме, че мача е в Рим...

И те отпаднаха, ама англичаните винаги може да се осерат. И дано не ме разочароват 😂

• Смея се 2
Публикувано:
преди 10 часа, Duke каза:

Ще бъде олицетворение на думата ирония, ако този слаб отбор на Англия постигне това, което именити генерации преди него не успяха да сторят...

Да де, ама те всички са слаби. Не, не от гледна точка на налични футболисти, а от гледна точка на игра и цялостно поведение на терена. В крайна сметка все по-дългите сезони, с все повече излишни мачове дават резултат - почти никой не е ниво. Украйна за всеки случай са най-слабите от останалите отбори и тези 120 минути, които играха снощи, очаквам да пречупят всякаква съпротива, която им е останала за събота 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, stormbringer каза:

В крайна сметка все по-дългите сезони, с все повече излишни мачове дават резултат - почти никой не е ниво.

Това е и моя теза от много време насам, но все пак, поне аз не съм гледал толкова неадекватно слаб английски национален отбор, който е изправен пред колосален успех на фона на провалите на наистина качествените предишни генерации, които дори и до калъфки не се докоснаха...

Публикувано:

Всички се умълчаха, останаха 3 шампиона и Англия. Италия загубиха един от най-добрите си играчи, иначе бих казал, че са фаворити. (Никога в живота си не бях смятал италианците за фаворити в каквото и да е, просто защото не мога да им дишам тактиката, и все си мислех - 1 път ако все пак влезе, няма как да се защитават 90 мин и на контра, сега обаче играят хубав футбол и сигурно няма да успеят 😄 ) 
Испания май играе за рекорд? Никой няма 4 евро титли, а и три от техните ще са в рекордно кратко време - 3 победи от 4 турнира.  
Дания на хартия е абсолютният аутсайдер, ама те до мача с Русия изглеждаха отпаднали, а ето ги на 1/2 финал. Слабички са, без най-добрият си играч, ама на мен по принцип са ми симпатични и бих се изкефил максимално, ако спечелят те. 

Англичаните до тук играят умно, без фанфари, с ротации и .... ако не беше непростимият пропуск на Мюлер, изобщо нямаше да говорим за тях. Без да имат отбор от звезди, са с най-сериозният си шанс за нещо значимо от ужасно много време насам. Бих казал от '96, но от друга страна през 2002, с онзи състав и с човек повече от Бразилия трябваше да се справят по-добре. Но палачинката понякога се обръща. 

В заключение - който и да стане шампион, ще сме свидетели на нещо историческо - Италия с атакуващ и хубав футбол, Испания с рекорди, Англия за пръв път или Дания след 2 загуби в първите 2 мача 

• Харесвам 6
Публикувано:

За мен англичаните са фаворит, но може би съм прекалено пристрастен 😄 Италианците се озориха срещу австрийците, а срещу Белгия учудващо за мен бяха сочени за фаворити от букитата, та и даже направиха много сносен мач, наистина не очаквах да стане така. Доста добре играят и очаквам да надделеят над испанците, които за мен са доста слабички и ако не беше разколебаването на хърватите при 3-3 и едно уникално спасяване на вратаря, щяха да са чао още тогава.. Датчаните са симпатични, но на Уембли срещу тази Англия.. да се надяваме да не се стига до изненада, иначе ако се стигне, дано вземат титлата 😄

Иначе едни интересни статистики от сайта на УЕФА поствам, които показват че Италия и Испания би трябвало да са големите фаворити за титлата 😄 Последната Total Attempts е най-интересна, там освен че първите 3 места за другите 3 1/2-финалиста присъстват и отборите на Чехия и Швейцария, които отпаднаха на 1/4, Англия имат общо 37 и са на 20-то място в класирането.. Водят обаче в класацията за чисти мрежи. 

Моите прогнози, трудна но заслужена минимална победа на италианците, 6-ти пореден мач без допуснат гол за англичаните и поне 2 вкарани гола, а финала вече каквото сабя покаже 😄

stats.png

• Харесвам 1
Публикувано:

Трябва да призная, че на това европейско италианците играят най-атрактивен футбол. Е, типично в свой стил, в последните 20 минути срещу Белгия направиха всичко възможно да развалят доброто впечатление, но като цяло Италия най-много заслужава купата. Испания ми е антипатичен отбор от времето на тики-така и това безкрайно въртене на топката в центъра от едното до другото крило. Сори, ама това не е футбол! Дания са ми любимци от EURO84 и се радвам изключително много за тях, защото ако елиминират любимата ми Англия на полуфинала, поне ще имам за кого да викам на финала. Не разбирам защо много хора са изненадани от успеха на датчаните?! Ако погледнете моите прогнози, аз бях посочил Дания като вероятен победител в групата и ако не беше се случила тази драма с Ериксен съм убеден, че щяха да си вземат двата мача с Финландия и Русия и да извъртят удобен хикс с Белгия. Все пак играха на Паркен пред приличен брой ентусиазирани фенове...

...и стигаме до Англия, които подкрепям наравно с родния национален отбор. Нещо повече, подкрепям Англия от 16.06.1982 г., когато един невръстен 12 годишен хлапак беше оставен с току-що купено кубче на Рубик в ръка от своите родители в един огромен магазин в Сегед, братска Унгария. Родителите ми бяха решили, че бленуваното кубче на Рубик ще отвлече вниманието ми от телевизорите на щанда за електроника, но не бяха предвидили, какво ще направи Браян Робсън в първата минута от мача срещу Франция. Останалото, както казват, е история...

• Харесвам 4
Публикувано:

Полуфинала бе най-слабия мач на Италия на това първенство.  През по-голямата част от мача не можеха да се справят с испанската преса .  Докато испанците имаха доста повече положения но им липсваше голмайстора.

Въпреки това се радвам че испанците отпаднаха.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 29 минути , Климент каза:

Полуфинала бе най-слабия мач на Италия на това първенство.  През по-голямата част от мача не можеха да се справят с испанската преса .  Докато испанците имаха доста повече положения но им липсваше голмайстора.

Въпреки това се радвам че испанците отпаднаха.

Последните мачове от всяко първенство обикновено са доста скучни - нямаш време за "поправителен изпит". А и все пак Италия играха срещу сериозен съперник, независимо дали харесван или не.

Що се отнася до испанците, да не забравяме, че след много години състав пълен с много силни играчи, сега нямат такива, и въпреки всичко са сериозен отбор. Що се отнася до тактиката "тики-така", тя е изобретение на Кройф и неговия дрийм тийм на Барселона. Идеята е, че докато един отбор притежава топката, другият не може да му отбележи гол. Нямам спомени някой да е критикува Кройф, че прилага такъв стил на игра.

Публикувано:
преди 17 минути , Zaro каза:

Що се отнася до тактиката "тики-така", тя е изобретение на Кройф и неговия дрийм тийм на Барселона. Идеята е, че докато един отбор притежава топката, другият не може да му отбележи гол. Нямам спомени някой да е критикува Кройф, че прилага такъв стил на игра.

Въобще не съм съгласен с теб! Философията на Кройф от времето на дрийм тийм няма нищо общо с безумната "тики-така" на Пеп Гуардиола. Кройф изповядваше веруюто, че не го интересува какво се случва в защита ако нападателите успеят да отбележат поне един гол повече от противника. Именно затова Барселона играеше толкова атрактивен футбол в който резултати като 3:2 и 4:3 бяха нещо съвсем нормално...

• Харесвам 3
Публикувано:

Очаквано по-слаб мач за Италия. Този отбор е свикнал да разполага с топката, а това срещу Испания просто не върви, въпреки че това е най-слабата испанска селекция за последните 15 години. 

Днес стискам палци Дания да хвърли бомбата, но силно ме съмнява.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Duke каза:

Въобще не съм съгласен с теб! Философията на Кройф от времето на дрийм тийм няма нищо общо с безумната "тики-така" на Пеп Гуардиола. Кройф изповядваше веруюто, че не го интересува какво се случва в защита ако нападателите успеят да отбележат поне един гол повече от противника. Именно затова Барселона играеше толкова атрактивен футбол в който резултати като 3:2 и 4:3 бяха нещо съвсем нормално...

Това, че не си съгласен, не значи, че началото не е положено от Кройф. Гуардиола променя нивото и прави играта по-бавна, но идеята на задържането на топката е на Кройф. Като човек на тоталния футбол, той залагаше и на бърза игра.

Кройф казва: „Има само една топка на терена, затова трябва вие да я притежавате.” Това не може да стане без пасове. При загубата на финала за КЕШ от Милан с 0:4 в Атина, Барселона владее топката 60% от времето.

https://barcelonaanalysis.com/analysis/history-behind-tale-tiki-taka

Cruyff’s approach on match day was to score more than the opposition knowing that if his side kept hold of the ball then they’d win most of their games and his ethos was to transition from back to front with a mix of short but quick passes; the style relied on a quality first touch, intelligent thinking, quick movement and crisp passing, which is a principle coached to all children nowadays, but the simplistic approach was almost impossible to defend against when executed correctly.

https://www.goal.com/en-us/news/what-is-tiki-taka-barcelona-spain-tactics/5f3qumd4uank198jwik1ww8mr

It was Johan Cruyff’s influence in the early 1990s that was the true genesis of modern tiki-taka, with Guardiola among the players that the Dutch great influenced. Whereas Total Football had a similar fluidity and interchanging of positions, it was not based so solely around passing.

• Харесвам 1
Публикувано:

Няма смисъл да спорим за очевидни неща. Просто погледни статистиката на Барселона в четирите сезона на "дрийм тийм". Обърни внимание колко много голове бяха допускани, но в същото време колко много бяха вкарвани. Този отбор на Барселона беше истинска наслада за окото, защото от първата до последната минута играеше с мисъл за атака, а отзад каквото стане. Това няма нищо общо с "тики-така" и доказателствата са налице...

Публикувано:

Файда от тики-така, владей и 90% топката, правят ти контра и духаш супата. Примерът от снощи - в 25-та минута владението на топката беше 70:30, пасовете 183-55 и какво от това, направиха им контра с три паса и айде 1:0.....

• Харесвам 5
Публикувано:

През последните няколко години има ясно очертаваща се тенденция, отборът, който владее повече топката в крайна сметка да губи мача. Това преди години щеше да прозвучи абсурдно, но играта се променя и започва да се връща към философията на директния футбол, което лично мен много ми харесва и затова открай време съм влюбен в английския футбол. Виждам, че все повече отбори от големите първенства започват да играят все по-директно без излишно задържане на топката. Дори и зложелателите на подобен род футбол, които наричат англичаните дърводелци, започват да харесват тази тенденция. Винаги съм предпочитал да гледам мач завършил при резултат 3:3 вместо 0:0 дори и срещата да е предложила невиждано тактическо надиграване между треньорите, достойно да влезе в учебниците на футболната игра...

• Харесвам 2
Публикувано:

"Великата", нерасистка, толерантна и т.н. булшит Англия освирка химна на противника. Тъпанари! И на финала щяло да има само 1000 фенове на Италия. Твърдо съм за Дания.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 9 минути , Zaro каза:

... И на финала щяло да има само 1000 фенове ...

Искаш да кажеш, че датчаните са изкупили всички билети, за да подкрепят своя отбор на финала?!? 😉😆

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Театралната трупа от Острова изравни с автогол и победи с несъществуваща пропусната дузпа. 

• Харесвам 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.