Прескочи до съдържание

Европейско първенство 2020... през 2021-ва + игра

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 минути , crazyhorse каза:

Доволен съм от успеха на Швейцария! 

Сборният отбор на Балканите победи сборният отбор на Африка 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:

Пряко включване от Женева: 

Голям кеф, че бихме Франция. Улиците се напълниха с хора с всевъзможни пособия за вдигане на шум, коли и скутери се над-бибиткват. Май тая вечер няма да се спи. 

• Харесвам 6
  • Браво 4
Публикувано:
преди 3 минути , MCC каза:

Улиците се напълниха с хора с всевъзможни пособия за вдигане на шум, коли и скутери се над-бибиткват. Май тая вечер няма да се спи. 

Излез и ти, това са емоции, които се помнят цял живот. 🙃

• Харесвам 4
Публикувано:
На 20.06.2021 г. в 11:34, ACM каза:

При мен лично наблюденията не са от вчера. Гледах им мача с нас, както и този с Германия. 3 мача за 2 седмици. Преди това пък им гледах мача с Босна, който си беше мъчение. Има някакво високомерие в тях, сякаш нещата просто ще се случват при тях без да се напъват особено. Може би прекомерно самочувствие, понеже са световни шампиони.

Да не говорим за отвратителната форма на Варан, който може да ги закопае в буквално всяка ситуация и ниската ефективност на Мбапе и Бензема. Гризман също не е в брилянтна форма, а хора като Дембеле и Дин, просто нямам идея какво правят в състава на Франция. Погба също играе, когато го почувства. Феновете на Ювентус нямат търпение да видят гърба на Рабио, а той завалията твърд титуляр при световните шампиони. Въобще, това по мое мнение е един доста странен състав , което е изцяло благодарение на Дешан и странните му избори за селекция, който до голяма степен разчита на атакуващите си играчи сами да измъкват победите, а те за момента не демонстрират нищо интересно. 

Жалко, че нямаше как да превърна тези наблюдения в пари 😂 Удебелените бяха просто отвратителни вчера. Мога да обобщя, че този отбор играе слабо от известно време, което лежи изцяло на плещите на Дешан, който за пореден път изуми с идиотски решения. На фона на невероятните футболисти, които са му на разположение, някак намери начин да произведе слаб отбор. 

Мога да напиша страници по темата, но снощи имаше едно нещо, което просто ме изуми. Не може да играеш с трима централни защитници, съответно Ленгле - 186 см, Варан - 191 см и Кимпембе - 189 см и да бъдеш мачкан при високи топки в собственото си наказателно поле oт... Сеферович. На моменти въпросните вълшебници изглеждаха като непрофесионални футболисти. А също така бяха и изгаврени неколкократно и от Гавранович. Да не говорим, че ако Родригес си беше вкарал дузпата, мачът си отиваше към тотално унижение. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , ACM каза:

Да не говорим, че ако Родригес си беше вкарал дузпата, мачът си отиваше към тотално унижение. 

Коментаторът на мача беше скандален. 😂 Леко подсказа на евентуални недоброжелатели какво да се случи с Родригес по аналогия с Ескобар.

• Харесвам 1
Публикувано:

Два уникални мача гледахме вчера, сякаш под индиго като развой на резултата в редовното време. Да си призная, яд ме е за хърватите. Според мен трябваше да натиснат веднага след 3:3 докато испанците все още бяха зашеметени. Иначе, имах вътрешното усещане, че Мбапе ще пропусне дузпата. Има нещо надменно в това момче, което ме дразни от доста време. Голям Саферович!

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 35 минути , Duke каза:

Иначе, имах вътрешното усещане, че Мбапе ще пропусне дузпата.

Е, то често точно звездите изпускат важни дузпи, примери много - Зико, Меси, Бекъм, Баджо ....

Публикувано:
преди 9 минути , Брани каза:

Абе тва няма ли да свършва вече!

Брани, когато съдбата ти поднесе кисел лимон, направи си лимонада! :grin:  Ще ти издам една малка тайна, ама да си остане между нас :wink: :

Спойлер

тези дни е пълно  със скучаещи жени, които се чудят какво да правят между 19:00 и 24:00 часа (че даже и до към 01:00, понеже нещо мачовете все отиват на продължения) :grin:

• Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Във вчерашните два мача,  бяха вкарани повече голове отколкото националния ни отбор вкарва за десетилетие. 😉😆

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:

Страхотни мачове вчера! Радвам се, че Французите стегнаха куфарите, нищо че в играта ги бях писал да станат шампиони 😄  Ако можеше същото да стане и с Испания... надявам се на 1/4 финалите.

В момента стискам палци на Чехите, а ако стигнат до финал, паля колата към Прага да се потопя в обстановката там 😄 

• Харесвам 6
Публикувано:

Миналата година спечелих 2 билета от томболите на УЕФА за мача вчера в Букурещ. И понеже заради ковид капацитета на стадиона се намали, миналият месец имаше нова томбола за оставащите места, в която не бях избран. Съответно ми върнаха парите преди още да се знае кои ще са отборите. Като видях Франция-Швейцария си казах, е поне няма да е от най-интригуващите мачове, а след снощи буквално си скубя косите 😄 

Като цяло не обичам толкова рано да отпадат фаворити, най-малкото защото като се намаля бройката им, се намалят и шансовете за дербита в късните елиминации, само че в момента съм супер оптимист, защото пътят на Англия към финала буквално е отворен.. Та в името на една титла на Трите Лъва бих преживял полуфинали с участието на Чехия/Швейцария/Швеция и прочие.. 😄

Всички фаворити се самоубиват, а англичаните "просто" трябва да минат през Германия. Със сигурност няма да е толкова "просто", но ако не получат допълнителна мотивация от случващото се просто не знам.. избягват силен съперник на 1/2 финал (Холандия), избягват Световния Шампион, а другите големи имена са наблъскани в един поток.. За момента при добро стечение на обстоятелствата или Италия-Англия или Белгия-Англия виждам като финал.. 

Но да видим довечера 🙂 За мен лично най-големият мач до момента на еврото ще е този, 25 години след 96-та дали Саутгейт ще си върне на немците..  И за гола на Лампард от 2010-та имат да си връщат.. много се надявам да покажат по-добро лице от до момента и да стане отворен мач с много атаки към двете врати. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 18 минути , Kosta Grudov каза:

Миналата година спечелих 2 билета от томболите на УЕФА за мача вчера в Букурещ. И понеже заради ковид капацитета на стадиона се намали, миналият месец имаше нова томбола за оставащите места, в която не бях избран. Съответно ми върнаха парите преди още да се знае кои ще са отборите. Като видях Франция-Швейцария си казах, е поне няма да е от най-интригуващите мачове, а след снощи буквално си скубя косите 😄 

Като цяло не обичам толкова рано да отпадат фаворити, най-малкото защото като се намаля бройката им, се намалят и шансовете за дербита в късните елиминации, само че в момента съм супер оптимист, защото пътят на Англия към финала буквално е отворен.. Та в името на една титла на Трите Лъва бих преживял полуфинали с участието на Чехия/Швейцария/Швеция и прочие.. 😄

Всички фаворити се самоубиват, а англичаните "просто" трябва да минат през Германия. Със сигурност няма да е толкова "просто", но ако не получат допълнителна мотивация от случващото се просто не знам.. избягват силен съперник на 1/2 финал (Холандия), избягват Световния Шампион, а другите големи имена са наблъскани в един поток.. За момента при добро стечение на обстоятелствата или Италия-Англия или Белгия-Англия виждам като финал.. 

Но да видим довечера 🙂 За мен лично най-големият мач до момента на еврото ще е този, 25 години след 96-та дали Саутгейт ще си върне на немците..  И за гола на Лампард от 2010-та имат да си връщат.. много се надявам да покажат по-добро лице от до момента и да стане отворен мач с много атаки към двете врати. 

Честно казано, ако не подобрят играта си, не виждам как ще минат през Германия, Швеция (най-вероятно) и Чехия/Дания. Според мен още днес 'they're coming home'. Но дори и да не стане, и швеците 😄, и чехите/датчаните са много корави отбори, които няма да се дадат. А нещо не виждам как англичаните ще спечелят 3 поредни мача срещу корави съперници с показаното до момента. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Kosta Grudov каза:

и да стане отворен мач с много атаки към двете врати. 

Баш това ме притеснява най-много!

Мечтая да видя поне един прагматичен мач на Англия срещу Германия, а не поредната доза супер адреналин и накрая тактически провал...

Преди 1 час, ACM каза:

Честно казано, ако не подобрят играта си, не виждам как ще минат през Германия, Швеция (най-вероятно) и Чехия/Дания. Според мен още днес 'they're coming home'. Но дори и да не стане, и швеците 😄, и чехите/датчаните са много корави отбори, които няма да се дадат. А нещо не виждам как англичаните ще спечелят 3 поредни мача срещу корави съперници с показаното до момента. 

Реално само Швеция (по традиция) е в състояние да излъже англичаните ако се промушат между капките довечера...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Фил каза:

Брани, когато съдбата ти поднесе кисел лимон, направи си лимонада! :grin:  Ще ти издам една малка тайна, ама да си остане между нас :wink: :

Покажи

тези дни е пълно  със скучаещи жени, които се чудят какво да правят между 19:00 и 24:00 часа (че даже и до към 01:00, понеже нещо мачовете все отиват на продължения) :grin:

Най-лошото е, че го гледат все повече и жени!

• Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 2 часа, Kosta Grudov каза:

За мен лично най-големият мач до момента на еврото ще е този, 25 години след 96-та дали Саутгейт ще си върне на немците.. 

Е тук точно е ключът за бараката за днешния мач. Англия никога не са били кой знае какво като национален отбор, но изпълнителите на дузпите от 96, с изключение на Саутгейт, бяха стари кучета от висока категория. Имат много да връщат.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, ACM каза:

Ами те вече биха чехите, на Мондиала биха швеците 😄 А датчаните, колкото и да са симпатични на всички, не мисля, че могат да направят нещо. Аз лично не виждам как биха били спрени, ако победят Германия.. Не казвам, че ще са лесни мачове, просто логичното би трябвало да надделее, имайки предвид, че и ще се играе на Уембли и тн..

преди 1 час, Duke каза:

Баш това ме притеснява най-много!

Мечтая да видя поне един прагматичен мач на Англия срещу Германия, а не поредната доза супер адреналин и накрая тактически провал...

Реално само Швеция (по традиция) е в състояние да излъже англичаните ако се промушат между капките довечера...

Аз имам добро предчувствие, ако мача е отворен.. Имат достатъчно нападателна и креативна мощ, за да вкарат няколко гола, но това важи само при отворен мач, видя се, че ако трябва да разиграват дълго нещо не се получава. Германците пък са хитри и според мен ще оставят мача да се развие в това русло, с уж предимство и натискане на англичаните и ще искат да ги наказват на контри.. не знам, не знам, адреналина е голям още в момента 😄

Преди 1 час, Zaro каза:

Е тук точно е ключът за бараката за днешния мач. Англия никога не са били кой знае какво като национален отбор, но изпълнителите на дузпите от 96, с изключение на Саутгейт, бяха стари кучета от висока категория. Имат много да връщат.

Само с това не бих се съгласил, между 2006-2010-та имаха може би един от най-добрите национални отбори като индивидуалности в историята.. Това че така и не успяха да се разиграят заедно е друго нещо 😄 Ето и едно интересно интервю по темата, ако на някой ще му е интересно - Лампард, Джерард и Рио обясняват : 

Публикувано:
преди 39 минути , Kosta Grudov каза:

имаха може би един от най-добрите национални отбори като индивидуалности в историята..

Е с кое не де съгласяваш, като го потвърждаваш 😂. Като индивидуални качества - да. Като отбор - не.

Публикувано:
преди 11 минути , Zaro каза:

Е с кое не де съгласяваш, като го потвърждаваш 😂. Като индивидуални качества - да. Като отбор - не.

Добре, нещо не се разбрахме 😄 Но явно сме на едно мнение 😄

• Смея се 1
Публикувано:

Според мен, проблемът на англичаните са традициите. Да, именно традициите, които са неизменна част от манталитета на нацията и едновременно с това основно качество и добродетел, са в основата на провалите на редица генерации силни национални отбори на Англия. Само затворете очи и оставете спомените да кажат останалото...

1986 г. Има ли друга защита в историята на футболната игра, която да остави футболист да вземе топката от своята половина и да премине през цялата защита, за да отбележи? Всяка една защита, ще свали на земята този човек, независимо от неговото име, още в центъра на терена. Обаче, англичаните са джентълмени, които играят честно и никога не симулират...

1990 г. Първите дузпи с Германия. Защо залагаш на защитник да изпълни дузпа в решителен момент?

1996 г. Вторите дузпи с Германия. Копирайте въпросът по-горе...

1998 г. Вместо да затвориш спечелен мач се поддаваш на провокация от известен с подобни прояви играч...

2002 г. Позволяваш да ти отбележат гол от центъра след като си повел в резултата...

2010 г. Не ти зачитат чист гол...

Мачът започва и нямам време за повече размисли, но историята е ясна. Предстои съдбовен мач за Англия и дано Саутгейт да е успял да обясни това на момчетата...

Публикувано:

Трудно ще се получи с двамата Хари в състава. Голямата глава имаше две положения и при нито едно от тях не можа да уцели топката правилно с глава, за да я насочи към вратата на Нойер. Потър май за цяло първо полувреме видя топката отблизо чак при карамбола в продължението. Пълничкото момченце, "любимец" на Моу, въобще не знае къде се намира. Пинко имаше тотален късмет, че някак захлупи топката при удара на Вернер. Сребролюбецът отпред си играе някаква негова самостоятелна игра. Лошо, че Сака е неузнаваем в този мач. Очаквам германците да натиснат в първите 15 минути на второто полувреме, за да опитат да решат мача и общо взето ще бъде заслужено ако успеят...

Публикувано:

Въпреки, че определено Джак раздвижи играта, не мога да не призная приносът на пълнчкото момче, сребролюбеца и Потър за победата и обещавам да ги храня поне до финала... 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 1 час, luba_rizova каза:

Дюк, дишай спокойно. Все някога историята се обръща. 

@luba_rizova, ти си мечта за всеки мъж - готвиш вкусни гозби, гледаш футбол 🤣🤣🤣

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Duke каза:

1986 г. Има ли друга защита в историята на футболната игра, която да остави футболист да вземе топката от своята половина и да премине през цялата защита, за да отбележи? Всяка една защита, ще свали на земята този човек, независимо от неговото име, още в центъра на терена. Обаче, англичаните са джентълмени, които играят честно и никога не симулират...

Когато Марадона си отиде, в едно английско спортно студио с домакин Гари Линекер имаше дискусия и той разказа за този мач и гол. Линекер е извън категорията "футболист". Коректен, без картони в кариерата си, интелигентен не просто като футболист, а и като човек, той разказва, че в онзи момент Диего, с когото са били дори приятели, е бил unplayable, т.е. такъв, когото не можеш да надиграеш. 

Ето го и частта от предаването. А изказът и акцентът му са просто мед за ухото. Просто Гари Линекер.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.