a6olq Публикувано: 13 май Сподели Публикувано: 13 май преди 7 минути , Kremi Nikolova каза: По принцип, аз също предпочитам влака - удобен е, както и автобус. Исках, ако някой е пътувал, да се ориентирам просто. ☺️ Таксиметровите услуги са на разположение 24 часа в денонощието от стоянката за пристигащи и са около 22-25€ за пътуването до центъра. Мисля,че нямаше фиксирана цена на услугата. Използвайте една от компании за услуги EuroTaxi, Radiotaxi или Taxi Apulia, но влакът е най-удобният и бърз начин за трансфер. Има и автобуси на няколко компании, които осъществяват трансфер от гарата до летище и обратно, струваха 4€.Автобусите тръгват от предната част на терминала за заминаващи и спират на Пиаца Моро, пред гарата 1 Връзка към коментар
Kremi Nikolova Публикувано: 13 май Сподели Публикувано: 13 май преди 6 минути , a6olq каза: Таксиметровите услуги са на разположение 24 часа в денонощието от стоянката за пристигащи и са около 22-25€ за пътуването до центъра. Мисля,че нямаше фиксирана цена на услугата. Използвайте една от компании за услуги EuroTaxi, Radiotaxi или Taxi Apulia, но влакът е най-удобният и бърз начин за трансфер. Има и автобуси на няколко компании, които осъществяват трансфер от гарата до летище и обратно, струваха 4€.Автобусите тръгват от предната част на терминала за заминаващи и спират на Пиаца Моро, пред гарата Прекрасно!!! Благодаря много! А имате ли представа отново от летище Бари до Матера директно дали ходи нещо и какво? Благодаря ♥️ Връзка към коментар
Илиана Публикувано: 13 май Сподели Публикувано: 13 май На 8.05.2024 г. в 16:26, Kremi Nikolova каза: Настаняваме се в хотел L`infinito dei Sassi . Обиколна на Нощна Матера и вечеря в ресторантче (тратория) - ще се радвам, ако някой препоръча. Нощувка. Здравей, само да вмъкна нещо , тъй като и аз съм резервирала същият хотел за края на юли. Само двойна стая делукс разполага със собствена тераса като на снимките. Двойна , четворна и т. н ползват обща тераса на друго ниво от хотелчето. Ние сме три приятелки и като цена най-много ме устройваше четворната стая и в последствие разбрах за подробностите и смених стаята./ Споделям това защото предполагам сте резервирали по същата причина/ 🙂 Първия път като посетих Матера пътувах с автобус директно от летището и беше без прекачване с предварително закупен билет , защото шофьора първо пускаше с билети и след това ако останат места влизаха и останалите. Спомням си ,че кацнахме към 8 и около 9.00 ч беше автобуса. Следващият беше чак към 13ч. / но това е инфо от преди 2 години/ Връзка към коментар
a6olq Публикувано: 13 май Сподели Публикувано: 13 май преди 45 минути , Kremi Nikolova каза: Прекрасно!!! Благодаря много! А имате ли представа отново от летище Бари до Матера директно дали ходи нещо и какво? Благодаря ♥️ От летището в Бари до Матера има директен автобус, който спира на Piazzale Matteotti / Piaza Della Visitazione където се намира и гарата на Матера. разписание https://shop.marozzivt.it/from/Bari Aeroporto/240515/to/Matera/?&source=site&referral=0b7f10ab-452e-4467-a8b8-1fc565a37434 Пишете от летища Бари доМатера и ще даде актуалното разписание. Цените са смешно ниски, а е ужасно удобно, ако са ви удобни часовете Връзка към коментар
Kremi Nikolova Публикувано: 13 май Сподели Публикувано: 13 май преди 17 минути , Илиана каза: Здравей, само да вмъкна нещо , тъй като и аз съм резервирала същият хотел за края на юли. Само двойна стая делукс разполага със собствена тераса като на снимките. Двойна , четворна и т. н ползват обща тераса на друго ниво от хотелчето. Ние сме три приятелки и като цена най-много ме устройваше четворната стая и в последствие разбрах за подробностите и смених стаята./ Споделям това защото предполагам сте резервирали по същата причина/ 🙂 Първия път като посетих Матера пътувах с автобус директно от летището и беше без прекачване с предварително закупен билет , защото шофьора първо пускаше с билети и след това ако останат места влизаха и останалите. Спомням си ,че кацнахме към 8 и около 9.00 ч беше автобуса. Следващият беше чак към 13ч. / но това е инфо от преди 2 години/ Привет, Много благодаря за навременното включване 🙂 Ние имаме резервирана двойна стая - в описанието е записано, че Удобства Самостоятелна баня, Балкон, Гледка към забележителност, Гледка към града, Безплатни тоалетни принадлежности, Халат за баня ... и т/н , което ще рече, че би трябвало това, което се вижда, да е от балкона на стаята - знам ли. Ти (нало може на ти) къде го видя, че е така - само за делукс - никъде не са го налисали и ако идеш и не го виждаш така е много неприятно 🙂 Въпроса е - ако е обща терасата длаи вюто е пак същото - като цяло не знам дали ме бърка, че е обща, ама ... преди 2 минути , a6olq каза: От летището в Бари до Матера има директен автобус, който спира на Piazzale Matteotti / Piaza Della Visitazione където се намира и гарата на Матера. разписание https://shop.marozzivt.it/from/Bari Aeroporto/240515/to/Matera/?&source=site&referral=0b7f10ab-452e-4467-a8b8-1fc565a37434 Пишете от летища Бари доМатера и ще даде актуалното разписание. Цените са смешно ниски, а е ужасно удобно, ако са ви удобни часовете Безкрайно благдоаря за полезното инфо ❤️ Връзка към коментар
Илиана Публикувано: 13 май Сподели Публикувано: 13 май @Kremi Nikolova И на четворната стая която бях букнала имаше същите снимки. И понеже аз съм "организатора" и искам да няма изненади и попитах конкретно за терасата и ми казаха ,че е обща с други стаи и ако искам със самостоятелната тераса да резервирам Делукс, която беше по скъпа. И така За мен беше важно да сме със самостоятелна тераса. Та нали искам с приятелките ми да пийтем чашка вино късно вечер и да се насладим именно на тази гледка. Връзка към коментар
Kremi Nikolova Публикувано: 13 май Сподели Публикувано: 13 май преди 28 минути , Илиана каза: @Kremi Nikolova И на четворната стая която бях букнала имаше същите снимки. И понеже аз съм "организатора" и искам да няма изненади и попитах конкретно за терасата и ми казаха ,че е обща с други стаи и ако искам със самостоятелната тераса да резервирам Делукс, която беше по скъпа. И така За мен беше важно да сме със самостоятелна тераса. Та нали искам с приятелките ми да пийтем чашка вино късно вечер и да се насладим именно на тази глеЯ Ясно 🙂 Благодаря ти изключително много още веднъж - ето как щяхме да се подведем и ние. Имаш право - все пак това е идеята - да излезеш на балкона, вино, вю - ... ❤️ Ще я сменим и ние - само да не ни изненадат да гледа на друга страна 😄 Връзка към коментар
Илиана Публикувано: 13 май Сподели Публикувано: 13 май преди 11 минути , Kremi Nikolova каза: Ясно 🙂 Благодаря ти изключително много още веднъж - ето как щяхме да се подведем и ние. Имаш право - все пак това е идеята - да излезеш на балкона, вино, вю - ... ❤️ Ще я сменим и ние - само да не ни изненадат да гледа на друга страна 😄 Моля им изпратите запитване преди да анулирате. Насладете се максимално на красива нощна Матера 🍷 Връзка към коментар
Kremi Nikolova Публикувано: 13 май Сподели Публикувано: 13 май (редактирано) преди 13 минути , Илиана каза: Моля им изпратите запитване преди да анулирате. Насладете се максимално на красива нощна Матера 🍷 Аз даже току що това направих 😃 Писах им през букинг, но ще пиша и на мейл, за да го имам официално като кореспонденция. Финално, вюто беше цялата идея да букнем това място, макар по-скъпо. Благодаря още веднъж-бъдете здрави и весело на вас ☺️ П.с Ще помоля, тъй като ще сте по-рано от нас, като се върнете, да споделите актуално инфо относно транспорта ☺️☺️☺️ **Междувременно, ето го и отговора: You have a direct view of the city, like photos, from a direct and common patio. Not private terrace. If you want is available "deluxe room with city view", that has private terrace with same view! Редактирано 13 май от Kremi Nikolova 1 Връзка към коментар
Kremi Nikolova Публикувано: 13 май Сподели Публикувано: 13 май преди 34 минути , Илиана каза: Моля им изпратите запитване преди да анулирате. Насладете се максимално на красива нощна Матера 🍷 Готови - ъпгрейднахме си резервацията със стая делукс с изглед към града, т.е с прайвът балкон и се надявам, че вече всичко ще е ок. Ако спите в Бари, искате ли да споделите къде сте си букнали там 🙂 1 Връзка към коментар
Илиана Публикувано: 13 май Сподели Публикувано: 13 май Преди 1 час, Kremi Nikolova каза: Готови - ъпгрейднахме си резервацията със стая делукс с изглед към града, т.е с прайвът балкон и се надявам, че вече всичко ще е ок. Ако спите в Бари, искате ли да споделите къде сте си букнали там 🙂 Ами така де! Много им е подвеждащо. Има стаи с два пъти по ниски цени и избрах това заради терасата. Иначе сме три приятелки и този път решихме да не препускаме както винаги . Решихме да се отдадем на кулинарен туризъм и спокойствие без деца Ще рапортувам за транспорта от летището до Матера като се върна. Радвам се, че бях полезна. Връзка към коментар
Kremi Nikolova Публикувано: 13 май Сподели Публикувано: 13 май преди 6 минути , Илиана каза: Ами така де! Много им е подвеждащо. Има стаи с два пъти по ниски цени и избрах това заради терасата. Иначе сме три приятелки и този път решихме да не препускаме както винаги . Решихме да се отдадем на кулинарен туризъм и спокойствие без деца Ще рапортувам за транспорта от летището до Матера като се върна. Радвам се, че бях полезна. Чудно ☺️☺️☺️Решили сте го много добре. Ние пък от доста време сме я набелязали Матера, особено аз ... Била съм по Италия и като цяло съм.влюбена в тази държава ... та сега ни се падна и живот и здраве да го направим най-после това пътешествие. Весело, момичета и да съберете само хубави спомени. *Иначе за инфото - да - подвежда от всякъде и като идеш на място, няма да ти е особено приятно, а не си всеки ден там. Поздрави 1 Връзка към коментар
Катя мравката Публикувано: 13 май Сподели Публикувано: 13 май Билетчето за влака се взима от автомат на летището, който май е само на италиански. Иначе от летището има автобуси до Матера и др.места, за Алберобело не съм сигурна. 1 Връзка към коментар
lio Публикувано: 13 май Сподели Публикувано: 13 май Автоматите за билети винаги имат опция за смяна на Английски, гледайте внимателно от къде. Ако пък не, винаги има гугъл преводач, може да снимате екрана и да превеждате със снимка. 1 Връзка към коментар
stirianova Публикувано: 19 май Сподели Публикувано: 19 май Привет, пътуващи хора. Следващата седмица ни предстои пътуване до Бари за първи път и въпреки, че има доста информация навсякъде за тази дестинация имам няколко въпросителни, като се надявам, че ще може да ме посъветвате. Започвам с това, че сме пет членно семейство- съотвено преценихме /въпреки първоначалното ни желание за използване на обществен транспорт/ да наемем кола. Разбрах, че ако си направим фул застраховка обикновено е безпроблемно- кои са надеждните фирми в Бари, че за няколко четох ужасяващи отзиви. Кацаме в 22:20 на 26 май, за първата вечер наех апартамент в Бари през Букинг, следващите ни три нощувки ще са във Мартина Франка. Плана ми е- след нощувката разходка рано на другия ден до стария град на Бари за 2-3 часа и след това да потеглим към Матера с отбиване през Алтамура. Много ми се иска да посрещнем залеза в Матера и след това да се отправим за настаняването в Мартина франка /проверила съм си настанявянията за час на пристигане, разбира се/. За вторият ден се колебая, но може би ще е сафари парка Фазано, от там до Монополи и до Полиняно а Маре, пак с идеята да посрещнем залеза там. На третият ден съм рожденичка и много ми се иска да посетя някоя готина местна Месария- толкова да мечтая за вечеря сред лозята 🙂 разглеждах някакви опции, но до сега удрям на камък с датата специално. Някой ако е имал подобно преживяване ще ми е полезно да сподели такова местенце, Иначе за самият ден съм предвидила много ранно Алберобело и Локоротондо и след това Остуни. Отпътуването ни е в ранният следобед на четвъртият ден, за това нищо не съм планувала, ако се организираме добре ще го мислим по път 🙂 Та, освен питанията по-горе имам и следната дилема- дали да наемем колата директно от летището, или да си хванем обществен транспорт до мястото за настаняване в Бари, което се оказа, че е в центъра и нямат осигурено парко място. Таксито не ни е опция, защото сме 5-ма. Дали по това време на вечерта /между 10:30 и 11/ ще има някакъв начин за придвижване до центъра на Бари? Също така, има ли други градчета освен тези толкова популярни в ареала, който съм описала да си заслужават да им отделим време. Преди няколко години бяхме в Тоскана за 10 дни и честно малките градчета там определено заеха специално място в сърцето ми- не обичам претъпканите градове /като Венеция, Париж, Рим .. /. Нясно съм, че района, който сме избрали също е силно туристически, но трябва да ги маркираме все пак 🙂 Връзка към коментар
mimziinka Публикувано: 20 май Сподели Публикувано: 20 май преди 22 часа, stirianova каза: Привет, пътуващи хора. Следващата седмица ни предстои пътуване до Бари за първи път и въпреки, че има доста информация навсякъде за тази дестинация имам няколко въпросителни, като се надявам, че ще може да ме посъветвате. Започвам с това, че сме пет членно семейство- съотвено преценихме /въпреки първоначалното ни желание за използване на обществен транспорт/ да наемем кола. Разбрах, че ако си направим фул застраховка обикновено е безпроблемно- кои са надеждните фирми в Бари, че за няколко четох ужасяващи отзиви. Кацаме в 22:20 на 26 май, за първата вечер наех апартамент в Бари през Букинг, следващите ни три нощувки ще са във Мартина Франка. Плана ми е- след нощувката разходка рано на другия ден до стария град на Бари за 2-3 часа и след това да потеглим към Матера с отбиване през Алтамура. Много ми се иска да посрещнем залеза в Матера и след това да се отправим за настаняването в Мартина франка /проверила съм си настанявянията за час на пристигане, разбира се/. За вторият ден се колебая, но може би ще е сафари парка Фазано, от там до Монополи и до Полиняно а Маре, пак с идеята да посрещнем залеза там. На третият ден съм рожденичка и много ми се иска да посетя някоя готина местна Месария- толкова да мечтая за вечеря сред лозята 🙂 разглеждах някакви опции, но до сега удрям на камък с датата специално. Някой ако е имал подобно преживяване ще ми е полезно да сподели такова местенце, Иначе за самият ден съм предвидила много ранно Алберобело и Локоротондо и след това Остуни. Отпътуването ни е в ранният следобед на четвъртият ден, за това нищо не съм планувала, ако се организираме добре ще го мислим по път 🙂 Та, освен питанията по-горе имам и следната дилема- дали да наемем колата директно от летището, или да си хванем обществен транспорт до мястото за настаняване в Бари, което се оказа, че е в центъра и нямат осигурено парко място. Таксито не ни е опция, защото сме 5-ма. Дали по това време на вечерта /между 10:30 и 11/ ще има някакъв начин за придвижване до центъра на Бари? Също така, има ли други градчета освен тези толкова популярни в ареала, който съм описала да си заслужават да им отделим време. Преди няколко години бяхме в Тоскана за 10 дни и честно малките градчета там определено заеха специално място в сърцето ми- не обичам претъпканите градове /като Венеция, Париж, Рим .. /. Нясно съм, че района, който сме избрали също е силно туристически, но трябва да ги маркираме все пак 🙂 За кола под наем бих препоръчала drivalia, ползвахме я миналата година октомври с пълна застраховка и не сме имали никакви проблеми. До колкото помня и ние кацнахме по това време като вас и се придвижихме с автобус от летището към центъра (за съжаление обаче не помня номера) и на следващия ден с автобус отидохме до летището и тогава си взехме колата. За град може да видите и Гравина (близо е до Алтамура). Връзка към коментар
tara Публикувано: 20 май Сподели Публикувано: 20 май От летището може да ползвате автобус 16, влак, шатъл, такси. Аз се спрях на шатъла, който е 5 евро, но за мен беше много удобен вариант, защото съм с децата, количка, голям куфар и т.н. Беше и на спирката, тръгваше след 10 мин. Автобус 16 също беше на спирката, пълен, човек върху човек. Шофьорът не продаваше билети и връщаше всички обратно вътре да си купят. За влака не погледнах, таксита имаше доста, включително и големи, с повече от 4 места. Това е от вчера разписанието на шатъла. 2 Връзка към коментар
Kremi Nikolova Публикувано: 21 май Сподели Публикувано: 21 май преди 8 часа, tara каза: От летището може да ползвате автобус 16, влак, шатъл, такси. Аз се спрях на шатъла, който е 5 евро, но за мен беше много удобен вариант, защото съм с децата, количка, голям куфар и т.н. Беше и на спирката, тръгваше след 10 мин. Автобус 16 също беше на спирката, пълен, човек върху човек. Шофьорът не продаваше билети и връщаше всички обратно вътре да си купят. За влака не погледнах, таксита имаше доста, включително и големи, с повече от 4 места. Това е от вчера разписанието на шатъла. Много благодаря за полезното инфо. От къде се купуват билетите за шатъла? За влака горе написаха, че вътре има автомат-предполагам, че и за шатъла ще е така ... или? В Бергамо и Наполи, билетите за шатъла купувахме от шофьора. Връзка към коментар
stirianova Публикувано: 21 май Сподели Публикувано: 21 май преди 11 часа, mimziinka каза: За кола под наем бих препоръчала drivalia, ползвахме я миналата година октомври с пълна застраховка и не сме имали никакви проблеми. До колкото помня и ние кацнахме по това време като вас и се придвижихме с автобус от летището към центъра (за съжаление обаче не помня номера) и на следващия ден с автобус отидохме до летището и тогава си взехме колата. За град може да видите и Гравина (близо е до Алтамура). Благодаря- Гравина май малко встрани ни идва, предвид, че мисля до обед да разгледаме Бари и тепърва да тръгнем към Матера с междинна спирка в Алтамура. За drivalia като цяло има добри мнения, ще видя дали има опция да я вземем от Бари, защото от сайта за сега ми зарежда само летището като опция за наемане, но в краен случай ще се върнем до там /така или иначе е сравнително по пътя към Матера. Видях вече на сайта на летището, че има качени варианти за път и се успокоих, че има градски транспорт, дори и ако всичко е наред ще хванем последният градски автобус от гарата до мястото на настаняване /което е на 16 минути пеш, но с три деца не съм сигурна дали е добра опция вечер в Бари/ . Връзка към коментар
tara Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май преди 18 часа, Kremi Nikolova каза: Много благодаря за полезното инфо. От къде се купуват билетите за шатъла? За влака горе написаха, че вътре има автомат-предполагам, че и за шатъла ще е така ... или? В Бергамо и Наполи, билетите за шатъла купувахме от шофьора. Билетите се купуват от шофьора. Връзка към коментар
Kremi Nikolova Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май преди 4 часа, tara каза: Билетите се купуват от шофьора. Тара, благодаря. И аз така знам, защото в Бергамо и Наполи, от шофьора купихме, но си писала, че връща всички обратно вътре да си купят и за това попитах. 😊😊 Връзка към коментар
stan Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май Здравейте! В момента сме в Бари. Имам въпроси: Кой е най-лесния начин да стигнем до: 1. Castel del Monte, Andria? Има ли нещо друго освен крепостта за разглеждане? 2. Алтамура. Какво може да се види там за половин ден и с кое градче може да се комбинира? Може ли с билет за влак да спрем някъде по пътя и после да продължим с билета до крайната дестинация и трябва ли да го валидираме отново преди качване във влака? Къде в Бари може да оставим багаж през деня, защото полета ни обратно е вечерта? Връзка към коментар
Kremi Nikolova Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май преди 25 минути , stan каза: Здравейте! В момента сме в Бари. Имам въпроси: Кой е най-лесния начин да стигнем до: 1. Castel del Monte, Andria? Има ли нещо друго освен крепостта за разглеждане? 2. Алтамура. Какво може да се види там за половин ден и с кое градче може да се комбинира? Може ли с билет за влак да спрем някъде по пътя и после да продължим с билета до крайната дестинация и трябва ли да го валидираме отново преди качване във влака? Къде в Бари може да оставим багаж през деня, защото полета ни обратно е вечерта? Здравейте, На предходните въпроси не мога да отговоря, но някъде из темата четох, че багажа може да се остави на гарата, срещу заплащане. Отделно имало магазин май беше, в който също предлагали услугата. Вижте линка: https://magelanci.com/forums/topic/16739-бари-матера…-план/page/15/#comment-644009 Връзка към коментар
stan Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май преди 21 минути , Kremi Nikolova каза: Здравейте, На предходните въпроси не мога да отговоря, но някъде из темата четох, че багажа може да се остави на гарата, срещу заплащане. Отделно имало магазин май беше, в който също предлагали услугата. Вижте линка: https://magelanci.com/forums/topic/16739-бари-матера…-план/page/15/#comment-644009 Благодаря! Връзка към коментар
Kremi Nikolova Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май преди 58 минути , stan каза: Благодаря! Моля 😊 Като наближи нашето пътуване, ще Ви пиша за съвети 😃 Весело и хубаво време Ви желая 😊 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега