Прескочи до съдържание

Намибия - рядко населена, но много красива!

Mary

Препоръчани мнения

Публикувано:

За тип контакт съм си запазила това:

022.jpg

Също като @chandni не сме взимали нищо противомаларийно, не сме и видяли комари.

На мен ми се видя много безопасна държава, не сме се страхували никъде и не сме имали проблеми.

В столицата дори сама се помотах и никой не ме е задявал.

• Харесвам 5
Публикувано:

Ние също не сме правили някаква специална превенция за Намибия.

Чистотата и хигиената дори много надхвърлиха очакванията ни. А не сме били по някакви супер звездни хотели. Единствено в националния им парк Етоша е малко по-зле хотелската част, но в една Турция преди 15-20 г. примерно беше същото.

Нотки на престъпност никъде не сме и грам усетили (за разлика от ЮАР). Единствено във Виндхук като ги гледах през деня местните, си мислех, че вечер няма да е много безопасно може би. Но вие работа във Виндхук нямате, там е пълна загуба на време.

Прекалено много страхове си нахвърлил, а няма причина за това. Намибия се води от най-сигурните африкански държави. Ако не и най-сигурната. То вече в Европа е по-страшно вечер. Меркелчетата са навсякъде.

П.П. Имам едни останали намибийски пари, за около 90 лева, някой ако му трябват, да свирка. Тук не видях някое чейнч бюро да ги взима.

• Харесвам 3
Публикувано:

За холера няма нужда от някаква профилактика за Намибия, не знам дали изобщо съществува такава. Не мисля, че има опасност да се хване холера в Намибия, особено ако се ходи по туристическите маршрути.

За малария - основното правило е: прави се профилактика като се ходи на север от Виндхук, на юг от Виндхук - няма нужда. Аз това "на север от Виндхук" за себе си съм го бутнал още малко нагоре по картата - започвам профилактика с Маларон един ден преди да вляза в парка Етоша (даже и в сух сезон - аз само тогава ходя, а от октомври до края на май - задължително). За ивицата Каприви задължително по което и да е време на годината. Там е "друга Намибия".

• Харесвам 7
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Благодаря за съдействието.

Още няколко въпроса:

- Какви обувки са удачни за Намибия: маратонки, туристически, високи туристически обувки, др.?

- Какви дрехи са подходящи: 

-:- къси/дълги панталони?

-:- дрехи с къс/дълъг ръкав?

-:- панталони: дънки/туристически/други?

-:- връхни дрехи/яке/суитчер?

- Какви да са цветовете на дрехите с оглед избягването на мухата цеце?

- Има ли обхват GSM мрежата из страната? Кой е подходящият оператор (ако са повече от един)?

- Има ли интернет из хотелите и лоджовете (wi-fi)?

- С какъв набор от лекарствате заминахте за Намибия?

ПП Маларон доставих от аптека "Промахон" с поръчка през Вайбър и плащане с карта. Лекарството дойде на другия ден с куриер. Отбелязвам го в случай, че представлява интерес за някой от магеланците, защото не го открих в България. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Подготви се облекла тип зелка. Ако примерно включваш Свакопмунд и крайбрежието, трябва и яке. Там е хладничко. Беше 9 градуса сутринта, а през нощта ни беше студено и в хотелчето, нямаше отопление. 
 В останалата част, един панталон със свалящи се крачоли е супер.

За обувките ще получиш много съвети, аз не мога с туристически, че ми пламват краката, бях с маратонки и едни плажни, дето ги продават за морски таралежи.

Мобилно покритие имахме почти навсякъде, Wi Fi по хотелите също навсякъде.

Лекарства - според проблемите, които имаш. Но антибиотик някакъв, репелент, противоалергични крем и хапчета - задължително.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 20.04.2023 г. в 13:46, Vixx каза:

Още няколко въпроса:

В началото на юли сутринта беше доста хладно - от 1 до 5 градуса, към 10 часа температурите стигаха 18-20 градуса, а по обяд - около 28-29 градуса. Пясъкът на дюните сутринта беше направо студен - не е приятно за ходене бос. Ние си бяхме взели плажни обувки, които се оказаха много добро решение за там. Около Walvis Bay през целия ден беше студено и ветровито.

Ние бяхме с маратонки и не сме изпитали неудобство от това. В Намибия прекарваш голяма част от времето си в джипа, разходките пеша не са продължителни, затова ние лично не изпитахме нужда от туристически обувки. 

SIM картата, която ползвахме беше на MTC. Купихме я на летището.

Когато пътувахме ние, 4G имаше само в големите градове, през другото време - 3G, 2G... Из пустите райони, където със стотици километри няма населено място и не срещаш жива душа, си щастливец ако хванеш сигнал. По път разчитахме главно на навигация с Google maps и понеже обхватът доста се губеше, зареждахме маршрута преди тръгване докато имаше покритие в къмпинга и после не затваряхме навигацията, защото изтриеш ли изчисления вече маршрут, оставаш без нея докато не уловиш пак сигнал и успее да изчисли маршрут. Като цяло за основни нужди интернетът е достатъчен, но не очаквайте твърде много. Все пак Намибия е много слабо населена и има много "дупки" в покритието. 

Ние пътувахме с джип с палатка и в къмпингите имаше интернет. 

За лекарства - маларон не сме купували, репелент носихме, но дори по ивицата Каприви, покрай водни басейни, не сме били обезпокоявани от насекоми и по спомени не го използвахме. 

• Харесвам 3
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

ето че се върнах от двуседмично посещение в Намибия, където успях да видя действително много, прекосявайки страната на длъж и шир.

IMG_6061.JPG

IMG_6079.JPG

IMG_6140.JPG

IMG_6233.JPG

IMG_6283.JPG

IMG_6713.JPG

IMG_6739.JPG

IMG_6860.JPG

IMG_6901.JPG

IMG_6971.JPG

IMG_7009.JPG

IMG_7088.JPG

IMG_7106.JPG

IMG_7116.JPG

IMG_7169.JPG

IMG_7266.JPG

IMG_7291.JPG

IMG_7319.JPG

IMG_7350.JPG

IMG_7386.JPG

IMG_7400.JPG

IMG_7465.JPG

IMG_7489.JPG

IMG_7562.JPG

IMG_7572.JPG

IMG_7607.JPG

IMG_7627.JPG

IMG_7652.JPG

IMG_7662.JPG

IMG_7690.JPG

IMG_7702.JPG

IMG_7705.JPG

IMG_7751.JPG

• Харесвам 26
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, Vixx каза:

ето че се върнах от двуседмично посещение в Намибия, където успях да видя действително много, прекосявайки страната на длъж и шир.

Снимките са хубави. Разкажете нещо, което да е полезно и за следващите пътуващи до Намибия.

Къде отсядахте, с какво се придвижвахте и т.н. битови неща.

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Sun4o каза:

Снимката с носорога е голямо попадение. Не е честа гледка.

Ние всеки ден виждахме носорози в Етоша.

Публикувано:
преди 2 часа, Mary каза:

Ние само една вечер, когато дойдоха на водопой. Били сте късметлии.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Mary каза:

Имах предвид посред бял ден. Само един легнал на сянка хванахме. Иначе вечер на водоема и ние виждахме.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Sun4o каза:

Имах предвид посред бял ден. Само един легнал на сянка хванахме. Иначе вечер на водоема и ние виждахме.

Ти остана ли доволен от това пътуване?

Публикувано:
На 5.06.2023 г. в 16:05, Mary каза:

Ти остана ли доволен от това пътуване?

Изключително! Но понеже доста се припокриваше с вашето (с изключение на това, че бяхме по хотели), не съм допълвал. А и си е твоята тема, да не цапам.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, Sun4o каза:

А и си е твоята тема, да не цапам.

Винаги си добре дошъл да разказваш. :smile:

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.