Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

И на мен въобще не ми липсва софийския D1, дори обратното - много ме дразнеше колко неудобен беше. Често нямаше места за сядане при по-натоварени полети и падаше голямо висене.

Сега през дюти фри шопа минавам за около 15 секунди транзит, след което кисна в лаунджа до бординг - несравнимо по-комфортно изживяване.

А точно пък като говорим за вътрешни полети, комфорт и лаунджа - сега е по-зле.

Преди беше къде-къде по-вип изживяване - седиш си в лаунджа до последно, без да поглеждаш нервно към екрана с полетната информация или часовника, аристократично си пиеш питието. Като дойдеше времето -  служителката идваше до теб, отваряше вратата към перона  и те изпровождаше  до спрелия автобус с останалите пътници.

Веднъж даже се раздадохме с един прияел в дегустацията на разхладителните напитки в Преслав, та влязохме на 4 крака в автобуса.

• Харесвам 4
  • 1 месец по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Летище Варна въвежда зимно разписание с полети до 16 дестинации

image_2025-10-25_171508183.png.1cb312cf692334205166a8dfa4d75734.png

От 26 октомври пътниците ще могат да пътуват до 11 държави, включително три нови дестинации

Летище Варна ще въведе зимното си разписание на 26 октомври 2025 година, съобщиха от пресслужбата на компанията концесионер "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" АД. Пътниците ще имат възможност да пътуват по 16 маршрута до 11 различни държави.

Голямата новост в зимното разписание е добавянето на три нови дестинации с директна връзка от морската столица. За първи път ще се изпълняват полети от Варна до Франкфурт (Германия), като те ще бъдат всеки четвъртък и неделя. Маршрутът до Братислава (Словакия) ще бъде открит на 15 ноември, с полети всеки вторник и събота, а през декември – и в четвъртък. Третата нова дестинация – Бергамо (Италия), вече е стартирала през септември и ще продължи да функционира и през зимния сезон.

Традиционно през зимата ще продължат редовните полети от и до Лондон – Лутън, Берлин, Дортмунд, Меминген, Нюрнберг, Хамбург, Хан, Айндховен, Брюксел – Шарлероа и Тел Авив.

Връзката на летището във Варна със София ще се поддържа ежедневно през целия зимен сезон. Всеки ден ще има и полети до Виена и Истанбул, което осигурява удобни връзки към множество международни дестинации.

Михаел Ройш, главен изпълнителен директор на "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" АД, подчерта, че новото зимно разписание демонстрира трайния интерес на авиокомпаниите към Варна като целогодишна дестинация, а добавянето на новите маршрути разширява възможностите за пътуване на жителите и гостите на града.

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • 1 месец по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

За 2025г. обслужените пътници са близо 1.85 млн., което е ръст от 19 - 20%. Тази година се очаква да бъдат 2 млн., което все още няма да достигне пътникопотока от 2018 и 2019.

• Харесвам 3
Публикувано:

Нови маршрути през 2026:

🇧🇬Varna-Warsaw Modlin🇵🇱 (begins 21 Maу 2026)-Wizzair
🇧🇬Varna-Budapest🇭🇺 (begins 8 June 2026)-Wizzair
🇧🇬Varna-Tel Aviv🇮🇱(begins 3 Maу 2026)-Sundor
🇧🇬Varna-Bratislava🇸🇰 (begins 16 June 2026)-Smartwings
🇧🇬Varna-Larnaca 🇨🇾 (resumes 16 June 2026)-Wizzair
🇧🇬Varna-Wrocław 🇵🇱 (begins 16 June 2026)-Wizzair
🇧🇬Varna-Katowice 🇵🇱 (begins 7 June 2026)-Wizzair
🇧🇬Varna-Rome–Fiumicino 🇮🇹 (begins 28 April 2026)-Wizzair
  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , Hakkâri Spor каза:

Нови маршрути през 2026:

Сега за Varna-Larnaca целия FB ще се възбуди 😉

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 19 минути , Hakkâri Spor каза:

Нови маршрути през 2026:

🇧🇬Varna-Warsaw Modlin🇵🇱 (begins 21 Maу 2026)-Wizzair
🇧🇬Varna-Budapest🇭🇺 (begins 8 June 2026)-Wizzair
🇧🇬Varna-Tel Aviv🇮🇱(begins 3 Maу 2026)-Sundor
🇧🇬Varna-Bratislava🇸🇰 (begins 16 June 2026)-Smartwings
🇧🇬Varna-Wrocław 🇵🇱 (begins 16 June 2026)-Wizzair
🇧🇬Varna-Katowice 🇵🇱 (begins 7 June 2026)-Wizzair
🇧🇬Varna-Rome–Fiumicino 🇮🇹 (begins 22 September 2026)-Wizzair

Рим е от края на април.

• Харесвам 1
Публикувано:

Оправено 😉

преди 24 минути , Asenster каза:

Сега за Varna-Larnaca целия FB ще се възбуди 😉

Това xленчене във ФБ за Варна-Ла̀рнака толкова месеци за мен беше много учудващо.  Под всяка новина за нова дестинация, винаги отдолу се започваха жалейките "кога ще върнете Ларнака?". Какво толкова има там?  За работа или за туризъм е този зор?

Публикувано:

Чак аз съм летяла Варна-Ларнака преди 6 г., а живея в Южна България 😀

Тогава в едната посока имаше много емигранти, от по-тъмните.

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 13 часа, Hakkâri Spor каза:

Оправено 😉

Това xленчене във ФБ за Варна-Ла̀рнака толкова месеци за мен беше много учудващо.  Под всяка новина за нова дестинация, винаги отдолу се започваха жалейките "кога ще върнете Ларнака?". Какво толкова има там?  За работа или за туризъм е този зор?

Сега целата тази набрана енергия на "Искаме Варна-Ларнака"  ще се насочи към "Искаме Варна -Барселона" , например.  Два пъти съм летял Варна -Ларнака, но не съм от хората, които денонощно писаха във всевъзможнои групи за "Варна -Ларнака". 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 14 часа, Hakkâri Spor каза:

Varna-Bratislava🇸🇰 (begins 16 June 2026)-Smartwings

Полетът на Smartwings не излиза в сайта им все още. Дано да не е чаартър.  Но пък излиза Братислава -Бургас- Братислава 5 пъти в седмицата  от 15ти  юни,   Бургас - Братислава има също и Ryanair  от 2ри юни. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Може и да е чартър. От wiki Varna airport е великото инфо 😄 Трябва някоя немързелива душа да добави и новите уиз полети от/до Варна в уики.

(Бургас-Братислава имаше и предишните лета̀, на Раянеър)

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, epetkov каза:

Полетът на Smartwings не излиза в сайта им все още. Дано да не е чаартър.  Но пък излиза Братислава -Бургас- Братислава 5 пъти в седмицата  от 15ти  юни,   Бургас - Братислава има също и Ryanair  от 2ри юни. 

Уиз наскоро пуснаха целогодишни, така че не е толкова важно дали smart wings ще тръгнат или не. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 31 минути , tch каза:

не е толкова важно дали smart wings ще тръгнат или не. 

От гледна точка на конкуренцията е важно дали ще тръгнат, защото две е повече от едно (цени на билетите), а от друга страна ще имаме по различно разписание. На Уиз са  много късни полетите. 

Георги Матеев
Публикувано:

Лаунджът във Варна все още ли е потресаващо зле или има някакъв прогрес? Не съм го посещавал от около година.

Обмислям майски транзит през VAR и един приличен лаундж би наклонил везната към този вариант.

Публикувано:
преди 36 минути , Георги Матеев каза:

Лаунджът във Варна все още ли е потресаващо зле или има някакъв прогрес? Не съм го посещавал от около година.

Обмислям майски транзит през VAR и един приличен лаундж би наклонил везната към този вариант.

Никаква промяна, бях миналата седмица.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, Георги Матеев каза:

С коя карта имаш достъп до там?

Георги Матеев
Публикувано:
Преди 1 час, tch каза:

С коя карта имаш достъп до там?

Ползвам Приорити Пас като цяло.

@Jorro жалко, че няма промяна. Хубав интериор, но дотам.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, Георги Матеев каза:

Ползвам Приорити Пас като цяло.

@Jorro жалко, че няма промяна. Хубав интериор, но дотам.

Да, и е празен почти винаги. Асортимента не се е променил иначе , абе нищо не е мръднало. 

• 1 месец по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.