Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Георги Матеев
Публикувано:
На 31.01.2026 г. в 16:40, Георги Матеев каза:

Обмислям майски транзит през VAR и един приличен лаундж би наклонил везната към този вариант.

В момента транзитирам през Варна на път за Нант.

Уви, лаунджът на практика е още по-зле. Прекрасен интериор, но почти несъществуващ кетъринг. Имаше само 2 изсъхнали минисандвича и някаква мега бюджетна вафла, а освен тях — нищо друго. Имам предвид наистина НИЩО — даже солети и фъстъци вече няма. Явно ще закусвам на борда на Volotea.

Кафето поне не е лошо, има също 3–4 вида безалкохолни напитки и някаква бира (разбира се, възможно най-евтината).

Като цяло лаунджът е приятен за изчакване на полет, за пушене и за лек рефреш с кафе или безалкохолно, но нищо повече. Ако не се плаща — става, но ако се дават пари не заслужава и €5. Най-смешното е, че продължават да искат €45 за вход, ако нямаш някоя карта. Излишно е да споменавам, че като изключим пушещия на терасата летищен персонал, аз съм единственият посетител, нали?

20260526_092550.jpg

П.С. Оказа се, че тоалетните не работят и се ходи навън. Слабо.

• Шок 1
  • Смея се 1
  • Замислям се 5
Публикувано:
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

20260526_092550.jpg

П.С. Оказа се, че тоалетните не работят и се ходи навън. Слабо.

Как така навън?!? На летище Варна вече има външни тоалетни с дупка в пода, нарязани вестници закачени на пирон, също както на село? 

• Шок 1
  • Смея се 9
Дани Магелани
Публикувано:
преди 5 часа, Костов каза:

Как така навън?!? На летище Варна вече има външни тоалетни с дупка в пода, нарязани вестници закачени на пирон, също както на село? 

Но пък навън имат много хубава тераса с гледка.

• Харесвам 2
Публикувано:

Започнаxa снимките на новия сериал "Летище", 12-те епизода ще  бъдат заснети на летище Варна. 

https://bntnews.bg/news/bnt-s-nov-serial-letishte-1396043news.html 

Много е смешно как са замазали логото  на България еър, отвсякъде е ясно, че самолетът е на тази авиокомпания. В самия сериал едва ли ще  замазват логото, сигурно е с продуктово позициониране и те най-вероятно са сред спонсорите. Но в "По света и у нас" не може да се вижда 😄

Режисьор е Ники Илиев, продуцент Маги Халваджиян. Сериалът ще  се излъчи през 2027 по БНТ1.

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:

Да, заглавието е глупаво. Първоначалната асоциация е романът на Артър Хейли. 

Продуцент на сериала е FalconWing. Да нямат общо с ТИМ?

IMG_1866.jpeg

IMG_1865.jpeg

Публикувано:
Преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

Да, заглавието е глупаво. Първоначалната асоциация е романът на Артър Хейли. 

Продуцент на сериала е FalconWing. Да нямат общо с ТИМ?

IMG_1866.jpeg

IMG_1865.jpeg

То не е като да има голям избор на авиокомпании в България, че да снимат с някоя друга.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

По Нова ТВ пуснаxа репортаж за двете черноморски летища, как губят около 120 000 туристи от Германия, заради две спорещи европейски авиокомпании. На 16.45 мин. от това видео. Някой знае ли кои са тези 2 авиокомпании. (Едната май е Електра?) 

• Харесвам 1
Публикувано:

Не съм летяла от летище Варна от 2021 г., нямам и много спомени от тогава. Сега ми предстои ранен полет до Белград - транзит към Копенхаген, т.е. смесица от шенгенски и не шенгенски. Не знам и он лайн чекина на Еър Сърбия дали ще проработи - пише, че ако не си гражданин/законно пребиваващ в ЕС, трябва да се мине през гише за безплатно чекиране.

Полетът е много рано - 4:25. Колко време да сме предварително там и кога затварят гишетата - пак 2 часа ли?

Терасата разбрах, че е след секюрити, ама тия към не Шенген изолират ли ги в обособена зона? Например от Букурещ за ЮК така се случва. Пуша, та затова питам 😉

Публикувано:
преди 1 час, ДиянаВ каза:

Не съм летяла от летище Варна от 2021 г., нямам и много спомени от тогава. Сега ми предстои ранен полет до Белград - транзит към Копенхаген, т.е. смесица от шенгенски и не шенгенски. Не знам и он лайн чекина на Еър Сърбия дали ще проработи - пише, че ако не си гражданин/законно пребиваващ в ЕС, трябва да се мине през гише за безплатно чекиране.

Полетът е много рано - 4:25. Колко време да сме предварително там и кога затварят гишетата - пак 2 часа ли?

Терасата разбрах, че е след секюрити, ама тия към не Шенген изолират ли ги в обособена зона? Например от Букурещ за ЮК така се случва. Пуша, та затова питам 😉

След като пуснаха новата открита зона, мисля че местата за пушене станаха 2, като минеш секюрити и duty free в дъното вляво старото малко открито коридорче и в дъното вдясно новата открита зона. Въпреки че ми е “домашно летище”, тази година не съм летял и не съм сигурен, но би трябвало да е така. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

ама тия към не Шенген изолират ли ги в обособена зона?

Има отделна зона за  не Шенген, но не може да се каже, че има каквато и да е изолация за не Шенген. Новите  открити пространства (може да се пуше)  са достъпни за всички пътници без значение дали ще лятят до Шенген или до не Шенген. В Бургас, например,  новата открита  зона е достъпна само за пътниците до не Шенген. Истинска дискриминация към летящите до Шенген е в Бургас. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Сега се сетих, че и от летище Шарлероа до Корк, Ирландия също имаше изолиране на пътниците от зоната на заминаващите към Шенген и откритата им тераса.

Явно е въпрос на пространствено разположение в летището, но аз и това не мога да се сетя за Варна с общо 2 излитащи полета от там 🙂 Само си спомням, че паспортният (граничен) контрол беше веднага след този за сигурност и бяха много дръпнати 😄

Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Летището е денонощно, 90 минути преди полета е ОК, часът не е натоварен, чекина започва поне 2 часа преди полета. Откритата зона е достъпна за всички, можете да я ползвате  след проверката за сигурност (и да пушите), но преди паспортния контрол, на него обикновено няма опашка, но на път за градината може да видите дали за non Schengen има опашка, понеже се минава оттам.

• Благодаря 1
Публикувано:

Благодаря ви за информативните отговори. Златни сте 🙂

Толкова рано много няма да ми се пуши и ще оцелея някак си 😄 Пък дано и полетът да е навреме, за да не се изнервям 😉

Ау, самолетът ни е с 18 реда по 2 седалки, като ние заемаме 4 от местата 😂

Е ми може би затова полетът от Варна до Копенхаген беше по-евтин от директния от Белград. Ново изживяване ще е 😃

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Еми може би затова полетът от Варна до Копенхаген беше по-евтин от директния от Белград. Ново изживяване ще е 😃

Обичам витловите машини 🙂 Вече са рядкост. Има нещо специално в тях - по-ниската височина на полета, характерният звук на двигателите и усещането за истинска авиация. Радвам се винаги, когато имам възможност да летя с Dash 8 или ATR

Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Еми може би затова полетът от Варна до Копенхаген беше по-евтин от директния от Белград. Ново изживяване ще е 😃

Обичам витловите машини 🙂 Вече са рядкост. Има нещо специално в тях - по-ниската височина на полета, характерният звук на двигателите и усещането за истинска авиация. Радвам се винаги, когато имам възможност да летя с Dash 8 или ATR

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 минути , Asenster каза:

Дано и аз заобичам 😃

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
58 minutes ago, ДиянаВ said:

Благодаря ви за информативните отговори. Златни сте 🙂

Толкова рано много няма да ми се пуши и ще оцелея някак си 😄 Пък дано и полетът да е навреме, за да не се изнервям 😉

Може да се пуши и след паспортния контрол.

Точно до нешенгенските гейтове има кафене, където е разрешено тютюнопушенето.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, ДиянаВ каза:

Е ми може би затова полетът от Варна до Копенхаген беше по-евтин от директния от Белград

Често срещана ценова ситуация при авиокомпаниите, предлагащи свързани полети. 

• Харесвам 5
Публикувано:
На 16.06.2026 г. в 19:23, ДиянаВ каза:

Сега ми предстои ранен полет до Белград - транзит към Копенхаген, т.е. смесица от шенгенски и не шенгенски. Не знам и он лайн чекина на Еър Сърбия дали ще проработи

За полети на Еър Сърбия от Варна няма он лайн чекин и ще се ходи на гише. Това са летищата, където е възможно:

Available for Air Serbia flights from: Amsterdam; Ankara; Athens; Banja Luka; Barcelona; Bari; Belgrade; Berlin; Bologna; Bucharest; Budapest; Catania; Chania; Chicago; Copenhagen; Corfu; Dubrovnik; Frankfurt; Frankfurt-Hahn; Gothenburg; Guangzhou; Hamburg; Heraklion; Istanbul; Izmir; Krakow; Larnaca; Lisbon; Ljubljana; Lyon; London; Madrid; Malaga; Malta; Milan; Mostar; Naples; New York; Nice; Nis; Nuremberg; Oslo; Palermo; Palma de Mallorca; Paris; Podgorica; Porto; Prague; Pula; Rhodes; Rijeka; Rome; Salzburg; Sarajevo; Shanghai; Skopje; Sofia; Split; Stockholm: Stuttgart; Thessaloniki; Tirana; Tivat; Valencia; Venice; Vienna; Zadar; Zagreb; Zurich

• Харесвам 2
  • Шок 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.