Прескочи до съдържание

Дългосрочно паркиране в Истанбул....

Спас.

Препоръчани мнения

преди 1 час, spear каза:

Международен, летях до Индия. Не съм попълвал никакви декларации и никой не ми е искал.

Ей какъв секс беше навремето, да си оставиш колата и хванеш авиона от Ататюрк, а после и да си я прибереш 🤐

• Смея се 1
Връзка към коментар

Задължително попълвайте декларация! Приятели летяха от летище Истанбул до Занзибар и си оставиха колата на летището. Не попълнили нищо щото никой не им искал нищо. На връщане на летището проблем йок ама на Малко Търново проблем защо не са попълнили декларация. Глобата която са платили е 300-350 евро, нещо такова. 

На Малко Търново има специална обява /на български/ на турския пункт че трябва да попълниш такава декларация ако влизаш с кола а след това летиш със самолет извън Турция. На гишето на митницата беше където се оформят документите на колата. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, epetkov каза:

@Nayden Bondzhev това че @spear е минал безпроблемно без декларация, не означава, че правилата са променени официално. Няма  информация, че декларациите са отменени. 

@epetkovИзобщо не коментирам декларацията, през 2007-ма се сблъсках за първи път със склада под митнически надзор, иначе няма излитане. Два часа попълване на формуляри и печати на оставяне, и после поне час дремане, докато ти я освободят.

Връзка към коментар
преди 2 часа, EmoKrastev каза:

На Малко Търново има специална обява /на български/ на турския пункт че трябва да попълниш такава декларация ако влизаш с кола

Текста на Декларацията, който е и  в шапката на темата, съм го взел от сайта на консулството.

Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Малко побутване на темата.

Днес оставихме колата на новото летище. Веднага си платихме на машината за една седмица - даже стана и кеш. На стикерчето пише - платено до 13.08. Снимахме си номера на стента над колата, въпреки, че и да забравите не е фатално - има сайт за откриване на колата ви. Добре, че прочетох за тази декларация и минахме и половинсекундната митница на посочения GATE M с подготвена и принтирана в хотела декларация. Снимах я с телефона. Всичко е както сте го описали. Моите 5 стотинки - никога не вярвайте какво казват турците /повечето/. Като не знаят нещо предпочитат да не го показват и започват да приказват глупости и може да ви вкарат във филм. Аз и повечето от вас си го знаем ама, за тези дето не знаят.... Първото място след границата за продажба на тол стикерче ни казаха, че не работят, защото е събота вечер и чак в понеделник можело. Попитах има ли другаде някъде - нямало никъде - да не търся. Да не сме се притеснявали имало 15 дневен толеранс. Ама като не им вярвам - малко по-нататък по пътя втори пункт за продажба със същия надпис и - о чудо - взехме си стикер. Казахме им до летището и обратно - 250 лири /само кеш/, едно формулярче и готово. След това в хотела ни казаха, че от два дни целия паркинг е пълен и трябвало предварителна резервация - е тоя път не се вързах, но благодарение на тази лъжа разбрах за декларацията за колата. След границата се объркахме с една опашка за застраховки. Видяхме, че всички спират и ние спряхме. Загубихме няколко минути, но разбрахме, че зелената карта е ок. Бях си помислил, че там е пункта за продажба на винетката, но той е след като тръгнете по пътя и минете всички възможни проверки.

Поздрави от Бухара, Узбекистан на всички.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 14 часа, aladinoplus каза:

Първото място след границата

Не можем по презумпция да смятаме, че става въпрос за Капитан Андреево. Ами, ако си имал предвид  Лесово или Малко Търново?

Връзка към коментар
преди 9 часа, epetkov каза:

Не можем по презумпция да смятаме, че става въпрос за Капитан Андреево. Ами, ако си имал предвид  Лесово или Малко Търново?

Така е - извинявам се. Става въпрос за Капитан Андреево.

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...
преди 16 часа, EmoKrastev каза:

Някой попълвал ли е тази декларация

Има такъв магеланец:

На 8.04.2023 г. в 13:53, ivan69 каза:

Вчера оставихме колата на Сабиха. Попълнихме декларация на митницата за минута.

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
На 8.04.2023 г. в 13:53, ivan69 каза:

Вчера оставихме колата на Сабиха. Попълнихме декларация на митницата за минута. Намира се на пристигащи. Декларацията остава там, снимахме я. 

На самата митница или е някакво специално гише до нея? Как се ориентира за да го откриеш?

Връзка към коментар

На пристигащи е, влизаш там където хората излизат, на митничаря който е на входа показваш декларацията и той ще те упъти, продължаваш 10-ина метра и след това вдясно в една стая ти я подпечатват и ти я взимат

Между другото за 8 дни ми взеха 1360 лири за паркинг, повече отколкото беше написано на ценоразписа. Питах човека който работеше на гишето, дигна рамене и ми посочи екрана на компютъра - щото толкоз показва. Май е по-скъпо за коли с чужди номера

Връзка към коментар
преди 2 часа, Alexander каза:

На самата митница или е някакво специално гише до нея? Как се ориентира за да го откриеш?

На самата митница е, май на пристигащи беше, питах служителите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 часа, EmoKrastev каза:

Май е по-скъпо за коли с чужди номера

Не знам защо ти е взел повече, но аз буквално вчера паркирах и за 4 дни ми взе 515 лири, колкото е по ценоразпис. Надявам се в неделя като я взема да няма някакви проблеми....ще дам обратна връзка.

Иначе на пристигащи митничаря отвън тропа по стъклото със специален сигнал на тоя вътре да му отвори....знам вече сигнала и мога да го издам срещу пари  😀 :lol:

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, boogy83 каза:

Не знам защо ти е взел повече, но аз буквално вчера паркирах и за 4 дни ми взе 515 лири, колкото е по ценоразпис. Надявам се в неделя като я взема да няма някакви проблеми....ще дам обратна връзка.

Иначе на пристигащи митничаря отвън тропа по стъклото със специален сигнал на тоя вътре да му отвори....знам вече сигнала и мога да го издам срещу пари  😀 :lol:

Ти предварително ли плати? Защото аз платих на излизане

Връзка към коментар
преди 43 минути , EmoKrastev каза:

Ти предварително ли плати? Защото аз платих на излизане

Предварително да. Най-вероятно затова са те таксували така. Някъде беше писано, че ако не предупредиш за колко време ще паркираш, после те таксували на дневна база. Ако тая сума която си платил отговаря на 8 дневни билетчета, значи това е проблема.

А и то 8 дневна тарифа май нямаше? Има 7 и после 15 май беше...

Връзка към коментар
преди 52 минути , boogy83 каза:

Някъде беше писано,

Аз бях писал по този нюанс. Беше доста отдавна. Навремето на летище "Ататюрк"  ако не платиш предварително, са таксували почасово, а не по дни.  Но по-късно някой друг писа, че тази практика е отменена и е платил на излизане, колкото би струвало и предварително да се плати и коментарът се отнасяше за Новото летище. Лично аз винаги бих платил предварително като вид застраховка, знаейки голямата разлика между предварително платено паркиране и почасов паркинг. Вероятно този,  който беше писал, че е еднакво плащането е бил малко на брой дни  и  му се е получило еднакво плащането. Но при паркиране много дни, разликата може да стане не голяма, а огромна.  При всички случаи този момент при  паркирането трябва да бъде изяснен много детайлно на място от следващите магеланци, паркиращи дългосрочно на летището.

Връзка към коментар
преди 5 минути , EmoKrastev каза:

Ще го проверя

Аз преди малко проверих на сайта на летището. Много добре е показана разликата при плащане предварително(абонамент) и плащане без абонаментни тарифи. Примерът е за 7 дена паркинг:

2034857262_Screenshot_20231110_205819_SamsungInternet.jpg.301e3859f3dbce2e02225e3839eb0284.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар

На летище Ататюрк ни цакаха на дневна база защото сме с чужди номера, седмица излизаше към 200 лева по тогавашния курс, последно 2013 г си оставях колата 

Връзка към коментар
На 10.11.2023 г. в 16:02, boogy83 каза:

Надявам се в неделя като я взема да няма някакви проблеми....ще дам обратна връзка.

Всичко е точно, плащането си беше както е по ценоразписа в интернет. Минах взех си колата, нямаше никакви проблеми на бариерата.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 11 часа, boogy83 каза:

Всичко е точно, плащането си беше както е по ценоразписа в интернет. Минах взех си колата, нямаше никакви проблеми на бариерата.

Къде са тези цени ?

намерих ги. След 24 часа, тарифата  отива на 4 дни ли направо?

IMG_1815.jpeg.d3f2533ace4935f6092b3da2658bc82e.jpeg

един паркинг ли е?

ако няма места какво се случва? Не вярвям да може да се спре другаде и да се подава декларация.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.