Прескочи до съдържание

Дългосрочно паркиране в Истанбул....

Спас.

Препоръчани мнения

Публикувано:

Доста е голям паркинга и постоянно влизат и излизат коли, Не вярвам да няма места...може да повъртиш малко, като в центъра на София примерно, ама все ще намериш 🙂 

Сигурно има и други паркинги наблизо, но няма връзка между паркинга и декларацията. Никой не те пита къде си паркирал, може да спреш и на улицата пред някой блок според мен, стига да се чувстваш добре да си оставиш колата така.

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Нови цени за паркиране на летище Истанбул:

0-1 час | 90ТЛ

1-3 часа | 110ТЛ

3-6 часа | 165ТЛ

6-12 часа | 200ТЛ

12-24 часа | 270ТЛ

15 дни | 2160ТЛ

1 месец | 3455TL

IMG-20231231-WA0028-850x727-1.jpg

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 часа, Nayden Bondzhev каза:

139 лв за 15 дни е изключително добра оферта.

А като си спомня, че 2019г. Беше толкова за един месец, някак сега ми идва в повечко.

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Летя от летище Истанбул, до там ще ходя с колата и ще я оставя на паркинг там. Тъй като досега съм я оставял само на Сабиха или при приятел - на летище Истанбул пак на митницата на пристигащи ли се заверява декларацията? 

Публикувано:
преди 8 часа, EmoKrastev каза:

Летя от летище Истанбул, до там ще ходя с колата и ще я оставя на паркинг там. Тъй като досега съм я оставял само на Сабиха или при приятел - на летище Истанбул пак на митницата на пристигащи ли се заверява декларацията? 

Ви тази тема, малко нагоре

• 1 месец по-късно ...
  • 8 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

Ако пътуваме с колата, ще ни се наложи да я оставам на летището Сабиха Гьокчен (SAW) за 6 дни. Каква декларация трябва да приготвя за колата? Прочетох тук в темата, иначе щях да бъда неприятно изненадан, и също така - къде бихте ме посъветвали да си резервираме паркомясто, възможно най-близо до летището?

Благодаря предварително! 🙂 

Публикувано:
преди 2 часа, r_nikolov1 каза:

Каква декларация трябва да приготвя за колата?

Същата, която е в "препоръчаното мнение" . Само ISTANBUL HAVALIMANI се променя на SABIHA GOKCEN  HAVALIMANI.

• Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте,

Някой може ли да обясни подробно процедурата с паркирането на летище SAW? За първи път ще ни е и ми е притеснено. Какво правим, ако няма места на паркинга (не намирам опция за резервация), кога се плаща и къде се оставя въпросната декларация?

Благодаря предварително! 

Публикувано:

Паркинга съответства на размерите на летището, голям е, не мисля че няма да има места. 

Декларацията се оставя на митницата на пристигащи - показвате декларацията на служителя на вратата, за да ви пусне да влезете /там където излизат пристигащите/, почти веднага вдясно е офиса където се подпечатват и оставят декларациите. Информацията ми е от началото на годината 

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

А дали имат джъмп-стартери на паркинга ? Че аз мисля да я оставя за почти месец , а акумулаторът ми не е първа младост. Ако ме изненада на връщане дали ще има как да ми дадат ток ? Някой играл ли го е този филм ?

Публикувано:
Преди 1 час, Ивайло Д. каза:

А дали имат джъмп-стартери на паркинга ? Че аз мисля да я оставя за почти месец , а акумулаторът ми не е първа младост. Ако ме изненада на връщане дали ще има как да ми дадат ток ? Някой играл ли го е този филм ?

Не съм забелязала, но защо не си вземеш кабели и ако се налага просто помоли някой да ти даде ток.

Публикувано:

аз бих казал, че това е съществено за един дългосрочен паркинг 

дори да не ти е стар акумулатора се случва човек да забрави фаровете или лампата в купето...

Публикувано:

Леко съм объркан с цените им. Попадам на ДВА сайта на новото летище - този : 

https://www.istairport.com/en/airport/airport-transportation/airport-carpark/?locale=en&tab=2

ми изчислява 5400лири ( 15 дни абонамент + остатъка по тарифата),  докато този

https://istanbul-international-airport.com/guide/parking/

ме препраща към PARKVIA, където ми казва че ISTPARK  е Not avaliable и ме праща на външен паркинг - AIRPARK7/24 - за 3200 лири. По принцип съм ползвал външни паркинги, но не знам в случая дали митницата им няма да има нещо против ? 

Кой от двата сайта  (на летището)  е по-достоверен ?

Публикувано: (редактирано)

Здравейте! И ние ще пътуваме през летището в Истанбул. Ще се наложи да си оставим колите на паркинга, за 10 дни в края на февруари . Бихте ли обяснили подробно как се процедира и колко ще ни струва на кола. Прочетох че е по - изгодно да се плати за 15 дни. Така ли е??? И кога става плащането??? 

Благодаря Ви предварително на отзовалите се. 🙂👍

Редактирано от Генчо Ч
Пропуск на данни
Публикувано:
На 8.01.2025 г. в 17:01, Ивайло Д. каза:

Да, имат. Слизаш долу където са рентакар сервизите. Има една оранжева будка, някаква подръжка са. Те предлагат джъмп стартер направо идва с теб до колата и ти дава ток. Ако му говориш на английски иска 50 долара за услугата, но ако му кажеш "комшу мерхаба, бен проблем вар, араба акумулатор проблем" цената е 10 долара.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 5
Публикувано:
На 17.01.2025 г. в 14:40, Генчо Ч каза:

Здравейте! И ние ще пътуваме през летището в Истанбул. Ще се наложи да си оставим колите на паркинга, за 10 дни в края на февруари . Бихте ли обяснили подробно как се процедира и колко ще ни струва на кола. Прочетох че е по - изгодно да се плати за 15 дни. Така ли е??? И кога става плащането??? 

Благодаря Ви предварително на отзовалите се. 🙂👍

Здравейте,

Последно през Септември го правих, като колата престоя на паркинга 22 дни, срещу 3109 лири. Във вашия случай ще излезе по-евтино да си платите абонамент за 15 дни, отколкото да платите 10. На паркинга има терминали и плащането става там, след като оставите колата. Пазите си бележката и с нея излизате на връщане. Доста лесна процедура е като цяло, а тук всичко е обяснено подробно:

https://www.istairport.com/en/airport/airport-transportation/airport-carpark/?locale=en&tab=2

П.П. Паркингите са няколко и са кодирани цветово, като Син, Жълт и Червен са по удобни за международни полети, а Тюркоаз и Лилав са по-близо до гейовете за вътрешни полети.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, S.Petrov каза:

Във вашия случай ще излезе по-евтино да си платите абонамент за 15 дни, отколкото да платите 10.

По спомен, когато  правих симулация за паркиране на сайта, даваше директно по-изгодния вариант. Тоест абонамент, а не за броя дни, които бях въвеждал.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз само да допълня, че ние оставихме колата за 8 дни, но избрахме да платим абонамент за 15 дни, тъй като цената беше една и съща. Т.е. ако оставяте за 8 или повече дни (и до 15, разбира се), по-добре ползвайте абонамент до 15 дни. Може да си симулирате на сайта им и ще ви калкулира колко трябва да платите и ще ви даде цена и на двете опции - с и без абонамент. 

Аз малко се притеснявах, че за пръв път щяхме да оставяме колата там, но беше много лесно. Избрахме си първия цвят паркинг, който видяхме и за който пишеше, че е близо до международни полети (на всички имаше места), паркирахме, след което платихме на автомат. Ако ще плащате абонамент, трябва предварително, по спомен от сайта им до 3 часа след като оставите колата. 

Като гледам на сайта, цените са вдигнати, ние пътувахме септември и беше 2160 TLY, сега гледам, че е двойно. 😬 

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой ползвал ли е паркинг от типа Park&Fly при новото летище в Истанбул?

Явно има много драстично увеличение на цените на паркингите на самото летище IST - за 17 дни дава като най-евтин вариант абонамент за 15 дни + доплащане за 2 дни - общо 5 400 лири 😕 През ParkVia намирам някакъв AirPark 7/24, на който за същия период цената е 3 420 лири, но пък е с лоши отзиви... 

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Лошите отзиви като да бяха за рентакар услугата им, и разни от сорта "персоналът не говори английски", но и не съм се задълбавал в тях. Обаче открих, че в Арнауткьой ( градчето до летището) има паркинг на ISPARK, които са много разпространени из цял Истанбул, и там месечният абонамент е даже 2200 лири : https://ispark.istanbul/otoparklarimiz/

Въпросът е дали този паркинг , а и други такива в града ( има много), са " признати " от митницата им ? Доколкото се мъчих да си преведа декларацията май нямаше изискване КОЙ точно паркинг да ползваш, а само искат да укажеш къде ще е колата. В този ред на мисли дали не може и на паркинга на хотела да я оставиш?

Публикувано:
преди 47 минути , Ивайло Д. каза:

Лошите отзиви като да бяха за рентакар услугата им, и разни от сорта "персоналът не говори английски", но и не съм се задълбавал в тях. Обаче открих, че в Арнауткьой ( градчето до летището) има паркинг на ISPARK, които са много разпространени из цял Истанбул, и там месечният абонамент е даже 2200 лири : https://ispark.istanbul/otoparklarimiz/

Въпросът е дали този паркинг , а и други такива в града ( има много), са " признати " от митницата им ? Доколкото се мъчих да си преведа декларацията май нямаше изискване КОЙ точно паркинг да ползваш, а само искат да укажеш къде ще е колата. В този ред на мисли дали не може и на паркинга на хотела да я оставиш?

Няма пречка да не може. Важното е да напишеш в декларацията къде точно ще престои колата.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.