Прескочи до съдържание

Дългосрочно паркиране в Истанбул....

Спас.

Препоръчани мнения

Публикувано:

Сега разгледах паркинга в Арнавуткьой на мапса и видях, че е подземен, и на входа пише " Забранено за газови уредби". 

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 6.02.2025 г. в 21:26, spear каза:

Аз така и не разбрах къде се намира тоя Open Area Parking. Дали не е последния етаж?

И аз това се чудя, но е някъде извън многожетажния паркинг. Изрично е посочено на сайта на летището, че откритите тераси на P3, P4 и P5, както и изцяло откритият Р6 не са броят за Outdoor parking, а си важи тарифата за по-скъпия. Голяма мистерия къде се намира това чудо. Като гледам и тарифата, явно не е абонамент, а се плаща на час на ден:

image.png.0caf1952aa52cba088377f75e13e6820.png

175лв излиза външният срещу 250лв в многоетажния. Имам съмнения, че това е паркинга около метростанцията, но нещо не виждам на картата как се стига до него. Ако някой има повече информация, нека да сподели.

Публикувано:
преди 7 часа, feel_the_rush каза:

И аз това се чудя, но е някъде извън многожетажния паркинг. Изрично е посочено на сайта на летището, че откритите тераси на P3, P4 и P5, както и изцяло откритият Р6 не са броят за Outdoor parking, а си важи тарифата за по-скъпия. Голяма мистерия къде се намира това чудо. Като гледам и тарифата, явно не е абонамент, а се плаща на час на ден:

image.png.0caf1952aa52cba088377f75e13e6820.png

175лв излиза външният срещу 250лв в многоетажния. Имам съмнения, че това е паркинга около метростанцията, но нещо не виждам на картата как се стига до него. Ако някой има повече информация, нека да сподели.

Миналата седмица летяхме от Истанбул и на летището питах за този паркинг - пресичало се някакъв път и той бил от другата страна, близо до висока сграда, 10 минути пеша от сградата на летището /така ми обясниха на гишето където се плаща/. Тъй като не се разбрахме точно къде е, колата остана на закрития паркинг - 6 дни, 3150 лири. 

Мой приятел, местен от Истанбул, ме посъветва следващия път да я оставя в Gokturk, на улицата около метрото /сигурно има и платен паркинг наоколо, аз на улицата не бих си я оставил/, и след това с метрото до летището. Той така правел. 

• Харесвам 1
Публикувано:

@EmoKrastev, благодаря за инфото. Аз все повече се разубеждавам да ползват паркинга на летището в полза на прилежащите паркинги. Този на ISPARK е закрит, тарифата е 200 лири на ден. Може и да има някаква остъпка за повече. Има и друг - AirPark, открит, на 10км от летището е, предлагат и безплатен shuttle. За 9 дни го сметнах 1710 лири. Еми, то просто не си заслужава вече.

Публикувано:

Здравейте 🙂

Изчетох горе-долу каквото има, но ми обягват няколко малки детайла, а хич не искам да си развалям пътуването. Ще летим от летище sabiha gokcen, като заедно с приятелката ми  ще пътуваме с нейния автомобил.

- Мога ли аз да карам, имам пълномощно, но е само на Български (предвид, че тя е в колата)?

- Тази декларация задължителна ли е за попълване и ако да, на летището ли се остава?

- В паркинга на летището ли е по-добре да се остави колата или в друг до него (принципно са на половин цена) примерно EkpresPark - Istanbul Sabiha Gökçen - Open Air

- Има и някаква винетка, която трябва да се вземе, но там въобще все още не съм в час 🙂

Като цяло не очаквах да има толкова разправии за това да пътуваш със собствена кола.

Публикувано:
преди 30 минути , dimitarl каза:

Здравейте 🙂

Изчетох горе-долу каквото има, но ми обягват няколко малки детайла, а хич не искам да си развалям пътуването. Ще летим от летище sabiha gokcen, като заедно с приятелката ми  ще пътуваме с нейния автомобил.

- Мога ли аз да карам, имам пълномощно, но е само на Български (предвид, че тя е в колата)?

- Тази декларация задължителна ли е за попълване и ако да, на летището ли се остава?

- В паркинга на летището ли е по-добре да се остави колата или в друг до него (принципно са на половин цена) примерно EkpresPark - Istanbul Sabiha Gökçen - Open Air

- Има и някаква винетка, която трябва да се вземе, но там въобще все още не съм в час 🙂

Като цяло не очаквах да има толкова разправии за това да пътуваш със собствена кола.

Мисля че не става, ако пълномощното е на английски и вие, а не тя, декларирате колата на границата мисля че няма да има проблем.

- Тази декларация задължителна ли е за попълване и ако да, на летището ли се остава?

Задължителна е, оставя се на летището като преди това си я снимаш след като я подпечата митничар. Минавали са и без нея, но ако не мине номера  глобата почва от 300 долара.

Където искаш там я оставяш, в декларацията аз лично винаги пиша паркинг на летището без значение къде съм оставил колата.

- Има и някаква винетка, която трябва да се вземе, но там въобще все още не съм в час 🙂

да, за магистралите и мостовете, на границата се купува от едни павилиони с жълто лого Рtt, нямам идея за цените на магистралите в момента ама щом ще е до Сабиха Гьокчен и обратно сложи 1000 лири

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 21 часа, feel_the_rush каза:

@EmoKrastev, благодаря за инфото. Аз все повече се разубеждавам да ползват паркинга на летището в полза на прилежащите паркинги. Този на ISPARK е закрит, тарифата е 200 лири на ден. 

А къде е този ISPARK? Другия Airpark го знам, но не знаех че имат шатъл до летището. Преди имаше един ван такси на този паркинг който караше до летището и обратно срещу някаква фиксирана сума. 

Публикувано:
преди 8 часа, EmoKrastev каза:

А къде е този ISPARK? Другия Airpark го знам, но не знаех че имат шатъл до летището. Преди имаше един ван такси на този паркинг който караше до летището и обратно срещу някаква фиксирана сума. 

Ето го - https://maps.app.goo.gl/VBqAC1WRKSzPJ6KX7

Има метро станция в близост, това също е вариянт. Или просто едно такси.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 17 минути , feel_the_rush каза:

Ето го - https://maps.app.goo.gl/VBqAC1WRKSzPJ6KX7

Има метро станция в близост, това също е вариянт. Или просто едно такси.

Такси от там до летището е около 30 лв в посока.....та не знам дали има смисъл. Метро или автобус ако се ползва ще е по-изгодно

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.