Прескочи до съдържание

eSIM пакети и планове или как да имаме интернет навсякъде по света.

Препоръчани мнения

Публикувано:

Колко ГБ харчиш не зависи от това дали си в Япония или Германия, а какво правиш с телефона, най-вече колко видео стримваш.

В тази връзка вместо да питаш може да си направиш експеримент и да засечеш ти в България колко харчиш, като ползваш някакво количество видеоразговори и Гугъл мапс + колкото видео стрийминг мислиш, че ще ти трябва....

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 10 часа, Duke каза:

Може ли малко разяснения на тема eSIM пакети, като за лаици?

Разглеждам следните два eSIM пакета от Airalo:

1. Data - Standard - 30 Days - 10 GB - 24.50 €

2. Data/Calls/Texts - 30 Days - 10 GB 100 mins 100 SMS - 24.50 €

Прави ми впечатление, че цената е идентична за двата пакета. Това означава ли, че реално към втория пакет получавам безплатно минути за разговор и текстови съобщения? Също така, правилно ли се ориентирам, че eSIM съдържа свой собствен телефонен номер. Тоест, ако избера пакет с телефония, реално разговорите ще бъдат извършвани от телефонния номер на eSIM, а не от личния ми телефонен номер, нали така? При това положение, кога и как разбирам кой е телефонния номер на eSIM? Въпросните 100 минути телефонни разговори за цял свят ли се отнасят или само за страната в която е активиран eSIM? Реално през eSIM мога ли да се обадя в България? 

Това е нещо ново, поне досега не съм го забелязал. Дай отзиви някакви после 😀

Иначе по принцип, eSIM си е като съвсем обикновен сим от мобилен оператор (на дъщеря ми взех еСИМ от местен оператор, че по-лесно), така че спокойно може да има глас и СМС, тоест да имаш телефонен номер. Как точно са го направили (през роуминг ли работи, как си виждаш номера) не знам. Малко се съмнявам ако водиш международни разговори да получиш всички тия 100 минути, но иначе бих го пробвал без да се замислям. Логично е да ти дава друг телефонен номер от еСИМа и от настройките на телефона да а определяш кой за какво да се ползва.

• Харесвам 2
Публикувано:

Global Yo продължават с подаръците.

Промо до утре - 10 ГБ за 10 долара, важи за планове за петдесетина държави, при някои по-екзотични намалението е повече от петдесет процента.

Най-хубавото е, че може да се комбинира с кода GOAT, който сваля вече намалената стойност още наполовина, т.е. за по-скъпите дестинации ефективно се плащат около 20 процента от оригиналната цена.

Разбира се, сумата от 5 USD може да се заплати с yoyo$.

П.П. Най-добра отстъпка се постига за Гренада - от 33 на 5 долара 😀

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 17 минути , slujitel каза:

Моля за помощ, аз не разбирам колко трябва да платя,  къде е написана сумата,  явно не е 00.00?

Screenshot_20260225_093241_Chrome.jpg

0 e. На мен така ми излизаше с кодовете за Free Trial и нищо не съм плащал.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , Oshko каза:

0 e. На мен така ми излизаше с кодовете за Free Trial и нищо не съм плащал.

Ами не, при опит да платя с револют ми изписа 14$.

Публикувано:

Хайде магеланци и аз да попитам няколко неща. С нов телефон съм Honor magic pro 7, в настройките има възможност за поставяне на Е сим, но в сайта на airalo не е посочен, че е съвместим, макар и други сайтове да се посочва съвместимост. Моля да ми кажете от какво зависи това? Имате ли информация дали закупените от Виваком телефони са заключени от оператора? Ще пътувам до Малайзия и Сингапур през август и търся информация за най-надежните оператори на есим за региона (нека някой който е ползвал есим за региона да препоръча!). Бих предпочел от тук в България да си закупя също така есим с възможност и за разговори. Моля за препоръки!

Публикувано:
преди 13 минути , mitrov каза:

Хайде магеланци и аз да попитам няколко неща. С нов телефон съм Honor magic pro 7, в настройките има възможност за поставяне на Е сим, но в сайта на airalo не е посочен, че е съвместим, макар и други сайтове да се посочва съвместимост. Моля да ми кажете от какво зависи това? Имате ли информация дали закупените от Виваком телефони са заключени от оператора? Ще пътувам до Малайзия и Сингапур през август и търся информация за най-надежните оператори на есим за региона (нека някой който е ползвал есим за региона да препоръча!). Бих предпочел от тук в България да си закупя също така есим с възможност и за разговори. Моля за препоръки!

За Малайзия и Сингапур има есим на топ цена в trip.com - 4-5 евро за две седмици. А иначе телефонът ти си поддържа есим и на сайта на Airalo си пише, че поддържа: image.png.4612c001ff0922e88a2cea0216690219.png

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , ivailo_radev каза:

За Малайзия и Сингапур има есим на топ цена в trip.com - 4-5 евро за две седмици. А иначе телефонът ти си поддържа есим и на сайта на Airalo си пише, че поддържа: image.png.4612c001ff0922e88a2cea0216690219.png

Благодаря!

Публикувано:

Опитвам да купя карта от Глобал йо но на финалната страница след като съм избрал покритие Азия ми дава coverage 0 countries . Това нормално ли е?

Публикувано:

@Doctor Who на мен 3 GB ми стигнаха за една седмица в Япония с постоянно ползване на мапс и интернет и спокойно ползване на вайбър за ежедневни разговори/съобщения, вкл. един 20 мин. видео разговор.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 47 минути , swimmer каза:

Опитвам да купя карта от Глобал йо но на финалната страница след като съм избрал покритие Азия ми дава coverage 0 countries . Това нормално ли е?

При мен също така даваше, миналата седмица с кода, с който излизаха безплатни, но след това в профила си се виждат всички страни за които важи.

Не съм инсталирала карта още, нека каже и някой който вече я е ползвал, но мисля, че няма да имате проблем.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, swimmer каза:

Е то май само на телефона си стоял😀-шегувам се.На мен 2-3гб за 15 дни ми стигат.

Хаха, не съм стоял само в телефона 😄

Ама картите вървят постоянно, метрото и влаковете ги следях през приложенията, плюс малко YouTube (там си заминават гигабайтите бързо) и така се натрупват нещата.

А и какво да правя във влака от Аомори до Токио – няколко часа път 😄 Даже в тунелите имах супер интернет, та нямаше как да не го ползвам. 😃

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, Седем Два каза:

Промо до утре - 10 ГБ за 10 долара, важи за планове за петдесетина държави, при някои по-екзотични намалението е повече от петдесет процента.

Най-хубавото е, че може да се комбинира с кода GOAT, който сваля вече намалената стойност още наполовина, т.е. за по-скъпите дестинации ефективно се плащат около 20 процента от оригиналната цена.

Разбира се, сумата от 5 USD може да се заплати с yoyo$.

П.П. Най-добра отстъпка се постига за Гренада - от 33 на 5 долара 😀

Гренада я зарежи, но така вървежното напоследък Мароко също е на топ цена по същата схема (10 GB за $10 + код GOAT) - така 10 марокански GB валидни 30 дни излизат в момента едва $5. Или безплатно, ако имате 500 yoyo$.

Понапазарувах малко аз 🙂

@slujitel би трябвало да е нула според показания скриншот. Може би неволно променяш нещо на някоя стъпка?

@swimmer нормално е, ок е после.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

Гренада я зарежи, но така вървежното напоследък Мароко също е на топ цена по същата схема (10 GB за $10 + код GOAT) - така 10 марокански GB валидни 30 дни излизат в момента едва $5. Или безплатно, ако имате 500 yoyo$.

Понапазарувах малко аз 🙂

@slujitel би трябвало да е нула, според показания скриншот. Може би неволнл променяш нещо на някоя стъпка?

@swimmer нормално е.

Ами то следващата стъпка е да вкарам данните от картата. Кода пише, че ми намаля 13.99, вижда се на сктийншота. Ако това е 50%, остават точно още толкова. Много странно. 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, slujitel каза:

Моля за помощ, аз не разбирам колко трябва да платя,  къде е написана сумата,  явно не е 00.00?

Мавриций не е от държавите, които са изброени в тази промоция за 10GB.

Реално ти пробваш да купиш карта без промоция, тя е на цена от 27,99  долара, с кода намаляваш 50% и затова ти остава за доплащане около 14 долара.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 минути , Георги Матеев каза:

Понапазарувах малко аз 🙂

@slujitel би трябвало да е нула според показания скриншот. Може би неволно променяш нещо на някоя стъпка?

За Мароко специално, повечето доставчици на eSim не ползват ли мрежата на Orange, които нямат или е лош обхвата извън големите градове?
Четох, че за най-добър обхват или въобще да си свързан извън Маракеш и големите градове, трябва да си с Maroc Telecom, които се предлагат само на място с физическа карта или от https://bytesim.com/products/esim-morocco?sku=18069212883153804773330715 като eSim.

Публикувано:
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Понапазарувах малко аз 🙂

Мога ли да купя от сега за август месец за Сингапур и Малайзия?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, mitrov каза:

Можеш , могат да стоят 1 година от датата на покупката. Аз купих няколко карти още преди нова година , за да ги ползвам през юни 2026.

Публикувано:
9 hours ago, mitrov said:

Да, можеш да активираш до 1 година след покупката.

П.П. Сега видях, че Dora Popova вече е отговорила.

Публикувано:
"📲 Без допълнителни такси за роуминг в страните от Западните Балкани? Скоро!
Европейската комисия предложи започване на преговори за интегриране на Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Северна Македония и Сърбия към зоната на ЕС „Роуминг като у дома“, която към момента обхваща 32 държави.
Подписването на споразумения с шестте балкански страни ще даде на европейските граждани свободата да се обаждат, да изпращат съобщения и да ползват мобилен интернет без допълнителни разходи, докато пътуват в региона.:
  • Харесвам 9
Публикувано:
преди 2 минути , Пътувко каза:
"📲 Без допълнителни такси за роуминг в страните от Западните Балкани? Скоро!
Европейската комисия предложи започване на преговори за интегриране на Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Северна Македония и Сърбия към зоната на ЕС „Роуминг като у дома“, която към момента обхваща 32 държави.
Подписването на споразумения с шестте балкански страни ще даде на европейските граждани свободата да се обаждат, да изпращат съобщения и да ползват мобилен интернет без допълнителни разходи, докато пътуват в региона.:

Ами време беше и за тази промяна. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Как да разбера дали правилно съм инсталирал esim на Airalo преди да пристигна на мястото. На breeze н ми вадеше буквата R като от роуминг горе на екрана но тука само статус бара.

Публикувано:

За GlobalYo на някой налагало ли му се е да прави допълнителни настройки свързани с Access Point Names или автоматично си тръгва? 

Защото онзи ден в Турция не сработи, но може да е и от факта, че не е била валидна еСим картата, понеже взех няколко от един ip адрес.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.