Прескочи до съдържание

Зимни олимпийски игри Пекин 2022


jungfraujoch

Препоръчани мнения

От днес светът е по-различен!

Макар човечеството да е все още под въздействието на ковид 19,спортът ще ни обедини.

Спортисти,треньори,фенове,зрители пред телевизионния екран,всички сме участници в едно изключително мероприятие-зимните олимпийски игри в Пекин.

В тази тема можем да споделяме емоциите и всичко,което ни интересува от събитието на годината.

Да пожелаем успех на всички участници и нека сме солидарни и светът да бъде едно по добро място за всички нас!

Лично аз съм фен като на ските и хокея и ще следя удоволствие всичко.

Вдъхновена съм от прекрасната атмосфера по откриването,което в момента гледам по Евроспорт.

И нека България има поне един медал!

980x551_1643978748.jpg

  • Харесвам 11
Връзка към мнение

Аз по традиция ще следя хокейния турнир и ще стискам палци за чехите. Останалите спортове не ме вълнуват, но ще хвърлям по едно око на ски алпийски дисциплини, биатлон и бобслей...

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
В момента, jungfraujoch каза:

И аз ще стискам палци за тях.

Не знам при теб как е, но аз съм фен на чехите от ранна детска възраст. Причината е в покойния ми дядо, който ми предаде тази любов в началото на 80-те години на миналия век. След като отраснах малко, дядо ми призна, че всъщност винаги е викал за чехите, защото единствено те са се опълчвали на руснаците по времето на соца. Първите ми детски спомени са от великия отбор с братя Щастни от края на 70-те. Така че при мен симпатиите винаги са били към чехите, следват словаци, после канадци и американци, а накрая абсолютно всички, които играят срещу руснаците... 😛 

  • Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към мнение

Много е хубаво,когато от ранна детска възраст имаме интерес към спорта.

Родителите ми са скиори,татко беше в националния отбор по ски.Караше до 75 години.В момента е пред екрана и се вълнува много.

Аз карам ски от четири годишна.Първо,защото нямаше как всички около мен да практикуват този спорт,а аз не.😀После пък ми стана много интересно и наистина се справях много добре по пистите.

Освен това присъствах неизменно на почти всички зимни мероприятия в България.Живеем близо до стадион Славия и гледах тренировките на хокеистите,както и няколко мача.Много ми харесва динамичната игра и екзалтираната публика.Симпатиите към чехите идват от една значка с хокеист,която получих като подарък от приятел в тинейджърските години.И като че ли от прочетеното за бурната 1968 година,през която съм родена.После посетих Прага и нещата се наместиха.

Следва отбора на Канада.В Монреал имам много близки приятели и някой ден със сигурност ще се сбъдне и тази мечта.

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Супер сладък беше кадъра на спящият Путин на трибуните, докато отбора на Украйна дефилираше , 👏 на режисьора на предаването.

  • Харесвам 2
  • Смея се 4
Връзка към мнение

Аз обичам да гледам всички зимни спортове с изключение на кърлинга и фигурното пързаляне, а хокеят и ски скоковете са ми най-любими. Тази година, обаче съм много зает и май ще мога да хвърлям само по едно око. Традиционно и аз от хлапе съм винаги за Канада по хокей и други спортове, а след Канада, Чехия, Финландия и който играе срещу руснаците. Ще се радвам ако и български олимпийци пак ни зарадват всички с медал! Много положителни олимпийски емоции на всички!  

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Следя биатлона от доста години. Имам своите фаворити индивидуално и отбори. Но преди няколко сезона прочетох едно мнение на един коментатор, че " химията в биатлона е повече от снега на пистата". По-късно се поразрових и попрочетох за т.н. биатлонист(к)и - астматици. И разбрах, че нещата не са точно такива, каквито изглеждат. Но макар и леко предубеден, продължавам да търя и виждам красотата, и динамиката в този спорт. 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

 Никой не кара само на вода и храна , ако зависеше от “химията” ,  хамериканците щяха да мачкат и в биатлона . 
За протокола , голям фен съм на Норвегия , особено на братята Бьо и чаровната Екхоф. В микса мятам и Доро Вирер ( харесвам стила и) 🙃

  • Харесвам 4
  • Замислям се 1
Връзка към мнение
преди 14 часа, дядо Пепи каза:

По-късно се поразрових и попрочетох за т.н. биатлонист(к)и - астматици.

Норвежците ли бяха всичките астматици, че съм забравила вече?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Чудесен спринт на последните постове на Норвегия и Франция оставиха щафетата на ROC само с бронзовите медали в смесения старт на биатлона...

  • Харесвам 4
  • Браво 2
Връзка към мнение

Поздравления  за "астматиците" на Норвегия. Похвално е, че се състезават като равни с другите отбори. Само лекинко да обърна внимание на аудиторията на форума: На последния старт за СК в Антхолц Антерселва ( Италия ) братята Бьо ги нямаше. Така решил щабът на отбора им. За да имат време да 'заредят батериите " за предстоящите стартове. Всеки може да тълкува това мнение, така, както намери за добре. Само бих помолил да бъдем малко по-благосклонни и добронамерени към нашите представители. С тези кинти за подготовка и това ниво на химията, и нейното приложение във "високото спортно майсторство" толкоз. Да са ни живи и здрави!   

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

@Фил, уважавам хората, които знаят какво искат! Много се радвам и за Екхоф. Добре се ориентира момичето.

А, колкото до съвременния спорт, колкото и да тренира човек, че и талант да има, явно преобладаващото мнение е, че без зоб не може. И естествено за най-богатите страни и спортисти работят най-добрите (ал)химици.

Женският хокеен турнир започна отлично! Канадките отнесоха финландките с 11:1, чехкините започват с победа над шведките с 3:1, а японките са разбили датчанките с 6:2. В този последния мач нямам фаворитки. За съжаление само видях повторенията на головете в тези срещи, но в момента гледам САЩ-Русия и американките водят с 2:0 след втората третина! Искам поне 3:0 за САЩ, но 5:0 би било идеалният вариант.

  • Харесвам 7
Връзка към мнение
преди 14 минути , Фил каза:

Вече е факт!:smile3: :wink:

Накефих се много! Сега остава да си пусна CV за шаман на племето. 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да стискаме палци на нашите спортисти.Истински героизъм е,че при тези условия са това,което.Майката на Владо Илиев ме беше комшийка и познавам Владо лично.Страшно добро и скромно момче е. С дъщеря ми се познават и тя редовно ходеше при тях след нова година в Оберхоф за първото за годината състезание.Знае при какви услаовия спяха и се състезаваха.Желая му успех,заслужава го!

И още нещо.Никога не изневери на първия си клуб в Троян,макар и да имаше “покани” от по-заможния местен клуб по биатлон.

  • Харесвам 6
  • Браво 2
Връзка към мнение

Да се гледа хокея на олимпиадата е занимание с много ниско КПД 😉  Цял турнир мачове и само един златен медал! Затова го избягвам. Стискам палци на чехите, следя резултатите и ... гледам другите спортове. А че имало и женски хокей, се правя, че не съм чул. 

 

Както личи от постовете нагоре, биатлонът не е останал незабелязан. Само тоя финал на смесената щафета струва колкото двата хокейни турнира заедно! Лидерството се сменяше като асансьор нагоре надолу през цялото състезание, а последната обиколка бъдещите медалисти се откъснаха и я завършиха едва ли не на фото финиш. Аз виках за оня с рядкото кръщелно име, започващо с Q (според коментатора на Eurosport). Жокер: не е китаец. Впрочем къде се загубиха по трасето китайците, не стана ясно. За наш'те за съжаление стана ясно, че ги "затворили". Не пуснаха мъжете, защото жените не прескочили летвата (максимално време) от 19-тата си позиция.

 

В една паралелна вселена се проведе и щафета по шорттрек. Оскарът отива у изобретателя на дисциплината! 

Някакво брауново движение от много повече кънкьори на площадката, отколкото тя може да поеме. От време на време се пипат по гъза, което изглежда е приятелски жест за предаване на щафетата. Няма дискриминация кой джендър кой друг опипва. Не мога да си представя, че има съдия, който може без VAR да отчете кой къде минава и с колко обиколки мами! И с VAR не би могло. Коментаторките по телевизията са две и се блъскат една друга в ефир, подобно на състезателите. Които после си свалят каските и тъмните очила и се оказва, че не само американците, а даже и унгарците са китайци. Единият, ми се счу, че се казва Шандор Шаолин.

 

Във финалната серия оскарът повишава стойността си! Оказва се, че дистанциите при щафетата не са равни. Първите били по 2.5 обиколки на площадката, а последните по 2.0. Освен това, ако паднеш в първата четвърт на първата обиколка, не се брояло, а се рестартирало за всички. VAR излиза да пуши!

 

Същевременно Петела (кой? кой?) коментира ... какво?

Шейничките, разбира се!

От него заучаваме българския улей-жаргон. Първите пет метра след старта се наричат забутване. Имаме представител от Крумовград, който дава вид, че би се чувствал у дома си и на улея, и в студиото на Ути Бъчваров. Първия манш завършва 29-ти. Изглежда щастлив, че е стигнал. И аз бих!

 

 

  • Харесвам 1
  • Браво 2
  • Смея се 15
Връзка към мнение

Лично аз не очаквам нищо от нашите зимни олимпийци. Не сме, и никога не сме били някакъв фактор в зимните спортове. Ще се радвам на всяко едно по-предно класиране, дано има и медал(и)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 33 минути , домосед каза:

Да се гледа хокея на олимпиадата е занимание с много ниско КПД 😉  Цял турнир мачове и само един златен медал! Затова го избягвам. Стискам палци на чехите, следя резултатите и ... гледам другите спортове. А че имало и женски хокей, се правя, че не съм чул. 

 

Както личи от постовете нагоре, биатлонът не е останал незабелязан. Само тоя финал на смесената щафета струва колкото двата хокейни турнира заедно! Лидерството се сменяше като асансьор нагоре надолу през цялото състезание, а последната обиколка бъдещите медалисти се откъснаха и я завършиха едва ли не на фото финиш. Аз виках за оня с рядкото кръщелно име, започващо с Q (според коментатора на Eurosport). Жокер: не е китаец. Впрочем къде се загубиха по трасето китайците, не стана ясно. За наш'те за съжаление стана ясно, че ги "затворили". Не пуснаха мъжете, защото жените не прескочили летвата (максимално време) от 19-тата си позиция.

 

В една паралелна вселена се проведе и щафета по шорттрек. Оскарът отива у изобретателя на дисциплината! 

Някакво брауново движение от много повече кънкьори на площадката, отколкото тя може да поеме. От време на време се пипат по гъза, което изглежда е приятелски жест за предаване на щафетата. Няма дискриминация кой джендър кой друг опипва. Не мога да си представя, че има съдия, който може без VAR да отчете кой къде минава и с колко обиколки мами! И с VAR не би могло. Коментаторките по телевизията са две и се блъскат една друга в ефир, подобно на състезателите. Които после си свалят каските и тъмните очила и се оказва, че не само американците, а даже и унгарците са китайци. Единият, ми се счу, че се казва Шандор Шаолин.

 

Във финалната серия оскарът повишава стойността си! Оказва се, че дистанциите при щафетата не са равни. Първите били по 2.5 обиколки на площадката, а последните по 2.0. Освен това, ако паднеш в първата четвърт на първата обиколка, не се брояло, а се рестартирало за всички. VAR излиза да пуши!

 

Същевременно Петела (кой? кой?) коментира ... какво?

Шейничките, разбира се!

От него заучаваме българския улей-жаргон. Първите пет метра след старта се наричат забутване. Имаме представител от Крумовград, който дава вид, че би се чувствал у дома си и на улея, и в студиото на Ути Бъчваров. Първия манш завършва 29-ти. Изглежда щастлив, че е стигнал. И аз бих!

 

 

Готов си за коментатор! Ето такива коментари трябват, за да слушам българските коментатори! Обикновено изключвам звука(особено на футболни мачове)... 

  • Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към мнение
преди 46 минути , домосед каза:

А че имало и женски хокей, се правя, че не съм чул.

Ако искаш си запуши ушите, обаче да ти обадя, ме вече има и женски ски скокове от шанца! :grin:  Еманципация, няма лошо, ама такива крехки девойки, та се притесних ако духне по-силно вятъра, да не ги отвее на съседния хълм. То не че мъжете в тая дисциплина са много едри, де... :wink: 
В тази връзка се замислих за хокея - ако японците, например, командироват някой сумист за вратар на хокейния си отбор - просто да застане там без да прави нищо -  дали не биха си решили кардинално въпроса с опазването на вратата? :rolleyes:

 

преди 57 минути , домосед каза:

Някакво брауново движение от много повече кънкьори на площадката, отколкото тя може да поеме. От време на време се пипат по гъза, което изглежда е приятелски жест за предаване на щафетата. Няма дискриминация кой джендър кой друг опипва. Не мога да си представя, че има съдия, който може без VAR да отчете кой къде минава и с колко обиколки мами! И с VAR не би могло.

 А, ти погледай  "Медисън"-а на колоездене в зала и тогава съдийската работа на шортрек-щафетата може да ти се стори  доста елементрна. :grin:

  • Смея се 4
Връзка към мнение
преди 35 минути , Фил каза:

има и женски ски скокове от шанца

Честно казано и аз днес видях това и много се учудих.Хокеят и ски скоковете според мен са мъжки спортове.Както фигурното пързаляне е красиво само,когато на леда танцуват жени.

Така наречените джендъри са ми много неприятни,но по тяхно желание са такива.

Да не спамя темата,но се ужасих от гаврата с творбите на Владимир Димитров-Майстора.

Спортът е за всички,това,че на мен не ми харесва жени в хокей и ски скокове,не променя нещата.

Баба ми навремето е карала ски с пола.

Беше много модерна и като стил и като манталитет,но така е било тогава.

 

  • Харесвам 2
  • Браво 2
Връзка към мнение
Преди 1 час, jungfraujoch каза:

Честно казано и аз днес видях това и много се учудих.Хокеят и ски скоковете според мен са мъжки спортове.Както фигурното пързаляне е красиво само,когато на леда танцуват жени.

Така наречените джендъри са ми много неприятни,но по тяхно желание са такива.

Да не спамя темата,но се ужасих от гаврата с творбите на Владимир Димитров-Майстора.

Спортът е за всички,това,че на мен не ми харесва жени в хокей и ски скокове,не променя нещата.

Баба ми навремето е карала ски с пола.

Беше много модерна и като стил и като манталитет,но така е било тогава.

 

Същата работа е и мъже да играят художествена гимнастика или синхронно плуване - гавра със съответния спорт!

И за Майстора съм съгласен - тези, които са си го позволили, са поне за затвор... 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 8 часа, дядо Пепи каза:

Само лекинко да обърна внимание на аудиторията на форума: На последния старт за СК в Антхолц Антерселва ( Италия ) братята Бьо ги нямаше. Така решил щабът на отбора им. За да имат време да 'заредят батериите " за предстоящите стартове. Всеки може да тълкува това мнение, така, както намери за добре.

Хем следиш биатлона от дълго време , хем насочваш четящите в погрешна посока. Не е зареждане батерия , а високопланински лагер за 20-25 дни , където условията да са максимално близки до високото надморско равнище на трасето в Бейжинг. Да, Антхолц е с подобни условия , но състезателен цикъл  и трениворъчен цикъл не винаги се допълват,

Навремето , всички сочеха с пръст , че Оле Айнар седи с часове в кислородна камера, завистници винаги ще се намерят на по-успешните и на по-иновативните. 
 

преди 6 часа, Фил каза:

Тя поне знае какво иска:grin:


Не може да и се сърдим, Тирил най-добре знае тялото й от какво точно има нужда 🙃, дано да отпразнува днешният трилър с разтърсващ сеанс!

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.