Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

преди 4 минути , Elena каза:

Някой знае ли в колко часа е последния Alibus от летище Неапол до града? Не можах да се ориентирам в сайта.

Alibus from Capodichino Airport to Central Station and Port

Departures / Departures
06:00 - 06:20 - 06:40
07:00 - 07:15 - 07:35 - 07:55 - 08:55
08:15 - 08:35 - 08 : 50
09:00 - 09:15 - 09:30 - 09:45
10:00 - 10:05 - 10:15 - 10:30 - 10:45
11:00 - 11:15 - 11:30 - 11: 35 - 11:45 - 11:55
12:05 - 12:15 - 12:25 - 12:35 - 12:50 - 12:55
13:05 - 13:15 - 13:25 - 13:35 - 13: 45 - 13:55
14:10 - 14:15 - 14:25 - 14:35 - 14:50
15:00 - 15:15 - 15:30 - 15:40 - 15:45 - 15:50
16:00 - 16:10 - 16:20 - 16:30 - 16:40 - 16:55
17:00 - 17:05 - 17:20 - 17:30 - 17:40 - 17:55
18:10 - 18:30 - 18:35 - 18:40 - 18:55
19:10 - 19:25 - 19:45 - 19:50
20:00 - 20:10 - 20:20 - 20:30 - 20:50
21:00 - 21:15 - 21:40 - 21:55
22:15 - 22:40
23:00 - 23:20

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

И какво сега, с този коронавирус майските и априлските празници ще ги гледаме през крив макарон, но не италиански 😞 Мислите ли, че има шанс това да се реши в следващите 2 месеца ? 

Screen_Shot_2019-09-05_at_4.08.58_PM.jpg

Връзка към коментар
преди 6 минути , bad kid каза:

Едва ли някой може да прогнозира, но така като гледам Великден ще е под карантина..

Според мен не само в Италия ще е така. Дано до лятото се оправят нещата.

• Замислям се 1
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Здравейте,

Дали може да ми препоръчате boat trip от Салерно до Капри като в него да е включено и спиране по Амалфийското крайбрежие, тъй като тези, които намирам са все разделени на две?

Връзка към коментар

Супер опция си е. Преди няколко години си направихме обширна обиколка в района по женски с 3 приятелки, движението си е съвсем нормално. Ако си вземете и малко по- компактна кола ще е супер. Тогава бяхме с Бъджет, но не знам сега нещата как са...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ако маршрута ще  е само Бари-Алберобело- Бари, има си влак ( автобус в неделя и празници) и кола не е необходима. Вече , ако искате да обикаляте по другите градчета, с кола е най-удачно, иначе губите много време в чакане на влака.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , Eva eva каза:

Здравейте, чудя се дали rent a car е добра опция от Бари до Алберобело? Как е движението в тази част на Италия и бихте ли препоръчали фирма за наем на автомобили?

преди 10 минути , bobole4e каза:

Ако маршрута ще  е само Бари-Алберобело- Бари, има си влак ( автобус в неделя и празници) и кола не е необходима. Вече , ако искате да обикаляте по другите градчета, с кола е най-удачно, иначе губите много време в чакане на влака.

Мисля, че колата под наем е по-добрата опция, защото ще ви даде свободата да обиколите региона. Доколкото разбрах сте няколко дами. Това значи, че разделена цената на автомобила + бензина ще е изгодно и удобно за всички ви. Освен това е региона можете да видите много интересни неща, не само къщурките в Алберобело. Проучете например също и Кастел дел Монте, Виесте, а Матера направо си е задължителна. Мисля, че някъде между Молфета и Барлета пък имаше някакъв аутлет (не съм сигурен дали там беше), където пък можете и шопинг да направите. Нали сте принцески 🙂 На времето от този аутлет купихме дизайнерска кожена дамска чанта за 25 евро 😉 Само споменавам.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Благодаря на всички за отговорите! Проблемът ни е за неделя, тъй като има някакви автобуси Бари-Алберобело, но не са много на често. Иска ми се и Полиняно а маре да включим този ден, а с транспорт май ще е трудно. Ще трябва да се върнем до Бари и от там да хванем влак. Понеделник ще сме в Матера, неделя изобщо няма транспорт до там, и вторник се прибираме. Полиняното може да го оставим и за вторник, все пак полетът ни е в 16:00 ч., има време.

Връзка към коментар
преди 4 минути , Eva eva каза:

Проблемът ни е за неделя, тъй като има някакви автобуси Бари-Алберобело

Това с автобусите е проблем, ние бяхме само с градски транспорт , та разучих и пробвах какво ли не. Специално за Алберобело има един сутрин и един следобед и изпуснат ли се, не знам каква е алтернативата. За Матера са една идея по на често-автобусите. Билети трябва да си вземете предварително( ако въобще стигнете до този вариант) иначе въобще не ви качват в единствения автобус, шофьора не продава. Билети се купуват и онлайн, така че не е проблем това, ако предварително го знаеш 🙂 . Ние направихме Бари-Алберобело- Мартина Франка( със спане в Алберобело, обаче, аз много исках да спя в трули). На другия ден от Алберобело се върнахме в Бари и оттам Полиняно и Остуни в един ден с връщане вечерта в Бари. Един ден за Матера, от Бари пак с връщане вечерта. Всичко това с влак и автобус.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Обиколка от няколко градчета е най-добре с кола, още повече че сте група, не сам човек. Ако си седиш на едно-две места, може и да има място за обсъждане дали да е общ. транспорт или кола

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 48 минути , bad kid каза:

Мисля , че има влакове Бари Матера у в неделя, ама сайта им е малко счупен в момента...

Няма,  в неделя няма никакви влакове,  само автобуси. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Влаковете от Бари до Матера са малко апокрифни, в смисъл почти никъде не можеш да намериш информация за тях, но това не значи, че ги няма 🙂Нямам идея защо е така.

Гарата,  от която тръгват е отделна от ЦГ на Бари.Като излезете от централният вход на ЦГ Бари тръгнете на ляво, пресечете по диагонал площада, където спират всички автобуси и в края на карето със сгради има вход, с вид, че води към административна сграда. Най-добре питайте някой 🙂

Не е най- удобният транспорт, пътува близо 2 часа в посока.Не случайно, по форумите има препоръки да се вземе автобус, директно от летище Бари.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
37 minutes ago, Мари Николова said:

Влаковете от Бари до Матера са малко апокрифни, в смисъл почти никъде не можеш да намериш информация за тях, но това не значи, че ги няма 🙂Нямам идея защо е така.

Гарата,  от която тръгват е отделна от ЦГ на Бари.Като излезете от централният вход на ЦГ Бари тръгнете на ляво, пресечете по диагонал площада, където спират всички автобуси и в края на карето със сгради има вход, с вид, че води към административна сграда. Най-добре питайте някой 🙂

Не е най- удобният транспорт, пътува близо 2 часа в посока.Не случайно, по форумите има препоръки да се вземе автобус, директно от летище Бари.

Благодаря много! Намерих я тази странна гаричка 🙂 Тя ни е вариантът, защото намерих и автобуси, но са с доста странно разписание - има един автобус сутринта в 7 ч., следващият е чак в 17:20 ч.  

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Eva eva каза:

Намерих я тази странна гаричка

Гарата за Матера е по -разпознаваема, оттам тръгват влаковете за летището и има огромни реклами на самолетчета. Гарата за Алберобело е в противоположната посока, последен коловоз, билети се продават горе, на коловоза( перон или както се казва, откъдето тръгва влака).

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 56 минути , Eva eva каза:

@bobole4e, благодаря много за указанията. И аз стигнах до подобни изводи....

@bad kid ей тук гледам - https://ferrovieappulolucane.it/. За неделя нищо не излиза, за другите дни - има.

Както е казал slujitel, има автобуси

Последно като бях имаше само автобуси, защото ремонтираха гарата ....

Ето

Screenshot_20200620-174226.png

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Половин ден е ок за Помпей, ако влизате насила може и един час, ако сте запалени по историята може и цял... Това е цял град все пак.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.