Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

преди 19 часа, clevermary каза:

Не мога да не се похваля, че след месец ще съм с приятелка във Венеция - 3 нощувки( в Местре) , 1 в Тревизо и 1 в Падуа. Не знам как ще издържа да мине времето.

Темата за лични похвали е тук.

Иначе - от сърце се радвам за теб и за споделената емоция . Страхотно е очакването за желано пътуване!

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 минути , bobbyfm каза:

Привет. Може ли някой, пътувал скоро да сподели в градския транспорт в Италия задължително ли трябва да си с FFP2 маска или може и с обикновени?

Не че съм ползвал градски транспорт , но дори на летището никой не изисква маска. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , bobbyfm каза:

Благодаря за отговора! Ще си вземем за всеки случай от стандартните маски и да се надяваме, че няма да имаме проблеми в Неапол 🙂

Ние си взехме една опаковка маски преди да заминем , така и не я отворихме , ще си я пазим за маймунската шарка!

• Смея се 4
Връзка към коментар

И във влаковете в Сицилия искат маски.  Контрольора се скара на едни хора още при влизането им във влака, всички вътре бяха с маска и гледаха лошо, докато не си сложихме нашите и отделно течение съобщение, че искат точно ffp2 маската, че ще има глоба за нарушителя и отделно ще бъде свален на първата възможна гара. 😀

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Благoдаря на всички за отговорите! Изникна ми друг въпрос - сега се чекирах през апликацията на райънеър и ми излиза червена удивителна на бординг пас-а, че не съм качил документация, свързана с Covid-19 и изисква да кача някакви документи. Нали в момента за Италия не се изискват тестове или сертификати? Или има нещо друго, което трябва да кача?

Връзка към коментар
преди 2 минути , bobbyfm каза:

Благoдаря на всички за отговорите! Изникна ми друг въпрос - сега се чекирах през апликацията на райънеър и ми излиза червена удивителна на бординг пас-а, че не съм качил документация, свързана с Covid-19 и изисква да кача някакви документи. Нали в момента за Италия не се изискват тестове или сертификати? Или има нещо друго, което трябва да кача?

Здравейте, предполагам не са си актуализирали системите. Ние пътувахме миналата седмица (с Wizz) и също имаше бланоково съобщение за сертификати и тестове . При чекиране никой не ни ги поиска (погледна). Относно маските - в Сицилия в обществен транспорт, включително shuttle bus, са задължителни (все още).   

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, bobbyfm каза:

В понеделник летях към Италия точно с Ryanair, не съм прикачвала сертификати или тестове и нямаше проблем.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Не успявам да намеря директен транспорт от Тревизо летище до Падуа. Излиза ми само до града и после от гарата до Падуа. Та имам 2 въпроса.

1. Ако може някой да помогне с директния транспорт.

2. С автобус ли се придвижвам от летището до града? Искам да видя часовете . Кацаме в 11.55.

Връзка към коментар

Аз пак с въпрос. Някой ходил ли е до Падуа и купувал ли е Падуа кард? Не мога да намеря читав сайт и да купя картата онлайн и едновременно да резервирам ден и час в Капела Скровени.

Връзка към коментар

Снощи се върнах от Бергамо. Нито на влизане в Италия, нито на прибиране, някой ни търси каквито и да е ковид-сертификати. Не се притеснявайте изобщо. Маски не се носят никъде, нито в летищата , нито в магазините. Туристите не носят и във влаковете, но някои по-кислеи италианци се мръщят и правят забележка. Това е, инъче времето е 33 С. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 18 часа, clevermary каза:

Аз пак с въпрос. Някой ходил ли е до Падуа и купувал ли е Падуа кард? Не мога да намеря читав сайт и да купя картата онлайн и едновременно да резервирам ден и час в Капела Скровени.

Аз съм днес в Падуа. Не знам за картата,може би се продава и в музеите. За Капела Скровени си купих комбиниран билет на място. Изобщо не се чака,малко туристи има.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 16.06.2022 г. в 16:42, blueriver каза:

Аз съм днес в Падуа. Не знам за картата,може би се продава и в музеите. За Капела Скровени си купих комбиниран билет на място. Изобщо не се чака,малко туристи има.

Благодаря. Тази карта, за която питах, вече я няма. Звънях по тел. Има друга, по-скъпа. А комбинираният билет е за капелата и градските музеи ли? И от капелата ли го купи?

Връзка към коментар
преди 1 час, clevermary каза:

Благодаря. Тази карта, за която питах, вече я няма. Звънях по тел. Има друга, по-скъпа. А комбинираният билет е за капелата и градските музеи ли? И от капелата ли го купи?

От комплекса Еремитани,включва музеите там и параклиса. Аз исках да видя само фреските на Джото,но влязох и в пинакотеката. В параклиса се влиза на малки групи,първо има  филм с английски субтитри,после затварят групата за 15тина мин. в параклиса с фреските. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , Mistela каза:

Имаме няколко часа в Бари между два полета.

Има ли на летището гардероб да си оставим куфарите, за да се разходим в Бари?

Не знам да има на летището гардероб. На центаралната ЖП гара в Бари има.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.