Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

преди 24 минути , Tmoaka каза:

Здравейте, за ранния полет от Бари /7 и 50/ ще ми трябва превоз за 5 човека

Някой пътувал ли е с такси , точни ли са и колко е цената приблизително?

+390805343333 Такси Бари

Предния ден се обадих и бяха точни на следващата сутрин в 5.30ч. Говорят английски. Излезе около 50€. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 50 минути , Tmoaka каза:

Здравейте, за ранния полет от Бари /7 и 50/ ще ми трябва превоз за 5 човека

Някой пътувал ли е с такси , точни ли са и колко е цената приблизително?

А да попитам, защо пък точно с такси, при положение, че има евтин  шатъл от жп гарата? 4 евро Ако не се лъжа.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Благодаря за отговорите! 
Не допусках , че има ранен шатъл

Аз обичам Италия , но на транспорта им нямам доверие Почти всеки пътувал с обществен транспорт е имал някакво закъснение и изнервящи ситуации

Връзка към коментар
Преди 1 час, master_of_germs каза:

7:50 ч. е достатъчно късно, за да си стигнете преспокойно дори и с градския автобус номер 16 от гарата.

Точно в Бари няма да останете без опции за транспорт.

Теоретично е точно така, обаче аз нямам никакво доверие на обществения транспорт в Южна Италия и в Сицилия. Лош опит, да кажем. 🙂 Дори не говоря за частен случай. 

Връзка към коментар

Да, италианците умеят да закъсняват, но тук става въпрос за три опции, все пак. А и това са първи курсове и за трите превозни средства, няма от къде да натрупат закъснение. За мен влака е най-скъпа, но най-сигурна опция - за 15 Мин си на летището, няма как да попадне в задръстване. В 16ката се возят доста емигранти от Африка, защото автобуса минава през общежития, емигрантски центрове или нещо такова. Безобидни са, но понякога са шумни и обичат да слушат високо някаква безумна тяхна си музика. Не е фатално, но рано сутрин някои хора са по-чувствителни. 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 минути , iMari каза:

Да, италианците умеят да закъсняват, но тук става въпрос за три опции, все пак. А и това са първи курсове и за трите превозни средства, няма от къде да натрупат закъснение.

И това е така, но повярвайте ми, че има как изобщо да не дойде, дори да обявят, че идва. Имаме много случки там, но сега вече са от онези "класически истории", които често разказваме пред приятели и пада голям смях. Обичаме юга и Сицилия, но ако трябва да хващаме първия обществен превоз за летище, то ще поръчаме такси. В други случаи вземаме предния влак/автобус, за всеки случай, да има буфер, че да не вземе да се случи пак случка. 🙂

• Харесвам 4
Връзка към коментар

И аз си имам ,, класически случки ,, 

Пред погледа на трийсетина чакащи на обявения коловоз , влакът идва и заминава от съвсем друг коловоз

Или класиката - открита е бомба от Втората световна война и стоим на място три часа …

Дребните закъснения не ги броя

Но сигурно такъв ми е Италианския късмет Благодаря за номера на таксито!

• Смея се 4
Връзка към коментар

Най-любима случка ми е от гарата в Катания. На таблото на коловоза пише, че идва влака за Сиракуза. Така е от поне 1 час. По високоговорителя обявяват, че идва влака за Сиракуза и го виждаме, обаче идва от посоката към която ние би трябвало да се движим. Около 40 човека се качваме, но се гледаме един друг с въпрос в очите. Настанихме се и дойде един господин в костюм и заяви " No Siracusa, next train! " Всички слязохме за секунди. И още много има, но този ми е фаворит.

• Смея се 5
Връзка към коментар
преди 3 часа, maia_sg каза:

Най-любима случка ми е от гарата в Катания. На таблото на коловоза пише, че идва влака за Сиракуза. Така е от поне 1 час. По високоговорителя обявяват, че идва влака за Сиракуза и го виждаме, обаче идва от посоката към която ние би трябвало да се движим. Около 40 човека се качваме, но се гледаме един друг с въпрос в очите. Настанихме се и дойде един господин в костюм и заяви " No Siracusa, next train! " Всички слязохме за секунди. И още много има, но този ми е фаворит.

И аз имам подобна случка, но на Милано Чентрале 😉. И с тръгващ влак обявен на един, но пристигнал и заминаващ от друг коловоз имам. Добре, че беше съседен и го видяхме в последния момент и с тичане през подлеза и бързо излизане успяхме да го хванем в последния момент  🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте! Ще бъда в Тренто за ден, някой знае ли какъв транспорт има до северните градчета на езерото Гарда (Limone sul Gardа, Malcesine или Riva del Garda) и къде може да се намери повече информация в интернет? Засега намирам само това:

Screenshot_20220703-214118.png.68e2fc761af1b25e7027b2ed3bd692c4.png

Благодаря предварително! 

Връзка към коментар

https://www.comunitadelgarda.it/Linee-autobus/1158-1.html

Това би трябвало да е достатъчно изчерпателно. За съжаление езерото се дели между 3 провинции (даже 3 региона), а трите градчета са всяко в различна. 
По принцип има и фериботи по езерото, та може да е удобно да се смесват транспортите. Отделно, че ще е по-красиво.

https://www.navigazionelaghi.it/risultati?lake=Garda

Билет за селски автобус в Италия като цяло се купува предварително, от автогари, табакерии, будки и всякаква случайна паплач. Може конкретната фирма да има и сайт или приложение за купуване онлайн.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, търся бюджетно, но проверено място във Венеция. Едната щерка и гаджето й ще ходят през октомври.Млади и зелени са (18 г.) , първо самостоятелно пътуване в чужбина. Не са претенциозни, защото са с ограничен бюджет. (иска ми се в самата Венеция, заради романтиката, а и поводът ще е годишнина 🥰) .

Връзка към коментар
Преди 1 час, bibi каза:

Здравейте, търся бюджетно, но проверено място във Венеция. Едната щерка и гаджето й ще ходят през октомври.Млади и зелени са (18 г.) , първо самостоятелно пътуване в чужбина. Не са претенциозни, защото са с ограничен бюджет. (иска ми се в самата Венеция, заради романтиката, а и поводът ще е годишнина 🥰) .

https://www.booking.com/hotel/it/rio-tera-suite.en-gb.html?label=gen173bo-1DCAEoggI46AdIM1gDaBeIAQKYAQm4AQnIARHYAQPoAQH4AQOIAgGYAgKoAgO4AsG1zJYGwAIB0gIkNDAyMzUxYjAtMmQ3My00YjAzLWI0MzMtNjA5ZTZhOTQ0NTIz2AIE4AIB&sid=20c8a7be5bd844cf71b544c585c78598&from_list=1

Препоръчвам този апартамент. За двама души е чудесен, ние останахме много доволни преди 2-3 месеца, оставил съм ревю. Дано да е свободен за търсените дати. Ако пък не е, гледайте в този район да е настаняването - мега удобно и близко до всичко.

Връзка към коментар
преди 9 часа, bibi каза:

И аз съм харесала един в Канареджо. Вашият е много хубав, но не им е в бюджета ( искат да,си плащаг всичко те). Мерси! 🍷

Да дам моите 5 стотинки за каузата. Рядко предлаганите от друг предложения са най-евтини и в периода, в който аз искам да резервирам. 

Венеция е изключително посещавано място и всеки апартамент/ стаичка ще има пресни, реални отзиви в букинг.

Октомври не им трябва нито климатик, нито нищо особено, тя романтиката е навън. Да селектират по цена, да изберат място с отзиви над 8, да видят в коментарите дали е чисто и има топла вода и да резервират 🙂

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар

Lindt, благодаря ! И аз прилагам тези критерии, защото помагам в търсенето. (разбирай буквам през мои, акаунти, където имам отстъпка)

Букнах едно, което изглежда прекрасно и ...съмнително. (ново е, няма отзиви, няма точен адрес, молдовски телефон 😐). Търсим друго.

Връзка към коментар
Боян Димитров
В момента, Lindt каза:

Има шатъл между летищата. 

Необходимо ли е да се купят билети предварително и откъде? На връщане ще направим спирка в Милано. Пак ли шатъл да ползваме? За 4 човека става въпрос

Връзка към коментар
преди 6 минути , Боян Димитров каза:

Необходимо ли е да се купят билети предварително и откъде? На връщане ще направим спирка в Милано. Пак ли шатъл да ползваме? За 4 човека става въпрос

Честно да ти кажа, не помня подробности, ползвали сме го веднъж преди няколко години, а сега през телефона не ми се търси по-точна информация. Но тъй като попита за най-удобен вариант, а не е скъпо решението, към 10 евро беше, ти давам идея.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.