Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 17 минути , neuromancer каза:

Револют или Wise не може ли? Щом имаш account number...

Знам ли, не ми изглежда като нормален номер, ами е като нещо вътрешно на италианските пощи:

Post Offices
Payment can be made at all post offices by transferring the amount due to account no. 001055906752 in the name of SALERNO-POMPEI-NAPOLI SPA, indicating the vehicle's license plate number and the non-payment number.

Иначе има и IBAN, но там пак е греда, защото не мога да пратя с всички такси към мен, задължително е да са споделени, някаква директива и не знам колко трябва да изпратя, за да се получат тези 0.10Е

Публикувано:

Ами ако има iban трябва да може с Револют или wise без такси, или поне да си платиш таксите ти, става автоматично. Иначе другото като го гледам не мога да определя как става, сигурно на място в пощата.

• 5 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

Някакви идеи за отсядане и съвети за Пескиера дел Гарда? Около 6-ти септември планувам да заведа малкия на Гарда и леголенд паркове. Благодаря!

Публикувано:

Планирам 5 дни в Рим средата на ноември и имам няколко въпроса .

За първи път ще бъдем там , намерени са билети и са набелязани места за посещение. Основения въпрос е - хора с увреждания имат ли право на безплатни билети и срещу Телк преведен на Англиийки или как ? Трябва ли ми печат за легализаран превод ? Има ли шанс такъв билет да бъде " закупен " онлайн ? Двама сме , като само единия е с Телк - идеята е да резервираме всичко , за да не чакаме по опашки , като за човека с Телк , да не трябва да се редим на такива.Т.е. един Roma pass  , и нещо такова , но за хора с увреждания . Не знам дали стана ясно . 

И да питам от къде да търся изгодни места за нощувки ?

Мерси 🙂

Публикувано:
преди 4 минути , ValentinaTsekova каза:

Планирам 5 дни в Рим средата на ноември и имам няколко въпроса .

За първи път ще бъдем там , намерени са билети и са набелязани места за посещение. Основения въпрос е - хора с увреждания имат ли право на безплатни билети и срещу Телк преведен на Англиийки или как ? Трябва ли ми печат за легализаран превод ? Има ли шанс такъв билет да бъде " закупен " онлайн ? Двама сме , като само единия е с Телк - идеята е да резервираме всичко , за да не чакаме по опашки , като за човека с Телк , да не трябва да се редим на такива.Т.е. един Roma pass  , и нещо такова , но за хора с увреждания . Не знам дали стана ясно . 

И да питам от къде да търся изгодни места за нощувки ?

Мерси 🙂

За ТЕЛК са писали в темата за Рим:

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Моля за идеи/ съвет. Купих билети до Бари - 30.10 - 2.11. Първата вечер ще се спи в Бари, щото кацаме в 17.50. Иска ми се втората вечер да е в Матера и третата - не знам къде. Видях Бари - Матера , че е с влак. А от Матера с какво и докъде - Мартина Франка, Алберобело, ... - за нощувка и разглеждане.

Публикувано:
преди 35 минути , clevermary каза:

Моля за идеи/ съвет. Купих билети до Бари - 30.10 - 2.11. Първата вечер ще се спи в Бари, щото кацаме в 17.50. Иска ми се втората вечер да е в Матера и третата - не знам къде. Видях Бари - Матера , че е с влак. А от Матера с какво и докъде - Мартина Франка, Алберобело, ... - за нощувка и разглеждане.

Hаемате си кола ,както правят всички,избирате от навигацията целта и тръгвате-какво имате толкова да умувате за три дена ,та само Бари ще отнеме два дена,стига да не са ограничени интересите ви да минете по главната улица и  си направите едно селфи.

Алберобелло е като някои части на езерото Гарда - базар за масовия туризъм без грам автентичност.

Алтамура е малка община в провинция Бари, известна в целия свят благодарение на уникалния хляб Altamura DOP, който още през 37 г. пр.н.е. C. e взел титлата "най-добрият хляб в света" от латинския поет Хораций; лещата IGP и изключителния принос към историята на човека с откриването на единствените останки от цели човешки скелети от палеолита принадлежащ към „Homo neanderthalensis“ -тоест концентрат на история,археология,кулинария и уникално качество - какво повече търсите?

Публикувано:
преди 32 минути , clevermary каза:

Има си достатъчно подробна тема за Пулия, където ще намерите отговори на всички логистични въпроси и може би вдъхновение кой точно град да изберете за нощувка №3.
Защото един ще ви прати в Алберобело, друг – в Полиняно, а трети – в Остуни според неговия си вкус. :wink:

• Харесвам 1
Публикувано:
На 12.09.2024 г. в 22:20, jul каза:

Работи ли dropticket за Сицилия?

Проигравам билети примерно за Алибус, обаче само по 1. Не виждам опция за повече, както е за други места?

Купуваш един по един, колкото ти трябват и после пак ги валидираш един по един, като се качиш в автобуса. В едната посока шофьора искаше да ги валидираме пред него, но мисля, че е изключение. Това от летището на Катания. За автобуса от летище Палермо мисля, че не можеше да се купува от dropticket.

А аз да питам за приложение за градски транспорт в Неапол, най -добре за Кампания. Бях мернала преди време такова, но сега не мога да се ориентирам от многото, които излизат.

Не ми трябва за купуване на билети, а за планиране на маршрут в реално време. По принцип moovit или Google maps ми вършат работа, но често не се отбелязват ремонти и промяна на маршрути. А чета, че има такива.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , iMari каза:

Купуваш един по един, колкото ти трябват и после пак ги валидираш един по един, като се качиш в автобуса. В едната посока шофьора искаше да ги валидираме пред него, но мисля, че е изключение. Това от летището на Катания. За автобуса от летище Палермо мисля, че не можеше да се купува от dropticket.

А аз да питам за приложение за градски транспорт в Неапол, най -добре за Кампания. Бях мернала преди време такова, но сега не мога да се ориентирам от многото, които излизат.

Не ми трябва за купуване на билети, а за планиране на маршрут в реално време. По принцип moovit или Google maps ми вършат работа, но често не се отбелязват ремонти и промяна на маршрути. А чета, че има такива.

Unico Campania не ти ли върши работа? Да, по-скоро е за продажба на билети, но има и plan your trip. Е, не е като мапс🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
На 12.09.2024 г. в 22:20, jul каза:

Работи ли dropticket за Сицилия?

Проигравам билети примерно за Алибус, обаче само по 1. Не виждам опция за повече, както е за други места?

Аз мислех да го пробвам, ама когато в Катания, вместо редовен автобус на автогарата дойде селския, на който ни прехвърлиха и ни закара до един паркинг накрая на града, където ни чакаше редовен до Сиракуза, реших да не рискувам с такива дигитални нововъведения.

• Смея се 1
Публикувано:

То метрото в Неапол е пълна трагедия, след чакане 30 минути, в следващите 2 влака не можахме да се качим и това между коледа и нова година и накрая се принудихме да ходим пеша въпреки че детето бе с вискока температура.

Публикувано:

Ще ходим с приятели в Рим, гледам, че билетите за Колизеума с екстрите - подземни нива, арена и т.н., не са налични или са ограничени бройки с гид. Налични са само стандартните билети за период от месец напред. Освен това, виждам, че часът за Колизеума се задава предварително, а последователността на посещение на форумите или Палатин не са от значение. По-рано влизахме от Палатин, за да избегнем опашката, но явно сега влизането е променено. Така ли е или има нещо, което пропускам?

Публикувано:

Здравейте, обмислям за Коледа да отидем семейно до Бари. Полетът е на 25.12. и сега съм в чуденка ще има ли работещи заведения и магазини на 25. и 26.12. Все пак е Коледа и може да не работи нищо, пък да я изкараме в хотелската стая, не ми се ще. Някой бил ли е по това време там и хареса ли ви?

Публикувано:

Въпрос относно dropticket app. Купих си билет за Alibus до летището в Неапол. Дойдоха две потвърждения на мейла ми, като нито едно не съдържаше QR код. В приложението също не се появи билета, както обикновено се случва. Шофьора на автобуса не прие потвържденията от пощата, каза, че му трябва QR коди и се наложи да си купя билет от него. Отдавна не бях ползвала приложението, да не би да има някаква промяна или просто е станал бъг? Писах на съпорта на dropticket, получих неадекватен отговор да съм им пратила кодовете на билетите, които имам в аппа, за да ме идентифицират. Ами те са 20+, пратих им последния от преди година. Така и не отговориха. 

Питам не за друго,ами да знам дали въобще да използвам за в бъдеще аппа, който всъщност беше много удобен и не съм имала проблеми с него до сега. А и за едната бройка щях да изпусна автобуса, докато се разправям за билета, все попадам в някакви ситуации с транспорта от/до това летище. 🙂

• Шок 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 23.09.2024 г. в 13:03, iMari каза:

Отдавна не бях ползвала приложението, да не би да има някаква промяна или просто е станал бъг?

Явно има промяна, защото след 2 седмици се сетиха да ми отговорят:

Dear customer, 

the check carried out shows that the ticket has not been imported into the app, to view it you need to perform a manual import as follows:

1) open the DropTicket application
2) select the “Tickets” section from the bottom bar
3) tap the "+" or “Load” button at the top right
4) enter the ticket code received via e-mail - PRW9QKP62 in capital letters - then click on the "Upload" button

We remind you that immediately after purchase an email will be sent with the ticket code and the procedure for importing it into the app.

Best regards,

Нямам идея дали за всички билети се отнася или само за конкретния Алибъс в Неапол, но ако тази "процедура" по импортиране в аппа на билетите се отнася за всеки билет, то приложението става изключително тромаво и безполезно, поне за мен. Сега видях, че в потвърждението на билета са ми пратили нещо като гореописаните инструкции, само че на италиански. Да имате предвид, ако все пак продължите да го използвате.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , iMari каза:

Явно има промяна, защото след 2 седмици се сетиха да ми отговорят:

Dear customer, 

the check carried out shows that the ticket has not been imported into the app, to view it you need to perform a manual import as follows:

1) open the DropTicket application
2) select the “Tickets” section from the bottom bar
3) tap the "+" or “Load” button at the top right
4) enter the ticket code received via e-mail - PRW9QKP62 in capital letters - then click on the "Upload" button

We remind you that immediately after purchase an email will be sent with the ticket code and the procedure for importing it into the app.

Best regards,

Нямам идея дали за всички билети се отнася или само за конкретния Алибъс в Неапол, но ако тази "процедура" по импортиране в аппа на билетите се отнася за всеки билет, то приложението става изключително тромаво и безполезно, поне за мен. Сега видях, че в потвърждението на билета са ми пратили нещо като гореописаните инструкции, само че на италиански. Да имате предвид, ако все пак продължите да го използвате.

А то има ли разлика в цената на билета на Алибуса с това приложение и при плащане директно с карта в автобуса на валидатора?

Публикувано:

Алибъсите са с по-скъпи от стандартен билет и мисля, че не можеш да платиш с карта на валидатор. Можеш да си купиш от шофьора, пак на същата цена. Не е до цена.  Конкретно за неаполския Али става голяма лудница и в двете посоки и е удобство да имаш предварително купен билет, само го показваш на шофьора и отиваш да си намериш място.

• Харесвам 1
Публикувано:

Да напомня - ако някой иска да пропусне Алибуса за пет евро и отива в района около Museo или Dante, може да повърви малко от летището и да хване авт. 182. Ние така направихме миналата година двукратно. При пристигане беше точен и бърз, на връщане в събота вечер - не, но имаше трафик около Данте.

https://www.google.com/maps/dir/Maddalena+-+Aeropoto+Civile,+80144+Napoli+NA,+Италия/Dante/@40.8597583,14.2457326,14.5z/am=t/data=!4m19!4m18!1m5!1m1!1s0x133b07fea5372c49:0x5ddaa9a26a4eec7c!2m2!1d14.28099!2d40.8731!1m5!1m1!1s0x133b085ca2d6b16f:0x2f7d5d8088ac3b5!2m2!1d14.2499356!2d40.8488054!2m3!6e0!7e2!8j1730979000!3e3!5i3?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkyOS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

На цената на градски автобус, билет от приложение. Разлика в качеството на услугата не беше забелязана.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , Argentique каза:

Да напомня - ако някой иска да пропусне Алибуса за пет евро и отива в района около Museo или Dante, може да повърви малко от летището и да хване авт. 182. Ние така направихме миналата година двукратно. При пристигане беше точен и бърз, на връщане в събота вечер - не, но имаше трафик около Данте.

https://www.google.com/maps/dir/Maddalena+-+Aeropoto+Civile,+80144+Napoli+NA,+Италия/Dante/@40.8597583,14.2457326,14.5z/am=t/data=!4m19!4m18!1m5!1m1!1s0x133b07fea5372c49:0x5ddaa9a26a4eec7c!2m2!1d14.28099!2d40.8731!1m5!1m1!1s0x133b085ca2d6b16f:0x2f7d5d8088ac3b5!2m2!1d14.2499356!2d40.8488054!2m3!6e0!7e2!8j1730979000!3e3!5i3?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkyOS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

На цената на градски автобус, билет от приложение. Разлика в качеството на услугата не беше забелязана.

Не е за тази тема да го описвам в детайли, но при лошо време и/или засилен трафик тази опция се оказа крайно непрепоръчителна. Исках да хвана 182 от летището, не заради икономии, а защото ми даваше двойно по-малко време за достигане до мястото за настаняване. А и при предишно пътуване от Неапол с Алибъс бяхме попаднали в такова задръстване, че едва не си изпуснахме полета. Да, де, ама поне Алибъс върви дори в задръствания, докато 182 го чакахме в дъжда с турист и италианец повече от час и половина и така и не се появи. Брутален трафик, брутален! Добре, че беше туриста да ми каже, че ако вървя пеша ще стигна по-бързо. 😄  И тримата тръгнахме така в един момент. Обаче италианец как псува техния си градски транспорт! Това го умеят по-добре от балканците. 🤣

Не се оплаквам(много), как иначе щях да разбера, че най-красивата гледка към Неаполския залив е от пътя от/към летището. 😉

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 16 минути , Argentique каза:

Така е, но да се има предвид, че автобусите идват на пълно тото или късмет. От 4 пъти, два нямаше и след 30 мин чакане се отказвах. Иначе според moovit трябваше да дойдат..

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Alexander каза:

Така е, но да се има предвид, че автобусите идват на пълно тото или късмет. От 4 пъти, два нямаше и след 30 мин чакане се отказвах. Иначе според moovit трябваше да дойдат..

Не само за 182, moovit даваше подобни маршрути с още няколко автобуса с букви и цифри, никой от тях не се появи в този час и половина. Въобще там като завали, трафика става страшен. Само метрото е спасение, но то не ходи до летището.

Другото ми откритие свързано с това премеждие е една чудна сладкарничка, в близост до летището. Огромната козуначена топка, наблъскана със сметана обвинявам за напълно грешното си решение, в случая да чакам 182, а не да се метна на Алито. 😆

• Харесвам 1
  • Смея се 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.