Травеолани Публикувано: 18 декември, 2022 Сподели Публикувано: 18 декември, 2022 Преди 1 час, ДиянаВ каза: Като видях недокоснатия бял сняг, това ми хрумна😄. Послушай мъжа си. Няма по-готина умора от снежната игра, дори и с едно просто целене с топки😄. Това го практикувахме с дъщерята, пешком за училище, но от 3 години насам стабилно натрупал сняг нямаме. Накъде отива зимата тук … Сега, като учи Немили-недраги, си мечтае за зима в Браила, а аз за някоя истински зимна ваканция в Канада 😄 Така е, съгласна съм! Децата следобед ще излизат да играят в снега, който още натрупва междудругото. Ти май беше в Русе, ако не бъркам? Аз съм от Габрово принципно и винаги сме имали много сняг през зимата, такава игра падаше, със шейни сме се спускали, бой със снежни топки. Но си спомням и много провалени планове заради тежки снеговалежи. Та се радвам, че сега сме на място, където рядко вали сняг. За хубава снежна ваканция в Канада (пожелавам ти я) - източната част - Торонто, Монреал. Имаме приятели в Калгари, те твърдят, че в града е студено много, но принципно няма толкова много сняг. Но пък около тях има много зимни курорти, с писти и сняг колкото искаш. 4 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 19 декември, 2022 Сподели Публикувано: 19 декември, 2022 И последно, обещавам, ама не се сдържах. Видях тези елхички от многолистно тесто и ги смотах набързо: 18 12 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 19 декември, 2022 Сподели Публикувано: 19 декември, 2022 преди 6 часа, Тони каза: И последно, обещавам, ама не се сдържах. Видях тези елхички от многолистно тесто и ги смотах набързо: .. Я, такива @Граф Вронски може да направи и да намаже с паста от фурми. Твоите с какво са? 7 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 19 декември, 2022 Сподели Публикувано: 19 декември, 2022 С шоколад, има и с фъстъчено масло. Ама няма да ги ядем ние. 3 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 19 декември, 2022 Сподели Публикувано: 19 декември, 2022 преди 19 часа, Тони каза: И последно, обещавам, ама не се сдържах. Видях тези елхички от многолистно тесто и ги смотах набързо: Много са хубави! Как точно ги правиш? С готово тесто ще стане ли? Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 19 декември, 2022 Сподели Публикувано: 19 декември, 2022 преди 11 минути , Дани Магелани каза: С готово тесто ще стане ли? Дани, докато Тони ти отговори, ето едно бързо клипче за тези елхички. С готово многолистно тесто са: Вътре спокойно може да намажеш с течен шоколад или мармалад. Или със солена плънка: 10 3 4 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 19 декември, 2022 Сподели Публикувано: 19 декември, 2022 Да сте живи и здрави с тези елхички ! Ето каква закачка ще занеса на Коледната трапеза в свекито, и ще пратя на щерката за даскало тази седмица, точно купих многолистно тесто. Пу пу. 7 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 19 декември, 2022 Сподели Публикувано: 19 декември, 2022 Битката между светлината и тъмнината винаги е епична! 13 Връзка към коментар
lio Публикувано: 19 декември, 2022 Сподели Публикувано: 19 декември, 2022 Като гледам какви неща публикувате тук, не само, че ме прихваща още повече коледно настроение, ами направо и лигите ми текат 😄 Страхотни сте! 1 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 19 декември, 2022 Автор Сподели Публикувано: 19 декември, 2022 преди 9 часа, Тони каза: С шоколад, има и с фъстъчено масло. Ама няма да ги ядем ние. Как така няма да ги ядете вие? Какви хора сте? От желязо ли? 🤤🤤 6 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 19 декември, 2022 Сподели Публикувано: 19 декември, 2022 Дааа, точно такива са, аз ги мернах във фейса. Иначе няма ги ядем, щото са прекалено фъстъчено-шоколадово-тестени, ама са много бързи и лесни, изглеждат добре и стават за разнасяне по гости.😄😄😄 1 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 19 декември, 2022 Автор Сподели Публикувано: 19 декември, 2022 Почти забравих, а сме на път вкъщи да заличим следите на едни коледни лакомства от благодарни съседи, които получиха баклава за Деня на Благодарността. В събота се звъни на врата и ми се подава една тежка подаръчна торбичка, пълна с няколко красиви пакета - всичкото били домашно приготвени лакомства 😋 Вътре намерих 2 вида сладки (маслени и тези на снимката - прозрачни с овесени ядки), захаросани пекани (северноамер. орех) и…предствете си само колко труд е вложен - меки карамелени бонбони!!! Вечерта играхме карти до късно и сложих ядките за мезе. Кво се обяснявам, от всичко останаха единствено нещата на снимката 😂 9 5 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 19 декември, 2022 Сподели Публикувано: 19 декември, 2022 Иначе много интересни са и тези снежни човеци. Ако имате някакви домашни бонбони или топчета от тесто за сладък Салам също е вариант за основата. Украсата е много лесна и стават чудесни: 9 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 19 декември, 2022 Сподели Публикувано: 19 декември, 2022 Вече мога да споделя тук коледните занимавки, които ми доставиха голямо удоволствие, няколко вечери по малко щипка празничен дух. Накрая да си призная, като малките деца, ми беше мъчно да се разделя с тях🤭. Само това, че отиват в дома на други магеланци, ме радваше🙂 Може да има китайски материал тук-там, ама е друг обликът😍 Благодаря на @Mary и @chandni, които ме вдъхновиха тази година🤗 Всички неща са “нов живот” на запаси от 2018-2019 🙃. Който е в бранша с арт материали, може да праща нови😄 9 19 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 20 декември, 2022 Сподели Публикувано: 20 декември, 2022 Традиционната коледна картичка от слънчева Австралия след която и аз вече мога да започна с подготовката за празниците 🙂 13 3 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 20 декември, 2022 Сподели Публикувано: 20 декември, 2022 Преди 1 час, stanimir каза: Традиционната коледна картичка от слънчева Австралия след която и аз вече мога да започна с подготовката за празниците 🙂 Тоа пост ма накара и аз да си проверя пощичката, но няма да те дублирам със снимка! 🙂 3 Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 22 декември, 2022 Сподели Публикувано: 22 декември, 2022 Аз с кулинарни шедьоври не мога да се похваля, защото предпочитам да хапвам вместо да ги правя. Но пък си имам коледна магеланска сбирка вкъщи - човечета, пристигнали от всички континенти, отдадени на сладки приказки, тук-там с коледни премени, омешани по масите, пардон рафтовете и в очакване на нови да се присъединят към тях 🙂 20 2 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 22 декември, 2022 Сподели Публикувано: 22 декември, 2022 преди 3 часа, Lirea каза: Аз с кулинарни шедьоври не мога да се похваля, защото предпочитам да хапвам вместо да ги правя. Но пък си имам коледна магеланска сбирка вкъщи - човечета, пристигнали от всички континенти, отдадени на сладки приказки, тук-там с коледни премени, омешани по масите, пардон рафтовете и в очакване на нови да се присъединят към тях 🙂 /cdn-cgi/mirage/76975d513b8e05064bd09e2fa2779afdb0a07587f5de563bd715702fe5a40c87/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_12/20221220_163518.jpg.819055ec0843c53e992cc31aab3f864a.jpg /cdn-cgi/mirage/76975d513b8e05064bd09e2fa2779afdb0a07587f5de563bd715702fe5a40c87/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_12/20221208_212934.jpg.5871dcd0a838c87a34f9c0359c942f25.jpg Много модернистичен прочит , получило ти се е Африканска Коледа. Супер яко еи много настроение носи 4 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 22 декември, 2022 Сподели Публикувано: 22 декември, 2022 Аз само загатвам, че нещо се забърква тук, за сега ще отлежава, ще попива аромати. И освен градуси по Целзий ще има и алкохолни градуси А кой още е замесен в тази коледна рецепта, ще се разбере по натам Следва... 9 5 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 22 декември, 2022 Автор Сподели Публикувано: 22 декември, 2022 @Lirea и на мен много ми харесва магеланската украса! В едно от любимите ми заведения за закуска. Веригата се казва Black Bear Diner и предлага най-близкото до домашно приготвена американска кухня и автентична атмосфера. Има я в повечето западни и средни щати. Моите деца си сложиха плюшените мечета да се снимат при Дядо Коледа 😀 14 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 22 декември, 2022 Сподели Публикувано: 22 декември, 2022 Ето я и нашата елхичка 19 Връзка към коментар
Roje Публикувано: 23 декември, 2022 Сподели Публикувано: 23 декември, 2022 ..... и нашата 15 Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 23 декември, 2022 Сподели Публикувано: 23 декември, 2022 Последните сладки, които правя за тази Коледа - топчета Орео и от останалия шоколад направих други, но не си спомням името им. И а ги тук в белгийските шоколатиерни. И една елха за хора с домашни лю. Късно е за тази година, но за догодина да си знаете😀 4 8 7 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 23 декември, 2022 Сподели Публикувано: 23 декември, 2022 In extremis: в 19ч на 23ти декември имам коледна елха! 😍 И лампички! 🤣 (Е, още не сме подредили част от нещата, но елхата е тук! 🎄) И даже успях да направя 4 вида сладки през седмицата. Едните поизгоряха, на другите ще се явявам на поправителен, че е нова рецепта, но поне другите си станаха прилични 😄. 14 7 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 23 декември, 2022 Автор Сподели Публикувано: 23 декември, 2022 преди 2 часа, Роца каза: In extremis: в 19ч на 23ти декември имам коледна елха! 😍 И лампички! 🤣 (Е, още не сме подредили част от нещата, но елхата е тук! 🎄) И даже успях да направя 4 вида сладки през седмицата. Едните поизгоряха, на другите ще се явявам на поправителен, че е нова рецепта, но поне другите си станаха прилични 😄. Евала!! Толкова светло и подредено 😍 1 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега