Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Направих една глупост от бързане и недоглеждане - преведох евро от TBI към левовата  ми сметка на друга банка /трябваше да избера евровата сметка/ .

Та въпросът който живо ме интересува е - коя банка  ще извърши превалутирането?

Публикувано:
преди 5 часа, Dora Popova каза:

Направих една глупост от бързане и недоглеждане - преведох евро от TBI към левовата  ми сметка на друга банка /трябваше да избера евровата сметка/ .

За жалост (казвам го така, защото и аз съм правил същата грешка и винаги банката получател е била с кофти курса) схемата е вианги следната при преводи между сметки:

• TBI ще изпрати сумата в евро, защото сметката ти е еврова.
  • Банката получател, ще получи превода в евро и понеже сметката ти там е в лева, банката получател ще направи превалутирането по собствения си курс евро/лев за входящи преводи.

Общо взето това е механизмът при всички преводи между сметки.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 30.09.2025 г. в 18:57, Dora Popova каза:

Само да кажа , че еврата ми се върнаха по TBI сметката , въпреки , че госпожата в офиса беше готова да се закълне , че след като превода е осчетоводен ще си го получа , но след няколко дни.

Аз и казах , че най-вероятно парите са "заклещени " някъде , но хайде , реших да изчакам до утре , решена отново да ги посетя ако все още не съм получила сумата .

Може би , вече такъв кредитен превод не се разрешава или нещо се е бъгнало.

В крайна сметка съм доволна от крайния резултат🙂

Публикувано:

Няма проблем да се превежда от левова сметка към еврова и обратно, в една банка или между различни банки. След като е осчетоводен и ТБИ са го изпратили, може да се върне само ако получаващата банка го откаже или върне по някаква причина. А защо са го върнали е друг въпрос.

• Харесвам 1
Публикувано:

Преди малко същата сума "излетя сама" от сметката, и сега виждам два осчетоводени превода, което е невъзможно.

От чатът казаха да отида до офис и да попълнят заявление за възстановяване на сумата.

Така и направих.

Сега ще чакам.

• Шок 2
Публикувано:

В крайна сметка нищо не стана и преди малко си получих парите в левовата сметка в банката получател по курс 1.948.

Два пъти ходих до офиса , писах по имейл , разговарях в чата , опитах се да се свържа с тях по телефона /без успех, но имам начислени минути с 0700/ , пуснах заявление по най-бързия начин/излезнах от работа/  - и въпреки това само нищо не постигнах.

Това ще ми е за урок и вече много ще внимавам когато работя с TBI.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 54 минути , Dora Popova каза:

Това ще ми е за урок и вече много ще внимавам когато работя с TBI.

А може би е хубаво да внимавате като работите, с която и да е банка.
Все пак се е случило очакваното- получили сте парите по дървен курс на ДСК. 
Останалите премеждия са се случили благодарение на “прекрасното” обслужване на ТБИ и леката паника. 🙂

Относно 0700 - ползвайте приложението 0700, в което са дадени нормалните номера скрити зад 0700

• Харесвам 2
Публикувано:

абе това връщане и пращане пак автоматично без да си заявил е непрофесионално...

аз след такова изпълнение взех да ползвам револют и wise за международни преводи

Публикувано:

Аз винаги внимавам когато работя не само с банки , но и с пари.

В случаят се опитах да си поправя грешката и да си възстановя сумата в евровата сметка след попълване на заявлението , но явно някои от служителите действат много бавно и неорганизирано /служителката от офиса ми каза , че ще отнеме не повече от час/.

Публикувано:
Преди 1 час, Zlia каза:

е на ТБИ и леката паника. 🙂

Относно 0700 - ползвайте приложението 0700, в което са дадени нормалните номера скрити зад 0700

Ползвах го, софийски номер свързан с 0700.

Направо ме поздравиха с него😀

Публикувано:

Преводите вече са незабавни и в момента, в който се потвърди с код от смс, излиза от банката. Дори и да се звъни и пише веднага, служителите им няма какво да набравят, дори и да са бързи и компетентни..

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 36 минути , Dora Popova каза:

Ползвах го, софийски номер свързан с 0700.

Направо ме поздравиха с него😀

Няма как да ви начислят минути на обикновен софийски номер

Публикувано:
преди 26 минути , Zlia каза:

Няма как да ви начислят минути на обикновен софийски номер

Там е проблемът , че не е обикновен софийски номер , а номер който е директно свързан с телефона ,  започващ с 0700.

Затова в началото те предупреждават ,че телефон 0700 17571 се таксува допълнително и т.н ,  въпреки че набираш телефон 02 816 3900.

• Браво 1
Публикувано:
преди 25 минути , neuromancer каза:

Вероятно просто записа е същия, защото и местния номер е към същата линия

Точно това се оказа , защото сега се обадих на Йетел и това начисление не е свързано с телефонни обаждания , а с интернет , явно от последното ми пътуване.

/ще разбера когато ми излезе фактурата/.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой зареждал ли е Револют с neon credit? Интересува ме дали го смята, като плащане на POS или теглене/трансфер на кеш, както например ДСК? Ако го смята, като теглене, по спомен таксата беше 1 лв и 2% от сумата. Някой дали е пробвал? 

Публикувано:
преди 1 час, Shlosera каза:

Някой зареждал ли е Револют с neon credit? Интересува ме дали го смята, като плащане на POS или теглене/трансфер на кеш, както например ДСК? Ако го смята, като теглене, по спомен таксата беше 1 лв и 2% от сумата. Някой дали е пробвал? 

Да, постоянно го правя - няма такси! 

• Благодаря 1
Публикувано:

Опитах да заредя Револют, каза ми че нямам наличност. След това пробвах да вляза в neon credit от картата в начален екран за да проверя, но ми изписва грешка, а в самата секция кредити изобщо не се появява менюто. Писах си с агент, разбира се до него стигнах с 300 зора, като ми каза,  без да съм споменал нищо по въпроса, че не мога да захранвам други сметки с неон кредит. Аз така или иначе не се оплаквах от това, а че ми липсва менюто. Както обикновено ме прати за зелен хайвер, като ми каза да пробвам по късно, да рестартирам, да актуализирам и подобни неща, които вече бях правил, а на края за да се отърве от мен каза, че вече е отворил случай за липсващата функционалност. 

Имам подозрение, че системата следи за такива транзакции и вдига аларми, щом агента ми писа за това без да съм казвал. Дали пък това не е причината и за изчезналия neon credit? Ще пробвам някаква транзакция на pos утре...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.