Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:

Най-вероятно съобщението на ПИБ за Debit Mastercard Platinium е грешка. В приложението се появяват 6 салона. Ако се окаже, че не е грешка, махам старата карта и вадя нова, не е голяма философия 🙂 То всъщност интересно е човек не може ли да има даже 2-3 такива карти? Явно въведението е вкарано с няколко дни закъснение, а не от 1 февруари както пишат от Mastercard защото софийския ми салон за 2-ма от 2 февруари не е отчетен и приспаднат. Но пък за кредитната ми Голд Мастеркард на ПИБ още няма нищо в приложението на Lounge Key и си стои старото положение.

• Харесвам 2
Публикувано:
9 minutes ago, feel_the_rush said:

Аз друго не разбирам - Debit Mastercard Platinum на ПИБ, изадедин преди 1 февруари остават с до 6 посещения, а само новите са с 10 посещения? Защото моят лимив си стои на 6. И втори въпрос - безплатните летища, остават ли си безплатни или и те се броят към тези посещения вече?

По-скоро е грешка. 

Няма ги вече старите безплатни , броят се. 

Публикувано:
преди 21 минути , feel_the_rush каза:

Кредитната Виза Платинум на ПИБ пък има безплатен достъп до следните салони, в допълнение на Aspire в София:

∙ IGA Istanbul;
∙ Al Maha Doha;
∙ Pearl Abu Dhabi;
∙ LuxxLounge Frankfurt;
∙ Plaza Premium Lounge Dubai;

Офертата важи до 01.06.2025г. Справка :

https://www.visabg.com/bg_bg/visa-offers-and-perks/loungekey/154374

Публикувано:
преди 42 минути , makler каза:

Но май трябва да се клеймне по някакъв начин, не е автоматично. 

Пощенска нищо не знаят за тези безплатни посещения…

Публикувано:

Тоес,т трябва да се издаде картата до 1 юни или до 1 юни можеш да влизаш в тези салони безплатно?

Аз тотално се обърках, да ви кажа честно. Имам работа утре в ПИБ така или иначе, и ще разпитам какво точно е искал да каже авторът.

Публикувано:
преди 35 минути , Asya Assenova каза:

Здравейте!

Някой регистрирал ли е 2 карти в апа?  Например Gold и World?

В Lounge Key май на един профил не става да регистрираш повече от една карта. Та за двете карти от ПИБ, Голд и Платиниум Мастеркард, ползвам два различни профила.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , logist13 каза:

В Lounge Key май на един профил не става да регистрираш повече от една карта. Та за двете карти от ПИБ, Голд и Платиниум Мастеркард, ползвам два различни профила.

Аз се опитвам да си направя втора регистрация, още повече че двете карти са радлични - едната е  Gold, а другата World, но не става. Явно нещо бъркам. Златната я регистрирах без проблеми преди време, но сега за втората не става. Ти през  апликацията на телефона ли се регистрира или през сайта нао Mastercard?

Публикувано:
преди 8 минути , logist13 каза:

Двата профила на един и същи човек ли са ?

Публикувано:
В момента, Asya Assenova каза:

Аз се опитвам да си направя втора регистрация, още повече че двете карти са радлични - едната е  Gold, а другата World, но не става. Явно нещо бъркам. Златната я регистрирах без проблеми преди време, но сега за втората не става. Ти през  апликацията на телефона ли се регистрира или през сайта нао Mastercard?

Правих ги през сайта. Сега гледам, че съм ги регистрирал с еднакъв телефон, но различен email, да не е това проблема? Иначе и на кредитната Голд са се появили салоните - 4 броя, нямаше ги сутринта.

Публикувано:
24 minutes ago, logist13 said:

И при мен е така. Всяка карта е с различен профил. Всеки профил иска различен мейл. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Добре, никой не посочва мечката в стаята и ще стрелям аз. Ако имам 2 карти Mastercard world debit на мое име ( а аз имам) дали ще мога за всяка карта да си ползвам по 6 посещения, защото според мен ще мога!? 😄 

• Харесвам 4
Публикувано:

Имам 2 профила в LoungeKey вързани към един мейл. Просто са ми различни потребителските имена.

За да се ползва картата не ти трябва регистрация в LoungeKey реално, но там може да следиш броя посещения.

• Харесвам 1
Публикувано:
9 minutes ago, Jorro said:

Добре, никой не посочва мечката в стаята и ще стрелям аз. Ако имам 2 карти Mastercard world debit на мое име ( а аз имам) дали ще мога за всяка карта да си ползвам по 6 посещения, защото според мен ще мога!? 😄 

Лесно е ако са в две различни банки. За две карти в същата банка ще трябва вие да кажете дали имате успех или не 🫣 според мен MasterCard (и банките) ги вълнува да издават премиум карти. Няма значение дали един картодържател има една или повече карти.

Публикувано:

Според мен да. Аз сега успях да регистрирам и втората си карта Mastercard World Debit през сайта. Първата ми я има в апликацията на телефона, но тя е с 4 посещения, втората е с 6. Двете регистрации са с различни email-и.

Публикувано:

Ами ако нещо не се промени, не виждам проблем 1 човек да ползва и 2 (или дори повече) карти, вкл. от една банка. Досега ползвах 2 карти от ПИБ, но предполагам, че ако поискам ще ми разкрият още една разплащателна сметка и издадат и карта към нея. Всъщност по-интересна тема за проучване е дали към една разплащателна сметка могат да ти издадат две карти.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, logist13 каза:

Ами ако нещо не се промени, не виждам проблем 1 човек да ползва и 2 (или дори повече) карти, вкл. от една банка. Досега ползвах 2 карти от ПИБ, но предполагам, че ако поискам ще ми разкрият още една разплащателна сметка и издадат и карта към нея. Всъщност по-интересна тема за проучване е дали към една разплащателна сметка могат да ти издадат две карти.

Би следвало да няма проблем. Аз имам няколко карти към една и съща сметка. Друга банка ползвам, но няма значение, не вярвам ПИБ да отграничават.

преди 6 часа, jorocontrola каза:

Имам 2 профила в LoungeKey вързани към един мейл. Просто са ми различни потребителските имена.

За да се ползва картата не ти трябва регистрация в LoungeKey реално, но там може да следиш броя посещения.

Не съм сигурна, че не ми трябва. В Истанбул на новото летище само дигиталната карта показах, тази от апликацията и сканираха кода, така влязох. Пластиката дори не я погледнаха.

преди 6 часа, c700700 каза:

Лесно е ако са в две различни банки. За две карти в същата банка ще трябва вие да кажете дали имате успех или не 🫣 според мен MasterCard (и банките) ги вълнува да издават премиум карти. Няма значение дали един картодържател има една или повече карти.

Моите две карти са от една и съща банка и успях да ги регистрирам. Едната си беше регистрирана отпреди и ми стоеше в апликацията на телефона, втората успях в сайта на MC.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 26 минути , logist13 каза:

Аз имам 3 , две мои и една допълнителна на съпругата ми, ще пиша дали за всяка получавам посещения. 

• Харесвам 4
Публикувано:
18 minutes ago, Asya Assenova said:

Не съм сигурна, че не ми трябва. В Истанбул на новото летище само дигиталната карта показах, тази от апликацията и сканираха кода, така влязох. Пластиката дори не я погледнаха.

Мите две карти са от една и съща банка и успях да ги регистрирам. Едната си беше регистрирана отпреди и ми стоеше в апликацията на телефона, втората успях в сайта на MC.

В този случай предполагам най-разумното нещо би било следното... Вземане на една карта и ползване на шестте посещения. След това закриване на картата и откриване на друга карта за следващите шест посещения. Така няма да текат месечни такси за всяка карта. 

Две неща, които трябва да имаме предвид:

Включване в програмата lounge key за нови карти е до 15 дена от издаване на картата. Конкретен пример мога да дам само с карта на fibank world debit. Там успяхме да се регистрираме системата след четири дена от датата на получаване на физическата карта.

От 1 май се предполага оборот за предходен месец за ползване на ложите.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , Tesh каза:

Аз имам 3 , две мои и една допълнителна на съпругата ми, ще пиша дали за всяка получавам посещения. 

Аз за всяка получавам  - за едната 4 и за другата 6. Имах едно посещение през януари в салона на софийското летище, но то не се е отразило.

преди 9 минути , c700700 каза:

В този случай предполагам най-разумното нещо би било следното... Вземане на една карта и ползване на шестте посещения. След това закриване на картата и откриване на друга карта за следващите шест посещения. Така няма да текат месечни такси за всяка карта. 

Включване в програмата lounge key за нови карти е до 15 дена от издаване на картата. 

Оборотът е бял кахър, ако не плащаш с тази карта, ще  си прехвърлиш от нея по Revolut например и си готов.

преди 9 минути , c700700 каза:

Включване в програмата lounge key за нови карти е до 15 дена от издаване на картата. Конкретен пример мога да дам само с карта на fibank world debit. Там успяхме да се регистрираме системата след четири дена от датата на получаване на физическата карта.

От издаване или от активиране на картата,  защото има разлика?

Публикувано:
преди 53 минути , c700700 каза:

E чак със закриване и откриване на карти ще е прекалено, стига... освен това едва ли няма да ти сложат някоя такса за закриването, че да ти обезмисли упражнението.

При тези условия според мен всеки с кеф ще си плаща таксите по картата, така че се съмнявам да се стигне до закриване на карти, по-скоро към откриване на повече.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 57 минути , Asya Assenova каза:

Аз за всяка получавам  - за едната 4 и за другата 6. Имах едно посещение през януари в салона на софийското летище, но то не се е отразило.

Оборотът е бял кахър, ако не плащаш с тази карта, ще  си прехвърлиш от нея по Revolut например и си готов.

Прехвърляне на пари към други сметки и зареждане на Револют не мисля, че се отразяват като транзакции за трупане на оборот.  Броят се плащания на стоки и услуги, комунални и т.н. Ако има някой по-запознат, нека да ме поправи 🙂 

• Харесвам 2
Публикувано:
1 hour ago, Asya Assenova said:

Имате ли идея с кои карти дебитни може да се зарежда револют? Хвърлил съм оки на фибанк и на ДСК world debit... Да си набавя повече от приложимите за мен 6 посещения към момента с едната ми карта. 

В отговор на вашия въпрос, намерих конкретна дата само в информация в сайта на ЦКБ. 

Включването на Картодържател в Програмата се извършва в срок до 15 дни от активирането на картата.

В кредитния договор за моята карта от пощенска банка,пише 15 дни от датата на получаване на карта.

Edit. Общите условия са налични и онлайн. Прилагам. Точка четири

https://www.postbank.bg/-/media/Postbank/Files/CREDIT-CARDS/GTC-LoungeKey-2.pdf

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, makler каза:

И за да станат нещата още по-неясни, по-долу на тази страница пише следното:

Предложението е валидно от 1 януари 2023 г. 00:00 GMT - 31 декември 2025 г. 23:59 GMT

• Смея се 4
Публикувано:

Имам питане във връзка с ОББ, при тях няма нищо, стоят си старите правила с ограничените салони в София, Истанбул, Белград и Виена. Някой дали е звънял и дали има актуална информация.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.