Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

На 9.04.2024 г. в 19:40, Eva eva каза:

Да, възможно е. Специално питах, даже звънаха и да се консултират. Ето това е посочено на сайта на ЦКБ:

• ЦКБ АД Ви осигурява общо 10 безплатни посещения ( за Вас и Ваш/и придружител/и) в рамките на една календарна година.

Това  май е единствената карта на ЦКБ, която не притежавам и причината е, че това не са 10 единични посещения, а 5 двойни! Проверено от човек, който има и ползва тази карта.

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Замислям се 4
Връзка към коментар
преди 17 минути , makler каза:

Това  май е единствената карта на ЦКБ, която не притежавам и причината е, че това не са 10 единични посещения, а 5 двойни! Проверено от човек, който има и ползва тази карта.

Значи ако човек влиза сам в салони с тази карта, посещенията са 5? Това е странно...

Edit: По-скоро аз го тълкувам така - колкото души влязат с картата, толкова посещения се отчитат. Ако е само титулярът, е 1 посещение. Ако е титулярът и 1 гост - 2 посещения. Ако е титулярът и 3 гости - 4 посещения. И така до общия лимит от 10 посещения за календарната година.

Връзка към коментар
1 hour ago, Duke said:

Явно си супер късметлия и никога не си изпускал полет поради закъснение на предишния, което ми звучи абсурдно от гледна точка на често пътуващ с прекачване...

Аз предпочитам английското правило, а именно, че не съм толкова богат, за да купувам евтино или перифразирано към темата - предпочитам да не рискувам с най-кратки прекачвания и обикновено избирам това с минимум 2 часа престой...

Не, за първия полет винаги съм там 1.5ч по-рано, тогава тръгвам от нас. 

Гледам да платя малко повече, но общото пътуване да е най-кратко, ерго късо прекачване.

Ако изпусна полет заради закъснение (не съм), ще ме качат на следващия + ядене и спане ако се наложи. 

Нискотарифни комбинации с прекачване не правя - един път купих уиз+изи, и изи отмениха полета и стана пълно лай.но.

@домосед, убеди ме за бирата. Сега още 2-3 железни причини и пускам за КК от цкб 🙂😁

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , era123 каза:

Не, за първия полет винаги съм там 1.5ч по-рано, тогава тръгвам от нас. 

Тогава седиш 1 час на гейта докато аз си пия кафето/биричката в лаунджа... 😉 

преди 2 минути , era123 каза:

Ако изпусна полет заради закъснение (не съм), ще ме качат на следващия. 

Да, де, ама пак ли на гейта ще висиш няколко часа? 😛 

преди 3 минути , era123 каза:

Нискотарифни комбинация с прекачване не правя - един път купих уиз+изи, и изи отмениха полета и стана чълно лай.но.

Аз също, дори половината форум си мисли, че работя в/за Луфти... 😄 

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
16 minutes ago, Duke said:

Тогава седиш 1 час на гейта докато аз си пия кафето/биричката в лаунджа... 😉 

Да, де, ама пак ли на гейта ще висиш няколко часа? 😛 

Аз също, дори половината форум си мисли, че работя в/за Луфти... 😄 

При 1.5ч, след паспортен и сигурност + че бординга почва 30на мин преди полета имам 20-30 мин да губя. Докато огледам летището и се изкъпя с шанел блю и то минало. 🙂

Сериозно, как намирате време не знам. Все пак ако кихнете 20-30$ за стая (вече изпуснах кои карти дават безплатно и кои безплатно срещу пари), вътре си трябва поне 1час да изпиеш алкохол на по-висока стойност. Храната е 🌲 така или иначе, от моя скромен опит със тия кафенета. 

П.с кафе и бира има и извън 🙂 цената на няколко бири е почти равна на цената на лаунджа. 🙂 Или както е казал мъдреца 'къде е Киро на кирия?'

Връзка към коментар
преди 51 минути , jorrro каза:

Значи ако човек влиза сам в салони с тази карта, посещенията са 5? Това е странно...

Edit: По-скоро аз го тълкувам така - колкото души влязат с картата, толкова посещения се отчитат. Ако е само титулярът, е 1 посещение. Ако е титулярът и 1 гост - 2 посещения. Ако е титулярът и 3 гости - 4 посещения. И така до общия лимит от 10 посещения за календарната година.

Да, и аз така мисля. Докато бях в банката точно това попитах - как се броят тези 10 посещения. Девойката започна да ми обяснява как тези посещения са 10, всяко едно за по двама човека. Казах ѝ, че изобщо не съм сигурна в това, което ми казва. Звъня да се консултира и потвърди, че посещенията са общо 10, пък както искам да си ги разпределям. Извини се, че не била права 🙂

Хм, допълвам, @makler може да се окаже прав - сега се регистрирах в LoungeKey с Visa и там пише следното:

As owner of Visa Platinum from Central Cooperative Bank plc. you are able to take advantage of 5 free of charge airport lounge visits per year for you and one guest with your LoungeKey account. Any additional visits to the participating lounges will be charged 24€ per person.

Ей, луди ни направиха 😄 

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 8 минути , Eva eva каза:

Да, и аз така мисля. Докато бях в банката точно това попитах - как се броят тези 10 посещения. Девойката започна да ми обяснява как тези посещения са 10, всяко едно за по двама човека. Казах ѝ, че изобщо не съм сигурна в това, което ми казва. Звъня да се консултира и потвърди, че посещенията са общо 10, пък както искам да си ги разпределям. Извини се, че не била права 🙂 

Това , което иска да каже @makler, e че са 5 посещения за 2ма души, но не може да се ползват 10 за 1.

Честно не зная кой е прав, но разликата е съществена.  

• Шок 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, makler каза:

Аз ползвам тази карта и това НЕ Е вярно. Имаш 10 посещения и сам решаваш дали ще влезеш сам 10 пъти или ще влезеш веднъж, два, три пъти  с 1-2-ма или повече приятелите според разрешените гости от салона. Принципа на таксуване е за всяка посещение те таксуват 30 долара/евро от картата и на 15то число на следващия месец ЦКБ ти ги кредитират. За Лаунджкий ти имаш ънлимитед достъп до салони, които ти таксуват със съответните 30 долара/евро, а вече решение на банката е да ти ги кредитира до 10бр на година, т.к това са условията на договора ти с тях. 

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Jorro каза:

Аз ползвам тази карта и това НЕ Е вярно. Имаш 10 посещения и сам решаваш дали ще влезеш сам 10 пъти или ще влезеш веднъж, два, три пъти  с 1-2-ма или повече приятелите според разрешените гости от салона. Принципа на таксуване е за всяка посещение те таксуват 30 долара/евро от картата и на 15то число на следващия месец ЦКБ ти ги кредитират. За Лаунджкий ти имаш ънлимитед достъп до салони, които ти таксуват със съответните 30 долара/евро, а вече решение на банката е да ти ги кредитира до 10бр на година, т.к това са условията на договора ти с тях. 

Това ми го казаха, двама души, които я имат и ползват активно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, makler каза:

Това ми го казаха, двама души, които я имат и ползват активно.

Ами не са запознати добре тогава с картата. Няма такова условие. Посещенията са 10 и ако искаш си ги ползваш сам, ако искаш с придружител- твоя воля.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 12 часа, Jorro каза:

Аз съм убеден, защото повече от година я ползвам по няколко пъти в Истанбул, Белград и Виена. Информацията е на сайта на Мастъркард, ЦКБ не я актуализират. Скопие първо беше включен после отпадна.

преди 10 часа, desislavna каза:

Моята ЦКБ world е регистрирана в Lounge Key и съм влизала няколко пъти с нея с придружител на истанбулското летище без такса и за двамата. Неограничен брой посещения.

В профила в Loungekey може да се закачи само една карта, а както стана ясно, мъжът ми има две, които му дават право на безплатни посещения - МС Gold на ПИБ и World Debit MC на ЦКБ. Втората обаче му дава право и на безплатен гост в София и Истанбул. Ако картата не е регистрирана в профила в  Loungekey можем ли да влезем с нея в салон или само с карта, която е регистрирана в акаунта дава право на достъп до салона? И въобще каква е идеята на Loungekey регистрацията и регистрацията на карта в него? Освен да си следиш направените посещения, някаква друга роля има ли този акаунт? 

Сега като се замисля, вероятно идеята на регистрацията на дадена карта е когато влезеш с нея в някой салон, благодарение на това, че е обвързана с акаунт Х, тези посещения да ти излязат в историята... Така ли е? И възможно ли е да се регистрират два отделни акаунта на един и същи титуляр, който има две карти, даващи право на достъп до салоните, за да си следи влизанията с двете карти? 

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Jorro каза:

Ами не са запознати добре тогава с картата. Няма такова условие. Посещенията са 10 и ако искаш си ги ползваш сам, ако искаш с придружител- твоя воля.

@Eva eva го цктира:

As owner of Visa Platinum from Central Cooperative Bank plc. you are able to take advantage of 5 free of charge airport lounge visits per year for you and one guest with your LoungeKey account. Any additional visits to the participating lounges will be charged 24€ per person.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, era123 каза:

Ми не. Точно щото около 2та часа преди полета от Кейптаун кучетата си стояха на гейта. А май имаше салон. А бирата и мезето в кръчмата бяха под 10лв. 🙂

Аргументите са ми ясни. Просто не разбирам кога го смествате това. Ако нямам прелачване имам точно 30 мин да губя. Повече от 2ч за прекачване е чиста загуба на време независимо дали си в салон или не си. За мен винаги времето за пътуване е било приоритет, по-късо, по-добре. 

В Кейптаун се замотахме много на секюрити и паспортна, после в салона нямаше места и трябваше да чакаме час за да ни извикат 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, chandni каза:

В профила в Loungekey може да се закачи само една карта, а както стана ясно, мъжът ми има две, които му дават право на безплатни посещения - МС Gold на ПИБ и World Debit MC на ЦКБ. Втората обаче му дава право и на безплатен гост в София и Истанбул. Ако картата не е регистрирана в профила в  Loungekey можем ли да влезем с нея в салон или само с карта, която е регистрирана в акаунта дава право на достъп до салона? И въобще каква е идеята на Loungekey регистрацията и регистрацията на карта в него? Освен да си следиш направените посещения, някаква друга роля има ли този акаунт? 

Сега като се замисля, вероятно идеята на регистрацията на дадена карта е когато влезеш с нея в някой салон, благодарение на това, че е обвързана с акаунт Х, тези посещения да ти излязат в историята... Така ли е? И възможно ли е да се регистрират два отделни акаунта на един и същи титуляр, който има две карти, даващи право на достъп до салоните, за да си следи влизанията с двете карти? 

Можеш, но с различни имейл адреси. Аз имам регистрирани така виза и мастъркард в отделни регистрации.

преди 3 часа, Tesh каза:

@Eva eva го цктира:

As owner of Visa Platinum from Central Cooperative Bank plc. you are able to take advantage of 5 free of charge airport lounge visits per year for you and one guest with your LoungeKey account. Any additional visits to the participating lounges will be charged 24€ per person.

Да, това го е копирала от профила в лаунджкий, но се замислете, че няма логика да е по този начин, защото ако пътуваш сам например по бизнес ще бъдеш ощетен. Самото приспадане на салоните го правят цкб така, а те се водят от общата бройка както ясно са си го написали, така че за мен дали ще ги ползваш 10 пъти сам или 5 пъти с придружител или микс е все тая, гледа се общия брой посещения за календарна година.

Между другото в момента има кампания на виза и картата ви дава неограничени посещения освен в София на вас +2-ма гости и на неограничени посещения на салоните във Виена, но само са картодържателя до 31.12.2024.  - https://www.visabg.com/promotsii/viennaairport.html  @Eva eva

PS. лайфхак. Ако имате 2 карти на ваше име, които ви дават достъп до определен салон (напр. в моя случай за София Виза с 1+2 гости и Мастър с 1+1) можете да помолите да влезете обще 5 човека -вие и 4-ма приятели като условието е картите да са от различен тип. Не можете да ползвате 2 визи например, но можете виза и мастъркард. Изпробвано в София и във Виена. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 9 часа, Jorro каза:

Можеш, но с различни имейл адреси. Аз имам регистрирани така виза и мастъркард в отделни регистрации.

преди 12 часа, Tesh каза:

Лайфхак: Ако ползвате Gmail поща, може с един и същи имейл да си направите регистрации на различните карти :dry:

Да, за loungekey те ще изглеждат различни, но на практика ще е с един и същи имейл адрес. Не знам колко хора са запознати (и тук във форума е ставало дума), но ако след Gmail потребителското си име поставите +[нещо-си], имейлите ще продължат да си пристигат до основния акаунт - този преди +.

Пример: Имейл адресът ви в Gmail е ivan.ivanov@gmail.com. Правите регистрация в сайта на Loungekey с имейл ivan.ivanov+visacc@gmail.com и втора регистрация с ivan.ivanov+mccc@gmail.com, трета с ivan.ivanov+wdmc@gmail.com... И всички имейли и потвърждения, ще идват на ivan.ivanov@gmail.com, а за сайта, в който сте се регистрирали, те ще са различни.

Използването на +[нещо-си] към основния ви Gmail акаунт е полезно и за създаването на филтри за разпределяне на входящата ви поща по различни папки например. Ако се регистрирате за някакъв бюлетин на даден сайт, само за да вземете купон за отстъпка, а после не искате да ви пълнят основния Inbox със СПАМ, можете да се регистрирате с ivan.ivanov+fashindays@gmail.com например, след което да си направите филтър всички имейли с +fashiondays да отиват директно в папка Fashiondays, прескачайки Inbox-a или дори да се изтриват автоматино. 

преди 13 часа, stanimir каза:

Ползвал съм салони в София и Истанбул с MC на ПИБ и не съм регистрирал картата никъде.Не знам за какво служи регистрацията.

Явно наистина идеята на регистрацията е да си следиш посещенията, понеже картата е свързана към конкретен акаунт и маркирайки я в салон, транзакцията автоматично се регистрира в този акаунт.

• Харесвам 25
  • Благодаря 5
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 2 минути , chandni каза:

Лайфхак: Ако ползвате Gmail поща, може с един и същи имейл да си направите регистрации на различните карти :dry:

Да, за loungekey те ще изглеждат разлини, но на практика ще е с един и същи имейл адрес. Не знам колко хора са запознати (и тук във форума е ставало дума), но ако след Gmail потребителското си име поставите +[нещо-си], имейлите ще продължат да си пристигат до основния акаунт - този преди +.

Пример: Имейл адресът ви в Gmail е ivan.ivanov@gmail.com. Правите регистрация в сайта на Loungekey с имейл ivan.ivanov+visacc@gmail.com и втора регистрация с ivan.ivanov+mccc@gmail.com, трета с ivan.ivanov+wdmc@gmail.com... И всички имейли и потвърждения, ще идват на ivan.ivanov@gmail.com, а за сайта, в който сте се регистрирали, те ще са различни.

Използването на +[нещо-си] към основния ви Gmail акаунт е полезно и за създаването на филтри за разпределяне на входящата ви поща по различни папки например. Ако се регистрирате за някакъв бюлетин на даден сайт, само за да вземете купон за отстъпка, а после не искате да ви пълнят основния Inbox със СПАМ, можете да се регистрирате с ivan.ivanov+fashindays@gmail.com например, след което да си направите филтър всички имейли с +fashiondays да отиват директно в папка Fashiondays, прескачайки Inbox-a или дори да се изтриват автоматино. 

Супер полезно мнение! Благодаря!

Връзка към коментар
преди 12 часа, chandni каза:

но ако след Gmail потребителското си име поставите +[нещо-си], имейлите ще продължат да си пристигат до основния акаунт - този преди +.

По принцип трикът е друг, макар че и този става, но не навсякъде твоят вариант сайтовете ще го приемат.

Оригиналният вариант е в Gmail адреса да се добави точка. Например ivanivanov@gmail.com е оригинала, добавя се точка някъде и става ivan.ivanov@gmail.com, ivanivano.v@gmail.com, iva.nivanov@gmail.com и т.н. Макар да изглеждат различни, всички изпратени писма до тези имейли ще пристигат до главната поща ivanivanov@gmail.com Gmail игнорира точките. Те даже са го обяснили в страницата си https://support.google.com/mail/answer/7436150?hl=bg

Още един трик, който в интернет е много трудно да откриете. Може домейна на оригиналния имейл адрес да се замести от @gmail.com на @googlemail.com Например имейлите изпратени до ivanivanov@googlemail.com ще ги получи ivanivanov@gmail.com 

Всичко това е яко, докато не се наложи да се изпрати имейл от тези фалшиви имейл адреси по някакъв повод. По-добре да се регистрират няколко имейл адреса. Поне аз така съм направил.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Специално Outlook позволява alias-и, тоест да имаш няколко имейла (съвсем различни, без точки и +добавки) които отиват на едно място. 

Може да избeрeш да изпратиш мейл от такъв alias.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

• ЦКБ АД Ви осигурява общо 10 безплатни посещения ( за Вас и Ваш/и придружител/и) в рамките на една календарна година.

• този текст е махнат от сайта на цкб. Значи ли че вече отпада за всички стари клиенти на виза платинум ?

Връзка към коментар
На 12.04.2024 г. в 21:51, Patrick K каза:

Всичко това е яко, докато не се наложи да се изпрати имейл от тези фалшиви имейл адреси

Settings -> Accounts and Import -> Save mail as -> добавяш си ги тук и след това, когато пишеш мейл, можеш да избереш от кой адрес точно да го изпратиш.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 52 минути , mobiles каза:

• този текст е махнат от сайта на цкб. Значи ли че вече отпада за всички стари клиенти на виза платинум ?

Все още го има тук: https://ccbank.bg/bg/fizicheski-lica/bankovi-karti/kreditni-karti/platinena-kreditna-karta-visa-novi#tab-programa-lounge-key-208

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, yordanov каза:

Settings -> Accounts and Import -> Save mail as -> добавяш си ги тук и след това, когато пишеш мейл, можеш да избереш от кой адрес точно да го изпратиш.

Аз говорех за трикът с Gmail.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.