Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Здравейте, преди седмица си взех дебитната карта World Debit Mastercard от ДСК. Регистрирах я в LoungeKey, но в самото приложение не ми дава, че ми е безплатен достъпа до тези определените салони, които са по самата програма от ДСК. От банката твърдят да използвам при вход в салона само картата ,а не да се легитимирам с профила ми в LoungeKey, за да е безплатен входа. Обаче няма ли да се начисли такса при положение, че съм регистриран със същата карта в LoungeKey.

Надявам се някой да има същата карта и да ми обясни как стоят точно нещата.😇

Връзка към коментар
преди 5 минути , Petar2002 каза:

Здравейте, преди седмица си взех дебитната карта World Debit Mastercard от ДСК. Регистрирах я в LoungeKey, но в самото приложение не ми дава, че ми е безплатен достъпа до тези определените салони, които са по самата програма от ДСК. От банката твърдят да използвам при вход в салона само картата ,а не да се легитимирам с профила ми в LoungeKey, за да е безплатен входа. Обаче няма ли да се начисли такса при положение, че съм регистриран със същата карта в LoungeKey.

Надявам се някой да има същата карта и да ми обясни как стоят точно нещата.😇

Имам същата карта - за салона в София се влиза без такса +1 придружител... вече имам няколко посещения. Другите включени безплатни не съм ги пробвал още, но не би следвало да има проблем. Иначе всички останали от програмата LoungeKey са по 30 евро на посещение.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
5 minutes ago, lyubo21 said:

Имам същата карта - за салона в София се влиза без такса +1 придружител... вече имам няколко посещения. Другите включени безплатни не съм ги пробвал още, но не би следвало да има проблем. Иначе всички останали от програмата LoungeKey са по 30 евро на посещение.

Надявам се да е така, благодаря за бързия отговор.❤️

Също искам да попитам дали сте се възползвали от безплатния интернет от FlexiRoam, който е по-самота програма.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
преди 54 минути , Eva eva каза:

@Jorro, бих искала да те попитам - кога ще ми върнат парите за посетен салон? Има ли срок?

Ползваните салони през март са ми възстановили на 5.04 . Платената сума за всички ползвани салони през месеца ти я възстановяват накуп в следващия месец около 5-ти в работен ден. Рефъндите се виждат в извлечението по сметката, не в движението по картата, ако ги търсиш после 😉

• Благодаря 1
Връзка към коментар

ЦКБ АД с промоция за всички кредитни карти Visa издадени в периода от 01.03.2024 година до 31.05.2024 г. -

"Спечели един от 12 броя MacBook Air" 

Много добре са структурирани условията по всичките им кредитни карти Visa:

1. VISA CLASSIC - https://www.ccbank.bg/bg/files/2014-promocionalni-uslovija-po-kreditni-karti-visa-classic.pdf

2. VISA CLASSIC CCB-BULGARIA AIR - https://www.ccbank.bg/bg/files/2012-promocionalni-uslovija-po-kreditni-karti-visa-classic-ccb-bulgaria-air.pdf

3. VISA GOLD CCB-BULGARIA AIR - https://www.ccbank.bg/bg/files/2013-promocionalni-uslovija-po-kreditni-karti-visa-gold-ccb-bulgaria-air.pdf

4. VISA PLATINUM - https://www.ccbank.bg/bg/files/2015-promocionalni-uslovija-po-kreditni-karti-visa-platinum.pdf

• Харесвам 6
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
На 12.04.2024 г. в 0:17, Jorro каза:

PS. лайфхак. Ако имате 2 карти на ваше име, които ви дават достъп до определен салон (напр. в моя случай за София Виза с 1+2 гости и Мастър с 1+1) можете да помолите да влезете обще 5 човека -вие и 4-ма приятели като условието е картите да са от различен тип. Не можете да ползвате 2 визи например, но можете виза и мастъркард. Изпробвано в София и във Виена. 

Четирима ще вкараш определено, за пети много зависи от "леличката" на входа.

Имам 2 различни карти с 3 човека общо. Ще дам 2 прости примера:

- аз и още двама колеги. Минаваме двама с едната карта. Третият минава с другата ми карта, без да се загледат в имената и сме ОК.

- отивам аз и 2 деца. Минавам с едното и после почва пазарене за другото дете да мине с другата карта. Ама трябвало картодържателя, ала-бала. Отделно детето принципно плаща половин цена, така че би трябвало 2 деца да се таксуват като един възрастен. Ами не, гледаме бройката. С повече кандърми стана работата, ама е малко тука има, тука няма ... 😉

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 час, stanimir каза:

Някой пробвал ли е услугата на Trip-a , която върви с платинен и диамантен статус.Изглежда просто ?

IMG_20240603_074314.jpg

Не съм, но ми я предлагаше за добавяне при покупка на самолетен билет в една от последните стъпки. Но беше от София, а за там си имам карта и не взех.

За жалост, такъв салон може да се ползва само при покупка на самолетен билет, което ми е леко ограничаващо, но все е нещо.

Между другото, максимален статус за трип-а се прави лесно с няколко покупки, дори на билети за регионален влак в Италия, Франция и т.н. Че и 3-5% отстъпка дават за влаковете във френска/испанска версии. :biggrin: Може и още в някоя. Отдавна само от тях си купувам билети за влак в поддържаните страни.

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, jorocontrola каза:

Четирима ще вкараш определено, за пети много зависи от "леличката" на входа.

Имам 2 различни карти с 3 човека общо. Ще дам 2 прости примера:

- аз и още двама колеги. Минаваме двама с едната карта. Третият минава с другата ми карта, без да се загледат в имената и сме ОК.

- отивам аз и 2 деца. Минавам с едното и после почва пазарене за другото дете да мине с другата карта. Ама трябвало картодържателя, ала-бала. Отделно детето принципно плаща половин цена, така че би трябвало 2 деца да се таксуват като един възрастен. Ами не, гледаме бройката. С повече кандърми стана работата, ама е малко тука има, тука няма ... 😉

Явно зависи от служителите. Аз и двама колеги тогава вкарахме тогава 11 човека общо 😄 нямаше проблем освен, че се чувствах все едно прекарвам нелегални емигранти през граница.

• Харесвам 1
  • Смея се 12
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Loverboy каза:

Пощенска са пуснали промоция - неограничени салони до края на годината с металната им Universe карта. 

https://www.postbank.bg/Individualni-klienti/Karti/Lounge-Key

Отново възниква въпроса сега дали годишната токса на Universe карта ще се избие с кешбека им и дали промоцията с неограничени салони си заслужава всичките врътки, защото след това са 10 посещения на година.

Връзка към коментар

Не помня дали е писано за тази карта :

Mastercard Platinum First Lady 

250 лв годишна такса 

1% кешбек при оборот над 12000 лв за 6 месеца ( максимум 250 лв годишно)

Посещение в салоните от програмата на MasterCard + 2 безплатни посещения в един от 1200-е салона на програмата Priority Pass.

Застраховка "Пътуване в чужбина" с лимит 50000 USD

https://www.fibank.bg/en/personal-banking/car/credit-cards/mastercard/credit-card-mastercard-platinum-first-lady

Връзка към коментар
преди 2 часа, agenta каза:

Отново възниква въпроса сега дали годишната токса на Universe карта ще се избие с кешбека им и дали промоцията с неограничени салони си заслужава всичките врътки, защото след това са 10 посещения на година.

Да, да, знам, аз лично всяка година си взимам обратно 1000 лв, ползвам Visa Premium, която ми е безплатна, защото ползвам премиум пакет. 

Мисля, че Universe има 50% отстъпка в таксата първата година. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, stanimir каза:

Не помня дали е писано за тази карта :

Mastercard Platinum First Lady 

250 лв годишна такса 

1% кешбек при оборот над 12000 лв за 6 месеца ( максимум 250 лв годишно)

Посещение в салоните от програмата на MasterCard + 2 безплатни посещения в един от 1200-е салона на програмата Priority Pass.

Застраховка "Пътуване в чужбина" с лимит 50000 USD

https://www.fibank.bg/en/personal-banking/car/credit-cards/mastercard/credit-card-mastercard-platinum-first-lady

Ако мъж започне да размахва first lady карта наляво и надясно - посещенията на салона ще получи и някои качествено различени  бенефити 😀

• Смея се 10
Връзка към коментар
27 minutes ago, adreno said:

Ако мъж започне да размахва first lady карта наляво и надясно - посещенията на салона ще получи и някои качествено различени  бенефити 😀

Ти внимавай в приказките , че куп НПО-а бдят и следят !

Ето какво идва ... най-голяма авиокомпания в света по превозени пътници :

IMG_20240608_225614.jpg

• Шок 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Здравейте, някой има ли идея златната на ПИБ до колко придружителя позволява?

Кой от салоните в Доха ще препоръчате и трябва ли да я регистрирам в Lounge key? Аз имам регистрация с имейл, но в линка от сайта на ПИБ ми иска регистрация на картата с всички данни. 🙃

Връзка към коментар
преди 4 минути , bibi каза:

Кой от салоните в Доха ще препоръчате и трябва ли да я регистрирам в Lounge key? Аз имам регистрация с имейл, но в линка от сайта на ПИБ ми иска регистрация на картата с всички данни. 🙃

Предполагам се досещаш, че е с плащане де ...

Връзка към коментар
преди 20 часа, bibi каза:

И аз имам същото питане Visa Gold и Mastercard Gold право на придружител има ли при посещение в София?

Връзка към коментар
преди 3 минути , agenta каза:

И аз имам същото питане Visa Gold и Mastercard Gold право на придружител има ли при посещение в София?

Не, няма. Безплатно е посещението само на титуляра. За гост се заплаща по 30 евро, поради което ние не използвахме Gold-а на мъжа ми, а World Debit Mastercard-a му от ЦКБ, който дава неограничени посещения за титуляра и един гост в салоните в София, Истанбул, Виена и Белград. 

преди 20 часа, bibi каза:

трябва ли да я регистрирам в Lounge key?

Регистрацията в LK не е задължителна. Единственият ѝ смисъл е да си следиш посещенията там. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 14 минути , agenta каза:

На коя банка?

Защото с виза голд на Уникредит има придружител. Проверено много пъти.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.