Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 34 минути , Zdravko Nestorov каза:

@Jorro - абсолютно вярно. Потвърдих днес в офис на банката и с техния call center и посещенията на салоните са си за периода на валидност на картата, като безплатните се броят в рамките на една календарна година (ако разбирам правилно, това означава от 1 януари до 31 декември, а не от деня на издаване на картата).

Точно така, правилно си разбрал 1.01-31.12 е периода.

• Благодаря 2
Публикувано:
Преди 1 час, Jorro каза:

Точно така, правилно си разбрал 1.01-31.12 е периода.

@Jorro - супер! Ако служителите на ЦКБ бяха така отзивчиви и в офисите и по телефона... щеше да е толкова по-лесно да се събере цялата информация, която дискутирахме тук!

Публикувано:

Докато заплатите на банковите служители са по-ниски от тези в Lidl, не разчитайте на компетентно и качествено обслужване.

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 час, Ilian359 каза:

Докато заплатите на банковите служители са по-ниски от тези в Lidl, не разчитайте на компетентно и качествено обслужване.

Така изглежда... но определено има огромна разлика между CCB и доста други банки в България, където отношението е съвсем различно. Но в крайна сметка, ние избираме коя услуга да ползваме на база на нуждите ни, така че трябва да сме ОК и с обслужването 🙂 

Публикувано:

Само да обърна внимание, че 10-те посещения са за 1 календарна година, докато оборотът от 30 х лв, при който няма да имаме годишна такса за следващата година следва да се навърти от датата на получаване на картата. 

• Годишна такса в размер на 121.23 лева. Използвайте активно Вашата карта – при годишен оборот от най-малко 30,000 лв., годишната такса ще отпадне за следващата година.
  • Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, Eva eva каза:

Само да обърна внимание, че 10-те посещения са за 1 календарна година, докато оборотът от 30 х лв, при който няма да имаме годишна такса за следващата година следва да се навърти от датата на получаване на картата. 

• Годишна такса в размер на 121.23 лева. Използвайте активно Вашата карта – при годишен оборот от най-малко 30,000 лв., годишната такса ще отпадне за следващата година.

@Eva eva - това забравих да го спомена... Специално попитах в банката, тъй като 2 пъти получих различно мнение от операторите им. Оборотът е на годишна база от датата на издаване на картата, упомената върху самата пластика. Ако ви е издадена на 01.08.2024, трябва да направите оборот от 30,000 лв. до 01.08.2025, иначе ще заплатите таксата за следващата година. Увериха ме, че заплащането се извършва още в началото на периода, а не е месец за месец.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 24.07.2024 г. в 23:20, Zdravko Nestorov каза:

Гратисен период - 1 година (обявено е на сайта им и важи до края на септември. Настоявайте за това, тъй като искаха да ме накарат да платя). След първата година и при ненаправен оборот от 20 000 лева, сумата за поддръжка се заплаща на веднъж, а не на месец.

Къде в актуалния сайт на банката е цитирано това?

На мен ми събраха годишна такса през юли месец.

Във файла който е даден като връзка се мъдри 2015, дали не е стара информация?

Мисля .че оборота би трябвало да е поне 30к.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 часа, Yto каза:

Къде в актуалния сайт на банката е цитирано това?

На мен ми събраха годишна такса през юли месец.

Мисля .че оборота би трябвало да е поне 30к.

@Yto Ето в този документ е описано, че първата година е безплатна - цък. А относно сумата - объркал съм я като съм писал поста, трябва да е 30,000 лв. за една година.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 8.08.2024 г. в 20:51, Yto каза:

Не са си редактирали url-a затова там стои 2015, но иначе си важи за 2024 г.

• Харесвам 3
Публикувано:

Отказаха ми Виза Платинум от ЦКБ, защото не съм имал история към банката. Предадох служебна бележка за доходите от работодател по време на кандидатсването и ме увериха, че те не са били в никакъв случай проблем, а единствено липсата на история. Като цяло много нелюбезно отношение и липса на желание за каквото и да е съдействие. 

• Шок 1
Публикувано:
преди 19 минути , IPBurov каза:

Отказаха ми Виза Платинум от ЦКБ, защото не съм имал история към банката. Предадох служебна бележка за доходите от работодател по време на кандидатсването и ме увериха, че те не са били в никакъв случай проблем, а единствено липсата на история. Като цяло много нелюбезно отношение и липса на желание за каквото и да е съдействие. 

Това е най-отвратителната банка на Земното кълбо , и 1000 посещения да ми дадат няма как да им бъда клиент отново. Изобщо не искам да коментирам служителите, които са колосално некадърни, незаинтересовани и без никакво възпитание. 

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 20 минути , Tesh каза:

Това е най-отвратителната банка на Земното кълбо , и 1000 посещения да ми дадат няма как да им бъда клиент отново. Изобщо не искам да коментирам служителите, които са колосално некадърни, незаинтересовани и без никакво възпитание. 

Доста крайно и "на ангро" мнение. Една от обслужващите ме банки е ЦКБ и в 2-та клон, които са ми наблизо и най-често посещавам служителите са учтиви и компетентни, доколкото мога да преценя като клиент. Естествено, иде реч за Варна. 

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:

ЦКБ по какъв курс превалутира? Когато сменях кредитната карта гледах основно за кешбека и курсовете за превалутиране понеже Райфайзен и след това ОББ бяха ужасни. Взимаха почти 1.98 за евро. Няма да забравя за филипинско песо как ми искаха над 1050 лв за едни билети, а на приятел с Алианц му взеха 995лв. Сега съм със златна на ПИБ и съм доста доволен. Кешбек 0.75% при 6000 лв направени за 6м. Без такса, ако направя 20000. Като я вадих не видях особена разлика с платинената. Поне Доха със сигурност не присъстваше в салоните. Има такса за превалутиране от 0.25%, но дори с нея е много по добре от предишната ми банка. Еврото го докарва до 1.962 с таксата.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 23 минути , horus92 каза:

ЦКБ по какъв курс превалутира? Когато сменях кредитната карта гледах основно за кешбека и курсовете за превалутиране понеже Райфайзен и след това ОББ бяха ужасни. Взимаха почти 1.98 за евро. Няма да забравя за филипинско песо как ми искаха над 1050 лв за едни билети, а на приятел с Алианц му взеха 995лв. Сега съм със златна на ПИБ и съм доста доволен. Кешбек 0.75% при 6000 лв направени за 6м. Без такса, ако направя 20000. Като я вадих не видях особена разлика с платинената. Поне Доха със сигурност не присъстваше в салоните. Има такса за превалутиране от 0.25%, но дори с нея е много по добре от предишната ми банка. Еврото го докарва до 1.962 с таксата.

1.96 е еврото, другите курсове също са изгодни

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 18 часа, IPBurov каза:

@IPBurov - това е супер учудващо. В два клона на банката ходех, и в двата ми обясниха, че няма да е проблем да ме одобрят. Същото го сверих и с техните оператори. Изключително странно е, че при мен е същото - нямам никаква история с ЦКБ, и въпреки това ме одобриха. Накрая ще излезе, че е въпрос на късмет в коя купчина ще попаднеш... Дори на сайта им няма достатъчно ясна информация относно историята и какво точно е нужно, а от страна на служителите и операторите в call center-a, това не изглежда да е критерии.

Определено такава информация е доста важно да бъде добре описана, защото е може би най-важният фактор дали можеш/не можеш да си издадеш такава карта.

преди 19 часа, Tesh каза:

преди 19 часа, Светославов каза:

Доста крайно и "на ангро" мнение. Една от обслужващите ме банки е ЦКБ и в 2-та клон, които са ми наблизо и най-често посещавам служителите са учтиви и компетентни, доколкото мога да преценя като клиент. Естествено, иде реч за Варна. 

@Tesh, @Светославов - донякъде се съгласявам и с двама ви. Тъй като обиколих не знам колко клона в София на ЦКБ, както и говорих с поне 10 различни оператора от техния call center, спокойно мога да кажа, че хората имат доста повърхностно разбиране относно техните продукти и в повечето случаи беше нужно да им показвам къде и какво точно беше описано на техния сайт и защо изобщо задавам тези въпроси. Един от основните проблеми е техният call center - имаш на разположение 10 минути, след което връзката прекъсва. Тъй като нямат много оператори, винаги се чака поне 6-7-8 минути, за да се свържеш да говориш с някого, и никога 1-2 минути не са достатъчни, за да си обясниш проблема. И колкото пъти ги помолих те да се свържат с мен, само едно момче (огромни благодарности) ми върна обаждане, другите просто ме игнорираха, защото не бяха запознати с темите, които ги разпитвах и сякаш не искаха да се затормозят с повече обяснения.

В офисите... отношението е доста странно понякога, като понякога граничи с доста агресивно такова. Най-простият пример беше, когато исках да си намаля лимитите на картата и ми беше казано - "Вие не осъзнавате какъв продукт притежавате (Платинена Виза) и не можете да я използвате правилно... тя изобщо не е за вас. Ще съжалявате, че правите тези промени...". И доста подобни други коментари... Не мисля, че е нужно, а и дори това да е така, не е това начина.

И въпреки това в някои от офисите имаше и позитивно отношение, но като цяло беше - подпиши тук и да приключваме. Явно във Варна е доста по-позитивен опита 🙂 

преди 16 часа, horus92 каза:

преди 16 часа, Jorro каза:

1.96 е еврото, другите курсове също са изгодни

@horus92 - курсовете са изгодни на повечето валути, като основната разлика разбира се е Cashback-a или по-скоро неговата липса. Кешбек няма, има отстъпки, има салони и т.н. Изглежда, че тази карта е по-скоро насочена към малко по-различен тип нужди.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:

понеже ми изтече валидността на досегашната Visa бизнес дебитна карта към фирмена разплащателна сметка в Уникредит, поради спирането им на работа с Visa карти, ми преиздадоха нова World Business Debit Mastercard, също като Gold Credit картите на ПИБ дава достъп до няколкото салона в София,  Истанбул, Виена и тн, разликата е че тази дебитната бизнес дава и достъп за 4 безплатни салона в мрежата на Priority Pass  за къртодържателя плюс двама придружители, и на три пъти по един гигабайт роуминг за e-sim чрез Flexiroam, отделна такса за картата нямам

• Харесвам 8
  • Замислям се 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте отново. След последното пътуване проверих как стоят нещата с Платинената карта Visa от ЦКБ на летище София и се оказа точно както бяхме дискутирали:

• Право на достъп на притежателя на картата (трябва да присъства, разбира се) и 2-ма придружителя
  • Посещението за всички (до 3-ма) е безплатно
  • Не се таксува сума от кредитната карта, тъй като това е част от програмата на Visa
  • Не изразходват посещения от 10-те безплатни такива за летищата по цял свят

Страхотна нова седмица от мен 🙂 

• Харесвам 11
  • Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте, 

След като закриха Дайнърс се прехвърлих в ЦКБ и преди 10-ина дни получих тази пластика по пощата с придружаващо писмо че се издава тъй като имам Mastercard World от ЦКБ. Къде и за какво може да се използва? 

IMG_20240906_144015.jpg

Публикувано:

Има програма priority pass, която обхваща няколко хиляди салона по света. Виж им сайта. Тук също е писано. Според нивото ти в програмата може да искат заплащане за влизане в салона или пък не (малко вероятно)

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 часа, EmoKrastev каза:

Здравейте, 

След като закриха Дайнърс се прехвърлих в ЦКБ и преди 10-ина дни получих тази пластика по пощата с придружаващо писмо че се издава тъй като имам Mastercard World от ЦКБ. Къде и за какво може да се използва? 

IMG_20240906_144015.jpg

@EmoKrastev - ето тук доста добре са описали условията, като всичко зависи от membership type, с който си:

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 2.08.2024 г. в 23:11, Zdravko Nestorov каза:

Здравей! Първо много благодаря за подробната информация, която си предоставил и искам да те попитам 1-2 неща свързани с издаването на Платинум картата, питам тук, а не на лично, понеже може да е полезно и за други хора. 🙂

Първо - отбелязано е, а и ти си потвърдил, че не е необходимо да се прави отделна разплащателна сметка от тази на кредитната карта. В документа, който се попълва обаче, най-отзад има "Искане за издаване на разплащателна сметка", където няма опция да посочиш "не". Попълвал ли си го това отзад или на място "си се разправял" със служителите, че не е необходимо, защото очаквам подобно нещо, когато пускам искането за издаване. 🙂 

Второ - ако нямаш друга сметка в банката - как си правиш погасяването? Тоест как би било най-изгодно и досега, ако си правил подобно, кое е най-изгодния вариант - директен дебит от друга банка, онлайн превод от друга банка, на място в офис на ЦКБ?

Иначе, докато чакам да ми е готова служебната бележка от работодател минах през офис на ЦКБ в Мол Галерия в Бургас (бях първи, току-що беше приключила обедната почивка на момичето, единствен служител от общо 3 бюра, след мен имаше поне 3-ма човека и тя се шашна като ѝ казах за какво съм дошъл, не беше кредитна консултантка, звънеше телефони, разпитваше, няколко пъти намекна, че "това е висок клас карта" и има нужда от одобрение от директора от София и тн, иначе беше страшно мила и отзивчива, но какво е това решение едно момиче и то не кредитен консултант да обслужва цял клон и то доста натоварен, просто нямам думи.), та потвърждавам, че се иска такава бележка задължително, но докато я чакате, можете да минете през клон да ви разпечатат искането за карта, за да си го попълните вкъщи и да не губите време после, прикачвам го как изглежда в снимка. Само не попълвайте никакви дати, после при самото подаване се попълват. 

IMG_7400.jpg

• Замислям се 1
Публикувано:

Някой с опит с картите на ПИБ? Извадих си 2 карти от тях и ги регистрирах в LoungeKey, две отделни регистрации:

1. Златна кредитна мастеркард - без такса е за първата година. Би трябвало да дава достъп до 6 безплатни салона в Истанбул, Виена, София и Скопие за титуляра.

2. Дебитна мастеркард платиниум - 5 лева месечна такса. Би трябвало да дава достъп до 6 безплатни салона в Истанбул, Виена, София и Скопие за титуляра + гост.

Някой ако ползва такива карти може ли да потвърди така ли е или бъркам някъде?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , logist13 каза:

2. Дебитна мастеркард платиниум - 5 лева месечна такса. Би трябвало да дава достъп до 6 безплатни салона в Истанбул, Виена, София и Скопие за титуляра + гост.

Това за безплатно посещение на титуляр + гост има ли го някъде като условие написано?

Публикувано:
преди 3 минути , Argentique каза:

Това за безплатно посещение на титуляр + гост има ли го някъде като условие написано?

https://www.mastercard.bg/bg-bg/personal/offers-and-promotions/premium-offers/airports/lounge-key.html

😉

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.