Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 47 минути , П.Кръстев каза:

Да, същите салони са. Кешбекът е по-висок, но е ограничен до същата стойност. Така че ако се харчи достатъчно, няма много смисъл да се изкарва платинена.

Платинената дебитна на ПИБ дава да вкараш и един гост в салоните, златната кредитна е само за теб. Платинената дебитна е срещу месечна такса от 5 лева, златната кредитна е 100 лева годишно, не знам дали е в сила още промоцията първата година да е безплатна. Златната карта не излиза като QR код в приложението Lounge Key и задължително трябва да я носиш, платинената излиза като QR код в Lounge Key и не са ми я искали.

• Харесвам 5
Публикувано:

Със златната може да вкараш втори човек за 30 евро, което е преференциалната цена. Защо платинената е по евтина, някаква временна промоция ли е? По принцип е 250лв на година. Иначе последно ако имаш оборот от 20000 за година също нямаш такса.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , horus92 каза:

Със златната може да вкараш втори човек за 30 евро, което е преференциалната цена. Защо платинената е по евтина, някаква временна промоция ли е? По принцип е 250лв на година. Иначе последно ако имаш оборот от 20000 за година също нямаш такса.

Писал съм платинена ДЕБИТНА

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, logist13 каза:

Писал съм платинена ДЕБИТНА

Ние обсъждахме кредитни обаче, т.к. се споменаваше и разликата в кешбека. Да, дебитната е по-евтина и ако целта ти е само да може да влизаш в салоните, без да правиш някакъв оборот е по-добрия вариант. Но пък се лишаваш от до 500 лв кешбек на година...
Промоцията без такса за първата година още е в сила, а при 20к оборот последващите години също няма такса (тези 20к допълнително носят и 150 лв кешбек при златната и 200 при платинената). 

Иначе това за приложението на LoungeKey не го знаех, но не е кой знае какъв плюс според мен. Има някакъв смисъл ако искаш да влизаш с някой друг в салоните, да, но пак не разбирам как таксата на едната е 250 лв, а на другата е 100лв, поне да бяха вдигнали и ограничението на кешбека.

Публикувано:
преди 6 часа, horus92 каза:

Златната карта не предлага ли същите салони като платинената, поне така ми се стори като правих своята. Само кешбекът беше различен.

Дава до същите салони достъп, но само за притежателят й. А платинената дава + 1 гост. 

Публикувано:
преди 15 минути , П.Кръстев каза:

Ние обсъждахме кредитни обаче, т.к. се споменаваше и разликата в кешбека. Да, дебитната е по-евтина и ако целта ти е само да може да влизаш в салоните, без да правиш някакъв оборот е по-добрия вариант. Но пък се лишаваш от до 500 лв кешбек на година...
Промоцията без такса за първата година още е в сила, а при 20к оборот последващите години също няма такса (тези 20к допълнително носят и 150 лв кешбек при златната и 200 при платинената). 

Иначе това за приложението на LoungeKey не го знаех, но не е кой знае какъв плюс според мен. Има някакъв смисъл ако искаш да влизаш с някой друг в салоните, да, но пак не разбирам как таксата на едната е 250 лв, а на другата е 100лв, поне да бяха вдигнали и ограничението на кешбека.

С платинената кешбека ти е 1% или общо за година до 500 лв. и нямаш такса. Освен това ти дава достъп и до Приорити пас.

Публикувано:

Кешбека на ПИБ ми е крайно безинтересен, доколкото имаха такса превалутиране 0.5%, а и валутните им курсове не са блестящи. Та кешбек реално няма, ти си го платил предварително. 

Публикувано:

0.25% е таксата превалутиране. А за валутите, доста по добре е от повечето банки дори с таксата. Еврото с такса превалутиране е 1.962. Обб, дск, уникредит и пощенска искат по 1.98

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 36 минути , logist13 каза:

Кешбека на ПИБ ми е крайно безинтересен, доколкото имаха такса превалутиране 0.5%, а и валутните им курсове не са блестящи. Та кешбек реално няма, ти си го платил предварително. 

Аз нямам проблем в превалутирането, тъй като имам две кредитни карти от ПИБ. Една в лева и една в евро. Освен това както спомена @horus92, курсовете на ПИБ са доста добри и съм използвал превалутиране с курс 1.9585 лева към евро.

• Харесвам 5
Публикувано:

В ПИБ еврото винаги е било 1.9585.

Какъв беше принципа при картовите плащания ? Тия 0.25% в случая с ПИБ са спрямо курса на Visa ( ако говорим за карти VISA) на Reuters или какво точно беше ? Писано е назад в годините тук.

Публикувано:
преди 55 минути , logist13 каза:

Беше дискутирано доста назад в темата, но  не точно така, курсовете не са толкова зле. Е, има по-добри, но дори и да се добави 0.25% такса превалутиране, има и по-лоши - например ОББ

В България все още харчим в левове, така че кешбек си има. Ако 100% от разходите са ти в евро и обръщаш всичките си левове през TBI по фиксинг, то си доста частен случай и със сигурност кредитни карти в лв не са подходящи. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Да попитам някой, който ползва на ОББ Visa Gold Debit за салона на летище София важи само за притежателя или може и един придружител безплатно да влезе? И каква е таксата за ползване на картата? Имам обикновенна Виза Дебит и се чудя дали да не си изкарам на нейно място Виза Голд Дебит и дали си струва това.

Публикувано:
14 hours ago, horus92 said:

0.25% е таксата превалутиране. А за валутите, доста по добре е от повечето банки дори с таксата. Еврото с такса превалутиране е 1.962. Обб, дск, уникредит и пощенска искат по 1.98

Специално Уникредит обменят евро за 1.9585 от години. След бърз преглед и др валути са с по-добър курс и то преди таксата на ПИБ от 0.25%.

Публикувано:

На каса или за кк. Защото дск и пощенска също имат добри валутни курсове за касово и безкасово, ама при тях обмяната при транзакция с кк е с различен курс от тази в сайта. Специално пощенска имаха някаква страница, където си пишеш номера на картата, избираш валутите и ти казва курса в момента. И беше тесла. На пиб за кк, всяка валута различна от евро, се прави превалутиране до него по курс на мастъркард или виза и после по този на банката до лев. Аз съм плащал и екзотични валути и курсът излизаше много добър по тази схема. Няма да забравя как едно време райфайзен така заради скапан курс ми искаха за билети във филипинско песо нещо като 1050-1060лв, а на приятел в алианц му взеха 996лв.

• Харесвам 8
Публикувано:

Давам знак за следното. Платените посещения (над лимита или ако си плащаш от джоба) извън неограничените в София, Истанбул и т.н. са със стандартна цена от 30 евро на посещение при почти всички банки. Ако обаче в салона покажете QR кода от LoungeKey вместо да си дадете картата да ви таксуват, взимат по 24 евро, а не 30. Предполагам тези 6 евро разлика са "печалбата", която банката си добавя, когато подадеш нейната карта. Ако обаче дадеш QR кода, пак ти задължава директно кредитната, но с 24 евро. Тествах го сега в три салона в чужбина - където дадох карта ми взеха 30 евро на човек, а където дадох приложението ми взеха 24 евро. 

• Харесвам 23
  • Браво 1
Публикувано: (редактирано)
На 7.01.2025 г. в 1:25, borislavpetkov84 каза:

Да попитам някой, който ползва на ОББ Visa Gold Debit за салона на летище София важи само за притежателя или може и един придружител безплатно да влезе? 

Всички български VISA Gold са с достъп само за притежателя+придружител.

Редактирано от Mary
Коригиране
  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, Ilian359 каза:

Тотално се обърках, MC са за притежателя. Поправям си го, извинете ме всички!

Аз с Мастер кард на Пощенска влизам с придружител в София.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Ilian359 каза:

Тотално се обърках, MC са за притежателя. Поправям си го, извинете ме всички!

С MC Gold на ЦКБ влизам с придружител в Истанбул. 

Публикувано:
преди 7 часа, adreno каза:

Да видим дали ще се запазят условията за влизане с картите и за новия бизнес салон на летището.

Май и ти си чул каква мизерия готвят. С риск много да спекулирам и да не знам всичко в новия салон най-вероятно ще влизат само статусни/бизнес пътници на Търкиш, Катар, Флай дубай и Бритиш (евентуално). 

• Шок 2
Публикувано:
преди 53 минути , Фил каза:

Кой нов бизнес-салон? 

Ще правят нов салон, но май още не е почнат. Има ли някъде информация относно статуса му? Аз днес мога да питам в Аспайър дали знаят нещо.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.