Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз пък съжалявам за отпадането на неограниченото ползване на софийския салон. Не знам защо е този негативизъм. Салонът е ОК и върши чудесна работа за ранните полети за които е добре да се пристигне на Т2 поне два часа по-рано. Пиеш кафе, хапваш някой и друг сандвич/баничка/кроасан, взимаш вода/безалкохолно/бира за полета и изчакваш на спокойствие отварянето на гейта. На мен лично ще ми липсва този салон...

Някой с карта на ПИБ с получено съобщение за новите условия? На сайта на банката все още няма нищо по темата. По-интересно е, че не мога да се регистрирам в Lounge Key - дава ми някаква странна грешка. Не че е болка за умиране, но ми се искаше да имам достъп до списъка от 1200 салона, за да знам къде мога да влизам, че досега беше ясно - София, Виена и Истанбул...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 31 минути , Duke каза:

Не че е болка за умиране, но ми се искаше да имам достъп до списъка от 1200 салона, за да знам къде мога да влизам, че досега беше ясно - София, Виена и Истанбул...

Тъкмо се пъна с това. Мина регистрацията ми. Написали са "безплатни достъпа годишно до салоните на летищата в целия свят", но...

Като търся салоните на сайта им:

image.png.883e491c6e41f7faddc29ac7f2df0398.png

Излизат само тези дето бяха преди - София, Истанбул, Белград и няколкото други. Ако търся Париж или Рим, нищо не излиза. Едва ли няма салони там...

Явно трябва да се пише на тези приятели от loungekey - или сайта им не е оправен все още, или каквото пише на сайта на МК БГ не е много вярно.

Иначе аз изкарах една златка КК Виза, която важи за мен и още един за София.

https://www.visabg.com/promotsii/sofiaairport.html

image.png.c8e89cab0944eab796c66c9da6136367.png

Пък дебитната от МК ще е за ходене по света, стига да може наистина де 😉

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 22 минути , Duke каза:

При мен, след като попълня цялата форма и валидирам, се появява следното съобщение:

Create-account-02-05-2025_09_33_AM.png.a74263f696fd6f7fcac2d3f8fee1ce34.png

Коя ти е банката?

Понеже съм в "транзиция", пробвах и с Уникредит, и с Пощенска и стана и с карти от двете банки при мен.

Публикувано:
49 minutes ago, Duke said:

При мен, след като попълня цялата форма и валидирам, се появява следното съобщение:

Create-account-02-05-2025_09_33_AM.png.a74263f696fd6f7fcac2d3f8fee1ce34.png

Сайта е бъгав , изтегли си приложението и се логни там.Там се виждат и всичките салони работещи с програмата.

+1 за софийския салон , аз също го намирам за добър.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 25 минути , jorocontrola каза:

Коя ти е банката?

ПИБ

В момента, stanimir каза:

Сайта.е бъгав , изтегли си приложението и се логни там.Там се виждат и всичките салони работещи с програмата.

Мерси, сега ще пробвам...

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 59 минути , Duke каза:

Аз пък съжалявам за отпадането на неограниченото ползване на софийския салон. Не знам защо е този негативизъм. Салонът е ОК и върши чудесна работа за ранните полети за които е добре да се пристигне на Т2 поне два часа по-рано. Пиеш кафе, хапваш някой и друг сандвич/баничка/кроасан, взимаш вода/безалкохолно/бира за полета и изчакваш на спокойствие отварянето на гейта. На мен лично ще ми липсва този салон...

Абсолютно съм съгласен за салона в София.

Аз преди година и половина си извадих Mastercard Platinum - Fibank с такса 5лв. на месец, само за да мога да използвам безплатните лаунджове в София и Истанбул (даже и в Белград ми се случи на няколко пъти). Елементарната сметка показва, че едно посещение на лаунджа, ти спестява поне 6 лева от вода и кафе, колкото струва на летището в София. Та ако човек има горе долу всеки месец пътуване и се отбива в лаунджа, ще си избие таксата на картата. А ако пиеш и по една две бири....ехеее 🙂

За жалост явно това го секват и ми остава другата екстра, която получавам с картата, а тя е застраховка от Generali. При моя интензивен начин на пътуване си струва тази застраховка за 5лв. на месец. Ако махнат и нея, то тогава вече картата няма да си струва.

преди 4 минути , stanimir каза:

Сайта е бъгав , изтегли си приложението и се логни там.Там се виждат и всичките салони работещи с програмата.

Къде го има това в приложението, че не го намирам?

• Харесвам 2
Публикувано:

От това , което е посочено на сайтовете на банките и на страницата на МC , поне за мен ясно се разбира, че неограничените посешения в София, Истанбул и т.н. се заменят със 4,6 или 8 (зависи от класа карта) посещения в салоните по целия свят, които са в списъка им.  Едно пакетче от Дебит world  и восок клас КК прави 10 или 12 посещения, което звучи доста приемливо поне за мен. Парите за безплатните посещения ще се възстановяват в срок от страна на банката , след това разбира се плащаме.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 25 минути , stanimir каза:

+1 за софийския салон , аз също го намирам за добър.

Свалих приложението, регистрих се и ето резултата:

Screenshot_20250205_104727_LoungeKey.jpg.f2861d236f3e13440238d0074b0efc28.jpg

Надявам се по-късно да има промяна, може би има нужда от време за опресняване. Иначе в история излизат всички посещения още от 2023 г.

• Харесвам 1
Публикувано:

Между другото и аз току що се регистрирах в lounge key и на мен ми излиза същото. Аз съм с златна кредитна на Мастър кард на ПИБ. 

Публикувано:

Оказа се, че имам регистрация със старата ми карта. Ето това пише на сайта им:

image.png.a151d1cdc8144a986bf532966a0b79ca.png

Същото пише и за новата ми карта с регистрация от днес.

През приложението пак не мога да намеря салони различни от тези в списъка.

МК БГ май тотално са се омазали. Не ми се вярва loungekey да са чак толкова зле...

• Харесвам 1
Публикувано:

за ПИБ не знам все още, но действително има отразени промени и в Уникредит, от там имам една Mastercard World Business Debit, която през 2024г даваше 4 достъпа за мен + 2 придружители - поне по описанието от Уникредит, които се оказаха реално, след регистрация в Priority Pass, че са общо 4 достъпа - примерно ги използвах за мен+2 придружители, и 1 достъп остана неизползван

сега от вчера са променили файла с описанията и вече е това, като поне за моята карта става по-добре, защото реално се получават 5 достъпа за мен+1 придружител навсякъде, виждам го по същия начин отразено и в приложението на Priority Pass:

image.png.9bf4536d7fc025a93286e5a8111b9f47.png

Публикувано:

А има ли значение къде ще си регистрираш картата - Priority pass или lounge key и съответно зависи ли от приложението броя посещения или не. След като се регистрирах днес в lounge key и след това се опитах същата карта да я регистрирам в priority pass от priority pass ми казаха, че тази карта вече е регистрирана.

Публикувано:

ами две различни системи са, и четеш в условията на банката ти с коя от двете работят, май масово в България банките са с LoungeKey, Уникредит пък са с PP

Публикувано:
преди 8 минути , antea каза:

май масово в България банките са с LoungeKey, Уникредит пък са с PP

https://www.mastercard.bg/bg-bg/personal/offers-and-promotions/premium-offers/airports/lounge-key.html

Тук не се говори за банка А или Б, а за определен тип карти. Моята е от Уникредит, но си имам регистрация loungekey и там пише, че ми дава неограничени посещения в 5те балкански салона. Освен да пробвам да се регистрирам и в ПП 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, jorocontrola каза:

https://www.mastercard.bg/bg-bg/personal/offers-and-promotions/premium-offers/airports/lounge-key.html

Тук не се говори за банка А или Б, а за определен тип карти. Моята е от Уникредит, но си имам регистрация loungekey и там пише, че ми дава неограничени посещения в 5те балкански салона. Освен да пробвам да се регистрирам и в ПП 🙂

Според мен няма да ти позволи да се регистрираш и в двете приложения. Преди малко пробвах и второто не ми позволи регистрация с аргумента, че тази карта е вече регистрирана.

Публикувано:
преди 34 минути , antea каза:

пробвай и сподели после :smile: просто във файла на Уникредит се говори само за PP - https://www.unicreditbulbank.bg/doc/1738669900/20361/

Не помня дали вече имам регистрация с КК, но казва, че вече се ползва в ПП. Може и да е от loungekey регистрацията, ама нали са различни системи?

Процедурата тръгва за златната дебитна от Уникредит, но на последна стъпка просто казва "there was error with your payment card" ... 😞

Публикувано:
преди 2 часа, Duke каза:

Не че е болка за умиране, но ми се искаше да имам достъп до списъка от 1200 салона, за да знам къде мога да влизам

За да провериш кои салони участват в програмата Lounge Key не ти трябва регистрация, нито да се логваш - цъкаш тук и пишеш в търсачката летището и ти излизат салоните

image.png.e4b12f352dc77f8e19c804cbaa662b2f.png

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 17 часа, era123 каза:

Абе, вас гладни ли ви държат и по емнайсе часа ли сте преди полета, та се набивате в тия лаунджове?

Ще каже човек, че това е най-важното в едно пътуване. 

Не е само храната, въпреки че е добре човек да има да възможност да похапне, а на някои места, като Виена, например, има чудесна храна. 
Освен това е добре преди полет да може да седнеш в удобен фотьойл или пък шезлонг в тиха стая, при положение че иначе на някои летища в някои часови пояси въобще няма къде да седнеш и или трябва да кибичиш прав, или да се въргаляш на пода.
Също така много добра опция (особено след натоварен ден преди нощен полет) е че в доста салони може да си вземеш душ. Това ни беше много полезно след цял ден обикаляне с раници в жегата в Сингапур - потни и уморени да се освежим в перфектните бани на салона в Чанги, или пък след сутрешно сафари в Масай Мара и после преход с много прахоляк до летището в Найроби, да се изкъпем вечерта в салона.

• Харесвам 17
Публикувано:

Онзи ден, на 02.02. минахме двама човека през салона в София, с дебитна премиум карта на ПИБ. Не виждам никаква разлика спрямо миналогодишното отчитане в Lounge Key, пише си както преди 2-ма човека, разходи 0. Та може би тепърва евентуално ще се наглася и променя системата.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
52 minutes ago, Фил said:

Не е само храната, въпреки че е добре човек да има да възможност да похапне, а на някои места, като Виена, например, има чудесна храна. 
Освен това е добре преди полет да може да седнеш в удобен фотьойл или пък шезлонг в тиха стая, при положение че иначе на някои летища в някои часови пояси въобще няма къде да седнеш и или трябва да кибичиш прав, или да се въргаляш на пода.
Също така много добра опция (особено след натоварен ден преди нощен полет) е че в доста салони може да си вземеш душ. Това ни беше много полезно след цял ден обикаляне с раници в жегата в Сингапур - потни и уморени да се освежим в перфектните бани на салона в Чанги, или пък след сутрешно сафари в Масай Мара и после преход с много прахоляк до летището в Найроби, да се изкъпем вечерта в салона.

Не го оспорвам. Просто не е жизнено важно, а както се оказва гимнастиката е много с тия КК/ДК. Таксите са 1-2 салона. Т.е при 6 си платил 2. Тия 4 "може би" са далавера. 

Сега ако ти е важно да се изкъпеш баш в салона (щото на някои летища си има баня и  извън), ще прежалиш по 30Е 1-2 пъти в живота. Времето, прекарано на търсиш какви са промените в условията на МК даже не мога да го сметна.

Ако си от София няма никаква причина да си повече от 90 мин преди полета на Т2/Т1.

Иначе ми стана интересно: как варират цените на месец за най-гъзарската КК/ДК по банките в БГ?

• Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, Фил каза:

За да провериш кои салони участват в програмата Lounge Key не ти трябва регистрация, нито да се логваш - цъкаш тук и пишеш в търсачката летището и ти излизат салоните

image.png.e4b12f352dc77f8e19c804cbaa662b2f.png

Да, видях тази възможност и дори проверих за предстоящото пътуване. Така или иначе успях да регистрирам картата през приложението, явно ще трябва допълнително да регистрирам и картата на съпругата. Лошото е, че все още липсва информация за посещенията в моя профил, липсва и информация в сайта на банката и става леко досадно...

П.П.: Разглезихме се през последните десетина години с тези салони и сякаш приехме посещенията за неизменна част от пътуването, което не е много добре, ама карай...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 минути , era123 каза:

Таксите са 1-2 салона. Т.е при 6 си платил 2. Тия 4 "може би" са далавера. 

Ами, не е точно така. За моята дебитна, която дава право на достъп в салоните, месечната такса е 5 лева...

преди 22 минути , era123 каза:

Ако си от София няма никаква причина да си повече от 90 мин преди полета на Т2/Т1.

Много обичам подобни категорични мнения! Почти никога не пътувам с чекиран багаж и въпреки това съм на летището минимум два часа преди полета. Няколко пъти съм благодарил мислено за това свое решение, изправени пред реална възможност да изпуснем полет. В началото съпругата мърмореше, че висим по един час в салона, но после свикна, а след въпросните случки и дори не поставя въпроса с ранното отиване...

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:

Аз имам World Debit Card от ЦКБ.

На сайта на ЦКБ пише:

---------------------------

• За своите Премиум клиенти ЦКБ съвместно с Mastercard осигуряват безплатен достъп до бизнес салоните на летище София, Виена, Истанбул, Белград и Скопие, като част от програмата LoungeKey;

• ---------------------

World Debit Mastercard - Дебитни карти - Централна кооперативна банка

На сайта ма MasterCard пише друго:

-----------------

Platinum и World

С Mastercard Platinum или World (дебитна или кредитна), се възползваш от 6 безплатни достъпа годишно до салоните на летищата в целия свят.

------------------

LoungeKey™ и Priority Pass™ от Mastercard®

Звъннах в ЦКБ - мигат на парцали. Ще направят справка и ще ми се обадят.

• Харесвам 3
  • Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.